Last news in Fakti

21 Май, 2019 20:00 3 439 14

Иран: САЩ играят много опасна игра

  • иран-
  • сащ-
  • ескалация-
  • опасна-
  • игра-
  • мохамад зариф

Иран предупреди американците за "болезнени последици"

Иран: САЩ играят много опасна игра - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ескалация на напрежението между САЩ и Иран може да доведе до болезнени последици, предупреди иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф в интервю за Си Ен Ен.

"Ще има болезнени последици за всички, ако има засилване на мерките срещу Иран, това е сигурно. Иран няма никакъв интерес от ескалация. Съвсем ясно сме казали, че няма ние да сме тези, които ще предизвикат ескалация, но ще се защитим", заяви Зариф.

"Наличието на всички тези военни средства в ограничено водно пространство (Персийския залив) само по себе си е фактор за инциденти, особено с хора, които се стремят към инциденти. Трябва да се проявява изключителна предпазливост и смятаме, че САЩ играят една много, много опасна игра", заяви иранският външен министър.

Напрежението между Вашингтон и Техеран се изостри в последните десетина дни, след като САЩ обявиха засилване на военното си присъствие в Близкия изток и по-специално в Персийския залив заради "ирански заплахи към американски интереси".

В неделя Тръмп заяви: "Ако Иран иска да се бие, това ще е официалният край на Иран." Впоследствие обаче президентът на САЩ изяви готовност да води диалог с Техеран, което според иранския президент се дължи на духа на съпротива на иранците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 SAAB

    32 6 Отговор
    Да .... дори в Иран имат топки! А други ..само чутура за милване ! :)
  • 3 СССРБарета

    33 7 Отговор
    Много бих искал да видя как краварника може да заплаши Русия че ако воюват Русия ще изчезне! Хахахаааааа! САЩ отдавна са плашипутарник за много малки и сравнително бедни държави по света!

    Коментиран от #4, #7

  • 4 СССРкаскет

    5 19 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    То пък Русия не са същите смешници кат америте
  • 5 Borislav Popov

    29 3 Отговор
    с всеки ден намразвам все повече и повече тая фалшива държава от мелези ( 50 % великобританци и 50 % смес от другите държави по света ) , най - фалшивия народ , най голямата легална терористична държава съществувала някога по таз земя , мръсни убийци пожелавам ви във всеки ваш град по 5 атентата дневно да стават , като не искате да се биете на ваша земя поне малко партизанска война да видите мръсни убийци

    Коментиран от #13

  • 6 onq s konq

    4 12 Отговор
    Та пише черно на бяло:"Президентът на САЩ изрази готовност да води диалог с Техеран,което според Иранския Президент се дължи на "Духа на съпротива на иранците"?!! А ЗАЩО досега Иран не се разбраха след толкова много разговори със САЩ?А ЗАЩО вместо да предупреждават заплашително САЩ,Иран не седнат на масата за преговори/по всяко време на денонощието ше им откликне Тръмп/?Е защото ОЩЕ НЕ ИМ Е УВРЯЛ ИРАНСКИЯ БУЛГУР и защото още не са почнали да мрат като мухи по улиците от глад и липса на стоки от първа необходимост!А иначе на Рохани му е пределно ясно,че едни разговори със Америка биха се провели АБСОЛЮТНО СИГУРНО на Принципа "Когато говориш с мене,ЩЕ МЪЛЧИШ"!
  • 7 Рашка с чашка

    4 10 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Иран не е малка и бедна държава. Иран открито заплашва да унищожи Израел и за целта се стреми да придобие ядрени оръжия. Това няма как да го допусне Тръмп, а Путин няма да възрази. Така че не се пъни да защитаваш аятоласите, защото твоят идол Путин също няма да е съгласен с унищожението на Израел.
  • 8 Матей

    8 0 Отговор
    На Израел все още не се канят,,само се подразбира,че ако ги нападнат американците,ще се включат и евреите.Ще се бият на два фронта.
  • 9 Гледач

    7 1 Отговор
    САЩ СА ГЛУПАЦИ ако си мислят че създавайки много горещи точки ще успеят да издържат.Сирия Ирак АФГАНИСТАН Либия УКРАЙНА ВЕНЕЦУЕЛА .И сега да се метнат на Иран.Ще им дойде много.
  • 10 Есенин на троловете

    2 5 Отговор
    Точно така се надуваха и иракчаните и САЩ дислоцира половин милионна армия в Пресийския залив за отрицателно време и срина със земята /зарови в пясъка/ 10 пъти по-силна и въоръжена с ракети от Иранската, само за 100 часа. За тия стигат и 100 000-на армия. Но усещам че този път покрай патакламата, ще го отнесе и Турция:):):)Силните връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)

    Коментиран от #12, #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шабан

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Есенин на троловете":

    Предсказателю на Злото, иска ти се, така да бъде, но, забравяш едно съществено но, и то е че, вече света в който живеем не е това което беше, много хора са осъзнали истинските причини за нещастието си и действат в насока различна от предсказаната от теб. Най-малкото голяма част от държавите в който живеят тези хора искат и ще продължат да искат повече самостоятелност и повече свобода за себеизява. А пътя който ти предсказваш води само до по-дълбоко Робство. Явно така си дресиран! Отърси се от дресировката си! Това е чуждороден ум който не работи за твоето щастие!!!
  • 13 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Ами просто нищо ново под слънцето ..от как свят светува имало е много като Сащ ,които да завлядеят целия свят .._ Ал.Македоески,хуните,персите,османците,кръстоносците,римляните,Хиилер,Сталин ..и мн. други .....всеки си имал мотив ..
  • 14 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Есенин на троловете":

    Не си добре ...турчина ,руснака ,американеца си гони интереса ,на теб какво ти става ?защо се ежиш ? ...турчина котка руснака за евтин петрол и газ ,за оръжейни и атомни техноогии