21 Май, 2019 17:50 1 146 2

Вот на недоверие за правителството в Австрия

  • австрия-
  • вот-
  • правителство

Извънредно заседание на парламента в понеделник

Вот на недоверие за правителството в Австрия - 1
Снимка: БГНЕС//EPA

Правителството на Австрия ще бъде изправено пред вот на недоверие в понеделник, съобщи France 24.

Управляващата коалиция в страната вече се разпадна. Това стана, след като Партията на свободата се оттегли от правителството.

През миналата седмица правителството беше разтърсено от голям скандал. Това стана, след като се появиха кадри, на които се вижда как вицеканцлерът Хайнц – Кристиан Щрахе се договаря с руски представител за подпомагане на своята партия.


Щрахе е лидер на Партията на свободата. Той трябваше да подаде оставка, а партията му се оттегли от управлението.

Сега парламентът ще проведе извънредно заседание на 27-ми май. Опозиционната партия „Сега“ вече е внесла предложение за вот на недоверие срещу правителството на канцлера Себастиан Курц.

Австрийският президент Александър ван дер Беен вече свика предсрочни извънредни избори през септември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Думички

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Хайнц – Кристиан Щрахе се договаря с руски представител за подпомагане на своята партия. Никакъв "представител" не е този, той си е там като частно лице със собствени интереси.
  • 2 Гиго

    1 0 Отговор
    Какви риски представители ??Ало написаното НЕ Вярно!!!483
Новини по държави: