Last news in Fakti

16 Май, 2019 11:56 3 251 13

Ирански танкер доставя петрол на Китай под носа на САЩ

  • иран-
  • танкер-
  • китай

Измислен е начин за доставка на петрол без навлизане в страната

Ирански танкер доставя петрол на Китай под носа на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Ирански танкер е бил засечен да разтоварва петрол край китайското крайбрежие, съобщи Ройтерс.

Танкерът е разтоварвал резервоарите си край пристанищния град Жушан. Разтоварени са били близо 130 000 тона петрол. Горивото е било превозвано от кораба „Маршал 3“. Новината беше потвърдена от представител на терминала за съхранение на петрол.

Това става, след като преди две седмици администрацията на американския президент Доналд Тръмп въведе санкции, с които блокира износа на ирански петрол.

Фирмата, която отговаря за складовете, предлага такива на терминала. Така там може да се съхранява иранско гориво, без то да минава през китайските митници или официално да влиза в страната.

Смята се, че танкерът е получил товара си от по-голям кораб край бреговете на ОАЕ. Смята се, че петролът се предлага на по-ниска цена, за да може да се продаде. Все още не е ясно кой е закупил петрола, като се знае, че самият танкер е бил продаден на неизвестен купувач в началото на годината и е предназначен за плаващо съхранение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 166

    45 5 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ИЗНЕСАХА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ СНАРЯДИ И МИНИ ЗА СИРИЯ, НЕ БЕЗ СЪДЕЙСТВИЕТО НА НАШИТЕ ВЛАСТИ И НЯКОЛКО "ПРЕДПРИЕМАЧА"

    Коментиран от #11

  • 2 НайВероятно

    42 4 Отговор
    Много ясно, най-вероятно за англичани или американци посредниците. Те и затова винаги измислят санкциите, за да могат само те да търгуват и да се пазарят. Рано или късно всички ще разберат, че санкциите са за да утвърдят монопола на властимащите, които ги налагат !

    Коментиран от #9

  • 3 Умен

    32 5 Отговор
    По важният въпрос е: КАКВО ТЪРСИ НОСЪТ НА САЩ МЕЖДУ ИРАН И КИТАЙ?!?!?! КОЙ ДОПУСКА ПРИСЪСТВИЕТО НА САЩ ТАМ, НЕ Е ЛИ ТО БРУТАЛНО НЕЗАКОННО, камо ли чудовищната наглост да се месят в работата на суверенни СВРЪХСИЛИ... Чудя се КИТАЙ защо ТЪРПИ тия?! Китай разполага с икономика и наука на светлинни години над тая в САЩ. За какво се оставят на някакви престъпници отвъд океана да ги обират?!

    Коментиран от #7, #10

  • 4 Шойгу

    24 2 Отговор
    И сега какво? Оранжевия идиот ще демократизира Китай? А стиска ли му да арестува китайски танкер?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Дедо ви

    15 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Измислен е начин за доставка на петрол без навлизане в страната"....Ха-ха-хааа...китайците ли няма да измислят начин? Жълтурите са толкова хитри, че могат да ти продадат кокошка, а като се прибереш в къщи да установиш, че всъщност това си е твоята кокошка изчезнала вчера.
  • 7 Jack Bauer

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Умен":

    Абсолютно си прав за "носа" на САЩ, явно доста е пораснал че да стигне чак до Китай. Но китайците ги търпят защото са най-големият им кредитор и ако се срине американската икономика ще повлече и тях.
  • 8 onq s konq

    5 15 Отговор
    Принципно празниците се празнуват когато им дойде датата.Гладните обаче празнуват тогава,когато се доберат до "некой лев"...независимо че със ЗАДНА ДАТА.Затова и продажбата на петрола от този танкер със сигурност ще предизвика определена Иранска еуфория/макар и частична/ и ще бъдат отпразнувани 1.Май или Банго Васил...макар и с "известно закъснение",т.е. от Миналата година.

    Коментиран от #13

  • 9 куку руку ку

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "НайВероятно":

    Че това не е от сега. Още от времето на втората световна война е. През цялата война американски фирми доставят горива на нацистка Германия.
  • 10 Да да

    1 10 Отговор

    До коментар #3 от "Умен":

    Уж си умен, а не можеш да разбереш елементарни неща! Явно си гений спрямо пияните ватенки, но в нормалния свят си IQ 27
  • 11 Rado

    4 8 Отговор

    До коментар #1 от "166":

    Руснаците направиха един гьол за МИЛИАРДИ в белене без никой да разбере
  • 12 Николай

    6 1 Отговор
    Как за може Тръмп да забрани на Китай да купува ирански петрол. Или на Иран да продава. Много интересно. Те китайците общо взето си имат собствена политика. До сега да сте чули САЩ да забрани нещо на Китай.
  • 13 Щерю

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Помоли се на Бог да те прибере че се измъчи , побеже и смелост нямаш да се отървеш сам от мъките си , Той е милостив и ще те отърве . Лягай и Го моли
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания