Last news in Fakti

15 Май, 2019 11:13 8 618 55

В Турция - руските ракети може и да почакат до... (ВИДЕО)

  • с-400-
  • ракети-
  • турция-
  • русия-
  • f-35

Анкара и Вашингтон спорят от месеци за турската поръчка за руската ракетна система

В Турция - руските ракети може и да почакат до... (ВИДЕО) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

"Отлагане при С-400" - под това заглавие турският в. "Йени месаж" пише, че се водят преговори за възможно отлагане на сделката между Анкара и Москва за придобиване на руски системи С-400 от южната ни съседка. Очакваше се първата доставка на системите да бъде осъществена още през юни, но по искане на Белия дом се обсъжда отлагане на доставката за 2020 г., твърди изданието.

"Йени месаж" посочва, че сделката стана причина за най-дълго продължилата криза между Турция и САЩ в последните години. Изданието напомня, че при всеки удобен случай ръководните турски представители настояват, че сделката с Москва е свършен факт. От Пентагона обаче настояват за отлагане на доставката, а сведения сочат, че Анкара гледа положително на това искане.

Анкара и Вашингтон спорят от месеци за турската поръчка за руската ракетна система, за която САЩ казват, че е несъвместима с отбранителната мрежа на НАТО и ще застраши самолетите F-35, които южната ни съседка очаква да получи. Турция предложи да бъде съставена смесена работна група, която да направи оценка на въздействието на С-400 върху изтребителите.

В Турция - руските ракети може и да почакат до... (ВИДЕО)

Турският вестник посочва, че като условие за това, да приемат турското предложение за смесена работна група, САЩ са поставили искането Анкара да отложи доставката на С-400.

"Ако отлагането действително се осъществи, това несъмнено би имало значението на стъпка назад, а според експертите тази стъпка на отстъпление ще има и продължение", коментира "Йени месаж", според който това би било и знак, че "става каквото САЩ кажат".

"Милли газете" цитира мнението на руски политолог, според когото сделката за С-400 е сериозен удар върху имиджа на САЩ, които "активно се опитват да блокират всичко, свързано с оръжейния пазар, където разглеждат руските продукти като конкурентни".

"Ето защо те ще се опитат да направят всичко възможно, за да попречат на изпълнението на това споразумение", казва руският експерт, като прогнозира, че предстои сериозен натиск от американска страна над Турция.

Публикация за възможно отлагане на доставката на С-400 в Турция преди няколко дни помести и германският в. Bild. Позовавайки се на дипломатически среди, вестникът писа, че турските власти възнамеряват да преразгледат решението си заради рязкото влошаване на икономическата ситуация в страната и обезценяването на местната валута.

В Турция - руските ракети може и да почакат до... (ВИДЕО)

Ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахретин Алтун обаче опроверга твърдението и препоръча на вестника да се информира от него самия, тъй като източниците му грешат, а сделката за С-400 "е факт".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ясно

    43 14 Отговор
    Стига сте побликували лъжи,говорителя на президента на Турция преди време заяви,много се веселя като чета глупостите за ПВО С-400,мога само да ви кажа че сделката е успешно приключила....

    Коментиран от #5

  • 2 Kcaniba

    32 11 Отговор
    нпо фъшкии!! Турция вече е платила за пво-то на Русия.
  • 3 Пиания Майстор

    24 6 Отговор
    Йени Местаж е много реномиран вестник, като Укинд в България!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ердоганя

    11 5 Отговор

    До коментар #1 от "ясно":

    Е, щом ти го казваш ми е по-спокойно! :)
  • 6 Анти милиционер

    20 27 Отговор
    Ердоган се насра. Уж бяхте независими фесове....
  • 7 outlander

    17 30 Отговор
    Русофилиснята да нахлузва памперсите и да се готви за траурните тържества. Америка е номер едно!

    Коментиран от #52

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ердоган клекна

    15 24 Отговор
    AXAXAXAXAXAXA!!! Какво ви казах турци?! Ердоган е слаб. Турция е слаба. Край на фалшивите сънища.
  • 10 Биоробот

    16 17 Отговор
    Само се ежи Ерджолан, а щом види коравия и омеква. Турцция никога няма да посмее да купи С400 щото лирата от нова турска лира ще трябва да стане супернова турска лира. Като във Венецуела, 10 млн. процента инфлация.
  • 11 гост

    17 19 Отговор

    До коментар #8 от "Българан Балкански":

    теб пък кой те бръсне...може да има забавяне,но ще КУПЯТ,а тук ,един самолет не можете да вземете заради КОРУПЦИЯТА ,която е известна в цял свят вече...

    Коментиран от #20, #27

  • 12 Красавчик УКРАИНЕЦ

    17 23 Отговор
    Ще почакат доста за тези ракети да им ги купат турците. 2 часа след разговорите между Тръмп И путин по въпроса за венецуелският нефт, американски дрон съпътстван от F35, влезе безпрепятственно над Москва като у дома си над американска база и изпържи електрониката на пътническия самолет, като го принуди да кацне по корем на летището без да може да изразходи резервоарите си. Американците дадоха на турските генерали видеозапис на възможностите на F 35 и стелт дроновете, за да видят как е станало. Та оттогава турците много взеха да се замислят за какво са им тези ракети, след като не стават за нищо....

    Коментиран от #22

  • 13 Идлиб

    4 6 Отговор
    Ако това се случи, Асад (Русия) ще стигне до Анкара!

    Коментиран от #17

  • 14 Неграмотни соросоиди

    24 14 Отговор
    Май никой не си е направил труда да прочетете статията докрай?!
    В края на статията е споменато, че Фахретин Алтун е опровергал твърдението на "Йени месаж" за отлагане на сделката! Така че доставката на С-400 не се отлага за 2020 г.!
    Мързеливи и неграмотни сте това соросоидите... също като сиганите!

    Коментиран от #15

  • 15 Красавчик УКРАИНЕЦ

    14 15 Отговор

    До коментар #14 от "Неграмотни соросоиди":

    Не знам за вас сиганите, но аз съм сигурен че тези системи никога няма да стигнат до Турция. Искаш ли да се басираме на 500 евра пред нотариус??

    Коментиран от #21, #28, #51

  • 16 равин

    4 2 Отговор
    В петък ще плащаме хонорарите.20 цента на дума.Носете си флашките.
  • 17 Рукола за делян

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Идлиб":

    Асад(русия) ще ходят до анкара само и единствено да си вземат самальота(сваления) или да си приберат посланика нищо повече!
  • 18 Доко

    6 9 Отговор
    Абе, какво стана с хиперзвуковите ракети ?Нямаше ги на парада, що така?Рашките да не ги е страх, че някой може да разгадае свръхсекретната технология на инджикиплякторните изстрелващи ластици на ракетата Дроб сарма и оная другата Сръп ли беше, чук ли беше?Абе сещате се, тая където вожда я показва на филмчето на Мосфилм?
  • 19 Демокрация ала Турка

    6 4 Отговор
    Според доклад на Организацията за човешки права на Турция, на 22 април най-малко 3000 затворници в 92 затвора в страната бяха на гладна стачка. Те не харесват храната на затвора или не харесват несправедливостта, потисничеството и изтезанията на диктатурата?
  • 20 Зомо

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Публикувано във факти.бг: а тук ,един самолет не можете да вземете заради КОРУПЦИЯТА ,която е известна в цял свят вече...


    Един самолет не можем да вземем заради големите шефове в Москва.Понял?
  • 21 Не се напъвай, пръц...

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "Красавчик УКРАИНЕЦ":

    Чети бе, четии... Ердоган ли искаш да ти се обади лично и да ти потвърди, че сделката не е отложена, а неграмотен?! И 50 + да си нацъкаш, по-умен няма да станеш, смешко!
  • 22 Тупой укр не надо

    7 3 Отговор

    До коментар #12 от "Красавчик УКРАИНЕЦ":

    мечтат,а реално да гледаш на нещата,а те са точно на 180 градуса не във ваша полза.
  • 23 стоян георгиев

    4 2 Отговор
    явно нещо се случва в руско-турските отношения.няколко източника обявяват колебания по покупката на ц 400,а в същото време руснаци и асад удариха протурските сили в сирия и не спират да ги натискат.къммомента текат интензивни бомбандировки над селища в турската зона.

    Коментиран от #25

  • 24 Хахаха

    2 5 Отговор
    Краварите пак клекнаха. Докато бяха категорично против сега искат разсрочване на сроковете за доставка. Не им се иска бай Дончо да бъде посрещнат през юли на фона на доставените през юни комплекси. Ще стане за резил.
  • 25 Хасан

    5 9 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Това са гооемите играчи ..един нессвърващ пазарлък ..алъш вериш ...взимам това ,даваш и онова ..отказвам се оо това ,а ти ми компенсираш с нещо друго..дипломация и международни отношения ...крайната цел на Турция е дял от газовите находища на Кипър и да не е зависима от руски или арабски доставки

    Коментиран от #31, #32, #34

  • 26 Хасан

    2 4 Отговор
    А останалото е за журналисти и анализатори да си изкарат надницата
  • 27 1234

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Така наречените турци нямат парички, Руснака иска долари а гладнитe мюсюли нямат .

    Коментиран от #30

  • 28 Нов

    4 2 Отговор

    До коментар #15 от "Красавчик УКРАИНЕЦ":

    Ти май не знаеш че фесовете след като плюят не го ближат. А за баса аз съм навит, но за 5000€ ,понеже по малко не ми е изгодно. А на теб стиска ли ти да се обзаложим?
  • 29 КАСАПИНА

    6 6 Отговор
    Мюсюлите се самонаклецаха, нито ракети ще видят, нито ушанките ще им върнат капарото, те вече и без друго са Руска колония.На мюсюлите им е вродено, от преди много години назад във времето, като чуят руска реч и да се крият в миши дупки.

    Коментиран от #37

  • 30 Нов

    0 6 Отговор

    До коментар #27 от "1234":

    Ще имат като пуснат 3 00 0000 "имигранти"който са там да минат през Бг. 34

    Коментиран от #33

  • 31 М Дааа

    5 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Това не е игра а една голяма ЦИГАНЩИНА!!!
  • 32 Дедо ви

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Това да не ти е Капалъ чаршията та да се пазарят така. Къде се бутате и вие краставите магарета при атовете? Само се правят на важни резняците, а иначе правят каквото им нареди чичко Путин и Вуйчо Дончо. Иначе ще има супернова лира, както вече някой каза.
  • 33 стар

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Нов":

    Хеликоптерите в Пловдив са заредени с напалм
  • 34 Hяма дъно

    8 2 Отговор

    До коментар #25 от "Хасан":

    Вие вече сте се провалили и не го разбирате. Всички политики на Ердоган се провалиха. Либия, Египет, Палестина, Сирия. Същото се случва и в Кипър-Гърция. И вътре не успя. Глад, бедност и завръщане на кемалистите.

    Коментиран от #36

  • 35 Пешо

    5 2 Отговор
    Същия пасквил публикувахте и миналата седмица, като пропуснахте да съобщителни, че вицепрезидента на Турция официално е опровергал подобни версии и ги е определил, като фалшиви новини.
  • 36 Хасан

    6 8 Отговор

    До коментар #34 от "Hяма дъно":

    Кои политики и каква беше целта на Турция ?!''има си военна база в Катар ,има си остров в Судан за 99 г ...има си територия в Сирия и има население което ще се засели там ..бежанците ..разбиха ФЕТО която беше като ракова клетка ..разбиха ПКК ...намалиха външнотърговския дефицит .. увеличиха експорта ..построиха си големи инфранструктурни проекти ..добре са си

    Коментиран от #54

  • 37 Хасан

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "КАСАПИНА":

    Цялата световна преса пише за Турция и Ердоган ...а байганьо никой не го бръсне за слива

    Коментиран от #40, #43

  • 38 ПАК Е РАБОТА НА. КОЙЙЙЙЙ

    2 0 Отговор
    Вахххх и тука ДИПИСЕ, вай вай .
    Няма промяна в турецката политика относно ракетите.
  • 39 Ей турци

    6 2 Отговор
    Празнувахте че сте отстъпили от прегръдката на чичо Сам и се върнахте за да продължите да обслужвате неговата негърска наденица.

    Коментиран от #41, #47

  • 40 Рошко

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Как бре хасане ,дупят го ей ся глей къв цирк ше стане със ефтаратайките ,то почна де ама колко епизода ше са

    Коментиран от #42

  • 41 Mорук

    4 7 Отговор

    До коментар #39 от "Ей турци":

    Ей бугарино толкоз години наведен ,ше можеш ли да се изправиш или вече ти е кеф да си останеш така ,хеле пък както в момента са те яхнали себеподобните ти
  • 42 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #40 от "Рошко":

    Нищо няма да стане ....Русия се върна на тепиха,Иран надига глава,Китай не бръсне Сащ ..и с кого ще се защитават евроатлантическите ценности ???''с българи и гърци ли???...пак имаи нужда от Турция за Южния фронт на НАТО и някой на Пътя на коприната

    Коментиран от #45

  • 43 КАСАПИНА

    8 2 Отговор

    До коментар #37 от "Хасан":

    Само преди седмица духовният водач на над 1 милиард католици беше у нас, а скапания ердо стана за посмешище на целия свят.
  • 44 КАСАПИНА

    8 4 Отговор
    Не е ясно защо Българските помаци се турчеят, като в любимата им така наречена турция ги мразят,това са индивиди без род и родина.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Дядо Мрази

    2 3 Отговор
    Вярно ли никой не прочете статията до край?!
    ц-ц-ц
  • 47 КАСАПИНА

    7 3 Отговор

    До коментар #39 от "Ей турци":

    Тия не са турци, помакоцигани са.

    Коментиран от #48

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Фантазьор...мамин

    3 1 Отговор
    Българане...глуповане..ти си набий в кухата главичка че докато няма официално потвърждение от Турция и Ердоган,за това което някой вестници си фантазират...сделката си остава в сила. А ти като пале пред майка си бързаш да драскаш глупости. Явно много ти се иска да няма сделка ама пак ще си останеш с пръст в уста,или в г..з... ако ти харесва повече..!
  • 50 СССР

    3 1 Отговор
    Дрогари и дрогарки каква я мислихме ние каква стана тя !?? Тате каза че ще ми купи колело ама друг път … :( Срам и резил дрогари и дрогарки ...
  • 51 Гмо

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "Красавчик УКРАИНЕЦ":

    Ти виждали си на едно място 100евра.Защо не си мълчиш и да мечтаеш
  • 52 Голям прос

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "outlander":

    Що бе, радвам се като бъзикате САЩ, още повече се радвам те като ви го наврат. То и вие се радвате, че задните упражнения са ви във фолклора. И вълка сит и агнето цяло. А за Русия не бери грижа, тя си продава оръжията и другаде. Още от Виетнам и Корея знаем, че са по-добри, защото оръжие не се купува като се рекламира, а като се докаже

    Коментиран от #55

  • 53 Турция прави каквото и е угодно

    2 0 Отговор
    А българите са все наведени и дърпат сополя в ъгъла.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ХА ХА ХА

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Голям прос":

    ... доказало се е и в Афганистан, Ирак, Либия и пловин Латинска Амерка. Ама като неработещо!!!!
Новини по държави: