22 Май, 2019 20:20 4 138 28

САЩ започват да приличат на Дон Кихот

  • сащ-
  • дон кихот-
  • китай

Китайски представители недоволни от американската политика

САЩ започват да приличат на Дон Кихот - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ започват да приличат на Дон Кихот. Това заяви посланикът на Китай по въпросите на разоръжаването Ли Сон, цитиран от РИА Новости.

Сон говори по време на конференцията за разоръжаването на ООН в Женева. Той отхвърли призивите на САЩ към ядрените сили за приемане на общи стандарти за прозрачност на ядреното оръжие.

„Манталитетът на Студената война се завърна. Изискването за подобни общи правила е подигравка с положението, пред което е изправен света. Има широко разпространила се несигурност и едностранни изнудвачески практики. Това напомня на Дон Кихот, който в романа на Сервантес вижда опасност във вятърни мелници“, заяви Сон.

Той добави, че гледайки към много страни като заплаха, САЩ ще превърне във врагове, без самите страни да искат това. Според него страната преследва своите интереси в сигурността, нарушавайки международните правила.

Сон заяви, че САЩ саботират различни сделки. Той заяви, че е нужна повече сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    1 24 Отговор
    хахахахахаа, лежите на тая кълка ххаахах
  • 2 шляпалника

    54 2 Отговор
    Е, нека не обижаме Дон Кихот...
  • 3 popo

    48 7 Отговор
    В САЩ ще има голяма изкуствена финансова криза - ще фалират от 2019 до 2021 година.
  • 4 Бесен Язовец

    56 5 Отговор
    Драконите се подиграват на краварите ! Персите и те. Корейците тая сутрин също ! Бе на къде отива тоя сват ? Кво стана с еднополюсния модел дето обора щеше да е най отгоре ?!!

    Коментиран от #7

  • 5 Бесен Язовец

    6 53 Отговор
    Китай - А русняцити започнаха да приличат на Санчо Панса, слуга и верен оръжиеносец на Дон Кихот !!

    Коментиран от #6

  • 6 СссереМ

    26 3 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Да ти имам хумора Къци !!!

    Коментиран от #8

  • 7 Емил

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Не разбираш "Дон Кихот", ама китайчето и той не разбира! Това е похвала, всъщност.

    Коментиран от #9

  • 8 Бесен Язовец

    22 2 Отговор

    До коментар #6 от "СссереМ":

    Няма тук хумор бе чиляк, не чете ли днес новината - Рашка (Санчо Панса) заля САЩ-ка (Дон Кихот) с петрол !
  • 9 бат Рамбо е гей

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Па ти си бил голям специалист по Сервантес ! Да си го изучавал например ?!! Голяма похвала за краварите - няма що - да ги отъждествяват с един луд.

    Коментиран от #10

  • 10 Румяна Костова

    6 8 Отговор

    До коментар #9 от "бат Рамбо е гей":

    Може и да е луд, но е положителен герой и благородник, вие май не сте чели Дон Кихот.

    Коментиран от #13

  • 11 Ли Сон ме кефи

    32 4 Отговор
    Фашистите от Вашингтон и Пентагона ги тресе параноята, защото вече не са най-великите, защото усещат, че крахът им наближава и затова се държат като Дон кихот - като параноичен шизофреник, който вижда опасност дори във вятърните мелници!
  • 12 Ха, хаааааа

    28 2 Отговор
    Взеха ги за подигравка краварите, на нищо ги направиха.. хахахахаха... лудият Дон Кихот... хахахаххахах... лудата патица с перчема.... хахахахахахах.... скоро агресивната държава на злото, държавата на 31-те пола, държавата на откачалките ще изчезне от картата на света, и това ще е най-великият ден за човечеството!!!
  • 13 Румен Костов

    10 0 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Положителен - също като персонажите в Адаптация !

    Коментиран от #14

  • 14 Румяна Костова

    3 11 Отговор

    До коментар #13 от "Румен Костов":

    Какао им е на персонажите от Адаптация ? Нормални хора, във всеки случай, гледам тук сред комнетиращите, се срещат много по големи ненормалници.
  • 15 ТОЧКАТА

    13 0 Отговор
    ...само дето не каза...че америте са заплаха за сигурността!!!Което отдавна ,други страни казват или подсказват...
  • 16 Румен Костов

    11 0 Отговор
    Бе нормални , нормални ама стигнали до лудницата.

    Коментиран от #17

  • 17 Румяна Костова

    5 3 Отговор

    До коментар #16 от "Румен Костов":

    Ми тя и лудницата е за хора бе господине и повярвай ми, по някога в лудницата може да срещнеш къде, къде по норммален и адекватен човек от колкото на улицата !!
  • 18 Рошко

    15 2 Отговор
    Не знам дали са дон Кихот ,но по ми мязат на клоуни и духльовци ,но все пак е плашещо че и заради такива сульопульовци може да пламне ядрена война ,от което ще загубим всички

    Коментиран от #20

  • 19 Mорук

    17 0 Отговор
    Неприбрания добитък трябва да се прибере в обора ,да не умирисва орталъка

    Коментиран от #21

  • 20 Бесен Язовец

    0 14 Отговор

    До коментар #18 от "Рошко":

    Страх тъй дън загубиш купейеките ли ушев ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Джудже

    21 0 Отговор
    САЩ може да се правят на благороден рицар с психически отклонения, биещ се срещу вятърни мелници, но го правят само когато могат да задигнат брашното от тях.
  • 23 Генерал Врангел

    9 3 Отговор
    Китайският президент, е може би най-умният политик на нашето време /в момента разбира се/, но и Великият Каубой не отстъпва, въпреки, че на пръв поглед изглежда малко ''налудничав'', но действа на принципа ''първо стрелям, а после мисля'', което автоматично ни прави симпатизанти на умерения и кротък политик - Китайският президент....Къде в случая е ''нашият'' президент /не вашият с мръсните дънки/, не искам да влизам в подробности.... относно ракетната подялба.... но във всички случаи е по-близо до ''целувката'''състояла се на свети Валентин ...Та дали ''Дон Кихот'' няма да се появи ''любовникът'', причина за тоталния развод между ''игаещите си със ракетите'', или по-скоро ще бъде СЪДНИКЪТ, унищожител на живота в това ниво и съдникът който ще ни прехвърли в ново ниво на съществуване?? Или както са казали ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ - ''да живееш в интересни времена... дано''....
  • 24 Гого

    11 1 Отговор
    Мисля, че е време силните държави да отрежат нахалния нос на американците. Нос, който си го завират навсякъде, със, или без прична, месят се нахално във вътрешните работи на държавите, изнудват ги и искат да налагат своята политика. Време е международната общност да покаже, че така не може и да им се даде един hit between the eyes (това и те могат да си го прочетат), та белким им просветне. Цялата врява на президента им е,че усещат, че нещата вече им се изплъзват и политически и икономически. Но е известно, че колкото повече си въртиш задника в такава ситуация, толкова повече ти го набутват. Надявам се на това.
  • 25 Димитър

    16 0 Отговор
    Раковото образувание на планетата наречено сащ, ако не бъде излекувано и унищожено навреме, ще убие всичко!
  • 26 Киро

    3 2 Отговор
    Пазете се от хора,които смятат Дон Кихот за луд!
  • 27 Преминаващ

    1 0 Отговор
    СПОРЕД СВЕТОВНАТА СТАТИСТИКА НАЙ-МНОГО ОВЦЕ НА м/кв ИМА В БЪЛГАРИЯ ! ПО ПОСЛЕДНИ ДАННИ ЦЕЛИ 54, ИЛИ ОБЩО 6 000 000 ! Докато има продажни политици ще има и пазар за купувачи ! А българския пазар от векове е необятен ! По този показател сме N:1 в световен мащаб !
  • 28 Кочо

    2 0 Отговор
    Интересно сравнение за един китаец. Къде е китайската култура и къде е Сервантес. Човекът освен, че го е чувал, знае е какво казва. Оттук правим извода, че е много начетен човек. Гледаме и поста му, правим сравнение с нашите на подобни постове. Затова Китай върви към първа икономика в света, а ние към на Европа задния двор. Наистина съм очарован от сравнението на китаеца. Явно китайците допускат само качествени хора до властта, а такива се става с четене и учене.
Новини по държави: