Last news in Fakti

19 Май, 2019 08:20 2 189 19

Всички в Австрия искат нови избори

  • австрия-
  • избори-
  • себастиан курц

Канцлерът Себастиан Курц е готов за предсрочен вот

Всички в Австрия искат нови избори - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц е стигнал до мнение, че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори, съобщи ДПА.

В момента под въпрос е единството в управляващата коалиция. Тя беше разтърсена от корупционен скандал през тази седмица.

В петък излязоха кадри със заместник – канцлера Хайнц – Кристиан Щрахе. На тях той преговаря с руски представител за възможна подкрепа към своята партия.

Щрахе е лидер на крайнодясната Партия на свободата, която е коалиционен партньор на управляващата Австрийска народна партия. След скандала той трябваше да подаде оставка.

„Предложих на президента на Австрия да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори“, заяви Курц.

Възможно е избори да се проведат през юли или септември. За такива призова и Партията на свободата. В същото време опозиционната Социал – демократическа партия отхвърли възможността за широка коалиция с управляващите.

„Нуждаем се от възстановяване на доверието. Това е възможно само чрез нови избори“, заяви австрийският президент Александър ван дер Белен.

Той ще се срещне с Курц днес. Двамата ще обсъдят възможностите за следващи действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rado

    6 31 Отговор
    Раша може да се меси във вътрешните работи на суверенна държава и да свали правителство а САЩ не можела да се меси във Венецуела да свали диктатор.

    Коментиран от #3, #10

  • 2 среднощен

    11 0 Отговор
    Защо все около Русия и САЩ са проблемите..? Европа няма ли си своя независима политика..? Виена е "столицата" на разузнавателните централи за централна и източна Европа, така че има логика да е "напечено"...
  • 3 да си знаеш

    16 2 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    Едно е скандал от който започват оставки-друго е военен преврат...-ейййй ама големи"професори" сте това соросопедитата бе

    Коментиран от #4

  • 4 Rado

    2 13 Отговор

    До коментар #3 от "да си знаеш":

    Във Венецуела схемата на Раша е много по корупционна и би трябвало Мадуро сам да си подаде оставката. Сега защо Путин не се обади в Австрия и да си даде съветите да не се подава оставка и да изпрати 100 военни за подкрепа?

    Коментиран от #13, #16

  • 5 pepe le pew

    9 1 Отговор
    И австрийците корумпирани кат всички останали. Опозицията сигурно са го надушили колко е зле и му пращат някаква латвийка да го зарибява. За троловете, мадамата е латвийка а не рускиня.

    Коментиран от #6

  • 6 Rado

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "pepe le pew":

    Не е от Раша даже е американка или англичанка или германка или италианка, но не и от Раша.

    Коментиран от #11

  • 7 Диамантената ръка

    4 0 Отговор
    Леви, десни, всеки парата го интересува и това е.
  • 8 Баш Гост

    15 2 Отговор
    Защо в нормалните държави от ЕС, при корупция, афери и далавери се подават оставки и се сменят управляващите, а при нас всичко се замазва и покрива и се продължава все едно нищо не е било? Към коя Европа отиваме ние?
  • 9 123

    10 1 Отговор
    Така се прави в нормалните държави, при най-малкия гаф, цялото правителство си отива. У нас, всички лъснаха до уши в в корупция, Бойко се прави, че дъжд вали
  • 10 NikNay

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Rado":

    И сега кого се опитваш да манипулираш? Надяваш се, че тук хората не четат ли? В цял свят се говори, че Щрахе сам се слага на руснаците в ти ги обвиняваш тях и даже по незнайни причини намеси САЩ и Венецуела .

    Коментиран от #14

  • 11 NikNay

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Rado":

    Аз мислех , че си манипулатор и провокатор а то се оказва, че че си неграмотен и прост.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румяна Костова

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Rado":

    На кой ли нормален човек ще му хрумне да сложи в един кюп Австрия и Венецуела? Две държави и ситуации, които нямат нищо общо помежду си! Отново имаме двойни стандарти. Америка може да поддържа и да сваля правителства, а Русия не може да сътрудничи с европейски партии. Когато американците поставиха на власт престъпната група на Порошенко, никой от европейските политици не се възмути.
  • 14 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "NikNay":

    Значи, ако европейски политик се слага на американците, дори в ущърб на интересите на своя народ е нормално? А това е обща практика.
  • 15 Разликата

    1 0 Отговор
    Ако беше Баце щеше да каже нещо за "Прошка"-та и до там, ааа да "Обича децата си", особено тези с леееко забавени ментални функции завършили във Вършец и КРАЙ. Следващото в програмата.
  • 16 Пич върни се малко у час

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Rado":

    Радооо, а смени апчетата бе, и погледни атласа по география къде е Австрия, куде Венецуела.
  • 17 Румяна Костова

    3 0 Отговор
    Не забравяйте, че десните партии в Европа са против мюсюлманизирането на Стария континент и против джендеризацията,австрийската десна такава едва ли е изключение. На някои ще им дойде много добре, ако всички десни партии под различен предлог се дисквалифицират. И останат само онези, съгласни с политиката на Брюксел за приемане на безкраен брой африкански и арабски мързеливци.
  • 18 Слави Славов

    6 1 Отговор
    И на соросоидните същества все Русия им виновна!И сигурно Русия ни докара на главата Борисов и Цветанов,Доган и Карадайъ и всички останали от шайката,наречена правителство?!А това в Австрия си е чиста проба изфабрикуван компромат срещу Себастиан Курц-единствения нормален политик в Европа!
  • 19 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Трябва да изберат за управляващите такива като наши послушковци, и всички нпо лизачи ще ги харесат ,заедно с Шмеркелита,тя много обича Сорос и неговите талибански орди, а народа да плаща 26млрд.евро за 1година за измислена интеграция на алахакбаровци.Само че всеки нормален човек знае цигани и талибани не се интегрират, а само се размножават неконтролируемо.
Новини по държави: