Last news in Fakti

14 Юни, 2019 19:20 1 895 9

Радев и Орбан: ЕС няма кризисен план срещу мигрантите

  • румен радев-
  • виктор орбан-
  • мигранти-
  • унгария-
  • ес-
  • ласло кьовер

Европейският съюз трябва да се промени по темата, заявиха двамата лидери

Радев и Орбан: ЕС няма кризисен план срещу мигрантите - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Президентът Румен Радев и министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обсъдиха необходимостта от реформа в миграционната политика на ЕС. Държавният глава оцени високо политиката на правителството в Будапеща за социални и данъчни облекчения за младите семейства, съобщава пресслужбата на българското президенство.

Партньорството между България и Унгария е изградено върху дълбоки исторически, културни и духовни връзки и е независимо от политическите промени, в която и да е от двете държави, беше общата позиция на държавния глава и унгарския министър-председател, които проведоха среща в Будапеща в рамките на официалната визита на българския президент.

Двамата бяха категорични, че Европейският съюз все още няма кризисен план в случай на внезапен миграционен натиск по външните европейски граници и това трябва да се промени.

Обсъдено беше и двустранното сътрудничество в сферата на енергетиката, подходите в двете държави за енергийна диверсификация и по-голяма сигурност в доставките на енергийни ресурси.

Радев и Орбан: ЕС няма кризисен план срещу мигрантите

Българският държавен глава оцени високо активната политика на унгарското правителство, насочена към създаването на перспективи за професионална реализация на младите хора в Унгария и за предоставянето на социални и данъчни облекчения на семействата.

Във втория ден от официалната визита в Унгария президентът Радев се срещна и с председателя на парламента Ласло Кьовер. По време на разговора беше откроено доброто междупарламентарно сътрудничество, което разкрива благоприятни перспективи за последващо задълбочаване на приятелските връзки между София и Будапеща.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво!

    25 0 Отговор
    Мюслитата унищожават ЕС и нямат място в Европа. Трябва да бъдат върнати откъдето са дошли, соросите и педалите да вървят в обора и има шанс нещата да се оправят.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Обикновен Бг

    24 4 Отговор
    Велик политик и водач сте г-н Орбан. Завиждам на унгарците, че имат такъв политик като вас. Моите уважения.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 шляпалника

    12 0 Отговор
    Ако изобщо има политици с маааалко морал, мааалко човещина и някакви наченки(поне) на ценности, са тези двамата. Всички други са леж!
  • 6 Б666

    1 6 Отговор
    И нашия президент на жена си да го снимат със истински здравомислещ политик като Орбан.....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 соросоидни кърлежи

    3 0 Отговор
    Браковете и раждаемостта в Унгария нараснаха с над 45%, и то стана в резултат от целенасочена политика за укрепване на унгарското семейство. 2018-а е обявена дори за година на унгарското семейство.

    Той още с идването си на власт през 2012 г. успя да свали цените на тока, на газа, на водата, на консумативите с 25% за домакинствата, с 11% за фирмите.

    Пръскане против хлебарки
    Успя да се наложи над монополите, успя да принуди банките да отстъпят и предоговорят заробващите кредити в швейцарски франкове, според които промяната на курса ставаше само за сметка на потребителя. И спаси близо 1 милион семейства от фалит и от конфискация на имотите им, като обяви край на ерата на банките.

    Отчете, че приватизацията в комуналния сектор на Унгария е била прекомерна и затова изкупи дела на държавата в някои електро- и водни дружества, и насочи изцяло усилията към раждаемостта.
    В Унгария за трето дете, ако имаш и се осигуряваш, разбира се – не трябва само да си като кокошка да снасяш, трябва и да работиш, получаваш 33 000 евро подарък от държавата, безвъзмездно, веднага, плюс още 33 000 евро нисколихвен кредит от 2,5% за срок от 25 г.
  • 9 чалма тв

    4 0 Отговор
    Орбан не ще бурки и чалми да навъдят като хлебарки Унгария, мрази ги и ги рита в Германия, нали Меркел ги поканила тези програмисти от наса...
Новини по държави: