Last news in Fakti

8 Август, 2018 21:00 6 352 20

Фирмата, свързана с Очите и Бенчев – с обществени поръчки за четвърт милион

  • митьо очите-
  • бенчо бенчев-
  • аркус

От община Несебър охранителното дружество печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лева

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Охранителната фирма, свързвана с Димитър Желязков – Митьо Очите и Бенчо Бенчев, е спечелила обществени поръчки за близо четвърт милион лева, съобщи бТВ.

По-рано днес стана ясно, че Бенчо Бенчев се разследва за лично укривателствозаради това, че беше задържан с Димитър Желязков в Турция.

От община Несебър охранителното дружество печели и най-голямата си поръчка – на стойност над 100 000 лева.

Бизнес там има и общинският съветник от коалиция „Сила” в Несебър Пейко Янков, който вече седмица се издирва по обвинение за участие в организирана престъпна група на Очите.

Сумата, на която възлизат всички обществени поръчки на фирмата, е 248 324 лева.

Димитър Желязков – Митьо Очите работи в „Аркус – Сигурност Бургас” от 2015 г. Това потвърждава управителят на фирмата пред агенция „Флагман”. „Той работи при нас от 2015 г., има трудов договор, ползва болнични, докато продължително се лекуваше след инцидента през юни 2016 г. в Слънчев бряг. Работи в маркетинговия отдел, занимава се с търсене на обекти”, казва управителят Иван Владимиров.

Година след назначението на Желязков „Аркус – Сигурност Бургас” печели поръчка за точно 104 004 лева – сума, която община Несебър плаща за охраната на двата пропускателни пункта в стария град. Договорът по обществената поръчка е за двата летни сезона на 2016 и 2017 г.

На „Аркус” е поверил охраната и собственикът на бетоновия възел в Несебър и общински съветник от коалиция „Сила” Красимир Мавров.

Сред големите клиенти на охранителната фирма е и община Айтос, която плаща над 67 000 лева за сигурността на редица свои обекти – административната сграда, училище, детски градини, дом за стари хора , както и гробищния парк.

„Цената е доста ниска, но това нас ни устройва. Ни най-малко пък точно на мен ще окажат някакво влияние и точно тези охранителни фирми. Знаете много добре, че се познаваме с всички”, заяви кметът на Айтос Васил Едрев.

Кметът на Айтос, който е бивш директор на полицията в Бургас, твърди, че няма избор – две фирми от години си делят охраната на целия град.

През 2016 г. териториалното поделение на НОИ в Бургас и филиалът в Помориеса възложили своята охрана срещу сумата от близо 50 000 лева за две години. Тази година е избран друг охранител.

„Ако бяха предложили по-ниска цена, пак те щяха да спечелят”, коментира Енчо Жеков – директор на ТП на НОИ – Бургас.

„Аркус” има действащ договор с Агенция „Митници” – срещу 31 000 лева за две години. „Фирма „Аркус” не охранява Митница Бургас, нито обекти на Митница Бургас на територията на Пристанище Бургас”, каза говорителят на Митница Бургас Катя Иванова.

Фирмата обаче се грижи за техническата охрана на почивната база на митниците в Ахтопол, както и на части от сградите в Несебър и Ямбол.

Междувременно съдът в Истанбул все още не е назначил ден, в който съдебен състав да разгледа молбата на страната ни за екстрадицията на Димитър Желязков, казаха от спецпрокуратурата. Законовият срок за връщането на Митьо Очите изтича на 4 септември.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патардиев

    23 4 Отговор
    За 250000 лева ли се вдига цялата тая патардия!?
  • 2 Бат Сали

    19 5 Отговор
    Е и какво от това, спечелили обществена поръчка е и,къде е престъплението.
  • 3 Инкогнито

    34 5 Отговор
    Много страшно!! Няма що а парите на гербераския мургавелко в Хасково? А милионите окрадени в Пловдив от Тотев? А милиярдите в герберскире фирми? Само гербераски фирми ли могат да печелят поръчки?
  • 4 Бацев

    29 4 Отговор
    Баце дава обществени поръчки за няколкостотин милиона евро, тука тръгнали да ни занимават с 250 хил. Много намирисва!
  • 5 Комбълов

    13 1 Отговор
    Комбъла е станал неудобен на някой по- висшестоящ! Не че го защитавам, ама ми се струва, че ще гризне дръвцето.
  • 6 Софиянеца

    31 1 Отговор
    Елате да видите как в ,,Севрния Парк"София се копае канализация 10 декара за 600 хил.лв и как за 290 хил.лв се правят катрушки и ФП площадки! И как се асфалтира алея от 1700 метра за 1000 000 лв.АЛЕЯ!!!
  • 7 Иван

    20 1 Отговор
    Тоя престъпник, кметът на Айтос Васил Едрев, точно преди да фалира КТБ накара всички назначени на общинска работа, в това число персонал по споменатите по-горе детски градини, гробищен парк и т.н. , да си преместят получаването на заплатите в КТБ. Бяха даже им попълнили готови долументи за подпис. И хората нали са проси, мислиха, че е задължително и много от тях се подведоха. Идеята беше, да се донапълни КТБ преди да я източат. Изпълнявал е поръчка. За бесилото е редом с всичките други политици.
  • 8 Равносметков

    29 2 Отговор
    Димитър Желязков- Очите- най- обикновен гангстер, занимаващ се с рекет, дрога и простуция. Ръката му стига до община Несебър. Бойко Борисов- гангстер от висока класа, бивша мутра, министър- председател. Върти България на малкия си пръст.

    Коментиран от #14

  • 9 Смешков

    8 1 Отговор
    Ай, писна ми да пиша. Само да ви кажа защо Бенчо Бенчев са го кръстили така! Щот има бенка на бузата. 😂

    Коментиран от #17

  • 10 Ристе

    6 9 Отговор
    Бенчо е красив и умен, мъж на младини е бил известен бургаски плейбой ! Има ум на Аристоте и Дократ на едно много го уважавам този чивек всичко което разправя за него е долна лъжа!

    Коментиран от #16

  • 11 Георг Георгиев

    7 1 Отговор
    страшен специалист!
  • 12 Райчо циганина

    15 1 Отговор
    Тва са май,,, от Бойковата , или от Догановата чета ,,, Бъдете проклети Бандити мръсни
  • 13 Член

    2 0 Отговор
    Ооо нееее.....
  • 14 Дзоро

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Равносметков":

    Че са мутри, мутри са. Но по-ярък пример за срастване на, лица на държавни постове, партии, секюрити, .... нужен ли е? Тия от Аркус как назначават Очите с постоянно криминално досие, че и болнични... след като от години Очите е в наркотици, рекет, сводничество....? Каквато ви и охраната, такава ви е и държавата.. За нищо не става тая ночина държава, освен да мачка хората и да отхранва паразити и мутри. Ами нека поповете канонизират Ипонеца и Очите за свдтци?
  • 15 Шарлатанче

    13 1 Отговор
    Нищо ново под слънцето. А това, че властващата политика осигурява солиден чадър над такива бабаити като тази, това го знаят и първолаците. Основната заплаха за народа си остават политиците.
  • 16 зъркела

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ристе":

    Ай стига де? Сигурно са си правили секс парти с депесаря, Очите и двете муцки в хотела? Не са говорили за ситуацията, никой не е предупредил Очите, че ще го арестуват, само шоколади, Шампанско и целувки в хотела, нали?
  • 17 МАФИЯ и ВЛАСТ ЕДИННИ !

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смешков":

    Уважаеми господа М.йната ВИ от ДУША !
  • 18 педали

    9 0 Отговор
    Занимавал се с реклама човека търсел обекти за "охрана" значи. Малко е да ги обесят.
  • 19 Стоил Славчев

    6 0 Отговор
    Бенчев и Очите - поредните измамници и престъпници, редом до Цветан Василев - Фараона, които бъркат в джобовете на хората, за да крадат и правят далавери! Докато такива като тези тримата не бъдат осъдени поне за 20-30 години без право на обжалване, няма да се оправи нашата държава!
  • 20 Еленски

    1 0 Отговор
    И те като крадеца Цветан Василев се опитаха да избягат зад граница, за да се измъкнат от затвора, където всъщност им е мястото на такива като тях.