11 312 28

Имотният рекордьор във властта ползва чуждо жилище

Бившият шеф на БНТ получил 150 000 евро заем срещу "устен договор"

Имотният рекордьор във властта ползва чуждо жилище
СЕГА
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Шепа представители на висшия ешелон в управлението обявяват, че ползват чуждо имущество. Тази графа беше въведена от 2018 г. в имуществените декларации пред КПКОНПИ. Така миналата година се разбра, че финансовият министър Владислав Горанов живее от 2012 г. в чуждо жилище, без да плаща наем. Горанов е от малцината, които ползват чужд имот безвъзмездно. От края на миналата година безвъзмездно ползва чужд имот и земеделският министър Десислава Танева, която е декларирала, че обитава къща с двор с разгъната застроена площ от 527 кв.м, като ползва една пета идеална част от имота.

Безвъзмездно ползва 174 кв.м апартамент с 2 гаража и 2 мазета и най-скъпо платеният държавен кадър - шефът на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев. След като се разгоря скандалът с жилището на Горанов, Мавродиев обясни за своето, че живее в апартамент, който е купил лично, но впоследствие е дарил на сина си.

В групата на ползващите чуждо жилище малко изненадващо се появява и човекът с най-голяма и най-евтина тераса сред управляващите - зам.-шефът на антикорупционната комисия Антон Славчев. Славчев притежава апартамент от 63 кв.м с 244 кв.м тераса, всичко на цена от 18 639 лв. За миналата година обаче той е записал, че ползва чуждо жилище от 52 кв.м, като обявената цена по договор е 1750 лв. Този апартамент липсва в имотните декларации на Славчев от м.г.

Депутатът на ГЕРБ Делян Добрев също е декларирал, че ползва чуждо жилище, но и този факт излезе покрай имотните скандали през пролетта. Добрев попадна в тях със сделки на роднини и се защити, че той лично няма имот. "Живея под наем в имота на майка ми и плащам по 1200 лева всеки месец. Това се налага, защото апартаментът е на фирмата на майка ми и е собственост на юридическо лице", обясни тогава депутатът. Апартаментът в "Манастирски ливади" е с площ 250 кв.м, става видно от декларацията му.

Елена Йончева от БСП също обитава чужд имот - къща с двор в Драгалевци, като е обявила, че плаща 3400 лв. наем. Сред групата управленци, които живеят под наем, депутатът на ДПС Делян Пеевски е недостижим. Той ползва 5 имота и 4 автомобила под наем, като сметката за всички тях е над половин милион лева годишно.

УСТНО

Бившият генерален директор на БНТ Константин Каменаров е получил през 2018 г. заем от 150 000 евро от физическо или юридическо лице срещу "устен договор", личи от имуществената му декларация пред КПКОНПИ. В нея изрично е посочено, че парите не идват от финансова институция, макар да са посочени като кредит. Не се дават други подробности за въпросния договор, както и с кого е сключен той. Каменаров и съпругата му Радина Червенова са сред новодомците във властта - м.г. са купили срещу 352 000 лв. апартамент в София от 101 кв.м с гараж 19 кв.м. Като произход на средствата те са посочили заеми и лични средства. Освен това двамата са придобили и парцел в ихтиманското село Поповци срещу 14 000 лв. Във втората декларация на Каменаров пред КПКОНПИ, подадена през април при напускането на БНТ, кредитът срещу "устен договор" вече липсва.

България
Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор

 • 2 Бойко Методиев Борисов

  88 7 Отговор
  Аз ползвам имот за един милион наем ,който наем плащам на себе си .живея под наем ,наемодателят съм си аз.нито ток ,нито вода плащам,телефони,храна нищо ,аз съм главният търтей в кошера българия.пчвлички работете да живея добре аз
 • 3 Този коментар е премахнат от модератор

 • 4 Данъчния

  53 1 Отговор
  Не са се сетили да разправят че парите са им от билети от лотарията!

  Коментиран от #21

 • 5 Бойко Борисов

  48 3 Отговор
  Пчелички работете за да живея АЗ добре 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌
 • 6 Спиро

  74 3 Отговор
  Боклук до боклука, вече 30 години. И надежда се не види.

 • 7 ГЕРБ БСП ДПС патриоти (търтеите)

  42 2 Отговор
  Обичаме ви пчелички работете неуморно ,за да живеем НИЕ добре 👏👏👏👏👏👏👏👏🐝🐝🐝🐝🐝🐝🐝
 • 8 Кофти комунисти във Венецуела

  43 3 Отговор

  До коментар #1 от "El chochone":

  Боко нагъвай филията с мас, но да знаеш, Борислава в Барселона яко мачка чаршафите. Не сама разбира се.

  Коментиран от #10, #28

 • 9 гост

  31 1 Отговор
  Ами то да плащаш наем на фирмата на мама си е напълно нормално за повечето хора. И това са им декларираните неща, за които не могат да се покрият, всеки знае, че само част от неизбежните харчове и доходи се обявяват.
 • 10 Борислава

  29 2 Отговор

  До коментар #8 от "Кофти комунисти във Венецуела":

  Остави не казвай тайната Бойко не върши много работа в леглото аз съм си намерила младо мароканче Ох ох ох ох ох ох
 • 11 Борислава любовницата на Бойко

  27 3 Отговор
  Няма как толкова Дебел мъж И при това стар на 60 години да е добър в леглото просто изключено Истината е че дедо Бойко е трагичен

  Коментиран от #23

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор

 • 13 Този коментар е премахнат от модератор

 • 14 Скандално!!!

  36 1 Отговор
  Напълно недопустимо е това! Корупция черно на бяло! Абе хора няма ли да се надигане и да наврем тия престъпници по затворите? Защо трябва тия крадци да лишават нас и децата ни от бъдеще в родината ни???

  Коментиран от #19

 • 15 юзър

  33 2 Отговор
  ПОВРЪЩА МИ СЕ ВЕЧЕ ОТ НАГЛОСТТА НА УПРАВНИЦИТЕ НИ...

  Коментиран от #16

 • 16 Ххх

  22 1 Отговор

  До коментар #15 от "юзър":

  ГЛАВНО ЗАПАЗЕТЕ ОВЧЕДУШИЕ И НИКАКВИ ПРОТЕСТИ. !!!!!!!!!!!!!!!!!
 • 17 Све

  18 1 Отговор
  ДОКАТО МУТРИТЕ СА НА ВЛАСТ , НА ТАЗИ ДЪРЖАВА 1 ЛЕВ НЯМА ДА ПЛАТЯ ДАНЪЦИ. ТАЗИ ЧЕСТ ОСТАВЯМ НА ТЪПАЦИТЕ, които не ходят на протести
 • 18 фътревя

  4 8 Отговор
  Всички щяхме да облажим, ако можехме...

  Коментиран от #24

 • 19 Ххх

  20 1 Отговор

  До коментар #14 от "Скандално!!!":

  Ф16, после още 2млд за окомплектоване, после 2 корвети..., концесийката на летището си одобриха, междувременно избиват овце,кози, прасета ...съдби за да изчистят терените за газовите тръби..... Никакви протести !!!

  Коментиран от #22, #26

 • 20 Хасан

  20 3 Отговор
  Трябва ни един китайски ръководител..хване ли държавни чиновници с далавера и разстрел ..ще имаме 7% икономимески ръст

  Коментиран от #25


 • 21 бл.134 в Зап. парк

  19 2 Отговор

  До коментар #4 от "Данъчния":

  За такива синковци и парясници умряха Левски и Ботев ....да могат цялата държава или полудържава да я ползват безвъзмезно , като за последно....Яжте и пийте , нищо да не остава след нас!!!!
 • 22 Да да

  2 20 Отговор

  До коментар #19 от "Ххх":

  Ми протестирай бе! Кой ти пречи? Аз одобрявям правителството и искам премиеранда взима минимум 20 000 лв. заплата. Даже бих излязъл на протест срещу смешното заплащане на депутатите. Няма как един чистач в Германия да взима 3000 лв. и един депутат да работи за толкова,а министър председателя да взима колкото личен лекар! Срам!
 • 23 Така е

  13 0 Отговор

  До коментар #11 от "Борислава любовницата на Бойко":

  Така е, дебел, 60 годишен, много кахърлия защото много далавери и измами - една стара поговорка "болен може, уморен може, пиян може, кахърлия не може" .Като добавиш и малката пишонка - мис бикини ще хареса и стария градинар да я ашладисва.
 • 24 Лъжеш Герберушко

  22 2 Отговор

  До коментар #18 от "фътревя":

  Баща ми беше полковник от МВР, партизанин, живяхме в двустаен апартамент на СО и го изплащаше. А можеше с едно писмо да получи голям апартамент или от МВР или като АБПФК. Беше много честен, такива бяха и другарите му.
 • 25 Ново

  3 4 Отговор

  До коментар #20 от "Хасан":

  Точно така до сега един комунист нямаше да остане но нямаме късмет
 • 26 Зоната за шистов газ тряа да са

  5 0 Отговор

  До коментар #19 от "Ххх":

  Разчисти дори и от прасета...
 • 27 Защо гледате все в София я се разходете

  9 0 Отговор
  Тия нови параграфи са за бързозабогателите държавни служители. Те не са само в София,има ги и в другите градове и са все на държавни и общински длъжности/кметове,областни,шефове на агенций/,преплетени са като свински черва.Ако беше само тоя с мед да го нахраниш.
 • 28 Д-р Ломброзо

  6 0 Отговор

  До коментар #8 от "Кофти комунисти във Венецуела":

  Боко е болен от диабет, има високо кръвно и е в начална фаза на...е, нека си остане една малка, но много забавна тайна!

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.