Last news in Fakti

16 Юни, 2019 15:36 2 079 32

Турция очаква първите С-400 през юли

  • турция-
  • с-400-
  • реджеп ердоган

Ердоган заяви, че сделката е завършена

Турция очаква първите С-400 през юли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Турция очаква да получи първата доставка на руски противоракетни системи С-400 през първата половина на юли. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от Хюриет.

Ердоган подчерта, че споразумението за комплексите вече е уредено. Това може да доведе до ново обтягане на отношенията с НАТО.

САЩ вече се обявиха срещу сделката. Според тях чрез комплексите Русия може да получи достъп до отбранителна информация на Алианса.

„Всичко по тази сделка е уредено. Мисля, че ракетните системи ще започнат да пристигат през следващия месец“, заяви Ердоган.

Американски представители вече обявиха, че Турция ще бъде изтеглена от програмата за изтребителите F-35, ако не се откаже от договора. Ердоган заяви, че ще говори по въпроса с американския президент Доналд Тръмп на срещата на Г-20.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руски националист

    14 18 Отговор
    Преди да завалят коментарите, за това как нашите противоракетни системи са най-добри на планетата, искам да предупредя, че Турция много ще загази, ако не плати и останалите пари за ракетите С400. И стига с тия коментари в полза на Русия. Ако тази велика страна се надяваше на помощ от всякакви пумияри /слугинаж, който се грижи за пумите ми/, досега да е свършила. Русия на бялата раса.Какво е това бяла раса?? Освен чистите руснаци, това са хора с бяла кожа, розови бузки, светли очи и светли коси, правилни европеидни черти, знаещи перфектен руски с минимум 2000 думи. Всички останали вън от Руската федерация, защото не искам Русия да заприлича на САЩ, с всякаква бълвоч /сволач/, поназнайваща руски и излагащи нас руснаците по света. Вие българите не ставате, защото сте тъмнокожи балкански субекти, 95% сте смесица с поне 5 вида боя от различни националности и дори с перфектен руски, приличате на африканци с перфектен английски, представящи се за ''граждани'' на САЩ. За много любопитните, не живея в България и не съм роден там, но инвестирам в призводство, в бедната ви и нещастна страна, защото е с най-евтината работна ръка в Европа.

    Коментиран от #5, #9, #12, #20, #22

  • 2 Синан

    18 1 Отговор
    България сън не спи за C-400 и Турция

    Коментиран от #24

  • 3 999

    39 1 Отговор
    Казват, че Турция е забила нож в гърба на САЩ. САЩ не заби ли нож в гърба на Турция, като не и продаде Пейтриът преди години, Турция колко години чака за Пейтриът, а през това време от Сирия идваха ракети по границата с Турция, и Турция колко време се молеше за ракети, но конгреса на САЩ все не даваха. Германия даде за малко Пейтриът на Турция, но когато Турция най - много и трябваха, Германия си ги взе обратно, това ли е партньорство? И сега всички реват за C-400, ами ревете, всички си го заслужават.
  • 4 999

    28 2 Отговор
    Ердоган няма манталитет на "роб" като нашите управляващи. Ако Турция беше "послушко" като някой други държави, и тя щеше да е добре, но Ердоган иска независима Турция, без да й се месят САЩ - Русия или др. но ние в България никога няма да разберем какво е да си независима държава, защото САЩ и ЕС - големите батковци не ни дават.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 681 БГ

    2 5 Отговор
    И после с вашите камъни по вашите глави !!
  • 7 Бесен Язовец

    2 13 Отговор
    Тя Турция, че ги чака, чака, ама нашите руски подлоги как ги чакат само !? Така се радват горките, че има такава вероятност, макар и много малка, един прекрасен ден да загинат от пламъците на великите руски ракети. А на оня свят като се срещнат после, ще има да се прегръщат и целуват и един друг ще си разказват спомени от този незабравим за тях ден. Те нещо такова !
  • 8 Инфо

    3 3 Отговор
    Премиерът Алексис Ципрас се среща извънредно с Правителствения съвет на външните работи и отбраната на Гърция в 17:30 часа. Темата на срещата е да се оцени ситуацията след развитието на Източното Средиземноморие и движението на Турция в ИИЗ на Кипър.
    По-рано гръцкото министерство на отбраната, в изявление, отрече публикации, в които се посочва извънредното движение на войски в Източноегейските острови.

    Коментиран от #11

  • 9 Хасан

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Руски националист":

    Добре би било да отидеш на психолог или поне лятото да не пиеш много водка ...скапан руски лизач

    Коментиран от #13, #21

  • 10 Руски националист

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Соросоиде,":

    ''Трубочист'' с немецкой машиной, желающей получить российское гражданство??? Российское гражданство дать нелегко....Но ты можешь мечтать:):)
  • 11 Хасан

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "Инфо":

    Ципрас е бита карта ..как се иска на Запада един конфликт ,продажба на оръжие,скок в акциите на оръжейните фирми ....няма значение кой с кого ,важното е да има конфликт
  • 12 Бай Хой

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Руски националист":

    Как така бе братушка как можеш такива работи да приказваш ? Ние тук русофилите, умираме за вас руснаците и постоянно ви защитаваме от проклетите западни империалисти и капиталисти и от проклетите соросоиди, а ти така лошо се отнасяш с нас, поклонниците на Велика Русия. Крайно съм разочарован от твоите думи братушка и настоявам да се извиниш на всичките русофили

    Коментиран от #14

  • 13 Руски националист

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Турските сапуни са много силни и искам да се замиеш, за да видиме колко бои ще паднат от тебе, но ако не пада боята, значи нямаш право да коментираш, но можиш да четеш какво коментираме бялите хора:):)Като мляко бялите:):)

    Коментиран от #19

  • 14 Руски националист

    2 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Хой":

    Какви русофили сте?? Истинските русофили са като прясно мляко бяли сус бря:):)

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бай Хой

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "Руски националист":

    Ела на язовир Копринка и ще видиш че всики сме бели и чисти другарю руснак и нидей така нас да на убиждаш, щото ние много я обичаме Русия и вас руските хора ва обичаме , нидей така моля ти се.
  • 17 outlander

    1 9 Отговор
    Хубаво очаквате първите кюнци С-400 през юли, а стоте F-35 кога? 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 18 Yavuz

    14 1 Отговор
    САЩ тепърва ще разберат че са загубили един от най важните си съюзници. Когато разберат, че след С-400 Турция ще купи и изтребители от Русия в Белия дом ще се сбият.
  • 19 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #13 от "Руски националист":

    Кажи ми от какъв етнос е Шойгу главнокомандващия руската армия, мляко ненапитно??
  • 20 Обикновен човек

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Руски националист":

    Значи първо зарибяваш ,после се правиш на Обиден Руснак явно това са инструкциите които са ти дадени от ЦРУ но не забравяй и знай че в тази държава не сме толкова прости и скоро няма да станем такива въпреки опитите на Америка да ни промива мозъците с кой знае какви гадости дето самолетите им ръсят над главите ни всекидневно ,номерът ти да промениш мнението на Българина към Русия няма да мине но понеже вече си взел доларите трябва да се отчетеш за тях пред ЦРУ !
  • 21 Обикновен човек

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Хасан":

    Хасане не му се връзвай на този целта му е да разбие Руско Турските отношения ,тоз не е Руснак а Американски агент!
  • 22 Yavuz

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Руски националист":

    Ти за парите не се притеснявай само стоката да е качествена защото агата ще ги пробва. Не се задълбочавай в белия цвят това е болестно състояние, сега бягай да си доизпиеш водката, за жена си не се притеснявай агата се грижи добре за нея.
  • 23 999

    12 1 Отговор
    Ебахти и ракетите като ги сложи в босвора цяла гърция и почти цяла българия влиза в обхвата цялото черно море и егейско море всички пикаят газ удри бай ердо

    Коментиран от #25

  • 24 5612

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "Синан":

    Да, Да сън не спя от мисли за нея. Лято, нови чехлички ми трябват, а с тая лира е по-изгодно от китайските. А и с бирата освен цаца върви и шам фъстък. А за десерт по едно локумче на цената на зрънчо добре ми влияе на безсънните нощи. А за зимата се уговорихме за бартер- да ми дадат зимни гуми, а аз ще им дам малко лук, че са я закъсали заралиите.

    Коментиран от #28

  • 25 Георги

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "999":

    Наистина не виждам каква е тази радост, че Турция купила някакви ПВО комплекси. И не само Турция. Все пак това има лимит на засечени и евентуално свалени цели. В този ред на мисли една ракета или самолет, дрон и пр.в повече от лимита ще го превърне в скрап.
  • 26 Али баба

    5 0 Отговор
    Ей наистина тия ракети са били сериозна работа щом такава тантания става. Един много голям завоевател си казва ако някой от враговете ви съветват нещо вие направете тъкмо обратното да знаеш аз така спечелих войните..И ердо прави така
  • 27 Великата Турско-руска дружина

    2 0 Отговор
    Честито за новите придобивки!
  • 28 Хасан

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "5612":

    В Турция не е евтино ,ти купуваш досега скъпо в България ...

    Коментиран от #32

  • 29 Кравар

    2 1 Отговор
    Руските тролове не се плашат от нищо, само от пламтящи руски семейства на московско летище:):) Тогава са истински уплашени и са като препарирани за две седмици, после забравят за оръжието ''мълния'' на F35 и пак започват с тъпизмите си. Какъв е извода само мълнии по руски джетове и пламтящи руснаци, да ви дойде акъла и да млъкнете един път завинаги.
  • 30 Борислав

    2 0 Отговор
    От цялата работа, Турците се отърваха от боклука Ф35 без неустойки. Обратно, сега америте трябва им платят неустойки.
    Бе добре им се получи.
  • 31 Димитър

    0 0 Отговор
    Изключително доволен съм, че този така наречен руски инвеститор отправи този коментар по отношение на България и българите като цяло. Нека сега подмолните нископлатени русофилски тролове започнат да ми обясняват, каква държава е Русия и как се бори с глобалните капиталисти. Този така наречен националист ви го показа как - с такива като нас - тъмни балкански субекти, който според него не ставаме за нищо, но за сметка на това сме евтини. А и ви каза колко има нужда от вашите подмолни прехвали и колко ви цени мнението. Надявам се сте доволни от дюнера, който си купихте с мизерното възнаграждение от тролване в полза на Русия, докато подобен помияр ви унижава и ви казва какви сте. Донякъде е прав - не му трябва тъмнокожа раса да го излага него и родината му - той и сам се справя отлично. Заради такива като тоя импотентник цял свят не ги харесва руснаците - дръжте си бялата раса и розовите бузки алкохолизирани, кой ти каза глупако, че някой иска да ви ходи в държавата - те сигурно за това всичките ви олигарси инвестират в западни държави - защото при вас е рай на земята за живеене и понеже и ти си един голям тарикат инвеститор си тръгнал да ми инвестираш тук - че ти по евтино тъпанар смотан марш с ушанката в Сибир !!!!
  • 32 Реалист

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Не е евтино ЗА ТЕБ - за мен е като в бананова республика, хахахаха... И още по-евтино ще става!!! Сега Европа по гръцка молба като ви наложи санкции заради Кипър , ще вкиснете като стара боза по обед.
Новини по държави: