12 Юни, 2019 14:36 33 064 199

Турция скочи на САЩ! Съюзът им е пред разпад

  • с-400-
  • сащ-
  • турция-
  • ракети-
  • русия-
  • нато-
  • хулуси акар

Стратегическият съюз между двете страни е пред разруха

Турция скочи на САЩ! Съюзът им е пред разпад - 1
Снимка: Shutterstock

Турция реагира остро на ултимативното писмо, изпратено от Вашингтон до Анкара заради покупката на руски зенитно-ракетни системи С-400. Американците се обявиха против тази сделка.

Министърът на отбраната на САЩ Патрик Шанахан написа в писмо до своите турски колеги, че страната трябва да се откаже от споразумението с Русия за покупка на ракетни системи С-400 „Триумф”, защото в противен случай може да забрави за американските стелт изтребители Ф-35.

САЩ плашат Турция, дългогодишен стратегически съюзник на страната, и със санкции. Турция реагира остро. Министърът на отбраната Хулуси Акар заяви, че писмото „не е в духа на съюза” между двете страни. Той посочи още, че в близките дни Турция ще изпрати писмо до Вашингтон като отговор на ултиматума. От Анкара посочиха, че няма да се откажат от сделката за руските ракети.

Очаква се шефът на Пентагона и Хулуси Акар да проведат разговор на срещата на НАТО в Брюксел в края на месеца. Преди това е възможно двамата да проведат телефонен разговор. Турция обяви, че може сама да избере по какъв начин да гарантира националната си сигурност. Според САЩ разполагането на руски ракетни системи в натовска Турция може да застраши Алианса. Американците вече отказаха създаването на работна група с турците, която да обсъди въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    114 180 Отговор
    Фесовете га ядоха кифтетата не риваха - що сега риват ?

    Коментиран от #87, #134, #173

  • 2 Borislav Popov

    118 171 Отговор
    От кога чакам да ги изгонят фесовете от НАТО, дано по скоро да стане.

    Коментиран от #23, #27, #36, #54, #63, #174

  • 3 Оня с коня

    360 83 Отговор
    Фесовете имат и армия и топки ние още сме на стрели и прашки със подвид койрук!

    Коментиран от #15, #95

  • 4 Фриман

    298 82 Отговор
    Ще реве НАТО, когато ще загубят Турция! Най-силната армия в Европа. На американците им трябат турци, а Турция няма да загуби нищо, ако излезнат от НАТО.

    Коментиран от #8, #11, #120

  • 5 Туркия ке падне

    114 170 Отговор
    Естественото място на Туркия не е в ЕС и НАТО а е в евразийския съюз със Рукия , Иран , Сирия и Северна корея - там всички изповядват общи ислямски ценности !

    Коментиран от #89, #140, #147

  • 6 Факт

    280 42 Отговор
    Путин е голем-най големият играч...Двете най-мощни армии в НАТО се преврьщат вьв врагове-гросмайсторьт от Кремьл е с много ходове напред.
  • 7 Гого

    247 53 Отговор
    Поредната държава би дузпата на Кравария!
    Ами те дори Филипините изгониха Краварите, а Президента на Филипините нарече Обама сина на пачавра! :)
    Тази Кравеферма се превърна в едно жалко териториално образувание с необразовано, невежо, мързеливо и интелектуално скопено население, която никой не зачита!
  • 8 Каква армия

    168 48 Отговор

    До коментар #4 от "Фриман":

    В наши дни армията е нищо. Русия само с няколко ракети Сармат, казаха че могат да унищожат САЩ. Не сме в древността или средновековието, че армията да има значение.

    Коментиран от #14, #104, #194

  • 9 Гого

    196 48 Отговор
    Дано турците не им спрат пак телефоните и осветлението на военната база, че краварите пак ще се продрискат от страх и няма да си показват носа навън, както по времето на организирания от тях и европедалите пуч! Ердо вече е разбрал, че му точат съдбата на Кадафи или Саддам, но не върви по тяхния път и това прави натовците да изпадат в див ужас от предстоящото!
  • 10 Трудовакъ

    171 18 Отговор
    И като се разпадне НАТО, какво от това? Преди години се разпаднаха и други военни блокове - СЕАТО, СЕНТО, Варшавският договор. Земята не започна да с върти наобратно. През 1974 г. при конфликта в Кипър между две натовски държави - Гърция и Турция, НАТО не се намеси. Повече от 45 годни Кипър е разделен и краят не се вижда. ЕС търпи да е налице окупирана част на негова страна - членка - Северен Кипър. Защо?

    Коментиран от #26

  • 11 До Фриман

    75 126 Отговор

    До коментар #4 от "Фриман":

    ...Турция няма да загуби нищо, ако излезнат от НАТО...Фримане защо пишуваш глупости ? Турция без НАТО е едно голямо нищо - нещо като въздух под-налягане.

    Коментиран от #16, #52, #135, #199

  • 12 ПАТРИОТА

    21 18 Отговор
    А да кажа и аз...не бойте се деца, президента ходи до Путин..бъдете рахат,нас няма да нъ закачат..щото ний сме независими и от нас..нъл знайти..а така! Сал по малко да го ровим чи млогу мириши..по малко да питаме..и както викаше Тато..приземяване..приземяванеее..дордет чуим ..сгодих ме се..сгодих ме се..и ще ги редим така ..натовец,турчин,българин..натовец...аме!
  • 13 Обикновен човек

    114 18 Отговор
    По време на кубинската кубинската криза1962 Хрушчов и тогавашния министър на външните работи на СССР Малинов се разхождали на брега на Черно море и Малинов казал :Виждате ли др. Хрушчов отсреща САЩ ще разположат ядрени ракети на НАТО в турция прекалено ще са близо до наша територия! Тогава Хрушчов изпраща тайно ядрени ракети в Куба Един Американски разузнавателен самолет ги засича руските войски свалят този самолет и така започва кубинската криза Никога до тогава а и до сега светът не е бил по близо до ядрена война. Накрая Хрушчов и Кенеди се споразумяват СССР да изтегли ракетите в Куба ,а САЩ да не обелват и дума за намерението си да разположат ракети в Турция .Руснаците не само че не са забравили за този случай но и за втори път го набиват квадратен на Американците!!!

    Коментиран от #18, #126

  • 14 Фриман

    92 18 Отговор

    До коментар #8 от "Каква армия":

    Напротив, само армия може да осигури суверенитет в днешното време, защото там където няма армия ще стане революция! Ако няма да хранят своя армия, ще хранят захватническа! ООН за нищо не става, къде са били, когато разрушиха Ирак, Ливия, Сирия, Йемен, Югославия и т.н.? Силата винаги е била и ще бъде най-сигурен инструмент!
  • 15 касапина

    48 85 Отговор

    До коментар #3 от "Оня с коня":

    Имат келява армия/ справка само 30 френски убити срещу 20 000 хил пречукани османлии ,при превземането на Кайро от Наполеон/,а като те ритнат в топките най боли, това прави Тръмп сега.

    Коментиран от #116, #119, #143, #181

  • 16 Фриман

    82 25 Отговор

    До коментар #11 от "До Фриман":

    Можеш ли да обясниш защо мислиш така? Според мен, НАТО е необходимо на малки държави, които не могат да се занимават със собственна безопасност, а Турция притежава добре екипирана и обучена армия, с добра техника. Могат да се погрижат за себе си и без НАТО и ще спестят няколко процента от ВВПто, които сега дават за членството.

    Коментиран от #20, #44

  • 17 Blackthorn

    108 31 Отговор
    За какво са ѝ на Турция тия боклуци F35?!

    Коментиран от #19, #35

  • 18 касапина

    41 69 Отговор

    До коментар #13 от "Обикновен човек":

    Тя турция сега е вече Руска колония ,на цената на един ръждив самолет.
  • 19 kloning

    42 51 Отговор

    До коментар #17 от "Blackthorn":

    Губят милиарди, производството на некачествени турски части ,се поема от Полша и Гърция.
  • 20 касапина

    38 60 Отговор

    До коментар #16 от "Фриман":

    Имат келява армия, не добре окомплектована, обезкръвена от ердогрух.

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кой е враг на НАТО

    55 8 Отговор
    Това с враговете си е измислена работа за много пари.Тя и Русия не им е враг,но те се опитват постоянно да я ,,натикват в ъгъла,, и искат руснаците да си траят,а там са други още по луди.
  • 23 ХАСАН

    25 28 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Ама тогава ще посрещнеш с хляб и сол аскера и Альоша
  • 24 Фриман

    45 13 Отговор

    До коментар #20 от "касапина":

    Глупости! 400хил. в регуларна армия + 185хил. в резерва, 1020 самолета, 3778 танка и 115 кораба естественно за нищо не стават, при положение, че поголямата част от техника западно производтсво. Тя е втора армия в НАТО и 10та в света, но явно хората от Global Power нищо не разбират и техните отчети, които се формират от анализа на икономиката,производство,енергетика,техника, жива сила и т.н. просто губят своята сила в сравнение с твоите твърдения!

    Коментиран от #28, #31, #42, #55

  • 25 ПЕНКО

    42 8 Отговор
    ЯПОНСКИЯТ ПРЕМИЕР Е НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИРАН !!! КАКВО ИМ ОСТАНА НА САЩ ...КОЙ ГИ ПОДКРЕПЯ И НА КЪДЕ ЩЕ ВЪРВЯТ ??? ДА ВЪРВИШ "НАВЪТРЕ СИ" В ДНЕШНИЯ СВЯТ ВОДИ ДО -ПРЕРАЖДАНЕ ИЛИ ИЗРАЖДАНЕ ;САМОЗАБРЕМЕНЯВАНЕ ??? .....О СЕТИХ СЕ ...БРИТАНСКИТЕ НАРОДИ !?!?
  • 26 ХАСАН

    21 37 Отговор

    До коментар #10 от "Трудовакъ":

    Имаше конфликт между Кипър и Турция ..гърците се осраха
  • 27 ХАСАН

    40 22 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    По време на Студената война ,Турция сама защииава целия Южен фланг на Нато срещу СССР..и сега ще рухне ...Русия ще навлезе в Близкия изток

    Коментиран от #30, #32, #46, #159

  • 28 Бай хой

    23 12 Отговор

    До коментар #24 от "Фриман":

    Да ама за сметка на това ще приемат западнала Македония и Костово. Мухаха. Соросоидите ще черпят за силатаи мощите на нафто. Мухаха.

    Коментиран от #29, #34

  • 29 Фриман

    24 1 Отговор

    До коментар #28 от "Бай хой":

    Македония може би, за Косово нещо не ми се вярва! Ще видим!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 руска измет

    22 21 Отговор

    До коментар #24 от "Фриман":

    Турция няма 1000 самолета ,а 245 изтребителя Ф-16 и 50 броя Ф-4 Фантом,43 бойни хеликоптера T129 ATAK + други превозващи хеликоптери и още някои превозни самолети.

    Коментиран от #37, #38, #170

  • 32 Реалист

    14 45 Отговор

    До коментар #27 от "ХАСАН":

    Ами да си навлиза бе - Байдън иска до 2050 целия транспорт в Щатите на електричество. Нали се сещаш какво ще правят арабеските петрола - ще го пият. А туркя ще си завре тръбите надълбоко шото на никой няма да му трябва газ и петрол. Търсенето ще спадне 100кратно.

    Коментиран от #185

  • 33 Ари

    20 44 Отговор
    Слава на Велик Кюрдистан! Скоро ще имаме обща граница с братята кюрди. Да бъде волята на Аллаха!

    Коментиран от #45, #75, #92

  • 34 руска измет

    17 38 Отговор

    До коментар #28 от "Бай хой":

    Идеята за приемане на такива държави в НАТО е за изолиране на влиянието и териториите на руската измет.Както виждаш вече единствените васали на рушняците са сърбежите,ама малкото ти руско соросоидно мозъче неможе да го разбере това.

    Коментиран от #65

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Osman Pasa

    25 16 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Елементче,те нато со нуждаят много повече от Силна Могъщна и Велика Турция

    Коментиран от #40, #57

  • 37 Реалист

    36 27 Отговор

    До коментар #31 от "руска измет":

    А България има най-доброто и евтино производство на зенитни преносими ракети "Стрела-2". Изцяло БЪЛГАРСКА РАЗРАБОТКА И ПРОИЗВОДСТВО. На ученията в момента се сравняват при паралелни стрелби с американските преносими ракети. ЧУДНО МИ Е КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ИЗНЕСЕМ НЯКОЛКОСТОТИН ЗА КЮРДИСТАН, ХАХАХАХА... Май аскера ще бере пипера и нема да иска да се качи на хеликоптер, хахахаха...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Не си прав

    35 30 Отговор

    До коментар #36 от "Osman Pasa":

    Сега САЩ ще си направят силен велик и мощен Кюрдистан! Както начупиха Югославия, тъй ще начупят и Турция! А може да си направят и ново Косово в Константинопол! Когато настъпи голямата бедност(а тя ще настъпи) народа няма да яде руски ракети! Анадъму?

    Коментиран от #192

  • 41 руска измет

    13 14 Отговор

    До коментар #38 от "Фриман":

    Много добре знам какво пише в този сайт.Понаучи малко английски.Тук не пише 1067 самолета ,а 1067 летателни апарата,в което число влизат 492 хеликоптера според сайта.Дори и така да е, щом това ти е източника ,я ми кажи кои са тея 410 бойни самолета според тоя сайт и 492 хеликоптера ?
  • 42 касапина

    9 22 Отговор

    До коментар #24 от "Фриман":

    Имат келява армия, не добре окомплектована, обезкръвена от ердогрух.
  • 43 Даже 5 не можеш да изброиш

    8 1 Отговор

    До коментар #39 от "гостгост":

    Ама иначе ти е весело, били десетки, да бе петдесетки!
  • 44 Обикновен човек

    51 14 Отговор

    До коментар #16 от "Фриман":

    НАТО не е необходима на никого освен на САЩ за да оцелеят като независима държава НАТО е един вид болест като рака но тази болест която за разлика от рака може да се уништожи се подкрепа и разпространява в света благодарение на алчността и простотията човешка Това се отнася най вече за България за 30сребърника комисионна Боко купи летящи прахусмукачки за 2 милиарда да се чуди човек за чий х.и са ни ?
  • 45 Bubbles

    12 20 Отговор

    До коментар #33 от "Ари":

    Само дето кюрдите не са мюсюлмани.

    Коментиран от #67

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Челник

    56 8 Отговор
    При всички положения не е допустимо една държава да казва на друга и да й оказва натиск какво ще си купува и какво не, както и да прилага санкции за това, че си е позволила да проявява суверенитет. Поведението на Турция в случая би следвало да е за пример, в принципен смисъл, особено за нашите на.упени управници.

    Коментиран от #133, #175

  • 48 Ибан Мохамед

    19 13 Отговор

    До коментар #46 от "Българин":

    Най-добре ще е и Турция, и ФАЩ да изчезнат, като при „изчезването” на мюслите ние да не бъдем засегнати, но де тоя късмет.
  • 49 Лимана

    19 12 Отговор
    Турция стремглаво е тръгнала със султана си там където и е мястото тоест към Анадала ! Нема лошо...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Обикновен човек

    31 11 Отговор
    Ти не разбра ли че НАТО е кръгла нула в 21век?
  • 52 Обикновен човек

    33 7 Отговор

    До коментар #11 от "До Фриман":

    И ти сигурно не си разбрал НАТО е една отживелица от миналия век незнайно защо все още съществува!!!

    Коментиран от #117

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 239

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "Фриман":

    Кои са пък тези 1000 самолета брей
  • 56 РАСО

    20 15 Отговор
    Работата е ясна,с помоща на руснаците, един ден при най малкото сътресение на Балканите, турците ще си върнат сферите на влияние от времето на османската империя.....в това число и България,а руснаците ще си ни го върнат, за дето отрекохме всичко историческо ,само и само да се подмазваме на сегашните ни ЕУправници.....при един ,макар и малък конфликт на балканите и една малко по голяма трудност , Европа ще ни остави на произвола......даме под турско "владичество"...
  • 57 Цуци

    30 20 Отговор

    До коментар #36 от "Osman Pasa":

    Ти нещо не си добре , и къде е тази силна и могъща турция , като 30 милиона са кюрди . И най развитите държави в света са християнски . Уважавам си комшиите но такива като теб правят много бели . Ако не е западната цивилизация още света да тъне в мрак . Ако не са турците от германия турция още щеше да бъде най слабо развитата държава . Благоденствието на света се дължи на БЕЛИТЕ хора ..това е .
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Обикновен човек

    8 17 Отговор

    До коментар #58 от "психиатър":

    Ти си най голямата грешка на природата господ те подържа все още жив защото му е жал за такива като теб или може би си прави експеримент :колко дълги са Българските езици!!!?????

    Коментиран от #68

  • 60 Д-р Хенри Холмс

    30 10 Отговор
    Ако НАТО се разпадне, ще изчезне куражът на джендърите от Вашингтон и Пентагона, а после постепенно ще разпадне и фашистката им държава - развъдник за всякакви извратеняци!
  • 61 Търпение

    10 3 Отговор
    Русофоби и русофили бъдете разумни и търпеливи. Юли е след 20-тина дни. Или спазвайте: '"Били живи, видели". Не се хабете с писане!
  • 62 Поручик Балканец

    16 5 Отговор
    Мирише яко на ойна и ние сме на топа на устата. А дано не съм прав.
  • 63 Срам срам

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    И да ударят бг къде ще бягаш бе попов
  • 64 Вайй

    15 3 Отговор
    ако Нату са разпадне Мони,Чехлю и Клептоманката каво ша ядът ..ваййй!
  • 65 Бай хой

    14 4 Отговор

    До коментар #34 от "руска измет":

    До там ли я докараха НАТО сигурността им да зависи от колосите Костово западнала македония.? Мухаха. Заораха дъното.

    Коментиран от #99

  • 66 AXAXAXAXA

    7 8 Отговор
    "Честит рожден ден и здраве на гръцко-православния Вселенски патриарх на Константинопол и архиепископ на Константинопол Вартоломей за номиналния си празник" / Бинали Йълдъръм. Абе турци, какво става с вас, Бинали Йълдъръм, кандидатът за кмет в Константинопол, той също ли е грък от Понт, като Ердоган и Имамоглу?!!
  • 67 НАТО ВЕЦ

    6 2 Отговор

    До коментар #45 от "Bubbles":

    А какви са?! Адвентисти от седмия ден....?!
  • 68 психиатър

    19 29 Отговор

    До коментар #59 от "Обикновен човек":

    Пий си лекарствата бе смотаняк. Ние българите сме в НАТО и ЕС и никога не сме били част от СССР, помоли тези около тебе с белите престилки да ти дадат право на достъп и до гугъл, А НЕ САМО ДО този сайт и прочети от кога сме в НАТО. Помоли ги, ще ти разрешат, тези около тебе с белите престилки не са православни свещеници или руски военни, също ги помоли да ти променят и рецептурата...:):) А това че България е в НАТО и ЕС не е твоя работа!! Не е твоя работа и това, че ние българите купуваме оръжия от нашия съюзник САЩ, а фактът че никой не те е питал дали да сме в НАТО и от кого да купуваме, трябва да ти говори, че нямаш право на глас и мнение по тези въпроси, затова си затваряй човката, трай си и си пий лекарствата в Кралуково:):)Дали да сме в НАТО, го решаваме ние БЪЛГАРСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИ, на специални места, до които достъп такива ОБИКНОВЕНИ ЧОВЕЦИ като тебе нямат.... А колкото до твоя АЛЛАХ, ако го имаше, щеше да си малко по-умен от клошар, събиращ пластмасови бутилки по кофите с преработена бешка количка с две щайги отгоре, но не си, даже си по-зле от такъв човек:):)

    Коментиран от #74, #77, #78, #137, #163, #183

  • 69 Дни на промени.

    17 5 Отговор
    Истински или не наблюдавам вече един нов играч на световната сцена.Страна с голяма армия.Така че бъдещето ще покаже реалностите.Дали ще могат да влияят на глобалната политика или е балон.

    Коментиран от #150

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 САЩ И ТУРЦИЯ

    11 4 Отговор
    Наистина ли са се намразили?
    Наистина!?
  • 72 бай Даньо

    12 17 Отговор
    Турците продулжават да газял лука. Кюрдистан идва със страшна сила. Ако не си наясно с изоставането си във военно и технологично отношение спрямо единствената суперсила на тоя свят - САЩ си загубен. Без да и желая злото на Турция, но една по малка ( без 20 млн. Курдистан ) и извън НАТО е сбъдната мечта за нас.

    Коментиран от #82, #93

  • 73 Тая злоба от екскурзията

    8 2 Отговор

    До коментар #53 от "Turk Asker":

    ли ти остана кусур? Дай си банковата сметка, да ти пратя парички, да си купиш телефонче дето пише на български, че с този се излагаш, и модератора ще ти изтрие кометарчето!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Старият пич

    27 8 Отговор
    Абе вие в българия сички сте военни експерти без да ви е ясно че русия е най .могъщата сила в света и ердоган е хитър усеща от къде духа вятъра
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 психиатър

    7 14 Отговор

    До коментар #77 от "Обикновен човек":

    А азбуката написана от Кирил и Методий използваш ли в ''яндекс'', мангалчо??Съмнявам се че я знаеш, жалко...,много жалко, че сме ви дали писменост...

    Коментиран от #84, #90, #100

  • 82 Гледам

    15 4 Отговор

    До коментар #72 от "бай Даньо":

    Ми като гледам Северна Корея ич не ги плаши САЩ, а гледам не са се и изгубили ...там са си и ракетите им са там.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Тази

    12 4 Отговор

    До коментар #81 от "психиатър":

    Тази азбука , дето пишем на нея е написана от Св. Климент Охридски , но ти като един достоен " националист" не си запознат с този факт.
  • 85 Милен

    21 4 Отговор
    САЩ няма да посмеят да нападнат Турция военно защото тя има втората по сила и мощ армия в НАТО. Ще се опитат да я смачкат със санкции икономически, но ако турците се ориентират къ Евразиийсският съюз и това няма да има ефект.

    Коментиран от #94, #166

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 999

    11 6 Отговор

    До коментар #72 от "бай Даньо":

    Мечтата е най хубавото нещо на света но акосе получи но българия слет 20 г ще стане циганска
  • 94 Тодор ЖИВКОв

    11 0 Отговор

    До коментар #85 от "Милен":

    Омразата и изкуствено създадените проблеми са стари човешки навици!
    Ако за всички хора има уреден живот, няма да има проблеми от изкуствено естество!
  • 95 Голем смях

    19 17 Отговор

    До коментар #3 от "Оня с коня":

    Армията на фесовете я създаде и въоръжи САЩ.Армията на фесовете в момента е въоръжена със 100 процента американско оръжие и съответно чака на американски части и технологии.Икономиката на фесовете в момента се крепи на 80 процента инвестиции и стокооборот с ЕС.Турците са в болшинството си неграмотни и по-близо до африканските държави и само приятелството с белите хора ги задържаше над водата.Туризмът им се крепи не на руските туристи ,а на западните.Сега вече ще ядат дървото.

    Коментиран от #110

  • 96 Обикновен човек

    12 5 Отговор

    До коментар #91 от "психиатър":

    Слушай и помни гнус ме е от хлебарки и такива като теб мърши !!!
  • 97 31 полова соросня

    16 7 Отговор
    Турция скочи на САЩ, а на джендърите им хареса да ги боцкат манафи с резани пушки!😂
  • 98 Обикновен човек

    7 7 Отговор

    До коментар #91 от "психиатър":

    Ако се изживяваш като на генерал говньо малкият син направи си доброволно ДНК тест и тихо без много шум си вземи доживотна виза за лудницата!

    Коментиран от #101, #103

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 психиатър

    6 8 Отговор

    До коментар #98 от "Обикновен човек":

    Не мисля да ти отговарям, защото си сериозно болен човек. Някой те е излъгал че си ''обикновен човек''. Приятелски съвет, отиди да се лекуваш в най-близкия голям град.

    Коментиран от #105

  • 104 Джони

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Каква армия":

    А..те ти казаха че могат ..хаахахаа..даа и една жена ми каза че си кремиковски работник с психиатрични отклонения и обществен онанист , вярвам и .
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Yooo

    6 10 Отговор
    Възхода на Германия е неизбежен СС войските ще бъдат възстановени под Европейска армия целия свят ще се съобразява със велика Европа...
  • 107 Дърваря

    13 5 Отговор
    Реално Ердоган какъвто и ход да избере, ще има последствия... да закупи руската система май е по-добрия вариант.... щатите са го качили на рогата и дори да им клекне сега, те ще го натиснат още повече.... с Русия веднъж нещата се разминаха, ако ги подведе отново, става хептем сложно....
  • 108 Ставрю

    22 7 Отговор
    Американския дявол загива и ако не обърне политиката си америка ще се разпадне един ден на отделни държави. Ердоган е мъжкар и знае какво прави.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 психиатър

    8 7 Отговор

    До коментар #105 от "Обикновен човек 775":

    Помогна ли на жена ти да изкъпете циганетата??Ако си и помогнал /в което се съмнявам/ вземи си хвърли и ти един леген с топла вода, че усмърде сайта. Не сме длъжни да ви слушаме тук, циганските неволи, има по-интересни неща в този сайт от проблемите ви.Да не се появи някой, пак като Адолф Хитлер, че този път вече ще ви е трудно.

    Коментиран от #118

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Оржам сини

    5 10 Отговор
    Турциятя в казана. Да живее кюрдистан и блгаристан ахахахахаха

    Коментиран от #125

  • 115 Панкратий от Велико Търново

    3 10 Отговор
    Do adres Onya s Konya.....Fesovete pone sa s topki i hvanat li nrkoy osobenno ako e Gyavur kato Bay Ganyo BILGARiNA ohhhaa ako znaete Fesovete s Topki kak samo E..bat li E..batt...ama imat Topki.A Bilgarina zatova che ne nito topki nito Madeta a ima samo edna dupka na Gazon i tya r razshirena veche kato Barel za Gorivo ot Arabskiya Svyat i nema Bay Ganyo nakide da mirda.Zarova e Odupen Bilgarina a Agata e..be kpgoto si poiska...bilo to Bilgarin bilo Rusnak ili Amerikanets....hahahaaa🤣🤣🤣
  • 116 Окир

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "касапина":

    Тогава защо неможаха да завземат дарданелите отворко
  • 117 Тошо

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "Обикновен човек":

    За да брани интересите на сащ колега....
  • 118 Обикновен човек 635

    11 6 Отговор

    До коментар #112 от "психиатър":

    Аз не съм циганин бе говедо американско ,не съм женен защото ме е гнус да предам свойте гени на такива български фамилии като твойта но ако станем роднини(недай си боже)първо теб ще отдера жив и ще простря кожата ти на границата между любимата ти Америка и:Мексико!!!!+!!!!

    Коментиран от #124

  • 119 Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "касапина":

    И от къдя на къдя я изкара тази справка бе ??? Или май числата са ти в невидение?
    Порови се малко ....
  • 120 Ти да видиш

    5 8 Отговор

    До коментар #4 от "Фриман":

    Как Турция няма да загуби нищо ако излезе от НАТО? Ние само това чакаме , нападаме я с 8 бр. Ф-16 и ги превземаме.НАТО няма да им помогне.
  • 121 Evala

    26 14 Отговор
    Турция е достатъчно мощна да се защити. Тя няма нужда от краварската измет. Американските убийци имат нужда от Турция. Турция е велика държава и си произвежда почти всичко сама. Да му мислят българските роби които ни аскер ни икономика ни народ имат. Българите бяха роби и сега са роби. Армията им е позор, а държавата им съществува само формално. Турция трябва да напусне тази терористична организация нато и да влезе в съюз с Китай, Русия, Иран, Пакистан - това е реален план в Турция. А България ще е отново под турско.

    Коментиран от #122

  • 122 Спор няма

    3 6 Отговор

    До коментар #121 от "Evala":

    Истината боли
  • 123 Animediator

    8 4 Отговор
    Сега руските помияри вкупом ще станат и фенове на Ердоган.
    В миналото тяхните роднини величаеха и Хитлер и Сталин преди за започне войната и обясняваха , че пакта Рибентроп-Молотов е върхът на сладоледа.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Анонимен

    4 10 Отговор

    До коментар #114 от "Оржам сини":

    САЩ ще създадат кюрдистан в източна Турция,а за компенсация ще дадат на Турция Кърджалийско.
  • 126 Animediator

    8 9 Отговор

    До коментар #13 от "Обикновен човек":

    И как точно го ,,набиха,, ?!
    Като няколко милиона руснаци избягаха в Щатите да си търсят по-добър живот!
    Хрусчов беше казал , че ще задминат американците по жизнен стандарт, производство на хладилници и леки коли ...
    И кво стана, още живеят в землянки !

    Коментиран от #127

  • 127 Обикновен човек

    8 3 Отговор

    До коментар #126 от "Animediator":

    Световната политика от която ти си нямаш представа не е лъжица за твоята уста нагъвай ГМО и си трай щото утре как е тръгнало ще облизваш камъните!!!
  • 128 Обикновен човек

    4 5 Отговор

    До коментар #124 от "психиатър":

    Аз нямам жена ,не съм като теб да си избивам лудостта с нещастните човешки същества за разлика от теб психопат недо.бан!!!!!!!!;;;;;;
  • 129 лекар

    9 0 Отговор
    Бре,що тролове,що агенти ,що предатели пишат по сайтовете и тук!
    Долни дребни душици.Заради такива като вашите шефове и вас емигрирах!
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Обикновен човек

    5 11 Отговор

    До коментар #124 от "психиатър":

    Слушай малоумнико в нашата фирма (където съм главен технолог )произвеждаме продукция за САЩ в рамките на 5 милиона долара на седмица аз няма дати кажа каква ми е заплатата и какво правим но ти с жалките субсидии от Америка за България ще ме стигнеш точно след 3000 000години!

    Коментиран от #138, #178

  • 132 Китай се навежда

    1 9 Отговор
    На САЩ, само нашите туркофили и русофили, се пленяват?! Дори Путин, наскоро, призна САЩ, за супер държава!
  • 133 Митко

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Челник":

    Един от малкото смислени коментари. Абстрахирайте се от имената САЩ и Турция и преценете кое е право и кое не е!
  • 134 На мен ми се струва

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Че ревът се носи от обора :)
  • 135 ПАТРИОТ

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "До Фриман":

    САЩ създаде силна Турция (и турска армия) - 60, 70 - те години на миналия век заради СССР. ЦРУ организира военен преврат и силна агентурна мрежа (основно сред Сивите вълци) - 70 - те години на миналия век за да имат острие на прехода :Европа - Азия...
  • 136 писна ми

    3 4 Отговор
    Абе и двете страни са грешка на природата, но тя вече почна да взема мерки!
  • 137 Пий бързо хапа

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "психиатър":

    Бързо бързо бързо

    Коментиран от #151

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Ганьо

    9 5 Отговор
    Мачкай Ердо, Пловдив е стеб
  • 140 fes

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Туркия ке падне":

    Турция ке падне кофи паднат на коча мадетат
  • 141 Гмо

    5 5 Отговор
    Моли се да останат фесовете в нато.защото с БГ.е свършено.и няма кой да ни помогне
  • 142 Обикновен човек

    2 5 Отговор

    До коментар #138 от "Нека да позная":

    Правим забранени от закона неща поне забранени от ЕС,но на опаковките пише не кг. А либри.Произвеждаме продукти които са забранени в 136 държави в света като чукнеш бар кода в Гугъл излиза едно голямо нищо ,а в Яндекс :Този продукт е забранен за пизводство и употреба в 163държави!!Но нашите нови Брадърс ни защитават пред света!?;?;!;?
  • 143 Хахаха

    0 5 Отговор

    До коментар #15 от "касапина":

    Те тогавашните османлии са сегашните египтяни също както тогавашният ти прадядо е бил османлия
  • 144 Гъзобръкът е голям

    3 2 Отговор
    Гаврата с обора е на пълни обороти.
  • 145 Rafpazan

    6 2 Отговор
    Тука губи сащ а не турция.Стяха да вземат и ракети и самолети.Но америка иска от тях дасе взима всичко.За това те губят а не турците.
  • 146 Гледач

    6 5 Отговор
    Турците направиха огромна грешка. САЩ щеше да махне ердоган но ЩЕШЕ да запази ТУРЦИЯ.А сега пак ще махне ердоган но ще съсипе ИКОНОМИКАТА и социалните връзки в Турция.Но САЩ си я направиха колос на глинени крака и сега си унищожат ТУРЦИЯ. ЖАЛКО
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Баце

    3 7 Отговор
    Ако изгубят Турция, Русия официално печели Проливите, което е вековна стратегическа цел още от имперско време. Загинали са стотици хиляди руси за това, а сега едно "джудже", с цената само на един свален самолет ще постигне, забележете, ОФИЦИАЛНО тази мечта. Иначе Русия си минава когато си поиска от там, въпросът е дали след това ще пуска чужди кораби да "влизат" в акваторията съгласно Конвенцията от Монтрьо. Турция пак ще е пазител на Проливите, но господарят ще е от Изток. Анадъмно.

    Коментиран от #149, #155, #157

  • 149 Мислиш по ратайски

    5 10 Отговор

    До коментар #148 от "Баце":

    Турците никога са нямали господари. Знам, трудно ти е да допуснеш, че има такива народи.

    Коментиран от #158, #162

  • 150 Бай Яни

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "Дни на промени.":

    Коя страна с голяма армия бре човек. Какъв играч, на борсата ли.
  • 151 Обикновен човек

    1 3 Отговор

    До коментар #137 от "Пий бързо хапа":

    Колкото по бързо ти. Флезе у дупето толкова по щастлив и независим ще бъдеш
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Голем смях

    5 9 Отговор

    До коментар #110 от "xxxx":

    Имат армия,но нямат войници.Турчин войник е като негър хокеист или скиор.Имат пушки,но САЩ им спират патроните.Имат самолети,но САЩ им спират частите.Имат танкове ,но нямат снаряди.Имат аскер,но нямат кураж .От два стола,че на земята.Този път ЯКО настъпаха мотиката.И дака няколко пъти.
  • 155 Голем смях

    2 1 Отговор

    До коментар #148 от "Баце":

    Я да ни припомниш кога са измрели стотици хиляди руснаци за проливите,че нещо съм пропуснал тия уроци по история.

    Коментиран от #161

  • 156 Бай Яни

    5 5 Отговор
    На САЩ им е през онази работа, някой ден да не Осъм е Турция разцепена, и да има нова държава Кюрдистан. Тогава и Путин няма да ги спасява, почти изпята му е песента. Икономиката им започна да се срива. Разчитат повечето на туризма. Нали ако онези изцяло се изнесат от Турция ще затворят изцяло и големите крупни заводи. После да него обесят Ердогана като Садама. И вече започнаха големи производители да се изнасят. ТЕКЛАС е доказателство бре прости серсеми. Още колко по малки производители се изнасят насам. Баи Осман и Хасан, я питите събратята си защо бягат от Турция. Масово се отказват да се завърнат в Турция млади на четени студенти специалисти както от Германия така и от Англия. Анадъмо.
  • 157 Хитлер

    1 1 Отговор

    До коментар #148 от "Баце":

    Ти в коя психиатрия си бре идиот. Проливите, та проливите. Кат им затвори границата изцяло, онези от къде ще одят из Европа бре примат. Не ми се спори със клиент на Карлуково.

    Коментиран от #160

  • 158 Баце

    1 8 Отговор

    До коментар #149 от "Мислиш по ратайски":

    Господарите на турците са от "избрания народ" от 1500 година та до сега, а най-видно е отношението на Англия и лорд Д'Израели към Турция, земи четИ малко повече и тогава си проветрявай така категорично устата, но преди това си измии зъбите.
  • 159 NAZI

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "ХАСАН":

    Най-много се пазеше от наште дивизиони ss23-пълнеха путури някои наш генерал да не сънува баташкото клане.Фес гнусен.

    Коментиран от #186

  • 160 Баце

    2 0 Отговор

    До коментар #157 от "Хитлер":

    И Хитлер и Шикългрубер си заминаха, техни жалки подобия има само в психиатричните клиники, с които ти "Хитлер" си както виждам добре запознат. Бегай, че санитарите идат. Много си зле.
  • 161 Баце

    1 1 Отговор

    До коментар #155 от "Голем смях":

    Верно си за голям смях, изпуснал си много повече от "тия уроци", почти цялата История, че и първите си 7 години.
  • 162 Леко с надувките

    0 1 Отговор

    До коментар #149 от "Мислиш по ратайски":

    Пич, к'во вземаш ?
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Казуар

    1 4 Отговор

    До коментар #85 от "Милен":

    Садам Хюсеин имаше 400 хилядна армия, и като беше атакувана от въздуха войниците се разбягаха като пилци.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 1056 бойни самолети

    1 1 Отговор

    До коментар #31 от "руска измет":

    1056 бойни самолети
  • 171 Килар

    1 1 Отговор
    1056 бойни самолети
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Германец

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Челник":

    Един бг.родолюбец с истина браво
  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Опщестенник надпартиен

    2 0 Отговор

    До коментар #131 от "Обикновен човек":

    Колега ще ме извинявате ама за Главен технолог нещо много грешки в текста, и то в такава компания...иначе благородно вИ завиждам за доходите;)

    Коментиран от #184

  • 179 Гледач

    3 4 Отговор

    До коментар #172 от "Мехмед":

    Е КАТО Е толкова хубаво ЖИВЕЙ там.И не пиши ТУК
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 прав си

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "касапина":

    за ритането в топките-много боли!То затова и Тръмп реве неистово!Оня, ниския руснак,яко рита!
    Абе никой ли не разбра,че шахматът е най-развит в Русия?...
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 до психиатъра

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "психиатър":

    за психиатър много се пениш-ще си докараш нещо.Всеизвестен факт е,че човек приема за пример за подражание това,което вижда постоянно пред себе си.Ти затова ли си се кръстил"психиатър"?
  • 184 и аз да ти кажа

    0 1 Отговор

    До коментар #178 от "Опщестенник надпартиен":

    Не виждам повече грешки в неговия пост,от колкото има в твоя.Това,че не пишете запетайки където е необходимо,може да се дължи на бързането,макар,че това не е оправдание.А иначе е забравил или пропуснал да раздели две срички,което пак може да се дължи на бързане и недоглеждане.Ако нямаме други доводи,по-добре да замълчим,а не да правим лични нападки.
    С уважение....
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #159 от "NAZI":

    Това го пишеше Работническо дело ...
  • 187 Пешо

    0 1 Отговор
    3000 и нещо си танка, но става въпрос за леопард 2 и алтъй, не за т72. 1000 и нещо си летателни апарата в сравнение 12 по остаря ли миг 29 от които функционират само 3. И малко миг 21 от корейската война. Ще кажа само. Господ да пази България!
  • 188 jforfk

    6 2 Отговор
    Изглежда в САЩ са забравили, че Турция, за разлика някои други съюзници е и суверена държава. И може да купи каквото поиска. А като Турция се откаже от съюза, как НАТО /демек САЩ/ ще ни защитава, като Турците могат просто да затворят Босфора и Дарданелите? И да не допускат самолети на САЩ в Инджирлик? Как тогава САЩ ще защитава Украйна? Или нас? Как ще продава на Турция самолет по 150 млн. долара бройката?
  • 189 тука има тука няма

    4 1 Отговор
    Какво на практика е лайНАТО ? С какво разполага, къде и колко ? Някакви измислени тренировки за прах в очите на хората плащащи баснословни суми на дръвниците с пагони. Самовлюбени , самонаточващи се чичковци с униформи, лампази, дрънкулки. Ненужно и не вършещо никаква работа на никого за нищо.
  • 190 Мечката иде

    1 1 Отговор
    То е ясно, че балкините накрая ще се рязделят между Русия и Турция. Но най вероятнята ни съдба е да ае върнем 40г назад по времето на бай Тошо то и това ще стане. Македония Сърбия Румъния България си отива в Русия така или иначе останалото е за Турция. Просто на Русия им трябваме като геополитическо място. Защото ако ни притежават както и ше станем гонерния най вероятно на Русия за вбъдеще ще могат абсолютно всички от язия да контрират. Щото ако ни оставят на Турция те ще имат пряк път към твх което не е ок просто. Така, че се гответе, че мечката иде.

    Коментиран от #193

  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Айшо недей

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Не си прав":

    Панне ли Туреция пада Гейропа ! Милиарди (от Индия ,Пакистан,..)
    ша ти изнасилят козичката мааа !
  • 193 a bee

    0 1 Отговор

    До коментар #190 от "Мечката иде":

    Не съм соглсен .Путин строи мечети или в Россия живеят повече
    Турки отколкото в Туреция (справка : колко Федерации искаха да се
    отделят от РФ след сбития самольот у Сирия ).
  • 194 психиатър

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Каква армия":

    Пич сериозно ли си вярваш !!!
  • 195 Е убаво деее

    1 0 Отговор
    Позор за Индиания (да загубиш цял "флаг "и да се задоволиш със СМ,
    дето Борисов ша пази с "Ф " които ша ги закупи га фабриката заработи
    за антики )!
  • 196 Пешо

    2 0 Отговор
    Според мен на Путин му е през к**о та общинския съвет за нас, както и на американците, всеки си гледа неговите интереси. Да не дава Господ да се случва нещо, че чакайте някой да не спаси.
  • 197 гост

    5 0 Отговор
    Не мислете Турците,те си имат армия и могат да се защитават.Ние къде сме ? Това между САЩ И Турция не е партньорство,единия заповядва другия трябва да слуша.Като откаже да слуша почват с заплахи и принуда.Опитаха да направят кюрдска държава на Турска територия както направиха с Косово в Сърбия.Само ,че Турция не е Сърбия.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Симо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "До Фриман":

    А сега какво бе кристен? Държавите от НАТО отказват да и продават оръжие ,заради нарушения на човешките права и други измислици. Реално най модерните оръжия на турската армия са от 1984-1990г. Това бяха танкове Леопард-2 А3 ,който е вече е морално остарял. Цялата армия разполага с не повече от 150 съвременни танка. Другите са модели от 60те и 70те години на миналия век. Турция има 600 000 армия, но малко техника. Даже нашата армия преди СДС имаше 5 пъти повече техника.
Новини по държави: