Last news in Fakti

27 Май, 2019 12:40 2 894 9

Започва ново възраждане на Европа

  • италия-
  • матео салвини-
  • европа

Матео Салвини подкрепя Сърбия в ЕС

Започва ново възраждане на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Тези избори слагат началото на ново европейско възраждане. Това заяви лидерът на крайнодясната италианска партия „Лига“ Матео Салвини, цитиран от ANSA.

Партията на италианския вицепремиер получи най-много гласове на изборите за Европейския парламент. Той обяви, че ще търси сътрудничество с други националистически партии, които спечелиха изборите в страните си.

„Не само „Лига“ спечели тези избори. Партията на Марин Льо Пен спечели във Франция, а партията на Найджъл Фараж спечели във Великобритания. Това е знак, че Европа се променя. Европа е уморена да бъде роб на елитите и влиятелните сили. Правилата се променят. Горд съм, че моята партия е първа в Италия“, заяви Салвини.

Той заяви, че негови противници са левите сили, които неуспешно са ръководили Европа и Италия. Салвини обяви и че подкрепя евентуално членство на Сърбия в ЕС.

При евентуално обединение евроскептиците могат да съберат 150 депутати в ЕП. Това може да ги направи водещ фактор в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    15 5 Отговор
    Еми пак ще се коалират социалисти и капиталисти и така,за да ги игнорират Тея празнодумци и пак по старо му. Освен това, този т.нар. европейски парламент има единствената роля на счетоводство. Просто да отчита едни разпределени средства, без да се интересува за какво са изхарчени и как са изхарчени.

    Коментиран от #4

  • 2 Ернесто

    9 2 Отговор
    А дано, ама надали.
  • 3 офффффффф

    4 1 Отговор
    Пак перестройка ли?
  • 4 Често ти е под

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    Пръстите етоводството и го принизяваш, защото ти е непозната материя!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чилбер

    13 2 Отговор
    Разочароващи са като цяло резултатите от този цирк пардон избори. Масови фалшикации и подмяна на народния вот в цяла Европа. Нищо добро не ни очаква освен ако се стигне до бунтове и революция защото планът за унищожение на белите хора върви с пълна сила.
  • 7 Матей

    8 0 Отговор
    Ще им се да вкарат Сърбия и други страни в ЕС,за да ги острижат и издоят като дойни овчици.Сега,западняците узряват за едно ново развитие на Европа,без неолиберални безумия,подценявайки крайно негативната роля на САЩ в европейските работи и стремежа на американците да направят непреодолим разлом между ЕС и Русия.Дори могат да предизвикат война,в опит да елиминират едновременно и двата свои конкурента.НАТО вън от Европа!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Грую

    0 0 Отговор
    След като Марио Драги напечата пари в европейската Централна Банка, като ги нарече количествени улеснения, за хора като Салвини това е знак за взимане на нови заеми. Той май така го разбира европейското възраждане и май не само той ами и гърците така смятат. Италианците иман външен дълг, превишаваш над два пъти заложените критерии за външен дълг от Маастрихт през 1992г. , а имат и още толкова вътрешен дълг. за разлика от други държави от европейския съюз, чиито дългове макар и превишаващи критериите от Маастрихт все пак намаляват, то Италианският дълг расте, а италианците искат той да порасне още повече. Същото се отнася и за Гърция. Май от съюза излиза грешната държава. Трябваше да има Грекзит и Италзит вместо Брекзит и всичко щеше да си дойде на мястото.
Новини по държави: