Last news in Fakti

25 Май, 2019 18:20 18 564 178

В НАТО са безсилни срещу руския „Авангард”

  • авангард-
  • нато-
  • ракети-
  • русия-
  • безсилни-
  • про-
  • сащ

Руските ракети могат да преодолеят всяка противоракетна отбрана

В НАТО са безсилни срещу руския „Авангард” - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
Материал от Поглед.инфо

В руските въоръжени сили се случи нещо , за което навремето Владимир Путин предупреди наистина ефектно. Ракетните сили със стратегическа насоченост започнаха да получават ракетни системи „Авангард“ - оръжия, които се съдържаха в посланието на президента към Федералното събрание. "Поглед инфо" пише какво е уникалното на този ракетен комплекс и защо неговите характеристики са толкова важни.

Балистични ракети „Воевода“ РС-20В или Р-36М (според класификацията на НАТО - СС-18 „Сатана“), считани за най-мощните ракети в света, се пенсионират. Като част от стратегическите ракетни войски, те ще останат до 2026 г., но вече в складове, които не са запълнени. Те ще бъдат заменени от „Авангард“ - стратегически комплекси с междуконтинентална балистична ракета, оборудвани с планова бойна единица, която може да лети в гъстите слоеве на атмосферата при свръхзвукова скорост, маневрирайки и преодолявайки всяка противоракетна отбрана. Първият такъв „Авангарден“ полк вече е готов за бойни действия в Домбаровското отделение на Ракетните сили със стратегическо направление в Оренбургска област. С какво новите ядрени „бухалки“ са по-добри от предишните?

Всъщност „Авангард“ не е ракета в прекия смисъл на думата. Това е оборудване за ракетни комплекси със стратегическо назначение, основата на който е хиперзвуков маневриращ блок. Предвижда се той да бъде инсталиран на междуконтинентална балистична ракета „Сармат“ (РС-28). Това е в краткосрочен план, но засега бойните единици "Авангард" ще бъдат поставяни на МКБР УР-100Н УТТХ „Стилет“ и чак след това ще бъдат заменени със „Сармат“.

Какво знаем за Авангард, потенциалът на който за пръв път представи президентът Владимир Путин на 1 март 2018 г.? Да бъдем честни - нищо. Нито силата, нито обхватът, нито системата за управление, дори точната мощност на боеприпасите не са известни. Известно е със сигурност само за скоростта, и отново от думите на Путин - до 27 пъти скоростта на звука. „Авангард“ в момента е най-бързият „обект” в света, който може да мине през всяка система за противоракетна отбрана. Неговата основна характеристика е маневриране при хиперзвукова скорост, основната разлика от конвенционалните бойни глави, летящи само по балистична траектория, което я прави предсказуема и следователно по-уязвима за вражеските противоракети.

„Авангард“ се появи на света, както обикновено става при нас, от ... бедност. Така се е случвало и преди – ще направим пушката „Мосин“ трайна векове, след това ще направим танка на Кошкин Т-34 - най-добрият от Втората световна война, след което ще запълним половината свят с автомат „Калашников“. „Авангард“, който през периода на развитие се нарича РС-26 „Рубеж“, трябваше да бъде по-нататъшно развитие на проекта РС-24 „Ярс“ и първоначално беше предназначен да пробие противоракетната отбрана.

Напомняме, че „Ярс“ е мобилна ракетна наземна стратегическа система, продължение на линията „Топол“. Започват да пестят от „Авангард“, снижават тежестта му от 120 на 80 тона, нещо с обхвата намалиха… И изведнъж, бум! Значително увеличаване на скоростта. В резултат направихме „Авангард“ с шахтено базиране, отказахме се (временно може би) от РС-26 „Рубеж“ и бойния железопътен ракетен комплекс „Баргузин“. Ако всичко е заедно – скъпо, затова и се залага на „Авангард“ като имащ най-важно значение за отбранителната способност на страната, пише в анализ Виктор Сирко.

Залогът е направен точно върху хиперзвуковата скорост, за която се борят учени от много страни, предимно САЩ, Китай и, разбира се, Русия. Ние, както вече се случи, отново застанахме пред останалите. Никой не вярва, но първите успешни изпитания на новата хиперзвукова стратегическа система „Авангард“ показват, че е неуязвима за днешните и за перспективните противовъздушни и противоракетни системи на потенциалния враг. „Това е голям успех и голяма победа“, заяви руският президент, след като избърса потта от челото си, след като видя потвърдени скоростните характеристики на ракетата. И точно там той заяви, че още през 2019 г. тази система ще влезе в експлоатация в руската армия, а първият полк ще поеме бойното дежурство в близко бъдеще. Това означаваше, че комплексите вече са в масово производство и външният им вид е предварително определен.

„Това е точно вариантът, когато има значение скоростта“, заяви военният експерт Владислав Шуригин. „Помнете фразата в „Покровските порти“: „Да настигтем Сперански? Това е утопия!“ Това е „Авангард“, който днес никой не може да спре, да свали, докато атакува. Основната разлика на руския комплекс е, че не може да се предвиди траекторията му, не е възможно да се разбере къде ще бъде в следващия момент. Всички американски системи за противоракетна отбрана са нулирани. Няма съмнение, че истерията за новата „путинска високоскоростна ракета“ ще бъде засилена само заради безсилието на САЩ пред нещо, което да устои на такова въоръжение на Русия. Това е реална заплаха за Америка, която е свикнала, че „Колтът“ и „Уинчестърът“ са по-ефективни от стрелите на индианците. И изведнъж в тила им опират „Авангард“ с вдигнато петле и вариантът е само един – да вдигнат ръце нагоре“.

„Авангард“ прониква бързо в стратегическите ракетни сили - преди няколко години имаше само течове и предположения за съществуването му. В същото време имаше активна работа по поставянето на бойно дежурство на новите комплекси „Ярс“, много вече беше казано предварително за отличните качества на „Сармат“. Вече е известно, че „Авангард“ са готови за дежурство като част от подразделенията на ракетните сили в Оренбургска област, а след това и а в ракетните войски на Красноярски район.

Географската връзка в разгръщането на Авангард в гореспоменатия Оренбургски регион не е от особено значение - точно това разделение се нуждае от превъоръжаване. За стратегическите ракетни сили няма такова нещо - заплаха от Запад или от Изток. Те мислят на балистични разстояния - поставянето на комплекси на територията на Русия няма специално свързване към терена.

Въпреки това, създаването на американските системи за противоракетна отбрана по периметъра на страната ни задължава да противодействаме чрез модернизацията на нашите стратегически комплекси в цяла Русия. А от Оренбург до Вашингтон са само 8900 км по права линия: с 27 пъти скоростта на звука (30 хил. км /ч) - това е наблизо.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ООН

    205 35 Отговор
    Айде ся да мине трола с 15то никове да ни цитира набързо руски класици (а и не само руски), как русия.не става.нищо, да.ни обясни каква болест е русофилията и може и нещо за международното право, историята и великите ктавари да ни каже.

    Коментиран от #16, #36, #150

  • 2 Хрониките на Евразия

    50 145 Отговор
    Ако сега , Русия се окаже без врагове , милиони нейни граждани ще останат безработни ..

    Коментиран от #27, #169, #176

  • 3 tost

    203 22 Отговор
    НАТО е намерил отговор на,, авангарда,,.............. най отпред ще застанат джендърите в стойка,, партер,, ....... и рашъните при вида им, веднага ще умрат.............. от смях.
  • 4 Емил

    63 40 Отговор
    Станал съм пророк (почти)! Миналата седмица (под статия за "великото" американско оръжие) пророкувах, че след ден-два ще излези статия за "непобедимата" червена армия! Ето - стана! Двуполюсният модел САЩ-Русия е за главанаци!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 висок

    50 36 Отговор
    27 пъти скороста на звука!!!! Над първа космическа в плътните слоеве на атмосферата..... и ще бъде невидима нали?

    Коментиран от #28, #76

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЯДРЕН ИНЖЕНЕР

    74 14 Отговор
    Супер, жестоко, невроятно, единствено, върховно, умо непобиращо - Авангарддддддддд...
  • 9 Вили

    35 90 Отговор
    Не съществува такъв материал който да издържи на нагряването при 30000 км. Другото нещо е управлението и насочването в целта при тази скорост.

    Коментиран от #12, #19

  • 10 Jeik

    63 8 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Забрави да кажеш че руските звезди не играха защото имат ангажименити в клубовете си в НХЛ - САЩ!

    Коментиран от #29, #30, #35

  • 11 Руските свине

    34 89 Отговор
    Защо тогава квичат като заклани срещу натовската ПРО?

    Коментиран от #75

  • 12 ЯДРЕН ИНЖЕНЕР

    104 19 Отговор

    До коментар #9 от "Вили":

    Има, Кобалтова обшивка за щастие Русия е най - големи производител на Кобалт.

    Коментиран от #168

  • 13 Ха-ха-ха

    37 78 Отговор
    "Поглед инфо" е едно от остриетата на руската хибридна пропаганда и важна част от русофилската медийна клоака.
  • 14 1944

    23 64 Отговор
    нато не може да попречи на "авангард" да порази русия.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Михаил Салтиков-Щедрин

    35 86 Отговор

    До коментар #1 от "ООН":

    Aко заспя и се събудя след 100 години и ме попитат, какво се прави сега в Русия, ще отговоря – ПИЯТ И ЛЪЖАТ.

    Коментиран от #21, #175

  • 17 Бай хой

    59 9 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Джендаки що не кажеш как оня ден изостаналата 145 милионна Руди пра кат шкембе у дувар 350 милионните свръх технологични сащ? Кво само избирателно съобщаваш резултати?

    Коментиран от #26

  • 18 Borislav Popov

    21 67 Отговор
    АТАЗИ ГОДИНА ДРУГАРИ, РУСНАЦТЕ ЕОИТО ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА ПОДРЕД НЕ МОГАТ ДА СТАНАТ СВЕТОВНИ ШАМПИОНИ, ТАЯХА ОСОБЕННИ НАДЕЖДИ ДА СПЕЧЕЛЯТ ПЪРВЕНСТВОТО. ЗА ЦЕЛТА, БЯХА ПРИВИКАНИ ВСИЧКИ НАЙ СИЛНИ РУСКИ ХОКЕИСТИ КОИТО ИГРАЯТ В НХЛ, ОВЕЧКИН (ГОЛМАЙСТОРВ НХЛ) КУЧЕРОВ ( БОМБАРДИР В НХЛ-ГОЛ = ПАС) КОВАЛЧУК, МАЛКИН, ГЕОРГИЕВ ( НАШО МОМЧЕ ОТ РУСЕ, НАЙ ДОБРИЯ МЛАД ВРАТАР В НХЛ), КУЗНЕЦОВ, ОРЛОВ (НОСИТЕЛИ НА КУПАТА НА СТЕНЛИ) И ОЩЕ ЦЯЛА ДУЗИНА ЗВЕЗДНИ ХОКЕИСТИ КОИТО ИГРАЯТ В НХЛ И КХЛ. НООО, И ТОВА НЕ ИМ ПОМОГНА, СПЛОТЕНИЯ ФИНЛАНДСКИ ОТБОР КОЙТЕ Е БЕЗ ТАКИВА СВЕТОВНО ИЗВЕСТНИ ХОКЕИСТИ, КАКВИТО ИМАТ РУСНАЦИТЕ, С МНОГО СМЕЛОСТ, ЧЕСТ И САМООТДАВАНЕ ДОКРАЯ, ПОКАЗАХА НА РАЗПИАРЕНИТЕ РУСКИ СУПЕР "ЗВЕЗДИ", КЪДЕ ЗИМУВАТ РАЦИТЕ. УРАААААААА, РУСКИТЕ ПОДЛОГИ БЕСНИИИИИИ !!!

    Коментиран от #24

  • 19 Бай хой

    75 9 Отговор

    До коментар #9 от "Вили":

    Величке те крава бойс още не могат да направят и изтребител който да издържи натоварвания и скорости като миг 25. А Микоян го е измайсторил преди 40-50 години.

    Коментиран от #106

  • 20 ВНИМАНИЕЕЕЕЕ.. .. КЪДЕ В

    29 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    КЛАСИРАНЕТО СА УСА И КАНАДА С НАСЕЛЕНИЕ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ УШАНКИТЕ...
  • 21 ООН

    37 5 Отговор

    До коментар #16 от "Михаил Салтиков-Щедрин":

    И тогава ние дружно ще го преместим.... :))Ти в същност сега не знаеш къде се намираш та след 100 години...ехееее!
  • 22 Румен Джолана

    34 54 Отговор
    Супер ракета, аз ако лъжа ти да умреш.Даже тая година лада стана първа в ф1, волга мина четвърт миля за 5сек а заз спечели дтм.Една рубла струва 70 долара и милиони българи емигрираха в чечения и донбас. Наздраве
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Jeik

    55 7 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    ВЗЕХА РУСНАЦИТЕ ЗЛАТОТО ОТ ОЛИМПИАДАТА В ЮЖНА КОРЕЯ СОРОСИТЕ БЕСНИИИИ!

    Коментиран от #32

  • 25 Бесен Язовец

    33 6 Отговор
    НПО Памперсите след тази новина са Бесниииииии.
  • 26 Borislav Popov

    10 35 Отговор

    До коментар #17 от "Бай хой":

    Значи виж какво, драги ми каскетчо, колокото ми дреме на патлака за тойти русняци, толкова и ми дреме и за тойти хамериканци, макар, че мога да ги оправдая до някъде краварите, понеже най добрите им хокеисти в момента се сражават във финала за най престижния в света хокеен трофей Купата на Стенли, в който участват два американски отбора - Бостън Брюинс и Сент Луис Блуз. Така, че каскетчо твоят напън е напразен, понеже в големите хокейни състезания, аз държа за малките но силни европейски страни, Чехия, Швеция, Финландия, Словакия и т.н. Довечера в другия полуфинал ще стискам юмруци за чехите, срещу Канада. Аре марщ от гьола !

    Коментиран от #31

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    6 19 Отговор

    До коментар #10 от "Jeik":

    Специално заради такива пишман-експерДи като теб, в пърсия си коментар съм написал всички най големи руски звезди от НХЛ, които са привикани на това първенство, На чети - Оввечкин, Малкин, Кучеров, Орлов, Кузнецов, Георгтев, Василевски, Ковалчук, Дадонов, Анисимов, Зайцев... тия стигат ли ти ? Ха сега ти кажи, щом си такъв разбирач, кажи кои руски звезди останаха да играят финала за К.на Стенли ?
  • 30 Хрониките на Евразия

    11 34 Отговор

    До коментар #10 от "Jeik":

    И да играеха и да биеха и да се напиват от гордост , все едно утре пак ще се наредят на опашка на финландската граница , за да отидат във Финландия за кашкавал 😃

    Коментиран от #120

  • 31 Бай хой

    32 7 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Много си мек и лъзгав Ра. Измяташ се кат букова дъска и влизаш в обяснителен режим. Стягай прашките парада на Прайда наближава.

    Коментиран от #33

  • 32 Borislav Popov

    7 25 Отговор

    До коментар #24 от "Jeik":

    Хи, хи, хи, и после същата година на световното, след като дойдоха шведските и финландските хокеисти от НХЛ, тойти казмурчета останаха даже и без медали, е гаси и картонените олимипийски шампиони.

    Коментиран от #34

  • 33 Borislav Popov

    7 19 Отговор

    До коментар #31 от "Бай хой":

    Ми, мрга и с мекия да те излъзгам товарищ Подложкин, щом е за теб ще ти го вкарам и на два ката.
  • 34 Яромин Ягър

    38 6 Отговор

    До коментар #32 от "Borislav Popov":

    Руснаците разплакаха всички дороси на финала на олимпиадата това е важно!

    Коментиран от #40

  • 35 гост

    8 26 Отговор

    До коментар #10 от "Jeik":

    Ами щом на СВЕТОВНО първенство не са в отбора , какви "руски" звезди са тогава ?????? Или щом са с руски имена значи са руски ??? Ама май отдавна са скъсали синджира кум загнилия САЩ у не щат и да си спомнят за кочината !!!!
  • 36 Мария

    24 5 Отговор

    До коментар #1 от "ООН":

    Оня с 15 те бикове дЕС не е активен,явно американските му господари са му дали бонус....ден почивка

    Коментиран от #41

  • 37 гаварит Масква

    8 17 Отговор
    Фейк новина Една жена каза
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 outlander

    9 21 Отговор
    Пак ли поредния мултик? Добре бе, що не си направят поне свой софтуер да си създават мултиките, а ги правят с американски? Смешници, седнали да плашат с рисунки!
  • 40 Borislav Popov

    9 16 Отговор

    До коментар #34 от "Яромин Ягър":

    Хи, хи, разплакаха младежкия отбор на Германия във финала. Но затова пък, как плакаха тойти рушняци на олимпиадата в родния за тях Сочи ?? Драги ми пишман-експерДе, на олимпиадата в Сочи, за разлика от корейската олимпиада, играха всички силни хокеисти от всички национални отбори и за тая цел от НХЛ дори направиха пауза за да могат всички хокеисти да играят на олимпиадата. Та те, там и плакаха с три реда сълзи тойти русняци, когат паднаха пак от финландците и останаха жаже и без медали ! А още по горчиви станаха руските сълзи когато олимпиадата я спечелиха , най принципиалните им съперници, великите канадски хокеисти, начело с великолепния Сидней Кросби ! Аре бегай и ти при мамчето да спиш .
  • 41 Само питам

    3 8 Отговор

    До коментар #36 от "Мария":

    Употребата на женски никове прави ли те щастлив? Откри ли най-накрая истинската си същност?
  • 42 Хрониките на Евразия

    7 22 Отговор
    Ядреният център на РФ обяви държавна поръчка за покупката на икони за 2 милиона рубли !
    По документацията на РФЯЦ-ВНИИЕФ се търсят 76 малки икони със изображението на С. Саровски , 45 джобни икони, 70 джобни икони с Ф. Ушаков, 66 пана на Саровската пустиня 2-типа , 90 триптиха с икони и изображение на пустини ..
    А Илон Мъск продължава да си пуска сателити за глобален Интернет без попове и на свой риск ..
    А до "Авангард " най малко по един митрополит 😂
  • 43 jorj

    12 24 Отговор
    Пути мечтае с такава скорост да му се забие нещо, ама не става!!! Да плаши гарите авангардно !!!!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Само питам

    12 19 Отговор

    До коментар #44 от "До пес Попов ли беше":

    Колко голям боклук трябва да си за да защитаваш чужда държава, която е враг на България?

    Коментиран от #60

  • 46 Фигаро

    16 1 Отговор
    И батко Бофко се е абонирал за руския ядрен чадър, за да си пази трона...
  • 47 Сигобара

    8 2 Отговор
    Китайците идват
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Borislav Popov

    6 17 Отговор

    До коментар #44 от "До пес Попов ли беше":

    Това не е злоба драги, а радост за нашите братя финландците, ние малките народи, като българите и фините трябва винаги един друг да се подържаме ! SUOMI - SLAVA ! Слава на ГЕРОИТЕ ФИНЛАНДЦИ)) Слава на финската хокейна лига, която ПОБЕДИ сборната на "звёздите" от Русия ................. МИЛИОНЕРИТЕ - ОТ КОЛХОЗА СА РАЗВЕНЧАНИ ))) УРА ! УРА ! УРААААААААААА !! РУСУФИЛИТИ БЕСНИИИИИИИ !!!

    Коментиран от #58

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 onq s konq

    21 10 Отговор
    Слава на Русия и техните демократични оръжия! Тези оръжия са за възпиране на алчните от запад.
  • 52 Мария

    22 4 Отговор
    Не познах,няма почивен ден за проамериканският лакей и отново чрез 15 те си ника се появи
  • 53 Румяна Костова

    17 3 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    А как руснаците пребориха американците ще споменете ли, или помните само онова, което се е случило преди няколко минути или часове?

    Коментиран от #56

  • 54 Дедо Поп

    15 2 Отговор

    До коментар #50 от "EL comandante":

    Ех,този Холивуд ти е изпил мозъчето, бегай,че започна Том и Джери
  • 55 Бесен Язовец

    3 14 Отговор

    До коментар #44 от "До пес Попов ли беше":

    Веднпга се разбира от коментара ти, че си казмурче, много те е яд... та знай ушанко, с тази победа, финландците го навряха на такива като теб. Пари нема и айде, всичко хубаво, русначе !

    Коментиран от #84

  • 56 Borislav Popov

    6 15 Отговор

    До коментар #53 от "Румяна Костова":

    Значи, виж ся какво, ма каскетке, колокото ми дреме на патлака за тойти русняци, толкова и ми дреме и за тойти хамериканци, макар, че мога да ги оправдая до някъде краварите, понеже най добрите им хокеисти в момента се сражават във финала за най престижния в света хокеен трофей Купата на Стенли, в който участват два американски отбора - Бостън Брюинс и Сент Луис Блуз. Така, че каскетчо твоят напън е напразен, понеже в големите хокейни състезания, аз държа за малките но силни европейски страни, Чехия, Швеция, Финландия, Словакия и т.н. Довечера в другия полуфинал ще стискам юмруци за чехите, срещу Канада. Аре ся, марш отсюда !
  • 57 Хрониките на Евразия

    6 9 Отговор
    Зависта е типипна капиалистическа черта. Хората които изпитват завист приемат много тежко такива новини като тази,че други притежават нещо единствено и много ефективно!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Мосмултфилм

    6 15 Отговор
    Колкото имат фърчила СУ 57 дето никой не иска да купи толкова и Авангард да стряскат ибрикчийте да слушкат
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Borislav Popov

    5 9 Отговор

    До коментар #58 от "До пес Попов ли беше":

    Мне по барабану, льолик, къде те ще седнат или не, важното е, че на вас фините ви го сложиха по пълната програма. Айде бледво, бъди здрав и не кашляй !

    Коментиран от #65

  • 62 Само питам

    7 7 Отговор

    До коментар #60 от "До пес Попов ли беше":

    Нали знаеш, че който нож вади, от нож умира. Който гроб копае другиму сам пада в него. Който кълне, клетвата върху него пада. Трябва много да те е заболяло от истината, та кълнеш като истерично бабичка.
  • 63 гола вода

    9 10 Отговор
    ушанките един тостер не могат да направят да си препичат филийките счерен хайвер ами го ядат с лъжицата. Изостанали евразийци.

    Коментиран от #78

  • 64 Вито

    5 14 Отговор
    Само не можах да разбера, -как така маневрира при свръхзвукова скорост.Това в бордовия компютър ли е заложено или ТЯ си избира кога и КАК да маневрира.Ако всичко е оставено в нейните СПОСОБНОСТИ, СИГУРНО ли е че ако е пратена към Вашингтон, няма да се озове в ПЕКИН-например.
  • 65 До пес Попов ли беше

    10 4 Отговор

    До коментар #61 от "Borislav Popov":

    Мне тоже по барабану,жучка.
    Нека тази тази вечер ти да спечелиш един пиздобрик,че оттук нататък ще работиш само да аптека!
    Оттук-нататък да работиш само за аптека!

    Коментиран от #67, #68

  • 66 ХА ХА ХА

    6 11 Отговор
    ХА ХА ХА ХА, РУСКИ ПОДЛОГИ !
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 1122

    13 7 Отговор
    Към №6.Не тя не е невидима,но минава толкова бързо,че докато реагираш вече е ударила целта си.Просто нямаш време за реакция,това е изненадата,иначе си е видима ,може би и се чува,но когато я чуеш,тя вече е ударила целта си.27 ПЪТИ ПО БЪРЗА ОТ ЗВУКА.....РАЗБИЙШ ???!

    Коментиран от #77

  • 70 КОНСТАНТИНОВ

    13 10 Отговор
    Плюйте подлоги на с.а.щ. по велика Русия.Знаите че в беда България само Русия би и помогнала стига управляващите престъпници вече да не са на власт

    Коментиран от #72

  • 71 ужас

    20 4 Отговор
    А от Оренбург до Вашингтон са само 8900 км по права линия: с 27 пъти скоростта на звука (30 хил. км /ч) - това е наблизо.---------ОТ ОРЕНБУРГ ДО ВАШИНГТОН ЗА 20 МИНУТИ. КОЛКОТО С ТРАМВАЙ ОТ ЛЪВОВ МОСТ ДО НДК.
  • 72 Рубладжийче

    9 16 Отговор

    До коментар #70 от "КОНСТАНТИНОВ":

    Стига вече да ни е помагала руската кочина. И какво е и великото бе кавал русофилски? Че не позволява на съседите си да вървят по собствен път и им отнема територии ли? Няма по гнусна и мерзка държава от Русия.

    Коментиран от #74, #80

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 ВЕЛИКАЯ РОССИЯ

    18 10 Отговор

    До коментар #11 от "Руските свине":

    Май не са руснаците тези, които квичат, а са твоите господари дето ореваха орталъка заради руските С-400. Пий си хаповете "умнико" и си отвори очите за световната истина, а тя е, че господарите ти сравнени с Русия са джуджета, които нищо не могат да и направят и само реват ли реват.
  • 76 РУСЕВ

    19 4 Отговор

    До коментар #6 от "висок":

    Авангард е невидим за радарите, защото при тази скорост се загрява до 2000 градуса и се превръща в плазмено кълбо. А плазмата поглъща, а не отразява радиовълните.

    Коментиран от #88

  • 77 Хрониките на Евразия

    9 16 Отговор

    До коментар #69 от "1122":

    Настъпиха времена за фантастични приказки 😂
    А знаят ли миряните от сектата " Ракетите на Путин " , че на вашият идол в Русия вече прякора му е - " Сказочника " и всички нормални хора му се смеят ?

    Коментиран от #82, #170

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Хрониките на Евразия

    4 11 Отговор
    Още ме е яд ..
    РФ - то падна от Финландия на хокей ..
    А треньорът им е за обесване !
    Трябваше да включи националният лидер в отбора , той поне по 10 шайби вкарва на мач ..
    А нови ракети пуска всяка седмица и от 27 мах и от 17 мах и от 9 мах , че и той вече не знае с каква скорост летят ..
  • 80 КОНСТАНТИНОВ

    13 5 Отговор

    До коментар #72 от "Рубладжийче":

    Синко пишеш глупости.От глупав човек само глупости

    Коментиран от #83

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Дедо Джон

    9 1 Отговор

    До коментар #77 от "Хрониките на Евразия":

    Ко рече за завистта? Или имаш предвид злоба от безсилие хахаха
  • 83 Рубладжийче

    5 13 Отговор

    До коментар #80 от "КОНСТАНТИНОВ":

    Смешно е когато русофил обвинява другите в глупост. Та тя е необходимото условие за съществуването на русофирията. Дух, със сигурност ти е син.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Borislav Popov

    7 8 Отговор

    До коментар #73 от "До пес Попов ли беше":

    Ти май пак си прекалил с боярката, нещо не мога да ти уловя мисълта, я пробвай пак, но на български тря път.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Рашка Парашка

    7 11 Отговор

    До коментар #78 от "Раша":

    Нямахме избор бе мразь путинская. Ако имахме щяхме да изберем французи или американци за атомна централа, не блядове.

    Коментиран от #130

  • 88 outlander

    6 15 Отговор

    До коментар #76 от "РУСЕВ":

    Случайно в трътката да усещаш загряване когато руслямистанска ракета, достигнала 2000 градуса, нахлуе в нея? К'ви плазми, к'ви пет рубли бе? За триплазмения огън, който ушанките тестваха в Сирия, няма ли да ни разкажеш?

    Коментиран от #173

  • 89 outlander

    8 14 Отговор
    Колхозната кочина трябва да бъде ликвидирана и обезпаразитена, за да настъпят мир и благоденствие на планетата.
  • 90 Българофил

    12 4 Отговор
    Хора, сто пъти ви казвам, че мястото на Русия е в Евросъюза. Вместо Англия. Самите руснаци бягат към ЕС. Самите европейци искат нефт и газ от Русия.Работете в тази посока, а не глупави диалози...
  • 91 Цонев

    13 3 Отговор
    Лошо, много лошо с тези авангарди,сармати и пр.,ако САЩ ни бяха врагове щеше да е друго, докато долетят техните допотопни томахоук (880 км/ ч) ще имам време и на море да ида и като се върна да му мисля къде да се крия,ама с тия авангард няма да имам време и до входната врата да стигна
  • 92 Хрониките на Евразия

    12 10 Отговор
    Русия винаги е имала една мисия в световната история - да покаже на останалото човечество ,как не трябва да се живее .
    А след толкова новини за нови оръжия и военна мощ , оттам започна да мирише на вмирисани партенки …
    Което значи, че земната и мисия скоро ще приключи ...
  • 93 Рекетьори

    18 6 Отговор
    НАТО е структура за завоалиран рекет на малки и слаби държави. След ВСВ американците обират златните резерви на всички страни по плана маршал и на Дегол му се налага даже да изкара Франция от НАТО, защото отказват да им върнат златото. Някои като Германия и до сега не са си го получили, но поне смучат от войните. А малките нови членове първо ги докатват изкуствено до фалит, после ги карат да се откажат от фискалната си политика и след това ги заробват към Светвната Банка. После без да ги питат, марионетни правителства гибвкарват в НАТО и ги уреждат с договори за покупка на военна техника от големите в НАТО. И същевременно всяват страх постоянно и си търсят нови и нови „виновници” за да може да съществуват като рекетьоска организция.
  • 94 Бай Иван

    11 7 Отговор
    Ха! Ха! Ха! Най се кефя, когато видя соросоиди и наглосакси в потрес и ужас! А само преди 2-3 години соросоидните тролове "експерти" обясняваха, че на руснаците всичките им ядрени боеприпаси са вече деградирали и при евентуален конфликт едва ли ще се взривят!
  • 95 Хрониките на Евразия

    12 14 Отговор
    Много пъти съм го казвал :
    За да имаш най - мощната армия е необходимо да имаш най - мощната промишленост, (че те без западни стругове и едно чифте не могат да направят )
    За да имаш най - мощната промишленост , трябва да имаш най - мощната наука и т.н и т.н.
    А преди всичко -наука без образование НЯМА !
    Някой да ми каже , на кой руски висш чиновник децата му учат в руски университети ?

    Коментиран от #98

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 666

    11 3 Отговор

    До коментар #95 от "Хрониките на Евразия":

    Така е и сега е редно да изброиш американските,подчертавам,американските учени,не европейските които ги няма вече,като фон Браун, Айнщайн, Опенхаймер и т.н.
  • 99 хихихи

    11 2 Отговор

    До коментар #86 от "Бесен Язовец":

    Пръдльо, а преди 2 дни какво се случи на твоите господари? 5:0 ли беше или 5:4, че забравих.
  • 100 авангард

    4 6 Отговор
    Волен трябва вече да се е наахал от кеф и прави селфита с материала , щото после трябва и да се доказва любофта към началниците.
  • 101 Българофил

    3 2 Отговор

    До коментар #97 от "питащ":

    Браво!
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Да си знаеш какво представляваш

    10 7 Отговор

    До коментар #97 от "питащ":

    Като гледам как русофобите-соросоиди говорите руски, значи съзнателния ви живот е почнал преди 89г. и тогава, че и до сега нищо не сте постигнали. Ако бяхте кадърни хора, които са свикнали да работят, нямаше все комунизма, БСП и Русия да са ви виновни. Но сте си останали мамини нехранимайковци, дето са си мечтали как членството в компартийката ще ви осигури хубава службичка, ама явно сте били прекалено некадърни или мързеливи. Логично и през демокрацията, понеже нещо ви куца, не сте успели да завлачите нещо като по-отраканите крадливи комундета - новоизлюпени демократи. А очевидно и в работата нищо не сте постигнали, щото който работи, няма време да реве по форумите и не си търси кой да му е виновен. Обаче сте запазили грешния навик от комунизма, че ако се слагате на шефа ще сте добре и сега нямате проблем да захлебвате центове по форумите.

    Коментиран от #118

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 врагът дебне и трие

    5 1 Отговор
    Браво на коментар 97 !
  • 106 Вили

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бай хой":

    За максимални скорости при изтребителите, частите от повърхноста изложени на най силните въздушни струи се обработват с титанова сплав. Никакво велико откритие.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 путин

    5 8 Отговор
    поредната ми много миризлива руска партенка :)
  • 112 джуджето от кремлин

    6 11 Отговор
    поредната ми много миризлива партенка
  • 113 ЕЕЕЕЕХ

    7 7 Отговор
    ЧЕ СТЕ ГЪЗОБЛИЗЛЬОВЦИИИ РУСКИ !
  • 114 конспиратор

    9 8 Отговор
    нужно е само да се гледа официалното видео на тази т.нар. ракета, за да се разбере, че е доста зле скалъпена пропаганда за простолюдието

    Коментиран от #117

  • 115 Лален

    7 1 Отговор
    Свобода на словото ааа???? Демокрация може би но неудобните коментари се трият това е свободата но само за едни и свободите но не за всеки.Демокрация но внимавай какво казваш и пишеш, защото ако си неудобен си изтрит.Това е демокрация но не за всеки
  • 116 Румен Радев

    7 4 Отговор
    Споко, чехльо плювналиев и лимонката пасе ще ни пазят от лошите руснаци. Роско щял да ги нашляпа - вероярно с голо дупе, а монката ще отваря голямат крива уста да лапа квото ни заплашва! Другите са мишки и ще се крият у банкя или къщите за гости, докато не стане безопасно да ближат задника на новите шефове.
  • 117 1234

    3 1 Отговор

    До коментар #114 от "конспиратор":

    Щом казваш,тъй ще да е,аз мисля че я изстрелват с прашка,ти Ко ша кайш
  • 118 Българофил

    8 5 Отговор

    До коментар #103 от "Да си знаеш какво представляваш":

    Затова България от 30 години прави бегом на място, защото още не може да скъса със старите спомени.В Чехия, Полша, Словакия и Унгария бързо приключиха с близкото минало. Тук още се мотаем...Пълна шизофрения. Хем да ползваме благините на Запада, хем да го плюем! Отврат от двуличници! А пък за успеха в живота трябва и мъничко късмет, който не зависи от теб. Това, което правиш, точно в този момент да се котира на пазара отлично! Нещо като да слагаш филъри и ботокс!

    Коментиран от #119, #131

  • 119 1234

    12 2 Отговор

    До коментар #118 от "Българофил":

    Напротив радваме се на благините на запада,колко по голям кеф от това пенсионера да взима 200 лв,да плащаме най скъпият ток,понеже братски САЩ като собственик на мариците е решил да ни дои до умиране,да имаме най лошото и скъпоплатени здравеопазване и т.н.,направо рай . Единственият минус е,че 97% от българите са собственици,но и това братският САЩ ще промени,като станем наематели,най добрият случай собственици на каравани
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Rado

    5 6 Отговор
    В Руската Федерация са безсилни срещу Starlink. САЩ пак ще събаря стени и ограничения както събори берлинската стена с излъчване на радио предавания и информация за живота на запад. Язък за парите вложени в мрежа за руския интернет. Също и китайците ще имат достъп до Wikipedia, Facebook и др. Да живее демокрацията.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Иван Шишман-НАТО вън 🇧🇬🇷🇺

    8 4 Отговор
    Защо си мисля, че производителите на памперси в сащ са сключили договор с Русия.
  • 124 Nick

    8 0 Отговор
    Хе Пак не сте разбрали .Тази ракета е за Сирийската пустиня щото правела кратери по 30 мета дълбоки и като завали дъжд да може да има язовири ха ха Слава Россй
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 АМА СТИГА ВЕЧЕ БЕЕЕЕ

    5 4 Отговор
    Защо след като вече имат това въоръжение руснаците квичат и хвърлят къчове до небесата срещу американските ракети и пво ? Нали били обезсмислени ? И да не се надлъгваме с 27 пъти скоростта на звука , това е възможно само в безвъздушно пространство , а в гъстите слоеве нещата не стоят така , има доста прикрити истини и противоречащи на физиката неща . . . . но за повечето народ - може , истина е !!!

    Коментиран от #127

  • 127 Nick

    3 0 Отговор

    До коментар #126 от "АМА СТИГА ВЕЧЕ БЕЕЕЕ":

    МИНИ КУРС ПО БЕЗТЕГЛОВНОСТ ТОГАВА ГОВОРИ КОЙ КАК И КАДЕ
  • 128 МелБлагой

    1 3 Отговор
    xaxaxaxaxaxaxaxa, ама "безаналогови" ли са само да ме светнете????Ако не са безаналогови неща да чувам за тях. А"паниката", която създават у Щатите дали е такава като онази на Доналд Кук, дето накара военослужещите да "си подават рапорти за напускане..."Големи смешки разказвате тука ее-е-е-ее-й смаяхте ме!!!!
  • 129 Гост

    3 3 Отговор
    Нас не догонят.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Да си знаеш какво представляваш

    5 1 Отговор

    До коментар #118 от "Българофил":

    Някъде да прочете да плюя запада? Или да рева по комунизма? Я сега кажи от каква болест страда човек, който няма връзка с реалността и повтаря като папагал неща, съществуващи само в неговата глава?

    Коментиран от #155

  • 132 Baba Gica

    5 5 Отговор
    Знам, че когато рашките тестват ракета, Америка спи и няма отговор. Поне такова впечатление се създава. Куче което лае, не хапе! И не трябва ли да са секретни всички тези ракети? Абе ще ме побъркат тези русофили!
  • 133 Рошко

    4 5 Отговор
    Да си зададем въпроса ,колко струва един авангард и колко струва един краварски самолетоносач😀😀😀😀,та кой на кого ще се зъби

    Коментиран от #154

  • 134 Херувим

    2 3 Отговор
    Аз нямам право да ви наказвам, въпреки, че мога, но.... БОГ... забавя понякога, но, не ПРОПУСКА.... Ракът е нелечим засега.... Ако беше лечим, вашият вожд щеше да е с неботоксов двойник, но и него го подкара видимо...Очакваме номер 5. Номер 2 е на галактическо пътешествие в стар авомобил тесла изстрелян от американците с не руска ракета....
  • 135 Херувим

    3 4 Отговор
    Аз нямам право да ви наказвам, въпреки, че мога, но.... БОГ... забавя понякога, но, не ПРОПУСКА.... Ракът е нелечим засега.... Ако беше лечим, вашият вожд щеше да е с неботоксов двойник, но и него го подкара видимо...Очакваме номер 5. Номер 2 е на галактическо пътешествие в стар авомобил тесла изстрелян от американците с не руска ракета....
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Зайко Байко многознайко

    1 3 Отговор
    Изчетох всички коментари на ученИ, недоученИ участници тук. Само някъде по средата забелязах просветление у едного, който така и не бе развил мисълта си до край. Тъй като светът се унифицира с всеки изминал ден и трите велики сили с обкръжаващите ги копиеносци, които имат ядрено оръжие си играят на информационни войни, като ни показват " фейк " новини и ни карат да с страхуваме от неизвестноста и бъдещето. Това съм го писал и преди. Двете основни чувства, които ръководят човешкото същество , това са гладът и страхът, в съвременния свят всичко друго е манипулация на информационните потоци. Имам чувството , че великите сили имат своя вътрешна договорка, да си играят с малките безресурсни държави на една игра и да ги контролират. Играта за доброто и лошото ченге! Малките държавици , като нашата се мятат от единия в другия край и не виждат , как собствените ми васални на великите сили правителства ги загробват все повече и повече. Идеята на е т.н. NWO да бъде наложен повсеместно. Скоро ще почнат да ни вземат и данък за въздуха , който дишаме.

    Коментиран от #139

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Хрониките на Евразия

    7 8 Отговор

    До коментар #120 от "Хрис":

    От къде да имаш акъл товарищ Ушанков , че да вденеш връзката между хокея и ракетите на Путин 😂😂😂
    На човек който вкарва 10 шайби на мач , могат да му вярват само безмозъчни същества !
    Още колко ракети ще ви изкара , че от гордост , свят ще ви се завие 😂

    Коментиран от #172

  • 141 Без пари и акъл не става

    8 5 Отговор
    За коя година ще ги сделат Да не стане като Су 57 Сделано на приказки
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Триацетат

    6 7 Отговор
    Западът се готви да колонизира Марс, създава нови ефективни съоръжения за диагностика и лечение на рака, нови електрически превозни средства, бори се със замърсяването на Природата...Защитава Живота.
    А Русия създава нови оръжия. Готви се да Убива!

    Коментиран от #171, #177

  • 144 Чичо АДИ

    5 4 Отговор
    Лелелелелееее това да ми падне в двора! Пак се започнаха глупостите на драскачите ,30000 км /ч обхват нам/колко си ,а и маневрира .С 30К скорост завоя ще е от София до Пекин ,камо ли да има някаква точност .А ракетата с разход колкото космически кораб ще е голяма колкото 800 метровият небоцтъргач .А стига с драсканиците !!
  • 145 Стефан

    6 5 Отговор
    При руснаците всичко е в бъдеще време. Спомням си колко руски хвалби бяха преди почти 2 години с новия им пътнически лайнер МС21, който бил прелетял 300 км пробнои как Еърбас и Боинг щели да фалират.
    А сега четем само новини за паднали руски самолети SS100.
  • 146 фейк нюз

    6 3 Отговор
    НАТО е казало на една жена че са безсилни Тя казала на Поглед инфо те от своя страна на Факти и новината е Факт

    Коментиран от #147

  • 147 Стефан

    6 4 Отговор

    До коментар #146 от "фейк нюз":

    Тази жена е била на "Женския Пазар", на една сергия с краставици и репички. Та тя била показала на репортера една голяма дебела краставица и казала: "Ей такива са им ракетите на руснаците! Ама никой не може да ги види! Фръчат като моторетки!".
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 АВАНГАРД

    5 3 Отговор
    ЕДИН АВАНГАРД ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ТРЕСНЕ ЖИДОВСКАТА НЕЗАКОННА ЦИОНИСТКА КАШЕРНАКЛОАКА -ИЗРАЕЛ
  • 150 Бляд Калашников

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "ООН":

    Айде сега да им е честита новата ракета , новия танк , новата пушка . Направили ги били от бедност . От бедност са ги направили и бедни ще останат. Колкото повече въоръжение толкова повече руснаци напускат Русия , накрая ще си взривят целия арсенал върху себе си за да предизвикат международно зрелище. Ребята ,ребята ,нищо не става от вас , нищо-о-о-о!
  • 151 Хрониките на Евразия

    7 7 Отговор
    На Путин всичко му е фалшиво , като започнеш от биографията му и стигнеш до ракетите .
    Бил разузнавач в Германия .
    Смешник , директор на Дома на дружбата в Лайпциг .
    Човече за връзка , при случай на необходимост .
    Но и от тази длъжност са го изгонили , заради професионална непригодност .
    Добре , че Собчак го взема на работа , за момче за всичко .
    С една дума - слуга .
    А Березовски го избира за наследник на Елцин , като най послушният подмазвач.
    А сега продължава с лъжите , а неговият слугинаж ги повтаря постоянно , за да станат истина в главите на наивниците и националните предатели , за да се гордеят с кремълското нищожество!

    Коментиран от #156

  • 152 Магазинер в Нармаг

    7 3 Отговор
    Голем майтап бе Уили. Какви велики оръжия били направили , ама се помолили и платили на Боинг да им даде чертежите на пътнически самолет опреди 30 години за да построят Великият Суперджет 100, който дори няма разрешение да каца на международни летища , а само да си го ползват за вътрешно ползване. Смях ,смях ,смях.....

    Коментиран от #159

  • 153 Мууу, соросняяя

    8 5 Отговор
    Авангард е поредното руско оръжие без аналог в света, което може да постави НАТО в патова позиция и да изтрие държавата на злото - САЩ от картата! И като гледам, отново 2-3 изтрещяли соросни са надраскали повече от 30 русофобски коментара - сороснята, тая нощ май не сте спали, а жално-жално сте мучали! :))) Много ме кефите, когато мучите на умряло и сте с пяна на уста от яд! Сменете си памперсасите, сложете си лигавници и продължавайте в същия стил, нещастници!
  • 154 Добре казано

    4 2 Отговор

    До коментар #133 от "Рошко":

    но потапянето на краварски самолетоносач струва точно колкото цената на един „Кинжал”!!! Краварникът просто е безсилен, и това е истината!!!

    Коментиран от #174

  • 155 Българофил

    3 3 Отговор

    До коментар #131 от "Да си знаеш какво представляваш":

    Довечера като преброим левите бюлетини, ще разберете за какво става дума!

    Коментиран от #161

  • 156 Хроникьорчето

    5 4 Отговор

    До коментар #151 от "Хрониките на Евразия":

    Едно и също плямпаш от години , що не вземеш да си сложиш въжето , за да не се мъчиш повече ?! ... и без това животът ти е станал безмислен, откакто любовникът ти Иво Инджев те напусна 😂😂😂

    Коментиран от #157, #158

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Хрониките на Евразия

    3 6 Отговор

    До коментар #156 от "Хроникьорчето":

    А не ..На този цирк не всеки може да бъде зрител .
    Интересното предстои .
    А когато ТАСС ви заяви , какви малоумници сте били и полезни идиоти на путинската олигархия ограбила Русия тотално и я върнала в миналият век , между недоразвитите държави , тогава може и да си умра от смях ...
    Но до някъде не и смешно , особено човек като се замисли между какви кретени живеем .
    А ..че ТАСС ще ви заяви , това е без варианти !

    Коментиран от #160

  • 159 666

    3 1 Отговор

    До коментар #152 от "Магазинер в Нармаг":

    Бре,когато, европейците и руснаците създават първите свръхзвукови пътнически самолети, Боинг е била компания за производство на тор,а американците все още са препускали с конете из прерията. Капиш
  • 160 666

    5 1 Отговор

    До коментар #158 от "Хрониките на Евразия":

    Много те е яд на тоя Путин? Безспорно днешна Русия не е онази Русия от 1999 г.,съсипана икономика,напълно унищожен военнопромишлен комплекс,радост за американските лузъри. Сегашна Русия,благодарение на Путин отново е на върха и по този начин, Путин изпраща послание към САЩ....дори и за миг да си помислят,че могат да протегнат ръка за да заграбят природните богатства на Русия,ще бъдат смачкани и заличени като държава. Та в този ред на мисли,пак да попитам,що те е яд на Путин?

    Коментиран от #164

  • 161 Да си знаеш какво представляваш

    2 0 Отговор

    До коментар #155 от "Българофил":

    Пак продължаваш с мисли, родени единствено в твоята глава. Къде прочете, че ще гласувам с лява бюлетина или ме интересува левите колко ще вкарат в европейския парламент? Вкарай малко мисъл, зациклил си преди 40 години на „комунистите са ми виновни че не ме уредиха на службичка” и всеки, който не споделя ограничените ти виждания го смяташ за комунист, ляв и т.н.

    Коментиран от #167

  • 162 Смешки 2

    2 2 Отговор
    ...Неговата основна характеристика е маневриране при хиперзвукова скорост... Смях в залата ! Може само едното !

    Коментиран от #163

  • 163 Смешки 3

    2 1 Отговор

    До коментар #162 от "Смешки 2":

    Ти Ко правиш тук,а още не са те назначили за главен инженер в Локхийд,бахти смешника и тоя разбира повече от производителя,хаха
  • 164 Хрониките на Евразия

    3 4 Отговор

    До коментар #160 от "666":

    Знаеш ли колко са путинците там ?
    Ако не беше Путин , чекистите друга марионетка щяха да си намерят ..
    Че в този ред на мисли , вожда и идола ви е шестерка , както казват руснаците .
  • 165 Сигобара Иготочи

    1 4 Отговор
    А срещу Китайците какво ще правят като се наредят милиард и половина в редица по границата като китайската стена и тръгнат пеш със по една сопа ни Армати ни Авангарди нищо не може ги спаси
  • 166 Бъз

    1 0 Отговор
    Момчета имам въпрос към вас.
    Това ушанки само за руснаците ли се отнася ?
    Че ушанки ползват северните А Щ че и цяла Канада? Простете ми невежеството.
  • 167 Българофил

    1 1 Отговор

    До коментар #161 от "Да си знаеш какво представляваш":

    Единственото ми съжаление е, че сега капитализма в България го правят левите. И до голяма степен той стана левашки. Това сега е от 1987 насам.Просто ни липсва развойна дейност.
  • 168 Младеж

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "ЯДРЕН ИНЖЕНЕР":

    Относно обшивките от кобалт - добре е, че имаме професори, които да издадат технологията на най-новите руски оръжейни системи на другарите от САЩ. Доста се бяха притеснили, но дано сега се успокоят. Конго е най-големият производител на Кобалт, моля не пишете неверни неща, личното мнение е едно, но не го смесвайте с невежество...
  • 169 toist

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    Виж коментара под твоя с.номер 3,той ти подхожда много..! Като на свинче звънче направо..!
  • 170 Фантазьор...мамин

    2 1 Отговор

    До коментар #77 от "Хрониките на Евразия":

    Абе за „нормалните” според теб хора не знам,ама виж ония отатък океана нещо много тъпо мълчат...! А,уж са интелигентни хора,значи мислят трезво. Тези дето хал хабер си нямат за какво пишат висят и плещят глупости по сайтчета,нали..?
  • 171 Ми ти що влизаш в такива теми..

    3 0 Отговор

    До коментар #143 от "Триацетат":

    Има лесно бе човек,не чети щом не са ти интересни. Какво правиш тук,а.? Драскаш простотий като другите 2 трола,ли..? Ми жалки сте синцата 3 и колкото и да драскате от фалшиви никове по-умни няма да станете. Виж по-тъпи да..!
  • 172 Хрис

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Хрониките на Евразия":

    О.ооо виж ти и връзка имало м/у хокея и ракетите ли.? Брех мааму.. те тая връзка само парчета с изместен център на мозъка явно я разбират,нали.? Аз все си мислех че хората може и да не са прави като казват че нещо ти има,ама ей на сега се убедих. И знаеш ли що драскаш простотий,щото нищо не вдяваш не само от ракети но и смислените коментари са нещо прекалено сложно за теб. По-лесно ти е да си тролиш на воля нали..?
  • 173 Браво бе трол...

    3 1 Отговор

    До коментар #88 от "outlander":

    Ти вместо да обиждаш,вземи прочети нещо по-сериозно от жълти издания щото ако знаеш колко си простичък хич нямаше да драскаш простотий..!
  • 174 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "Добре казано":

    Глупости ,само един f-35 е над 100 мил,не вярвам руската ракетка да струва толкова ,а колко самолетчета има на един самолетоносач
  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Смях

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хрониките на Евразия":

    А я си представи краварите да останат без войни какво ще стане с первата икономика...
  • 177 фики

    0 0 Отговор

    До коментар #143 от "Триацетат":

    Чети тъпанаро .Българка с рак на мозъка в Лондон -дават и час за лекар след една година -в твоя любим запад .да нети се налага там да ти потрябва лекар и да немаш пари---- труп си.
  • 178 нато позорът на човечеството

    0 0 Отговор
    В нато още разчитат на самолети ф16 които ще получат след 5 години.До тогава с американски прашки и копия.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания