Last news in Fakti

15 Май, 2019 19:10 8 848 15

Кремъл: Иран се отказва заради действията на САЩ

  • иран-
  • сащ-
  • ядрена сделка-
  • кремъл-
  • доналд тръмп

Ядреното споразумение между шестте световни сили и Техеран беше подписано през 2015 година

Кремъл: Иран се отказва заради действията на САЩ - 1
Снимка: Shutterstock

Русия съжалява за продължаващата ескалация на напрежението около иранското ядрено споразумение и смята, че тя е резултат от действията на САЩ, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Говорейки пред журналисти за решението на Техеран да прекрати изпълнението на част от своите задължения по споразумението, Песков заяви: "Ние ясно разбираме, че Иран взима тези решения не по своя инициатива, а отговаря на натиск, който като цяло противоречи на духа и буквата на споразумението. Именно подобни действия на САЩ провокираха Иран. Тук, за съжаление, общото безпокойство се запазва".

Той отбеляза, че на вчерашната си среща с руския президент Владимир Путин в Сочи държавният секретар на САЩ Майк Помпео не е дал никакви уверения по този въпрос.

Песков припомни изразеното от Путин мнение, че линията, възприета от САЩ спрямо Иран, само ще доведе до там, "едната страна да бъде притисната в ъгъла".

Този подход "никога не дава резултати. Напротив процесът на уреждане се блокира", предупреди говорителят на Путин.

Агенция ИСНА съобщи по-рано, цитирайки представител на иранската Агенция за атомна енергия, че решението за прекратяване на част от задълженията на страната по споразумението със световните сили, е било прието от Висшия съвет за национална сигурност. Същият източник посочи още, че Техеран, както е предупреждавал и по-рано, може да поднови действията си по обогатяване на уран и да прекрати модернизацията на реактора с тежка вода в Арак, ако участниците в споразумението не изпълнят до 60 дни неговите изисквания.

Споразумението между 6-те световни сили и Иран бе подписано през 2015 г., но през май м. г. САЩ обявиха, че излизат от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван Гешев

    69 7 Отговор
    Така става, като подписваш споразумение с говеда.
  • 2 ооо

    61 6 Отговор
    Излезе ИСТИНАТА ,че сащ са въртиг@зи
  • 3 Реално

    67 7 Отговор
    САЩ зе са виновни ако Иран се сдобие с ядрено орьжие--дори Европа в случая е на страната на Иран...Ама пусти Изрел и пуста американска лакомия...
  • 4 Анти милиционер

    9 40 Отговор
    Браво милиционер. Гениално прозрение.... А нещо ще направите ли по въпроса или само ще ръсите простотитии?
  • 5 Как щяхме да се сетим

    24 4 Отговор
    "Иран се отказва от договора, заради действията на САЩ"
  • 6 Анти милиционер

    7 32 Отговор
    В други руски новини - "водата е мокра"

    Коментиран от #11

  • 7 Контра пропаганда

    14 39 Отговор
    НЯМА ДА ВИДИТЕ ТОВА ПО БНТ, НОВА, БТВ
    Масови сблъсъци на полиция, биячи и протестиращи граждани в Екатерининбург, Московия.

    От 3 дни хиляди граждани на Екатерининбург протестират срещу планираното изграждане на църква върху парк в града. На мястото бяха мобилизирани полиция и биячи от спортни клубове, а пропагандистите на Кремъл се захванаха да оплюват недоволните. Десетки са задържани, пребити, но протестът продължава.

    Хората недоволстват, че любимото им място за отдих, ще бъде заето от поредната църква в центъра на града. Кампанията по строеж на църкви в Московия доби гигантски размери в последните години. РПЦ се явява овновен стълб на режима в Кремъл, а псевдо-православието на московските чекисти се разглежда като инструмент за зомбиране и подчинение на народните маси.

    В самия център на Екатерининбург в последните години бяха изградени 3 големи църкви. Още една вече идва в повече на хората.

    Кремълския пропагандист Владимир Соловьов нарече в своето радио предаване протестиращите "американска секта".

    На мястото на протеста бяха изпратени както полицаи, така и биячи от спортни клубове. Използването на биячи срещу протестиращи от московските куратори не е нова практика. Освен вътре в Московия, подобни банди бяха широко използвани и в Украйна, където добиха популярното название "титушки". Съюзникът на Путин, Мадуро, използва подобни отряди (моторизирани) и във Венецуела, където са известни като колективос.

    У нас Московията също използва та

    Коментиран от #9, #12, #14

  • 8 Borislav Popov

    6 29 Отговор
    Жужи все защитава мюсулманските си братя и съюзнмци !
  • 9 NikNay

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "Контра пропаганда":

    Да им построят джамия тогава и току виж мирясали . . . .
  • 10 АНЕНЕРБЕ

    26 6 Отговор
    ПЕРСИТЕ ИЗЛЯЗОХА МНОГО НАИВНИ ТА ДА ТРЪГНАТ ДА ПОДПИСВАТ ДОГОВОРИ И СПОРАЗУМЕНИЯ СЪС СВЕТОВНИЯ ЖИД И ДА СИ МИСЛЯТ,ЧЕ ЮДИТЕ ЩЕ СПАЗВАТ ТЕЗИ ДОГОВОРИ.. ЕВРЕИНА ПО ПРИРОДА Е ЛЪЖЛИВ,ПОДЪЛ ,АЛЧЕН И ПРОТИВЕН И СЪЩИЯ РАЗБИРА САМО ОТ ДЕБЕЛАТА ЧЕПАТА ТОЯГА
  • 11 боярышник

    4 14 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    А в трети "земята е суха".Така е при алкохолизираните ушанки.
  • 12 хахахахаха

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "Контра пропаганда":

    Е как да го прочетем на друго място, като е фейк?
  • 13 Тръмп

    3 11 Отговор
    Иран са терористите на Путин!!!:):):)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 На борката попов

    0 0 Отговор
    Мустачките на сорката на п....а чистачките
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания