Last news in Fakti

24 Май, 2019 21:00 4 018 43

Тръмп праща допълнителни войски в Близкия изток

  • доналд тръмп-
  • войски

Допълнителният военен контингент ще включва зенитни ракетни комплекси Patriot

Тръмп праща допълнителни войски в Близкия изток - 1
Снимка: EPA

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е дал съгласие на и.д. министър на отбраната Патрик Шанахан, за изпращане на допълнителен контингент американски военнослужещи в Близкия Изток, във връзка с ескалацията на напрежението между Вашингтон и Техеран.

По данни на телевизия CNN, допълнителният военен контингент ще включва зенитни ракетни комплекси Patriot, разузнавателен самолет и необходимите сили за „сдържане на иранските заплахи“. По данни на агенция Bloomberg, допълнителният военен контингент ще наброява 1500 военнослужещи.

В четвъртък американският държавен глава заяви пред журналисти в Белия дом, че не вижда необходимост да подсилва войските на САЩ в Близкия Изток, заради търканията с Иран. Все пак Тръмп изрази готовност да увеличи числеността на американските военни в региона, ако възникне такава необходимост, допълва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 31 Отговор
    Браво на дончо - ще направи лека полека петрола пак 100 долара барела и ще минем изцяло на електрички. Тогава арабеските и орките пясък и петрол ще ядат.

    Коментиран от #11, #12, #14, #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 розово

    32 8 Отговор
    Колкото повече конфликти толкова повече задлъжняване. След това следва сгромолясване на империята.

    Коментиран от #25

  • 4 onq s konq

    11 27 Отговор
    Рохани каза че САЩ играят "опасна игра".Така е,но МОГАТ ДА СИ ГО ПОЗВОЛЯТ,,докато Иран може спокойно де се пусне от хорото.НО НЕ ГО ПРАВИ...все още,и иска да се надиграва с Америка?!Рохани също каза,че "Високият ирански дух и единство" отказали САЩ от военни действия.На,но това беше по времето на Първата амер. вълна от бойна техника в Региона .Последва и Втора,че и Трета.Е тоя Ирански дух...не мисли ли,че ВЕЧЕ Е КЪСНО ЗА ВСЯКАКВИ ПРЕГОВОРИ и просто е наложително час по-скоро "ДА ПОДВИЕ КОЛЯНО" пред Американския дух,ако иска ИЗОБЩО ДА ОСТАНЕ ЖИВ?

    Коментиран от #9, #22

  • 5 БОГ

    27 6 Отговор
    Още малко ще праща и после няма да има какво да праща....Времето дойде!
  • 6 outlander

    8 36 Отговор
    В Иран трескаво се запасяват с памперси, а част от русофилиснята в България не я е грижа, защото те са свикнали да си смърдят и не им прави впечатление, ама поне да помислят за другата част русофилистици, с памперсите.

    Коментиран от #8, #10, #28

  • 7 Мария

    32 7 Отговор
    Задава се втори Виетнам,но докато зле въоръжените виетнамци изпратиха десетки хиляди ковчези към САЩ,иранските фанатици ще вдигнат доста летвата
  • 8 шляпалника

    16 4 Отговор

    До коментар #6 от "outlander":

    На теб по принцип не ти се разбира...Така че спри да се мъчиш, пусни си някво тъпо риалити шоу и си мисли, че това е живота!
  • 9 goni

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Не че не могат да се справят с Иран! Няма проблем! Ама,после! Ле-ле мале! Евала правя на UK ! За Либия. "Въпросът не може да бъде решен по военен път." Същото е и за Иран!

    Коментиран от #13, #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 критик

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Няма да е лесно в тая враждебна Нам администрация да подкараме Ел. автомобили... По над 50 000 лв. е един. Високият скъп петрол вдига цената на стоки и само губим. Печелят пари малко монополисти.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 гост

    2 14 Отговор

    До коментар #9 от "goni":

    Ами всъщност за Ирак май беше решен , както и за Кувейт !!! Също така за Саудитска Арабия и целия Арабски полуостров всъщност !! Да си чул някой от тях да заплашва САЩ или други подобни глупости ? Всъщност аятоласите даже не вдяват , че ще воюват не само срещу САЩ , а срещу всички които изброих по-горе и които всъщност имат много повече причини да ги наврът в кучи гъз !! САЩ даже няма да има нужда да влизат по земя като в Ирак , само гледай !!

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 goni

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Кашата ще стане голяма!:) Разбира се ако, избият всички няма да има проблем! Кой, знае защо мисля че няма да го направят!:)
  • 16 При 100 долара барела

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ще стават все по-богати и по-богати заедно с омразният ти Путин, а ти ще минеш на електричка ама страпонена.
  • 17 onq s konq

    4 8 Отговор

    До коментар #9 от "goni":

    Е какво после-да ги оставят да изфабрикуват атомна бомба ли?Че зер-дъжавите с такава са малко?!Естествено тактиката на САЩ е преди всичко ИКОНОМИЧЕСКА ВОЙНА с цел падане на настоящото Правителство и идване на ново,начело с "Ирански Гуайдо",но както казва Тръмп-САЩ няма да се поколебае и да УДАРИ,ако притиснатите от гладния народ Аятоласи решат да хвърлят камък по Амер флота с цел БЛОКИРАНЕ НА ПРОТОКА.А го повториха това Иранското правителство милион пъти-"Щом ние не можем ДА ИЗНАСЯМЕ/ЩОТО НЯМА НА КОГО/,И ДРУГИТЕ НЯМА ДА ИЗНАСЯТ...въпреки че има "на кого".

    Коментиран от #18

  • 18 goni

    7 2 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    Абе, човек! Тия много добре знаят че ще загубят война със САЩ! Проблема е че там са готови да умрат, но не и да се предадат! Не са кой знае колко-стотина милиона, ама всичките да ги избиеш някак си не върви!:) Няма да има война с Иран. Израел ще гълта живи жаби и така...!:) Защото причината не е петрола, или това Иран да се сдобие с ядрено оръжие!

    Коментиран от #20

  • 19 Путинофилифоб

    13 10 Отговор
    Ще се изпробва ефективността на неутронната бомба.При ''сексуални действия'' с тази бомба, живата материя се изпарява /дематериализира/ и минава на бинарно ниво, а всичко останало като нефт, градове и ресурси остават непокътнати. Дано демократично настроените иранци успеят да се измъкнат някак си. За незапознатите, в този регион има много нефт. Разбирам че пледирате тук за използване на ядрени оръжия, но не е подходящо в районите с нефт, защото ще изгори. А този нефт ние европейците - ЕС /за незапознатите, ние българите сме в ЕС/ и братята американци го чакаме. Руснаците си имат достатъчно НЕФТ, но ние българите не, така че чакаме Великия Каубой да действа внимателно с нефта и правилно с резняците в целия регион. Путинофилите не ползват нефтени продукти, защото в карлуково са в затворен, почти затвонически режим, така че те ще са против това, ние българите да имаме доставки на нефт на далавера и затова не чета апострофиралите ме:)

    Коментиран от #38

  • 20 onq s konq

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "goni":

    Нещо не те разбирам- Иран СЕ ТРЕСЕ ОТ ПРОТЕСТИ,които се потушават изключително чрез безжалостни действия на МИЛИЦИИТЕ И АРМИЯТА,ти ми приказваш че "ВСИЧКИТЕ СА ГОТОВИ ДА УМРАТ" за това Правителство.А как си го обясняваш че Ирак,Либия и т.н. нито бяха избити "до крак " от Американците,нито пък се сражаваха "до последна капка кръв" и КАПИТУЛИРАХА...или мислиш че Иран е СПЕЦИАЛЕН в това отношение?Е не е и ще се увериш.
  • 21 Гледач

    7 1 Отговор
    Сащ ако желае да превземе ИРАН ще трябва около 10 МИЛИОНА войника. Но дали САЩ СА готови на това????Не са готови РАЗБИРА се
  • 22 Не глеам таувизия

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Коньов, мисуиш ли, че другарете китайци и чибурашките ще седят и ще гледат просто ей така - как лудата рижа и ус впк-то си развява коня?! Въпрост закачка?:)...
  • 23 Голямо Мадуро

    5 2 Отговор
    Да не забрави да остави аскер и за Венецуела, че станаха за смях любимите ни съюзници!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 МелБлагой

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "розово":

    xaxaxaxaxaxaxa иначе си компетентен...икономически. Хубави вицове разправяте. Но тук не сте русофили. Русофила е подплатен исторически и идеологически! Дори е интелигентен. Тук сте наивници, които вярват в пропагандни неистини!Дъвчете едно нещо препредавате, украсявате докато стане виц и самодоволно си лаете, но не може да се погледнете отстрани:))
  • 26 Голям прос

    3 0 Отговор
    Тоя е изкукал тотално. Преди три часа прочетох как е казал, че няма нужда от повече войски при чалмалиите, а сега съвсем друго пишат. Почвам да се съмнявам, че бай Дончо е казал каквото и да било
  • 27 МелБлагой

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Циганин":

    смайваш ме, чесно,ама толкова ли си прост?!!!дали тези глупави америкнци не знаят, какви опасности ги грозят та такъв стратег като теб да ги светне?????? "Северна Корея и Китай ще ударят Щатите"!!!!!!ба си простотията, честно!!!С какво бе??Сигурно с дизеловите корейски подводници, дето като ги запалиш се чуват на северния полюс ли? Запознат ли си какво ще се случи с Китай ако се посегне на американски бази????това което щес е молиш да не се случва...лаяч

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ЛОГИКА защо Франция бере ЯДОВЕ ?

    1 1 Отговор
    Кой организира тези "ЖЕЛТКИТЕ " и защо ? А ? Отговора е - някой с много пари който иска "главата на Макарон " . Защо ? Макарон произнесе нещо много ОПАСНО за САЩ . Знаете ли какво бе то ? Не знаете. Сега го бият тъй че да се получи Българската поговорка - " Казвам ти дъще , сещай се снахо ! " Снахата е ДОЙЧЕТО . Знаете ли за какво става въпрос ? Пишете ми а после и аз на вас .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Много ли струва едно нежно

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Много ли струва едно нежно":

    ..... та да го ГАЛКАМ и да му се ..... / писна ми от тези смарг софтуери /.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 по залече от разпадащата се САЩ

    6 1 Отговор
    Типичната кравешко - негърска идиотия , два дни изтеглят нещо , после три дни пращат нещо , а накрая търсят балъци да мрат за кравешките им интереси !
  • 36 300: Rise of an Empire

    1 0 Отговор
    Темистокъл & Артемисия ...
  • 37 критик

    1 1 Отговор

    До коментар #34 от "Някой ми каза че българите":

    Греха ни е, че търпим разбойници да ни мачкат живота и в администрацията и битови и отвън. Нямаме друг грях. Ако искате да се оправим разплете Христос в себе си, и всеки разбойник до стената... Няма друг начин. И наритайте поповете да не славят самоубийството ни, а Правдата и правдиво ред. Не може да си християнин към мошенника, крадеца, рецидивист. И до днес се чудя текила ли пият тия попове, че вместо да почитат твореца на космоса ТангРа, взеха за идол едно еврейче самоубиец? Няма логика да нямат ум в главите си 8 века? Ако чистиш света от злото, попни от управниците, те сеят погрешншни наредби. Ако само се присмиваш, имаш право. А постъпката на ЮЕсЕй Армии се нарича ИЗТЕГЛЯНЕ НА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ. Прибираш сервитьорките, кенгурчетата и масажистки те обратно и изпращаш Пейтриът.
  • 38 критик

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "Путинофилифоб":

    Само, че Иран не е отказал да продава нефт, а добива и изнася. Даже тук искаше да продава изгодно за нас, но ББ и слугинаж не позволиха да печелим. За което и клада им е малко, а само това ли е? Агресията към Иран е и заради петрола и защото еврейското лоби в САащ управлява и е в комбина с Израел. А Иран и Израел са врагове. Кой прав кой крив не зная, но реалността е такава.

    Коментиран от #42

  • 39 свети Бахур

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Много ли струва едно нежно":

    Не струва много чадо. Господ те чува, колко си натъжено и каза да ти предам: - купи си едно младо мъжко теленце, сега има трева и ще пасе. И цяла нощ го целувай по дето спомена. То ще ти е радост и як бик ще стане и много радост ще ти дава....
  • 40 Хасан

    2 0 Отговор
    Падението на Американската империя ...същото както с края на Римската ,Османската,Английската ,Съветската империи ..към края все по трудно се уддържа стария ред ,става все по голямо насилие ..Османската беше същото ..все повече въстания ,по жестоко потушения и накрая свърши ...Англия ..въстания в колониите ..жестокости ..
  • 41 Хрис

    1 0 Отговор
    Ай' стига бе , какво толкова е станало, че сте се разкудкудякали от решението на Тръмп да изпрати в Близкия Исток воене контингент от 1500 души? Какво толкова е станало, че Вий, " велики" стратези -реалиста, бай Благой, оня с коня, госта и т.н. започнахте да "планирате" как Щатите ще изтрият от лицето на земята един народ с хилядолетна история ? Какво са тия 1500 души ( поолвината от които са обслужващ персонал )- песъчинка в пустинята. За да разгромят Иран, америкаците трябва да съсредоточът срещу него сухопътна групировка от няколко стотин хиляди човека. Защото, докато бронираните ташаци на опакования в кевлар,титан, ванадий американски пехотинец не виснат над ирнския " окоп " , победа няма. Постановката за пехотинеца, бутуша и окопа продължава да е в сила. Някои може да ме контрират с щатска авионосната ударна група, насчила се към Персийския залив -недостатъчна сила, за сериозни действия са необходими още две-три такива. Айде стига толкова СТРАТЕЗИ, време е за кафето!
  • 42 Путинофилифоб

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "критик":

    Именно това имах предвид, като казах Великия Каубой да разчисти полуострова от резняците с неутронни бомби, а тези които споменаваш като лобисти са най обрязаните от резняците. Така че спират с продажбите на нефт, достатъчни им беше няколко десетилетия и нефта става наша собствeност на ЕС и САЩ. Казват му придобиване на нефта, което ме подсеща за нашите тъпи военни, които не знаят значението на думата придобивам и казват че щели да ''придобият'' самолети F16, а това означава присвояване.
  • 43 ИСТИНАТА

    0 0 Отговор
    САЩ НЕ МОЖАХА ДА СЕ СПРАВЯТ И АФГАНСКИТЕ МУДЖАХИДИНИ А КАКВО ОСТАВА С 80 МИЛИОНЕН ИРАН !!! ПЕНТАГОНА ВЕЧЕ Е НАРЕДИЛ НА ВСИЧКИ АМЕРИКАНСКИ ВОЙНИЦИ В БЛИЗКИЯ ИЗТОК ДА ИМАТ ВАЗЕЛИН В МЕШКИТЕ СИ !!!!