22 Май, 2019 14:35 7 846 77

САЩ поставиха ултиматум на Турция

  • с-400-
  • ултиматум-
  • сащ-
  • турция-
  • нато-
  • русия-
  • ракети

Турция незабавно трябва да се откаже от руските ракети

САЩ поставиха ултиматум на Турция - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати дадоха срок от половин месец на Турция да се откаже от сделката с Русия за придобиване на зенитно-ракетни системи С-400, предаде американската телевизия CNBC, позовавайки се на добре осведомени източници.

До края на първата работна седмица на месец юни Анкара трябва да се е отказала от руските комплекси С-400 „Триумф“, и вместо тях да се въоръжи с американските „Пейтриът“. В противен случай САЩ ще скъсат договора с турците за стелт изтребители Ф-35. Освен че няма да доставят модерни изтребители на Турция, американците заплашват с налагане на икономически санкции, а всичко това ще разклати сериозно НАТО.

След малко повече от две седмици отношенията между САЩ и Турция могат да бъдат сериозно разклатени. Двете страни са стратегически съюзници, но заради сближаването на Турция с Русия, САЩ заплашват с ответен удар. Източниците на американската телевизия твърдят, че това е последният ултиматум. Държавният департамент е дал срок на Анкара, след който няма да има връщане назад. Държавният департамент е посочил като аргумент, че страните в НАТО трябва да имат военно оборудване, което е съвместимо с натовските системи, а руските ракетни комплекси не отговарят на този критерий.

Турският министър на отбраната Хулуси Акар заяви, че Анкара се подготвя за евентуални санкции от страна на САЩ. Министърът отново потвърди позицията на Турция, че сделката с Москва е вече свършен факт, и посочи, че Анкара е изпратила в Русия персонал, който да бъде обучен да работи с руските системи. Междувременно президентът Реджеп Ердоган призова всички турски граждани да бъдат обединени срещу „външните заплахи“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Синан

    113 18 Отговор
    Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана С-400 е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите С-500 Прометей! Какви 2 седмици, какви 5 лева...

    Коментиран от #48, #55

  • 2 БКП ТВ HD

    99 22 Отговор
    Кравите се размучаха нещо? мууу... хахааа :D

    Коментиран от #53

  • 3 Borislav Popov

    63 46 Отговор
    Ще бъде интересно, аз съм за това турците да се мащат от НАТО не ни трябват на нас такива фурнаджийски лопати !

    Коментиран от #50, #62

  • 4 Синан

    39 14 Отговор
    Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че страната му ще участва в производството на руските противоракетни ракетни системи С-500. Ердоган вече е изпратил в Русия 100 инженери, за да помогнат за производството на оръжието и сто войници за да се обучават за работа с C-400.

    В началото на май изпълнителният директор на „Ростех“ Сергей Чемезов заяви, че Русия оценява развитието на технологичното партньорство с Турция в областта на противовъздушната отбрана. „Ще приветстваме желанието на турската страна да стане партньор в проекта С-500“, отбеляза той.

    Припомняме, че желанието на Турция да придобие руските ракетни установки С-400 е един от големите разломи в отношенията между САЩ и Турция. Заради желанието на Анкара да използва руски отбранителни системи е под въпрос сделката за американския изтребител F-35 от 5-то поколение. Ердоган обаче смята, че „рано или късно ще получим F-35“.
    Ердоган вече потвърди, че закупуването на системите С-400 е „приключена сделка"

    Коментиран от #10, #49, #65

  • 5 Бесен язовец

    67 10 Отговор
    Ами то краварите клатят нато ! И в буквалния и в преносния смисъл ! Васалите що не санкционират краварите за руските ракетни двигатели ??!!
  • 6 КАСАПИНА

    32 71 Отговор
    Циганите се опитаха да хапят ръката която ги храни, в тоя случаи аз кучето си го бия ,не виждам пречка и САЩ ДА НАПРАВЯТ СЪЩОТО, САМО ЧЕ МОЕТО КУЧЕ Е ОХРАНЕНО И ЗАГЛАДЕНО. А турците са мършави и дръгливи.

    Коментиран от #35, #60, #64

  • 7 999

    28 33 Отговор
    Турция е световен лидер в авиокосмическата индустрия, а 10 турски компании ще произведат части за F-35 за около 12 млрд. долара, включително ключови компоненти като централния фюзелаж и част от системите, гарантиращи успешното приземяване на изтребителите. За някои елементи, като дисплея на пилотската кабина, Турция е единственият източник в света, пише Bloomberg. Турски компании правят ключови компоненти за изтребителите F-35 Заедно с Northrop Grumman, държавната компания Turkish Aerospace Industries произвежда и сглобява централния фюзелаж, механизма, освобождаващ бомбите, както и пилоните под крилото, използвани за окачване на бойно оборудване. Производителят на системи за противовъздушна отбрана Ayesas е единственият доставчик на два основни компонента на F-35 - ракетен дистанционен интерфейс и панорамен дисплей на пилотската кабина. Kale Aerospace произвежда важни части от корпуса, както и задното окачване. Fokker Elmo прави 40% от системата за електрическо свързване (EWIS) за двигателя F135. Alp Aviation компоненти и механизми от корпуса, части от системата за приземяване и повече от 100 инженерни части на двигателя за F135, включително титаниеви лопаткови ротори. Риск за доставките Ако САЩ блокират сделката със самолетите, турският президент Реджеп Тайип Ердоган може да прекъсне доставките на части от страната си. "Ако турската верига за доставки бъде нарушена днес, това ще доведе до прекъсване на производството на самолети, което ще забави доставка

    Коментиран от #15

  • 8 Още една нова супер сила се очертава.

    18 14 Отговор
    Времето ще покаже.

    Коментиран от #74

  • 9 999

    22 12 Отговор
    Ердоган може да прекъсне доставките на части от страната си. "Ако турската верига за доставки бъде нарушена днес, това ще доведе до прекъсване на производството на самолети, което ще забави доставката на 50-75 изтребителя и ще отнеме приблизително 18-24 месеца, за да се възстановят частите", пише министърът на отбраната на САЩ Джим Матис през юли в писмо до Конгреса. Ердоган засега запазва мълчание относно потенциалните си действия. Матис трябва да изпрати доклад до Конгреса до средата на ноември относно потенциалното въздействие на всяка промяна в участието на Турция. Производителят на F-35 Lockheed Martin твърди, че продажбата на самолетите на Турция е на път
  • 10 Насранан

    16 13 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Аз ти отговорих много ясно- ще шият калъфите на тръбите ,и пак може да се окаже че има нещо тюрк ,-наопаки или с изгнили конци.
  • 11 Ввв

    22 18 Отговор
    Сега,краварите не са прави разбира се,но и цигането(Грухдоган) се опитва да стои на два стола,знаем след тва какво следва,падане и от двата
  • 12 123

    39 9 Отговор
    Империята на злото ФАЩ само това могат за притискат да заплашват и да бомбандират несъгласните то за това и така наречения нов Световен еврейски ред се сгромоляса.
  • 13 Сесерем

    30 9 Отговор
    Не му върви на тоя курник ф35 и туйто ! Хе не се натискат да го купуват , хем пък и доставките може да прекъснат !
  • 14 Щурве

    49 8 Отговор
    МЕЖДУНАРОДЕН ШАНТАЖ СЕ КАЗВА НА ТОВА. АКО НЕ ПИЕТЕ,, КОКА КОЛА" ЩЕ ВИ НАЛОЖИМ САНКЦИИ.
  • 15 urko

    25 31 Отговор

    До коментар #7 от "999":

    Заводите се изнасят вече за Гърция и Португалия, какъв лидер са като заради некачествени турски компоненти ,самолетите падат като круши, циганите и един пирон не могат да направят без чужди технологии.

    Коментиран от #16, #19, #59

  • 16 Jeik

    26 10 Отговор

    До коментар #15 от "urko":

    В САЩ всичко е турска и китайска сглобка! Ако производството което трябва да задоволи 350 000 000 пазар се премести в САЩ капиталистите ще фалират като почнат да плащат дебелите заплати!
  • 17 Бай Хой

    24 27 Отговор
    Ердо ще яде хурката, чуствам аз !
  • 18 Сюлейман

    28 16 Отговор
    Утре ще поискат Турция да стане щат на САЩ и ако турците откажат санкции. Тия как я мислят тая работа с изнудването?

    Коментиран от #69

  • 19 999

    31 7 Отговор

    До коментар #15 от "urko":

    По - глупав коментар не съм чел... Турция си произвежда ударни дронове,
    Щурмови хеликоптери, танкове, изтребители от пето поколение TAI TFX, ще имат национална кола скоро, ракети, автоматична пушка, самоходно оръдие, бронирани машини, кораби, даже и до 2021 ще си имат собствен самолетоносач Anadolu и мн др. Гледали в YouTube IDEF 2019 и ще разбереш.

    Коментиран от #22

  • 20 Емил

    15 19 Отговор
    Очкавайте скоро 5 лири за лев! Това лято в Турция ще е евтино!
  • 21 Справедлив

    21 22 Отговор
    Вън Гаджалите от НАТО!!!! Турция е най голямата заплаха за Християнско-Европейската цивилизация и няма място нито в НАТО нито в ЕС.
  • 22 Jeik

    16 5 Отговор

    До коментар #19 от "999":

    Скоро ще произвеждат и Терминатори,, Вeko"

    Коментиран от #26

  • 23 Бах

    25 3 Отговор
    Президентът Обама подписва договори с други страни , а Тръмп ги отменя щото не били изгодни.Кой да има доверие в такава държава. Та мисълта ми е , че договорът е за това , за да се спазва колкото и да е неизгоден за някоя от страните. В случая Ердоган се държи достойно макар че сделката за С - 400 ще му излезне солена. Пък кой знае , света не е само Европа и САЩ.
  • 24 F35

    18 2 Отговор
    Така, така очаквам горещо и интересно лято.Главни действащи лица САЩ, Турция, Иран, Израел , Китай, Сирия, а на по-късен етап Русия, С. Корея, Япония и нещо се мъти по Гръцко-Турската граница, но нека видим какво ще се случи първо с Ц400. Отделно изборите в Европа и там ако спечелят либералите и нацистите... Много интересно лято идва.
  • 25 Сатаната

    24 4 Отговор
    Майтапа си е майтап, обаче Ердоган извади големи топки сега, ако всичко си остане така.

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Путинофилифоб

    22 16 Отговор
    Първо леко разяснение. Путинофилифоб е човек който си прави гаргара и се гаври с путинофилите и по този начин се зарежда с енергия:) А какво е путинофил - това е олигофрен, който се представя за ''русофил'', но не знае повече от 2000 думи на руски. А какво ли пък е туркофилопутинофил? Това е пълен олигофрен с първи клас незавършен и без пари за автобуса:)):)Та за ракетите... Точно така като иранците и турците, се надуваха и иракчаните и САЩ дислоцира половин милионна армия в Пресийския залив за отрицателно време и срина със земята /зарови в пясъка/ 10 пъти по-силна и въоръжена с ракети от Иранската, само за 100 часа. За тия стигат и 100 000-на армия. Но усещам че този път покрай патакламата, ще го отнесе и Турция:):):)?? Силните икономически и ракетни връзки, вечната дружба между Русия и Турция, любовта между Жужиньо и Ердо, сек. партньорството между руските туристи и турските хотелиери, прави антибългарските групировки /проруските и протурските/ в България по-силни от нас, но само за момента…. Един бърз развод по италиански мужду Жужи и Ердо и последвала бърза война между Русия и Турция, ще ни окрили и подсили като с шампанско, за да прелетиме ние българите над руските и турските тролове, като орли и соколи над мърша. Чакаме развода с нетърпение и дано Великия Каубой ги раздели с ''лоша ракетна подялба'':)Нищо лично зареждам се с енергия, като бивол на ''атомен реактор'':):)
  • 28 1234

    7 13 Отговор

    До коментар #25 от "Сатаната":

    Тръмп се цели в токите ,като те ритнат там най боли ,мисля че кюрда ще последва съдбата на Кадафи ,гладните селджуци жив ще го изядат.
  • 29 Булгар

    24 7 Отговор
    Тези американци явно не разбират че накрая ще останат една държава с затворени граници а останалия свят даже ще е по добре и няма да му пука за тях хем те са зависими от останалите хем с претенции и санкции
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 978

    21 5 Отговор
    Тия ще се откажат и от Fail-35 накрая и ще закупят СУ-57!
  • 32 йшхкйх

    4 7 Отговор

    До коментар #30 от "Jeik":

    Лошото е ,че заплатите им станаха ксто български.

    Коментиран от #37

  • 33 Eee

    23 3 Отговор
    Американската демокрация се превърна в по страшна диктатура от бившия ссср!
  • 34 Булгар

    8 7 Отговор
    Да си затварят умрелите граници и да си гледат в тяхното гърне колко бързо ще пресъхне от полуфабрикатите им заедно с чипса дето го ядат на закуска обяд и вечеря)))
  • 35 Ужас

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "КАСАПИНА":

    Добре че не закачат клошари като нас за нищо, но ще ни мародерства Трампи как си иска нас .
    Па няма и кой да му се репчи, просто сега си намерихме майстора си.
    Ужас, пенсионерите да ни простят.
  • 36 турция в изолация

    6 14 Отговор
    Храни куче да те лае ! Сега ще видят резаците за какво иде реч ,като първо им изчезне икономиката и лирата.Всички можете любезно да благодарите на Ерпосран ! Ще заприличате на същата кочинка каквато е и руската такава.
  • 37 Jeik

    10 5 Отговор

    До коментар #32 от "йшхкйх":

    Като българските, обаче много по евтино и качествено! Я си купи перилни препарати турски и сраени качеството и цената същите марки са които се продават и тук в България.
  • 38 ****

    12 2 Отговор
    Е какво се притесняват от обора, нали уж това фърчило е невидимо,така твърдят,как тогава ще го види С-400 ?
  • 39 Булгар

    6 3 Отговор
    Каквато и да е турция колата в кипа е 1,30 лв за два литра и половина и то сто пъти по хубава от нашата ако падне лирата може и стотинки да стане за нас е добре))
  • 40 Христо

    6 11 Отговор

    До коментар #30 от "Jeik":

    Ти май не си наясно с т.нар. турска икономика. Я прочети малко книжки и тогава се върни да коментираш. Като например структура на икономика, защо 90% е американска и европейска т.н. Да не мислиш че има толкова фирми там заради евтината работна ръка, стабилна икономика, ресурси и пр.? Не, просто беше крайна държава на НАТО и по времето на СИВ беше необходимо да се помпи с пари. Ако наистина Тръмп им наложи санкции, жална им майка...ще станат като нас по времето на Виденов.

    Коментиран от #52

  • 41 Гьокан

    14 11 Отговор
    Целта на Ердоган е да спаси себе си и изобщо не го интересува съдбата на Турция след него. За преврата са го предупредили руснаците, а като най-вероятен поръчител се явяват американците. Естествено е че ще се държи с Русия, защото това е единственият начин да остане на власт и да спаси себе си и семейството си. Интелигентните турци го разбраха това и в Анкара, Измир и Истанбул гласуваха против него. По-простите турци му се радват че уж защитава националните интереси! Ако САЩ наистина наложи санкции, пак ще си говорим за националния интерес!
  • 42 ПЕНКО

    10 5 Отговор
    КОЙ Е НАТЮ ??? ПРИ ТАКИВА ЗАПЛАХИ ТУРЦИЯ ТРЯБВА ДА МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТАВА И ОТ " КОЙ Е НАТЮ " И ДА СЕ ЗАЩИТАВА ОТ ИЗРАЕЛСКИ ЗАПЛАХИ !?!? С КАКВО ТУРЦИЯ ЩЕ СЕ ЗЕЩИТИ ОТ "КОЙ Е НАТЮ" ????
  • 43 Булгар

    4 2 Отговор
    Добре че бизнеса в българия зависи само от управляващите и нямаме нищо общо с сащ да живе е ЕТ -ГЕРБ
  • 44 onq s konq

    8 4 Отговор
    Последно Фолксваген В ТУРЦИЯ ЛИ ЩЕ СТРОИ ИЛИ В БЪЛГАРИЯ?Само питам,за да знам ако реша да си купя дали да си обръщам парите в лири,или да си ги оставя в левове:)

    Коментиран от #47

  • 45 Д Димитров

    19 3 Отговор
    Те краварите му спретнаха преврат и очакват той да е мил и отзивчив с тях. Наглотията на ФАЩ няма граници. Отврат са тиа гадове... толкова много искам и България да се освободи от робството под което е!
  • 46 Настрадин Ходжа

    8 9 Отговор
    Ердоган Ага огелпи кълбото След две седмици ще го видите надупен на килимчето да се моли на аллах Ербаплъка ще му свърши бързо бързо
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Екрем Имамоглу

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    Ердоган е предател от Понт. Промитей е гръцка дума, гръцки бог, древна гръцка история и т.н., Ердоган е грък. XOXOXO
  • 49 Aбе

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    Имаше и 100 кипърски инженери в Русия, но С-300 система , с

    изискването

    на турция и помощта на евреи и американци, никога не се установява в Кипър .... И тук, обратно, същото нещо ще се случи.

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 СссереМ

    5 6 Отговор
    Ако турците се въоръжат със СУ57 ние и гърците сме най на далавера,с новите Ф16 просто ще лумкаме тия летящи москвичи кат шкембе у дувар.
  • 52 БУУМ

    8 3 Отговор

    До коментар #40 от "Христо":

    Много си прав , ама друг път . Прочети какво е казал Ататюрк за пазара на Турция и ще разбереш повече .Турция не е само със ЕС и Сащ , везните вече сочат друга посока , а изкуствената криза за да клекнат най добрите търговци в света в краката на вечния деспод - друг път. Ти виж да не се съюзят скоро Русия , Китай , Иран , Индия и Турция , че ЕС , мошетата и краварите ще са изпята песен.
  • 53 Димитърд

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "БКП ТВ HD":

    Турският президент Реджеп Ердоган се показва, че е зависим от Путин, които се възползва от търканията на САЩ и Турция. От целият този цирк Турция ще загуби най много. Защото икономиката и и военното производство са силно зависими от САЩ и останалият западен свят. Вече е явно, че или Ердоган не е достатъчно умен и далновиден или е с нещо зависим от Путин. Просто взе да му личи много тази му зависимост.
  • 54 Бай Яни

    3 2 Отговор
    Незнам за ядрена война, но икономическата започна. Гледайте световните новини и сами се уверете за какво става реч. Скора в Китай ще има криза, която ще засегне всички страни. Край на евтинията, серсеми.заплатите ви няма да стигат и за долни гащи, камоли за памперси. Всички големи произведители се чудят къде да преинвестират само и само да задържат цените. А за нови мобилни устройства от догодина от сега започвате да спестявате. Така че под 1000 дарка само старички ще ползвате. А истеглят лисе изцяло пък от Турция краварите, тез неги виждам как икономически как ще издържат, а и Немците както им е писнало, само и те да не се изтеглят, тогава бая зор ще видят. Лошо изцяло е за нас, народа, ние страдаме, а политиците богатеят. Тогава да не ревете защо цените двойно изпреварват заплатите. А нови инвестиции ще видим само през крив макарон.
  • 55 Да да

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Синан":

    Браво! Ти си истински русофил-ислямист. После да не ми пишат глупости разни русифилистици. Руслямисти-тези ли бяха дето ни освободиха от пуйките?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хахаха

    4 2 Отговор
    Пак ще има мучение в краварника. Такива "последни" ултиматуми има от две години и все последни.
  • 58 Бъркаш Кипър с Гърция

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Aбе":

    От там насетне всичките ти твърдения издишат...
  • 59 От Чалгаристан

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "urko":

    Ами кой им дава технологиите?Явно са по-загубени и от тях.
  • 60 Кой те знае и тебе

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "КАСАПИНА":

    Какви кьотеци отнасяш от господаря си...
  • 61 Явно краварите ще разберат по трудният

    6 2 Отговор
    Начин, че ултиматуми на турци не се поставят.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 999

    4 5 Отговор
    A защоли краварите не искат турците да имат с 400 гърците имат с 300 това нее проблем а сега дави кажа турците ако вземат с400 не видимия стелд ще цъфти на радара като майска роза аколко париса прахосани за този самолед във сирия израелския ф35 беше поразен със с200 и аварийно е кацнал във израел и повече неможал да излети защо израел вече не лети в сирийското въздушно пространство а истрелва ракетите от далече но германците разбраха за инцидента с израелския ф35 и веднага се отказаха от покупката ф 35 и сега турция като закупи с400 краварите нямаада даадат ф 35 на турците понеже щесе разбере че с 400 щего прехване и този проект за милиярди ще отиде на вятара кой ще дава толкова пари за самолет който се прихваща от радара

    Коментиран от #70

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 стоян

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "Синан":

    До 4 ком =Какво значение има какво е казал Ердуган =Слушай какво казва Тръмп =Ердуган утре след санкциите друго ще запее
  • 66 Хахахаха

    5 2 Отговор
    Султанът ще загроби най-скъпият военен проект на американците.
  • 67 Хасан

    6 8 Отговор
    Американците не трябва да се ебават с турците ..ще загубят Южния фланг на НАТО ,Балканите и Близкия изток..това са турци ..шега нямат

    Коментиран от #77

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Гледач

    6 6 Отговор

    До коментар #18 от "Сюлейман":

    Проблемът на Турция е че се прави на ИМПЕРИЯ а няма нито СМЕЛОСТТА нито потенциала за това.А Сащ са дали 95 %от напредък на Турция и за това са прави да поставят условия
  • 70 Абе

    2 2 Отговор

    До коментар #63 от "999":

    Бъркаш Кипър с Гърция. Ракетите С-300 са кипърски. Кипър ги е купил от Русия. Турция поиска от Америка и евреите да помолят Гърция да ги вземе и никога да не отидат в Кипър. Можете да направите същото. Купете и платете С-400 и оставете Туркменистан да ги вземе.
  • 71 ПетровДругарят Петров

    4 2 Отговор
    Некой помни ли , че в Турция още преди1978г. произвеждаха F-16 ?

    Коментиран от #73, #76

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 падналия ангел

    7 2 Отговор

    До коментар #71 от "ПетровДругарят Петров":

    Производството на Ф16 започва през 1976г.,но не в Турция а в САЩ. В Турция Ф16 се произвежда от 1995г. Може да бъркам с една,две години. През 1978г. няма как да накараш чобаните от Анадола да зарежат козичките и да сглобяват ламарини, да връзват кабели и да поставят чипове!
  • 74 Знаем!

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Още една нова супер сила се очертава.":

    Обаче главната причина е заради един българин ли?
  • 75 наблюдател

    2 1 Отговор
    Тъпият фес Ерди се чуди какво да прави.Путин ще му скъса топките ако откаже ракетите а Тръмп е приготвил каубойският ботуш да му го забие в задните части барабар с шпората.
    А за пред още по -тъпия си електорат маймуняка се прави на велик и , че уж нещо зависи от него. Вижда му се краят , скоро ще го овесят по чорапи на някой клон.
  • 76 ха ха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "ПетровДругарят Петров":

    Не произвеждат а сглобяват и никой в НАТО не иска да купи самолет сглобен в Турция. Просто турците са тъпи парчета и няма как да достигнат нивото на нормалните технологични нации.
  • 77 Тръмп

    3 2 Отговор

    До коментар #67 от "Хасан":

    Ще има Кюрдистан и Турция ще се сцепи поне на 3.
Новини по държави: