7 Август, 2019 16:08 21 000 30

Ваклин построил сградата с евтиния апартамент за жената на Гешев

  • александър ваклин-
  • иван гешев-
  • детелина ханджиева-
  • софия централ-
  • марио кръковски-
  • мс консулт 2010

Интересни връзки около делото срещу Десислава Иванчева

Ваклин построил сградата с евтиния апартамент за жената на Гешев - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Фирма на Александър Ваклин е строила сградата, в която жената до прокурор Иван Гешев е купила апартамент на цена много под данъчната оценка. Това разкриват архивните кадри на Google Street от бул. Ген. Николай Столетов 8 в София, където през 2012 г. се вижда оградена строителна площадка с табела “София Централ – директно от строителя”.

Ваклин построил сградата с евтиния апартамент за жената на Гешев

Този детайл допълва информацията, изнесена от прокуратурата в отговор на сигнал на ГД “Боец”, че бившият управител на фирмата, продала евтиния апартамент на Детелина Ханчева е дългогодишен приятел на Иван Гешев.

“От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Кърковски и двамата с в приятелски отношения” – пише в постановлението на Специализираната прокуратура.

Всъщност “приятелят” Марио Кръковски и Александър Ваклин са съдружници във фирмите, които реализират строителната инвестиция на имота в Зона Б-17.

Фирмената история на “София Централ” ООД сочи, че първоначално тя е била собственост на “МС-Консулт 2004”, в която пък съсобственици са Ваклин и Кърковски. Впоследствие “МС-Консулт 2004” продава дялове на Ваклин, който през цялото време остава управител на фирмата.

Друга фирма свързана с Кръковски с подобно име – МС Консулт 2010 ЕООД е собственик на парцела от 2010 г.. Кръковски е собственик и управител на фирмата до август 2012 г., когато я прехвърля на сейшелска офшорка и за управител е назначен Мирослав Чергаров.

В края на 2013 г. МС Консулт 2010 се сдобива с разрешение за строеж от Столична община. По това време тя е представлявана от Мирослав Чергаров.

Впоследствие именно тази фирма продава апартамент на Детелина Ханчева, спътничката в живота на прокурора Иван Гешев.

Приятелско-прокурорски връзки

До 9 ноември 2012 г. съдружник във фирмата „М консулт 95“ ЕООД е “София Централ” на Александър Ваклин. Тогава фирмата на Ваклин продава дяловете си на стойност 189 500 лв. на “МАВ Груп” ЕООД, чийто краен собственик е Кръковски.

Месец по-късно, на 14 декември 2013 г. “М консулт 95” на “приятеля” Марио Кръковски и Детелина Ханчева основават фирма „ОТЕА“ ООД, в която имат дялове и до момента.

Според разследване на сайта Фрогнюз през 2014 г. Детелина Ханчев заплаща само 465 лв. или 234 евро на квадратен метър за апартамент от близо 86 км. м. в строящата се жилищна сграда на Столетов 8. Строяща се, повтаряме, от фирма на Александър Ваклин. Цените на имотите в този район и в периода на сделката са между 800 и 900 евро за кв. метър.

Сделката е изповядана дори на цена под данъчната оценка, но прокуратурата не вижда проблем в това, което показва предварително какви ще са резултатите от всички проверки по скандала #Апартаментгейт с придоби от политици евтини имоти. Сред тях е и самият главен прокурор Сотир Цацаров, за когото Биволъ разкри, че се е сдобил с вила в Родопите на половин цена.

Въпреки това самият факт, че семейството на Иван Гешев се е облагодетелствало от инвестиционен проект с прякото участие на Александър Ваклин – главния свидетел по скандалното дело срещу Десислава Иванчева, в което Гешев взе най-дейно участие, би трябвало да бъде разгледан от ИВСС, за което от ГД “Боец” вече обявиха, че подготвят сигнал.

И ортак свързан със съборените тютюневи складове в Пловдив

Приятелят на Иван Гешев Марио Кръковски и “свидетелят” Александър Ваклин са ортаци с Найден Маринов Колев. Техни фирми са съдружници, а тримата управляват заедно фирмата София Консулт – Б ООД. Данните за общото им бизнес начинание са от 2008 г.

Найден Колев има бизнес връзки с фирмата, съборила тютюневите складове в Пловдив на ул. Одрин 8 през 2016 г. Прокуратурата обвини за събарянето Георги Бранеков и Александър Николич от ръководството на фирмата “Пи Джей Трейд” АД, стопанисваща емблематичната сграда на „Ориент табако“. Колев, Бранеков и Николич се появяват заедно във фирмата “Пи Джей Лоджистикс“, а роднина на Найден Колев е сред акционерите на “Пи Джей Трейд” АД.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    85 7 Отговор
    Тоя трябва заедно с Иванчева да е в ареста, а не кандидат за главен прокурор...

    Коментиран от #6, #25

  • 2 Две мутри

    81 5 Отговор
    Иванчева ще умре в сливенския затвор а тоз ще си живей а точно тез двама са за затвора.
  • 3 Гражданин

    65 3 Отговор
    Чувсвам се омерзен от цялата рщтази история!
  • 4 Зле

    39 2 Отговор
    Съмнения ли имаше?
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    67 4 Отговор
    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Геро

    38 4 Отговор
    Тоя Маклин Иван Драган с 3 те имена е един от 5000 хиляди измамника , които продават 2 м2 с общите части за 10 м2 и отгоре на това е и ухо на куките и топач иска да лапа ама не иска да поделя баницата с никого , а сега и виж какво излезе .
  • 8 Рамбо

    60 6 Отговор
    МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!!МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!!МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!!МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!!МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!! МАФИЯ !!!
  • 9 Жожобата

    61 5 Отговор
    По приятелски скроиха Иванчева за да може мерзавеца Ваклин със съдружника си сега да застрояват ЖК. Младост 4! Това дело е дълбоко компроментирано! Мерзавеца Адвокат на Иванчева я набута с 20 год присъда.
  • 10 Кой68

    52 4 Отговор
    Писах преди:СЛЕДЕТЕ професионалното развитие и житието на прокурори и съдий във общестненно интересни и знакови дела....Думите са излишни......Лицемерие и наглост цари ...

    Коментиран от #13

  • 11 Тринити

    43 5 Отговор
    Яко лични интереси са забъркани в обвинението на Деси Иванчева! Това се случвало 15 век в Англия
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ???

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кой68":

    Само да напишат името Съдия Панайот Генков и ще видите как се дава на "Безимотни" в Приморско. А може да го видите къде работи сега.
  • 14 Свободни съчинения

    4 22 Отговор
    Съчинения, незнайно кого обслужват, взети от оттам , истина и неистина и накрая една лъжа, който иска да вярва, негов си е проблема!
  • 15 Ваклинчо строи ли, строи

    30 3 Отговор
    А държавните мъже гледат съсипването на институциите в страната с широко затворени очи! Всички на горните етажи са оцапани, затова мълчат. Сини, зелени, червени, всички. Една Иванчева се намери да протестира,като Колчо от "Под игото", и бързо й видяха сметката. Сега преди изборите Фандъкова се сети да спасява три(3) градинки в Младост. Смях!
  • 16 Баце

    17 3 Отговор
    Имаше форумни господа дето се изказваха грубо и вече бяха осъдили Иванчева и 20 г. казваха били малко. Ако обичат да се кзкажат сега, като дадат квалификация на гореспоменатите персо и предложение за присъда в години. Мерси.
  • 17 Вальо

    4 8 Отговор
    Глупости, това не е на този адрес. Жалка работа.
  • 18 Иван

    5 16 Отговор
    Щом автор са „журналистите“ на поръчка от Биволъ – не чета! Те са пионки на Иво Прокопиев!

    Коментиран от #20

  • 19 АНЕНЕРБЕ

    21 3 Отговор
    ОТ ПРЕДИ ДВА ДНИ:
    "Прокуратурата официално потвърди връзка между зам.-главния прокурор Иван Гешев и Марио Кръковски - ортакът на главния свидетел по делото ”Иванчева” Александър Ваклин. След направената проверка, предизвикана от ГД ”БОЕЦ” вече е потвърдено и съжителството на Гешев с Детелина Ханчева, за което той упорито мълчеше."

    „От данните по преписката се установява, че Иван Гешев се познава от дълги години с Марио Кръковски и двамата са в приятелски отношения“, твърдят от прокуратурата.

    "Връзката между жената, с която Гешев живее и съдружника на Ваклин, а чрез него и със самият Ваклин е скандална, защото именно Гешев е главно действащо лице при ареста на Иванчева и Петрова. А Ваклин не е само свидетел, а е и пряко заинтересована страна, тъй като той твърди, че са засегнати негови бизнес интереси и строителни намерения.", пишат в своя публикация ГД "БОЕЦ".

    ПРОИЗНАСЯНЕТО Е НАПРАВЕНО ОТ ПРОКУРОР ИЛ. ТОЧЕВ, С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 574 / 02.08.2019 година !!!!

    КАК ОЧАКВАТЕ ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ ЗА ШЕФА СИ ЗАВИСИМИЯТ ОТ ГЕШЕВ ПРОКУРОР ТОЧЕВ ?!!!!!!

    ГЕШЕВ Е ЗА ЗАТВОРА!!
  • 20 АНЕНЕРБЕ

    16 3 Отговор

    До коментар #18 от "Иван":

    ПРЕДЛАГАМ ТИ ДА ПРОЧЕТЕШ ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 574/ 02.08.2019 ГОДИНА ОБРАЗУВАНО СРЕЩУ ЛИЦЕТО ИВАН ГЕШЕВ.

    ПУБЛИКУВАНО Е ЕДНО КЪМ ЕДНО ЕТО ТУК:
    https://mobile.frognews.bg/article/180960/

    ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ АКО НЕ НА ДРУГ ТО НА ПОДЧИНЕНИЯ НА ГЕШЕВ ПРОКУРОР иЛ. ТОЧЕВ ВЯРВАШ.
    То не е за вярване подчинения да се произнесе с постановление срещу шефа си , но ФАКТИТЕ ИЗНЕСЕНИ В ТОЗИ ДОКУМЕНТ СА ФАКТИ и не подлежат на коментар!!

    Заради връзката на Гешев с тази бизнес дама Детелина , изпържиха двете кметици на младост , а сега готвят и "хакера" публикувал информацията за тях!!
  • 21 Светен Светенов

    7 3 Отговор
    Търся си апартамен в София поне 200кв.м., давам до 15 хиляди, познавам хора! Два ги взимам за 25 хиляди, за повече ще се пазарим допълнително.
  • 22 Въпрос

    16 1 Отговор
    Какво стана със злоупотребите с Еврофондовете за милиони. Всичко заглъхна, все едно го е нямало.
    Онези по колко години ще получат?
    Щом за недоказани 50000 дават 20 години. За милион колко?
  • 23 цвцв

    13 1 Отговор
    тия двамцата са сценарист и режисьор и им трябва народен съд
  • 24 vladi

    11 1 Отговор
    хора с писане тая работа не става , всички на протест срещу гешев и мафията герб
  • 25 незнайко

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Защо смятате, че Иванчева трябва да е в ареста ? Точно нейното неуспешно инсцинирано вземане на ПОДКУП, разплита мрежата на Гешев !!! Все още нищо не знаем а и няма да научим, след като вече ГЕШЕВ е номиниран за главен прокурор !!! ЧЕРВАТА НЕ СА СВИНСКИ , ТЕ СА ОТ "ИЗВЪНЗЕМНА" МАТЕРИЯ, която се намира само в БЪЛГАРИЯ !!!
  • 26 Митничаря Васко Минч

    4 0 Отговор
    Цялата Държавица е на тоя хал няма морал няма достойнство хората стават все по завистливи всичко е имитация няма истински неща вече сме племе не народ
  • 27 wolfwnshtine

    2 1 Отговор
    e zashto ne se zapisahte za gen Stoletov N33
  • 28 qwerty

    2 0 Отговор
    Отидете да снимате и пристройката на тази сграда, че и пребоядисаха фасадата на старата и изписаха логота на VAKLIN.
  • 29 Borislav Popov

    0 5 Отговор
    Всички тука които плюете Гешев, ви оправя само ареста с белезници. после да няма ама не искам ама недей.
  • 30 ВАСИЛ ЛЕВСКИ

    2 0 Отговор
    ГешеФ е слугата на мафията в България, а кръстника на мафията е един пълен господин роден на 13.06 и заедно с ортаците си от циганската партия КРАДЪТ И ИЗНАСЯТ ВСИЧКО НА ВЪНКА ЧРЕЗ ПОСТАВЕНИ ЛИЦА.А що се отнася до Иванчева тя беше просто на неподходящото място и на неподходящатата длъжност,направиха и бал с маски но вече и децата в детската градина знаят,че всико беше един голям ЦИРК.