Last news in Fakti

16 Май, 2019 21:40 4 400 30

Ще има ли война между САЩ и Иран?

  • иран-
  • сащ-
  • война-
  • доналд тръмп

Американският президент се надява да не се стига до война

Ще има ли война между САЩ и Иран? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американският президент Доналд Тръмп изрази надежда, че Съединените американски щати няма да влязат във война с Иран, предадоха световните агенции.

"Надявам се, че не", отговори Тръмп, попитан от репортери дали ще се стигне до такава война. Той направи този коментар на фона на засилването на напрежението между САЩ и Иран.

Министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф увери междувременно, че не съществува възможност за преговори със САЩ за отслабване на напрежението между двете страни, предаде AFP.

"Не, няма възможност за преговори", подчерта твърдо дипломатът. Първият дипломат на Техеран е в Япония за среща с високопоставени представители в островната страна. Той нарече "самоубийствен акт" натиска, оказван от Вашингтон върху Техеран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каубойска кръчма разногледият русофил

    51 25 Отговор
    Пригответе консервите, бункерите, водата, пиячката, сухата храна и системите за производство на кислород. По всичко личи че ще има водород, атом и неутрони, пържено месо и плачещи комунисти:)
  • 2 немои тъи

    15 9 Отговор
    Че Ирански кораби отдавана патрулират край бреговете на САЩ.
  • 3 Анти милиционер

    47 7 Отговор
    Искате да кажете между Израел и Иран. Държавата САЩ е терористичния юмрук на Изсраел. И това го виждат едновременно и най-загубените седерасти и най-кухите милиционери на работа във форума.
  • 4 Въпрос към милиционерите

    19 9 Отговор
    Путин докога ще се целува с Нетаняху?
  • 5 Голем смях

    15 51 Отговор
    Колкото имаше между Аржентина и Англия.Войната трая докато пристигне английския флот до Аржентина.И после три дни .А сега флотът на САЩ е пред чалмите.Чалмосаните знаят ,че една война ще е краят им и ще си натискат парцалите.Не е хубаво ,когато се ядоса чичко САМ.Бог да пази Америка.Опората на белите и демократични хора.

    Коментиран от #7, #18

  • 6 Анти милиционер

    17 13 Отговор
    Необятната глупост на Милиционера е причината ударния юмрук на Израел(САЩ) да си развява коня по света. Няма по-тъп организъм от милиционерите.
  • 7 Биолог с повече от твоя 6ти клас

    22 8 Отговор

    До коментар #5 от "Голем смях":

    Бог пази Америка, но Аллах пази Иран.

    Коментиран от #11, #13

  • 8 Ханко брат

    27 5 Отговор
    Проблемът е че Иран си е построил държавата върху американския петрол

    Коментиран от #10

  • 9 outlander

    9 21 Отговор
    Що ли ми се струва, че лафовете "няма възможност за преговори" и "натискът от Вашингтон е самоубийствен акт" вече съм ги чувал, както и че Садам и Кадафи бяха убедени, че ще смачкат САЩ? Надявам се на аятолаха да са му устроили добре зареден склад за памперси в канализацията на Техеран.
  • 10 outlander

    10 20 Отговор

    До коментар #8 от "Ханко брат":

    Правилно! В Иран има много американски нефт и когато потрябва, Америка ще си го вземе.
  • 11 гост

    8 15 Отговор

    До коментар #7 от "Биолог с повече от твоя 6ти клас":

    Еми явно не го пази кой знае колко , щом е допуснал САЩ да са 47 (четиридесет и седем ) пъти по силни икономически и 100 пъти по-силни военно !!!!
  • 12 Мдаа

    9 3 Отговор
    Да почва вече тази 4та световна няма да се забави много ако не е ИрАн ще е Венецуела,Северна Корея или от Сирия на там вървят нещата

    Коментиран от #15

  • 13 Голем смях

    9 10 Отговор

    До коментар #7 от "Биолог с повече от твоя 6ти клас":

    Аллах не е ли бог?Явно Аллах е милостив и пази Америка.Къде е казано ,че Аллах не обича Америка .Щом САЩ са 125 г. пред чалмосаните ,значи такава е волята на Аллаха.

    Коментиран от #25

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 outlander

    7 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мдаа":

    Кой е казал, че заради изброените дребни мушици, седящи в основата на хранителната пирамида, трябва да започва световна война?

    Коментиран от #16, #17

  • 16 Бай хой

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "outlander":

    А ти като какъв се явяваш? Като вола който мъчи като го тръгнат с остана? Или като жрица която ахка като им го ...
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПАТРИОТ

    16 6 Отговор

    До коментар #5 от "Голем смях":

    САЩ е най голямия терорист на света. 60 % от хората в САЩ са негри, мулати, латиноси, метиси, индийци, китайци

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 19 onq s konq

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "ПАТРИОТ":

    Е как може да пропуснеш МИЛИОНИТЕ РУСНАЦИ,населяващи цели квартали в Америка?
  • 20 outlander

    5 10 Отговор

    До коментар #18 от "ПАТРИОТ":

    Интересна логика щом става въпрос за живеещите в САЩ негри, мулати, латиноси, метиси, индийци, китайци и т.н., обаче като стане дума за Судан, Либия, Венецуела, Куба, Индия, Китай и др., много ги любите. Между другото, в основаването на САЩ са участвали и руснаци, които са били наистина руснаци, а не днешната пародия на руснаци, наречени ушанки, ватници, бояришници, самовари, руслямистанци и все в тоя ред. И българи е имало, и всякакви от Европа, Азия и откъде ли не, именно това прави Америка велика.
  • 21 outlander

    7 10 Отговор
    В САЩ през 2004 г. е имало 250 хиляди българи, което прави страната една от първите по брой българи в света. Руснаците са около 3 милиона и 100 хиляди. Колко американци живеят в България и Русия? И защо всички се бутат да ходят в омразните САЩ и никой не иска да намери рая в Русия? Що така бе, Миме?
  • 22 outlander

    6 9 Отговор
    Лесно е да лепите етикети, облъчени от руската пропаганда и разни хибридки, създадени с тая цел, обаче не можете да обясните феномена, че всички драпат да ходят да живеят в терориста САЩ или Западна Европа и никой не ще да чуе за Русия. Даже мигрантите от Сирия бягат в Европа и САЩ, но никой не ходи да се спасява в Русия, а уж руснаците са им освободители.
  • 23 Рошко

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "ПАТРИОТ":

    Забрави чифутите
  • 24 ASD

    7 2 Отговор
    Тръмп пак бърка желаното с възможното. Ще им се на американците евтин петрол, но той е вече резервиран за Китай.

    п.п.
    Китай е доставил достатъчно ПКР ракети и всеки опит на САЩ за атака, ще се превърне в "неприемливи загуби" на флота.
  • 25 Kcaniba

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Голем смях":

    Иран, респективно Персия го има не от 125 години, а от 5125 години, и след 5125 г. ще го бъде. А за колонията фащ не съм много убеден.

    Коментиран от #26, #27

  • 26 outlander

    2 6 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    Жителите на Иран имат общо с Персия колкото ти имаш общо със старобългарите дошли от Азия и основали българската държава. А като говориме за империи, редно е да споменеш какво стана с великата непобедима и неразрушима империя СеСеСеРе и колко време продължи нейното съществувание.

    Коментиран от #29

  • 27 outlander

    1 4 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    За яловия СИВ, който щеше да фалира САЩ и ЕИО както и за непобедимия Варшавски договор, който щеше да разрушава НАТО, няма да те мъча. А с БРИКС к'во стана? 🤣
  • 28 Нефта

    2 0 Отговор
    Никога война няма да има между тия плампаджии
  • 29 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "outlander":

    Прабългарите не са дошли от Азия, нито са били дребни и кривокраки както ни учеха в трети клас. Руската империя си съществува и до днес и никой не може да я победи нито икономически нито физически. Та да допълня ако САЩ не се бяха намесили във ВСВ на територията на Европа всичко до Брюксел щеше да е СССР. Не забравяйте, че Хитлер с превантивния си удар спаси Европа от Сталин. Но това вече е друга тема.
  • 30 Николай

    0 1 Отговор
    В случая с Иран смятам, че САЩ нямат работа там, но те си имат интереси в целия свят. А както знаем американците винаги печелят, независимо от допустимия брой жертви. Никой не го е*е за 100-200 хиляди загинали от губещата страна.