24 Май, 2019 10:30 1 603 5

Искат трибунал за джихадисти

  • джихадисти-
  • ислямска държава

Холандия призовава за създаването на специален съд, където да бъдат съдени бойци от "Ислямска държава"

Искат трибунал за джихадисти - 1

Холандия призовава за създаването на специален трибунал, където да бъдат съдени членовете на екстремистката групировка "Ислямска държава", извършили тежки престъпления, предаде Асошиейтед прес.

Външният министър Стеф Блок предложи това на среща на Съвета за сигурност на ООН, посветена на защитата на цивилни в конфликти. Той каза, че трябва да се потърси сметка на виновниците и да се сложи край на безнаказаността за погазването на международното хуманитарно право и човешките права.

Според него бойците на "Ислямска държава", извършили жестокости, трябва да бъдат съдени, по възможност в региона и ако е възможно, това да стане в "ad hoc или хибриден международен наказателен трибунал".

"Напълно наясно съм за сложните препятствия по пътя ни към тази цел", каза той. "Но трябва да помним: правосъдието е необходимо условие за траен мир и сигурност", добави Блок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8333

    9 1 Отговор
    Твърдо за
  • 2 Ха,този

    14 0 Отговор
    не знае ли, че Ислямска държава са съюзници на обора и НАТО.
  • 3 Минчо простия

    14 0 Отговор
    Какъв съд,кви 5 лева.Веднага разстрел на място.Такива боклуци трябва да отиват веднага при бога си и девиците.Директно куршум в главата .
  • 4 997

    14 0 Отговор
    Никакъв трибунал! Онези, на които толкова гордо режеха главите, да не би да са получили?!
    Директно по един куршум, на всеки замесен с разни ислямисти!
  • 5 Boian

    10 0 Отговор
    Публични екзекуции за ислямските свине на момента!