Last news in Fakti

23 Май, 2019 22:00 2 777 7

Вижте къде разрешиха лова на слонове

  • ботсвана-
  • слонове-
  • лов-
  • забрана-
  • африка

Там е най-голямата популация на слонове в света

Вижте къде разрешиха лова на слонове - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ботсвана вдигна забраната за лов на слонове, което обясни със засилващия се конфликт между хората и животни, които често унищожават реколта, предаде Би Би Си.

Критици на забраната, наложена през 2014 година, заявяват, че ограничението причинява проблеми на дребните фермери и на тези, които по-рано са печелели от лова. В Ботсвана живеят около 130 000 слона – най-голямата популация в света.

Решението вероятно ще предизвика гневна реакция на защитници на правата на животните, които го смятат за политически мотивирано, предаде БНР.

Тази стъпка може също така да навреди на международната репутация на страната и да се отрази на постъпленията от туризъм, които са второ по големина перо в икономиката ѝ след диамантите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    8 20 Отговор
    А ние тук се оплакваме от прираста на русороби, какви мерки да предприемем? дали тези от Ботсвана ще помогнат.

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Енимал рескю

    9 11 Отговор
    Тия долну негри са затворили слонивете зад оградите на границата и не ги пускат да мигрират и затова ства проблена там! В монебта в южната част на континента Африка има сула която не е виждана никога и проблена е същия животните не могат да мигрират на Север за да търсят пасища и умират от глад, заради оградите по границите. Дъждовете се изсипват в Океана защото са се променили теченията от зтоплянето.
  • 3 Голям прос

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Виж се'а, занимавай се с тези, които не могат да ти отвърнат. Да не стане после: " Къде сбъркахме! ?!"

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Голям прос":

    Не бе, аз само питам. Ти да не си помисли че искам да ви гърмим? неее, ние сме хора все пак а не като вас и вашите идоли нечовеци. Понеже постоянно говорите за големи ракети, големи танкове, големи самолети, големи подводници и т.н., та рекох нека идат да се срещнат с големи животни, пък белким ги задоволят. Спокойно, ако видите голем зор путе ще дойде да ви спаси.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голям прос

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Каква сила на мисълта! Какви фантазии! И в най-добрите си години не мога да измисля тези неща които прочетох. Ама нейсе, не съм толкова умен да омешам политиката с лова на слонове. Между другото, съжалих, че изпратих коментара си. Оставям на природата, тя си знае работата