11 Юли, 2019 21:34 2 680 3

Найлон убива елените в национален парк

  • елен-
  • найлон-
  • нара-
  • япония

Девет животни в Западна Япония са умрели, след като са погълнали найлонови пликчета

Найлон убива елените в национален парк - 1
Снимка: Shutterstock

Девет елена в парка Нара в Западна Япония са умрели напоследък, след като са погълнали найлонови пликчета, съобщи Асошиейтед прес.

В парка живеят повече от 1000 елена. От март са умрели 14 животни, като в стомасите на девет от тях са намерени остатъци от найлон. Най-голямото количество пластмасови отпадъци, открито в едно животно, е 4,3 кг.

Ветеринари казват, че елените са били толкова измършавели, че е можело да усетят костите им.

Елените се смятат за пратеници на боговете в шинтоизма. Те се движат съвсем свободно в парка в префектура Нара. Туристите могат да ги хранят със специални бисквити без захар, които се продават в магазините в него.

Те не са опаковани в найлонови пликчета, но хората носят друг багаж в такива торбички. Вероятно елените ги асоциират с храна.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 незнайко

    0 0 Отговор
    А ние си мислим, че само при нас има разпиляни найлони ! В БЪЛГАРИЯ елените са по умни и няма случаи на умрели животни от найлон ! Има от БРАКОНИЕРИ !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: