Last news in Fakti

22 Май, 2019 12:50 7 033 61

Турски войници вече използват С-400

  • с-400-
  • войници-
  • ракети-
  • турция-
  • русия-
  • хулуси акар

Русия обучава турски военни

Турски войници вече използват С-400 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Турция изпрати свои военнослужещи в Русия, за да преминат тренировъчен курс за използването на зенитно-ракетните системи С-400, с които Турция скоро ще бъде въоръжена, предаде ТАСС.

Министърът на отбраната Хулуси Акар заяви, че курсът е започнал днес и ще продължи „няколко месеца“. Турските военни ще бъдат обучени да използват руските комплекси, които се очаква още тази година да бъдат разположени на турска земя.

Министърът отново потвърди позицията на Турция, че сделката с Москва е вече свършен факт. Турция и Съединените американски щати имат разногласия във връзка с решението на Анкара да се сдобие с руските системи С-400, които не могат да бъдат интегрирани в системите на НАТО.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че вижда напредък в преговорите със САЩ за покупката на руски зенитно-ракетни системи С-400 и американски изтребители Ф-35, но допълни, че Анкара се подготвя също и за евентуални санкции от страна на САЩ. Министърът изтъкна, че Турция изпълнява ангажиментите си по програмата за Ф-35 и очаква тя да продължи според плановете.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ HD

    69 10 Отговор
    Боко няма пари за ракети против градушка! :)

    Коментиран от #2, #4

  • 2 куку руку ку

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "БКП ТВ HD":

    Има, обаче объркал целта. Дал ги за... градушки против ракета...
  • 3 магураджия

    33 5 Отговор
    ние пък си ги нарязахме.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Америка е клозет

    16 6 Отговор
    Хей евтини центъджии! плащаха ми евтино писахте писахте да се плакахте но накрая пак нищо! не може така ако продължавате така да тролите без успех ще трябва да ви уволнят от Сорос нята!
  • 7 Бесен Язовец

    12 23 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    А путинята, разбира се е много щастлива, че турските им братушки ще стрелят по нас с руски ракети.

    Коментиран от #9, #26, #58

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Зенитка

    39 8 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    С тези ракети специално няма да стрелят по нас защото едва ли ще ги нападаме, а пък нямаме какво да вдигнем срещу тях във въздуха, че да бъде цел.

    Коментиран от #11, #17, #56

  • 10 Знам знам🙄

    10 2 Отговор
    Тц тц. Дали тия момчета дето отиват на обучение не са същите дето ги обучават на ф35? Намирисва ми нещо че с400 значително ще подобри характеристиките по прехват на самолети 5 поколение. А пък на ф 35 ще му се подобрят познанията относно чадъри те н радарите. Ще обикаля повечко ама пак ще има неква файда. И значи на хоризонта се задават с500 и с600 и съответно може би ф32 велосираптор. Тююю трябваше да се пиша Дедо Ванго.
  • 11 Бесен Язовец

    16 14 Отговор

    До коментар #9 от "Зенитка":

    Турците може и да стрелят по нас и без да ги нападаме,сърбите, да не са нападали на времето американците, че те ги бомбардираха !?

    Коментиран от #12, #59

  • 12 Зенитка

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    С-400 все пак не е нападателно оръжие, няма нужда дори да го казвам.

    Коментиран от #13

  • 13 гостгост

    9 11 Отговор

    До коментар #12 от "Зенитка":

    Такава ПВО система може да бъде и нападателно оръжие в зависимост на кой в ръцете се намира.Дори няма нужда да го казвам !

    Коментиран от #16

  • 14 Borislav Popov

    6 20 Отговор
    Добре де, аре ся да ни обясниш щом си толкоз отворен, защо ги купуват, срещу кого ще ги изстрелят !?? Защото аз не виждам никакъв смисъл, да харчат турците милиарди за тези ракети и да ги държат после само за украшение и да говорят само, виж те ни кви сме велики, имаме си руски ракети...)) А още по вече не мога да рабера, какво толкова им се радват на тия ракети, местните руски подлоги, всякаш им влиза нещо в дупето, от факта, че турците щели да купуват руските железа.
  • 15 Швейк

    7 6 Отговор
    Машалла, аферим, евалла...
  • 16 Зенитка

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "гостгост":

    Нали сме и двете страни в НАТО, ако поне това не ни е гарантирано, че няма да бъдем нападани от съюзници, за какво ни е изобщо тогава това членство.

    Коментиран от #18, #53

  • 17 Borislav Popov

    4 9 Отговор

    До коментар #9 от "Зенитка":

    Добре де, аре ся да ни обясниш щом си толкоз отворен, защо ги купуват, срещу кого ще ги изстрелят !?? Защото аз не виждам никакъв смисъл, да харчат турците милиарди за тези ракети и да ги държат после само за украшение и да говорят само, виж те ни кви сме велики, имаме си руски ракети...)) А още по вече не мога да рабера, какво толкова им се радват на тия ракети, местните руски подлоги, всякаш им влиза нещо в дупето, от факта, че турците щели да купуват руските железа.

    Коментиран от #21, #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 outlander

    3 11 Отговор
    Били ги използвали тия кюнци, но срещу кого и кога са ги използвали, не става ясно. Сигурно с два ката предпазни средства и с много вазелин са ги използвали. Русофилиснята да се запасява с вазелин и предпазни средства и да тренира и да се учи как се ползват кюнци.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Зенитка

    19 2 Отговор

    До коментар #17 от "Borislav Popov":

    Нас би трябвало да ни интересува до толкова колкото би могло да се използва срещу нас, тук няма проблеми, поне видими, както казах съюзници сме, пък и гледаме да развиваме добросъседски отношения. Това за което аз бих ги поздравил, е не точно за руските ракети, а за това че си държат на позицията и на интереса, независимо от натиска отвън, без значение за какво става дума и кой ги натиска, нещо което за съжаление не виждам тук у нас.

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    2 7 Отговор

    До коментар #21 от "Зенитка":

    Добре ве мен, ясно е уж, че няма да ги използват срещу нас, разбрах те ти друго ми кажи - Срещу кого ще ги използват тогава, понеже аз не виждам смисъл да се влагат луди пари за таквиз ракети, ако няма да ги използват ??! Или те са само за устрашаване, тоест да плашат гаргите ?

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Зенитка

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Borislav Popov":

    За мен едната причина е, че там често стават военни (опити за) преврати, и ако се стигне до вътрешен сблъсък, техните системи не биха могли да се използват срещу Ф-ките например. Доколкото съм чул, дори самолетът на Ердоган е бил за кратко преследван от един Ф-16 по време на преврата, но не го е стигнал. Така че от една страна вътрешна сигурност, а от друга явно мислят че има опасност някой да използва ракети срещу тях отвън. Не е малко.

    Коментиран от #25, #61

  • 25 Borislav Popov

    1 4 Отговор

    До коментар #24 от "Зенитка":

    Ясно, но за такива евентуални опасности, от рода на, ако някой отвън ги нападне и уж за вътрешна безопасност според мен не си струва такива пари да се харчат ! Какво значи това за вътрешна безопасност какво по своите хора и по своя си народ ли ще ги изстелят тези ракети, ми това си чист дебилизъм ?!

    Коментиран от #30, #45

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Бай хой":

    Когато двама човека си мерят уищата, не си навирай голото дупе, по между им !

    Коментиран от #29

  • 28 Бесен Язовец

    0 5 Отговор

    До коментар #26 от "белене за соросите":

    Ами като ще ни отстрелват с пушки за по точно, за чий хур им са тогава тез ракети ? Нали знаеш, че покрай сухото гори и мокрото и гат турчулята почнат да отстрелват соросоидите, то тогаз и вие путиноидите ке ядете хурката, бъди сигурен, каскет !

    Коментиран от #55

  • 29 Бай хой

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Кат си мериш дирните части всеки че ти ги премери. Я по добре си уточни Ник нейма. Стига си ревал на чужд гроб, затъжил се изнежения за какво си харчат парите турчолята. Кат си толкоз проЗ да ти припомня че скоро Анкара бе нападната от ту броя ф16. Да ти изясня ли че нямаше как да ги свалят с натовски системи. И като се знаеш колко си тъп що изобщо пишеш?

    Коментиран от #31

  • 30 Зенитка

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    Кратко и ясно-искат да са независими. Техните системи не биха могли да се използват срещу всякакви самолети (специално на страни от НАТО), включително и срещу техните собствени, та си взимат алтернатива. Просто искат да са готови за всякакъв вариант, не че ще воюват непременно. Това не е лошо като стремеж, бихме могли да се поучим от това. Постоянното слагачество не е добър вариант, независимо спрямо кого е.

    Коментиран от #33

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Бай хой

    5 1 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Нещо притеснен ми се виждаш. Май още не си си изпърдял снощния презерватив.

    Коментиран от #34

  • 33 Borislav Popov

    1 5 Отговор

    До коментар #30 от "Зенитка":

    Е, щом е за да са независими, може, но те според мен и така са си независими и едва ли някой ще тръгне да ги заробва баш пък турците. На този свят има още стотици независими държави, които нямат модерни ракети и друго ядрено оръжие и тяхната независимост също така не е застрашена. Номера е да си свободна и независима стана не с много пари и скъпи въоръжения, а с добра воля + умна и хитра външна политика.

    Коментиран от #36

  • 34 Borislav Popov

    1 4 Отговор

    До коментар #32 от "Бай хой":

    А ти още не си го изплюл ! Ко ша прайм ?
  • 35 Знаещ

    15 1 Отговор
    Турция купува С-400 за да се пази от натовските си "Приятели", които струпаха около 200 броя военни кораби в източното средиземноморие, заради открития петрол и газ. Всеки се опитва да всеми парче от баницата. Според резолюция на ООН от 1923 г. спорните райони на запад от о-в Кипър се намират в ИИЗ на Турция. Западните компании получиха разрешение за проучване от кипърското гръдцко правителство, но Турция не ги допуска в своята ИИЗ. Със С-400 района ще бъде затворен за полети от страна на Турция. Това е причината за врявата от САЩ, че системата не можела да се интегрира в състемата на НАТО. САЩ не се интересуват от интегращия на състемата, а от това, че ще се лишат от свободните полети над ИИЗ на Турция в Средиземно море. Освен това в южната част на острова има военна база на ВВС Англия, а много скоро и на Франция, които ще трябва да се съобразяват със С-400.

    Коментиран от #37

  • 36 Бачо Киро

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Borislav Popov":

    Ердоган просто си създава възможности. Какво означава - не си заслужава? Да не ги вади от джоба? Очевадно е, че не смята да си ходи скоро, както и че иска да е независим. За второто го поздравявам, малко днес се опитват да държат на своето, без значение дали иначе кланянето е на изток или запад.

    Коментиран от #39, #41

  • 37 Бай Хой

    1 5 Отговор

    До коментар #35 от "Знаещ":

    Значи тогава излиза, че османците не ги купуват да се отбраняват а да захващат спорни територии .

    Коментиран от #38

  • 38 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Хой":

    Съско сега от Борислав на бай ли са прекръсти? Да еа простата селска пръчка да еа.

    Коментиран от #40

  • 39 Borislav Popov

    2 11 Отговор

    До коментар #36 от "Бачо Киро":

    А бе, какъв Бачо Киро можеш да бъдеш ти бе ? Самонаел си се тук да адвокатстваш на този османски чифутин, само остана ду му близнеш дупито тук, че и Бачо Киро си се нарекъл !! Недей поне да позориш името на великият българин, който си е дал животеца да сме свободни от същите тез османлии, които ти тук защитаваш. Еййй това руските подлоги срам немате веее, заради скапаните ви мацковски опорки род и родина сте готови да продадете.

    Коментиран от #46

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Знаещ

    11 2 Отговор
    До 37 Бай Хой
    Не са спорни териториите.
    ООН от 1923 г. ги признава за турски, но западните държави за да намажат от откритите жалежите ги водят спорни. Ердо за това казва, че няма да позволи да им отнемат правата над ИИЗ. Затова първото военно морско учение на Турция се казваше "Синя родина".

    Коментиран от #43, #44, #49

  • 43 Бай Хой

    1 9 Отговор

    До коментар #42 от "Знаещ":

    Нищо не е признавал ООН през 1923 г това са си чисто твои фантазии, Северната кипърска република също не е призната, така, че айде без фантасмагории.

    Коментиран от #54

  • 44 Бесен Язовец

    1 6 Отговор

    До коментар #42 от "Знаещ":

    Как може да ги признае ООН бе незнаещ, след като западните дэржави са против ?? Нали знаеш, че при гласуване на някаква резолюция в ООН, дори една страна да е против и да наложи вето, резолюцията не се приема, ми то си е елементарно просто.
  • 45 А може би си

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Borislav Popov":

    забравил,преди известно време за въздушните нарушавания на границата между Турция и Гърция,е тогава би ли могъл да си отговориш сам на ?-а как,като и двете са в НАТО с ПВО с-ми на НАТО могат да си противодействат,а и никой не им се намесва във вътрешно алиансния конфликт. Та като гледам,и за в бъдеще не са изключение такива конфликти между държави вътре в този алианс,така,че е хубаво да си има алтернатива всяка държава различна от тази посочена и наложена със сила в хегемона в този алианс. Та ние също,като член на този смотан прогнил алианс не сме застраховани от такива конфликти,и вместо да ни налагат да купуваме дърти дръгели морално остарели,а иначе за камиони с пари,е по-добре и ние да помислим за такава алтернатива,както за самолети,така и за ракети,а не да превиваме гръп и да си оголваме задниците на хегемона,защото можем и без него. Евразийският съюз е далеч по-добре за нас от този в който сме сега на дъното на дори под утайката и мизерията.

    Коментиран от #47

  • 46 Стига ва

    4 0 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    То зер от османлиите генерал Кастър те освободил...смехурко лизачев, че патрЕот гаче ли
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Нещастието да си турчин

    3 9 Отговор
    Новата икономическа теория на Ердоган е следната: турските бизнесмени трябва да наемат безработни турци, да им плащат заплата и да не работят, защото фирмите не се нуждаят от тях. Нито пък комунистите се осмеляват да кажат това. Трагична безизходица ...
  • 49 само че

    2 6 Отговор

    До коментар #42 от "Знаещ":

    не съществува това, което казвате, вие прехвърляте тук глупавите неща, които казват в турция на глупавите турци, извън турция има международното право, което не ви харесва и затова имате сериозен проблем с всички в източното море
  • 50 1944

    0 11 Отговор
    другари, сделка няма да има.

    Коментиран от #52

  • 51 999

    12 1 Отговор
    Защоли краварите не искат турците да имат с400 защото не видимия самолет ще цъфне на радара като цвете и всичките държави щесе откажат да закупят ф35 акакви париса вложени в този проект . Във сирия беше поразен израелския ф35 от с 200 но никаде несе говори за това защо израелските самолети вече не навлизат в сирия а стрелят от далече немците веднага разбраха за това и се отказаха от покупката на ф35
  • 52 любопитен

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "1944":

    другарко, а ако има сделка? ще сделаш ли една френска?
  • 53 Ами със САЩ в този съюз

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Зенитка":

    Нищо не е гарантирано.
  • 54 Непризната от кой?

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Бай Хой":

    Непризната ама съществува, не можеш да я прескочиш и се пукаш от яд. То и ти не признаваш ама аз и жена ти знаем истината.
  • 55 Тигър

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Бесен Язовец":

    За евреите драги, мислете логично!!!
  • 56 Рошко

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зенитка":

    Е пък може да ни вземат за тренинг ,каракачаката ся като са цъкне със синята каска на някой f-16 eйти и мишена
  • 57 Ivan

    1 0 Отговор
    А защо не ви минава през ума какво ли има вътре в тея железа, и как лесно минават през граници...... Това също е вариант! Наркотици... Химии... И др.
  • 58 Мма

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Че те са зенитни бре бастун
  • 59 Аз съм

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Не само американците,Пешо Стоянов.бракоразводния адвокат ,беше дал въздушен коридор и на турците да бомбардират Сърбия.
  • 60 Вожда

    1 0 Отговор
    Ния си ги резнахме....а тия пари ше дават за тия ръждиви коруби.....пу аман от тикви... :Р
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания