Last news in Fakti

24 Май, 2019 06:02 5 739 29

Русия: Арабско НАТО не е добра идея

  • русия-
  • нато-
  • близкия изток

Според Сергей Вершин подобна организация само ще създава още разделения

Русия: Арабско НАТО не е добра идея - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Създаването на Арабско НАТО за противопоставяне с Иран не е добър вариант. Това заяви руският заместник -министър на външните работи Сегей Вершнин, цитиран от РИА Новости.

Според него такава група само ще образува още нестабилност в региона. Той призова за намирането на по-мирни варианти за постигането на стабилност.

„Когато се планира създаването на нови коалиции, трябва да се взима предвид, че трябва да избегнем създаването на нови разделителни линии в региона. Това е опасен път.

Трябва да действаме внимателно в Близкия Изток. Трябва да потърсим нещо, което обединява региона“, заяви Вершнин.

Идеята за Арабско НАТО беше обявена за първи път от Арабската лига преди четири години. В групата трябва да влизат шест държави от Персийския залив, Йордания и Египет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дамммм

    23 7 Отговор
    Арабското НАТО не е изгодно на никой по света-факт....И дано да не стане-иначе хептен ще стане мазало вьв и без това изперкалият свят...
  • 2 Хахаха

    18 44 Отговор
    Иранският режим на аятоласите ще бъде пометен.
    И да, ще има арабско НАТО.
    И тогава отрочетата на Москва, Хизбулла и подобни терористи ще трябва да се прибират в Кавказ. Е тогава Путинчо ще види зор с убийците, които е отгледал.

    Коментиран от #3, #24, #28

  • 3 А стига бе

    42 10 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Радваш се на силни чалмосани натовци?- шизофренията няма граници...
  • 4 Анти милиционер

    18 16 Отговор
    Аве празноглав милиционвр, още ли н ети е ясно, че всичко случващо се в Близкия изток е заради т.нар. "израел"? Боже, какви необятни ОЛИГОФРЕНИ са руските милиционери.
  • 5 баба ванга

    11 32 Отговор
    Колкото повече нато толкова повече мир ще има. Нато ще спасят света.
  • 6 бббббб

    23 5 Отговор
    Американците да си продават оръжията
  • 7 Олти

    3 3 Отговор
    Зависи от гледната точка.
  • 8 Borislav Popov

    14 26 Отговор
    Много добра идея си е дажа, а руснаците да не се мешат дет не им е работата.
  • 9 без значение

    16 4 Отговор
    Ще създадат Арабско НАТО, само, че след Голямата метла ??????
    Но, най-напред ще трябва да се преброяват, за да видят колко са останали. И нито Русия, нито САЩ ще бъдат там, защото вторите са под въпрос, а и не само те. Бъдете обективни, не изпадайте в пристрастия. Не ругайте, а и не защитавайте който и да било,
    защото кучето е заровено не там където ви го показват. Бъдете далновидни и обективни, а не субективни.
  • 10 Румяна Костова

    10 16 Отговор
    От Кремъл се забеспокоиха нещо за аятоласките си братя, а арабите са си прави нека се обедняват срещу иранските фундаменталисти. От де да знаят арабите, какво ще им дойде утре на акъла на тези ?

    Коментиран от #13

  • 11 Барчо

    12 13 Отговор
    Напротив много добра идея е това арабско НАТО даже, все трябва да има някой да ни сдържа тези нагли иранци, защото много взеха да си развяват байряка последно време.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 6 милиона евреи

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Добре, Моше.
  • 13 Хахаха

    13 2 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Сигурен съм, че мямаш представа какво е ,,фундаменталист". Глупаците едно време си мълчаха, но днес.....

    Коментиран от #15

  • 14 Све

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Барчо":

    Повече ли харесваш уахабитите в Саудитска Арабия ? Или Катар, които финансираха ИД ?

    Коментиран от #16

  • 15 Румяна Костова

    5 15 Отговор

    До коментар #13 от "Хахаха":

    А аз пък съм сигурна, че ти не само това не знаеш, но и ти смяташ, че твоя другар, Ленин е написал славяно-българската азбука.
  • 16 Румяна Костова

    2 7 Отговор

    До коментар #14 от "Све":

    Какво аз харесвам, не е на простите хора работа.
  • 17 Шаро

    6 0 Отговор
    Руме моме знаем те тебе какъв го харесваш
  • 18 Хасан

    9 4 Отговор
    Ами в Западното НАТО ,не останаха войници ..всичко живо чантаджии ..работят на бюро сутрин 8 вечер 5 ..'награждават се с медали за дълго сядане на бюро ..и трябва някой да воюва

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шабан

    3 12 Отговор
    Ако иска мюслюманският свят да оцелее в Ерата на хищническото християнско мислене и разврата на западналата цивилизация, е нужен такъв съюз. В противен случай, ще продължи безогледното разпарчатосване на държавите им и безмилостното гонение и изтребване, от алчната и ненаситна християнска хегемония.
  • 21 Ромче

    7 2 Отговор
    И аз искам тука е България да си направим едно НАТО ,бугари цигани турци помаци копанари гагаузи черкези арменци евреи градешки каракачани макета шопи милет ,да бъдем силни и единни,
  • 22 Рошко

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    Как да не останаха бре асане ,виж как гейклубовете никнат като гъби ,всички са там
  • 23 outlander

    3 6 Отговор
    Бате Дончо върти всички на пръста си като синджирчета. Еваларката, баце! На русофилиснята се разрешава да лае и квичи като глутница безпризорни псета, с подвити от страх между задните крака опашки, на никого не пречат. По примера на ботоксовия монголоиден изтърсак, с платформите, е препоръчително да не свалят памперсите, че да не става грозно и миризливо.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 русия е джудже

    4 3 Отговор
    Джуджетата са в потрес ,защото света ги презира ,а те са натикани в ъгъла и се обаждат по теми които никой не ги пита.Дали ще има арабско НАТО или не ,няма значение ,защото вие си оставате същите джуджета зад които стоят само ислямски кочини.
  • 26 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    Е КОЛКО ЩЕ Е АРАБСКОТО НАТО ??? ДОРИ ЦЕНТЪРА МУ САУД АРАБЕ ВЕЧЕ НЕ Е СЪС САЩ -НА ПРАКТИКА !!! КАТАР Е БАЗА -АМА Е ПРОТИВ ; ОАЕ Е НЕЩО-НИЩО ; ИРАН И ИРАК ВЕЧЕ СА КОМБИНА; ЛИБИЯ Е РУСКА ;ЕГИПЕТ Е ...; ЙОРДАНИЯ МОЖЕ ДА ПОДПОМОГНЕ НО Е ОПА-ОПА; ТУРЦИЯ ВЕЧЕ НЕ Е С ИЗРАЕЛ ; ЮЖНИЯТ РОГ ИЗДИРВА АМЕРИКАНЦИ ЗА УБИВАНЕ ;СУДАН ,АВГАНИСТАН ,ДОРИ ПАКИСТАН СА ВЪН ОТ ЩАТСКИТЕ ИДЕИ !!! "ЧИЧО САМ ОСТАНА САМ"!!!!!
  • 27 Хан Крум

    2 5 Отговор
    Съвсем сте ,,изперкали".Основният виновник за всичко във близкият изток е ИЗРАЕЛ , генериращ напрежение и войни със съседите си.Я ми кажи Бориславе какво му е хубавото на арабското НАТО , ще разреши ли ПАЛЕСТИНСКИЯТ ПРОБЛЕМ , а той е във основата на всички конфликти.И още нещо , този пакт няма да бъде насочен към ИЗРАЕЛ , защото ,,конците"се дърпат от САЩ , а те са ,,плътно" зад ИЗРАЕЛ , и как ще настъпи МИР когато здвсички конфликти стърчат УШИТЕ НА ТЕЗИ ДВЕ ДЪРЖАВИ и именно те ,,поддържат огъня да не загасне".Не мога да разбера как може да са ви ,,толкова кухи главите".Има прости и ефикасни механизми Иран да си ,,седне на мястото" , за което е нужна ДОБРА ВОЛЯ.Това ще е добре за ,,оръжейният бизнес"и от своя страна предпоставка за нови конфликти. Как мислиш , НАТО носи ли мир по света?...
  • 28 popi

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    Е това НАТО ще постави Израел там, където му е мястото!
  • 29 българин

    1 0 Отговор
    зблъсък между две натовски държави предвиждали са.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания