27 Май, 2019 15:33 1 129 5

ЕК: Европейската демокрация е жива и здрава

  • ек-
  • демокрация-
  • жива-
  • избори-
  • европарламент

В новия Европейски парламент има проевропейско мнозинство

ЕК: Европейската демокрация е жива и здрава - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Изборите за евродепутати вчера са доказателство, че европейската демокрация е жива и е в добро здраве. Това заяви говорител на Европейската комисия, според когото демокрацията в ЕС вчера се е произнесла с ясен глас.

В новия Европейски парламент има проевропейско мнозинство, добави говорителят. Популистите не спечелиха изборите, въпреки очакванията. Печелят проевропейските сили, които искат да работят в Европа и с Европа, допълни той. Говорителят изрази убеденост, че повишеното участие на избирателите се дължи и на работата на ЕК.

По неговите думи председателят на комисията Жан-Клод Юнкер няма да участва при определянето на своя наследник на поста. Говорителят уточни, че Юнкер подкрепя процеса на водещи кандидати за председател на ЕК. Работим до последния ден от нашия мандат и така допринасяме за прехода към следващия ръководен екип на комисията, заяви говорителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свети Петър

    1 4 Отговор
    Да е жива и здрава!
  • 2 Анти милиционер

    6 1 Отговор
    Муахаххаха.... Новият световен ред се гаври ударно с лумпен пролетариата. Хаха
  • 3 Асанж

    5 0 Отговор
    Боже, каква наглост.
  • 4 Анти милиционер

    6 0 Отговор
    Истината е, че 90% от населението са по-тъпи от австралопитек и онези горе си правят гаргара с умствената изостаналост на масите двукраки животни.
  • 5 Румяна Костова

    0 0 Отговор
    Живи, здрави и доволни са европейските депутати с големите заплати. Смешката, обаче е, че те са далече от реалния живот на обикновените хора и така наречената демокрация. Защото не може да се каже, че ма такава, ако във водещата Европа държава е забранено да се коментират публично темите за джендъризация и поведението на мюсюлманските емигранти. При толкова цензури и забрани, за каква демокрация става дума?