16 Май, 2019 08:11 2 712 3

Пробив! Правителство и опозиция ще преговарят в... Норвегия

  • венецуела-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • норвегия

Първият дипломат на Осло заяви още през март, че е готов да действа като посредник за бъдещи преговори

Пробив! Правителство и опозиция ще преговарят в... Норвегия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Представители на венецуелското правителство и на опозицията са заминали за Норвегия, за да обсъдят възможността за преговори за решаване на политическата криза в страната, съобщи Ройтерс.

Властите на Венецуела ще бъдат представени в Осло от министъра на информацията Хорхе Родригес и от губернатора на щата Миранда Ектор Родригес. От опозицията за Норвегия са заминали вторият заместник-председател на парламента Сталин Гонсалес и политическите съветници Херардо Блайд и Фернандо Мартинес.

Норвежкият външен министър заяви през март, че е готов да действа като посредник за преговори между венецуелското правителство и опозицията, припомня агенцията. До момента противоборстващите страни не са провели срещи, но ще разговарят поотделно с норвежки дипломати.

В реч, излъчена по националната телевизия вчера, венецуелският президент Николас Мадуро заяви, че Хорхе Родригес "изпълнява важна мисия в чужбина", но не посочи повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    6 24 Отговор
    На Мъдуро малко му остава, сигурно ще духне или за Мацква или за Хавана.

    Коментиран от #2

  • 2 да да българин

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Много ти се ще май, а наивнико?.
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    КОЙ С КОГО ЩЕ ПРЕГОВАРЯ ??? ВИДЯХТЕ ЛИ ЛИЦАТА НА ЖЕНИТЕ ПОЛИЦАЙКИ И ВОЕННИ С ЩИТОВЕ ПРАД ТЯХ - / СТРАШНО МИ ХАРЕСАХА / ...ТЕ СА ДЕЦАТА НА НАРОДА - СУПЕР ЖЕНИ ...КРАСИВИ И СЕКСИ ...И С ТОЛКОВА ВОЛЯ В ЛИЦАТА ИМ , ЧЕ АЗ СТАРЕЦА- ОЩЕ МАЛКО И "ЩЕ СВЪРША " !!!!!!!