23 603 29

Григор Лилов: Крият тайна около катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ

Представиха ни инсценировка с катастрофата с Цвета Караянчева

Григор Лилов: Крият тайна около катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Та ще обясни ли някой понятно и логично тази толкова странно представена ни катастрофа в тези толкова смутни политически дни?

Какво прикрива инсценировката на катастрофа на това място - някакво скандално събитие на другарска вечеря или още по-скандалното – секретна визита в чужбина за нови указания за политиката?

Това пише в профила си във „Фейсбук“ Григор Лилов относно катастрофата на председателя на парламента Цвета Караянчева.

Защото в представеното ни от властите и медиите на случилото се с автомобила, возещ председателя на парламента Цвета Караянчева съществуват ред странности и несъответствия:

***** във всички съобщения, вкл и официалното, вкл. и първото от произшествието, вкл. и това на КАТ се сочи около "150 метра след разклона”, но кой знае защо ТВ репортажи и снимките показват катастрофирали автомобили непосредствено преди самия разклон!

***** местна шуменска (т.е добре осведомена на място) медия съобщава за инцидент с това лице (Караянчева), който обаче не се е случил сутринта някъде към 10:30, а в ... 01 часа (!) през нощта;

***** на мястото, което ни представят като местопроизшествие, няма никакви следи от спирачен път и от двете коли, няма никакви такива спирачни следи и от кортежа (пилотна кола и охрана). Абсурдно, но шофьорите не са реагирали по никакъв начин, вкл. и професионалистите от НСО;

***** на пътя не се въргалят парчета от фарове, брони, стъкла, което е неизбежно при удар и според щетите, които виждаме в репортажите на телевизиите.

***** много странно - видимите щети са направо мизерни и при двата автомобила при съвкупна тяхна скорост от 150 км в час (70 км според твърденията на гражданката и 80 км на тяхната кола според НСО);

***** къде е била пилотната кола?! Защото на видеорепортажите и снимките не се вижда такъв автомобил, не се вижда и кола на охраната. И как тази кола на охраната, която по правилата трябва да се движи съвсем плътно до първата и изнесена малко встрани от лявата ѝ страна, ( в центъра на пътя) е успяла да реагира и да не помете Аудито?

***** ударът е срещу логиката и повелите на физическите закони. При ляв завой и загуба на управление центробежната сила ще отнесе колата на гражданката не срещу насрещното движение, а отвъд нейния банкет в нейната канавка;

***** заради завоя в посока изхвърляне на колата на гражданката в нейната канавка работят при удара центробежните сили и на колата на НСО с Караянчева. Виждаме обаче, че катастрофата е срещу физическите и природни закони – колите са отишли в точно противоположната посока;

***** пътят се разширява точно на това място като за три разминаващи се автомобили.

Григор Лилов: Крият тайна около катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ

Как тогава се е стигнало до удар?

^^^^^^^^^^^^ Бел.: въпреки катастрофата има достатъчното място за разминаване, както сте видели от репортажите. Защо тогава движението беше пренасочено по обходен маршрут, а тази отсечка – временно затворена за движение. Какво трябваше да се скрие от преминаващите по нея, какво не трябваше да видят, та ги отклониха?^^^^^^^^^^^^^^

***** колата на парламентарната шефка (заедно с тези на президента и премиера) са бронирани. В опит да оправдае евентуално непоставяне на предпазен колан това потвърди в ТВ интервю и ген. Владимиров. От видяното на репортажите и снимките е очевидно по щетите на автомобилите, дори ще извади очите, че автомобилът на НСО е без никаква бронировка;

***** освен това при удар с бронирана кола с най-висока защита автомобилът на гражданката щеше да е размазан жестоко и изхвърлен на метри и метри извън пътя (бронираният автомобил е много по-тежък);

***** шефката на парламента принципно се движи с бронирано Ауди А8–Security (едно от двете, купени преди близо три години). Като катастрофирала кола на НСО обаче ни показват Мерцедес;

***** Мерцедесът е без номер – възможно е да е паднал на пътя при удара, обаче регистрационната табела не се вижда да лежи някъде на платното;

***** този автомобил няма сигнален светлинен сигнализиращ блок зад предното стъкло, каквито всички автомобили на НСО задължително имат;

***** въздушните възглавници и въздушните завеси на колата на НСО не са отворени, както се вижда от видеорепортажите на телевизиите и от снимките. Защо? Не е възможно този модел да не е бил оборудван с тях. Тогава?

***** и при Аудито не се виждат разтворени въздушни възглавници;

***** шуменският номер е уникален (учудващо за стара, вече пораздрънкана кола) – шестцифрен и не можах да го открия в регистрационните масиви, сякаш е несъществуващ;

***** така и не чухме изявленията на свидетели на сблъсъка (според прокуратурата 3 души извън участниците в нея). Не ги и видяхме.

***** няма никакви обяснения от другите участници в тази катастрофа – жената и мъжа. Липсват видеорепортажи с тях, каквито и да е техни снимки и т.н. Не се дават дори имената им, липсват техни фотографии. Липсва съзлива снимка на детенцето, отървало смъртта. А такива изявления и дори само снимки продават и телевизионно време, и вестникарски тиражи, и то много добре. Считат се за журналистически удари.

***** има обаче „обяснения” за това. На семейството било забранено да говори с медиите, написаха някои сайтове и медии. Идиотиии! Семейството има жив, материален, свързан с немалко пари интерес да говори, щом вината се хвърля върху него. Ако са ги уплашили, това е чутовен скандал. Но кой знае защо медиите не се интересуват от този скандал, не го ровят, ако го има, не го рови и опозицията.

=========================================

ЕДНО УКРИТО СКАНДАЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО,

А СЕГА РАЗГЛЕДАЙТЕ СНИМКАТА, КОЯТО ВИ ОБЕЩАХ В НАЧАЛОТО НА ПОСТА.

Григор Лилов: Крият тайна около катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ

Аудито е смачкано отпред И ОТ ДВЕТЕ МУ СТРАНИ (!!!) – двата предни калника

И отгоре на всичко по-тежките щети са по дясната му страна, а не по лявата на шофьора, както ни обясняват и както представят катастрофата. (добре е, че има граждани със смартфони.).

Всички телевизии, всички медии (печатни, електронни) дават само ЕДИН-ЕДИНСТВЕН РАКУРС към катастрофиралите автомобили. Той е така подбран, че да не вижда смачканото и от двете страни отпред Ауди.

(Затова ли отклониха движението – да не се забележи това?)

Я виж ти какво странно, пълно единодушие цари между репортери, оператори, фотографи от иначе конкуриращи се медии! От многото си практика на разследващ журналист знам, че такова съгласие или пък мълчание в родните медии цари само при повеля от Центъра, управляващ иззад кулисите страната ни. Ако го нямаше това единодушие в медиите какво да се покаже и какво не от катастрофата, веднага ще последват не само неудобни въпроси за нея, но и повече от основателни съмнения за инсценировка.

СТРАННОСТИ...

Катастрофата е към 10:30. Караянчева е взета от Шумен в 15 часа и хеликоптерът с нея кацна в София в неделя в 17:05 часа.

Ако травмата е лека, защо я местят от местната болница в най-елитна и то толкова бързо – с хеликоптер. Обаче ако толкова бързат, защо са я взели едва в три часа следобяд – 4.5 часа след произшествието?!

Но ако травмите ѝ са тежки, а не е само счупване на ключицата съществува обяснение за това формално противоречие: в течение на часове пострадалата първо е стабилизирана от лекарите, докато стане възможно да се транспортира и тогава пращат хеликоптер, за да я преместят по-бързо;

ВЪПРОСИ

Инценировка ли ни показаха и разказаха?

Защо? Какви са причините?

Затова възникват редица въпроси. Например като тези:

1. Истина ли са двата видеозаписа (изпълнили Интернет-мрежата и разни сайтове, известни като близки до секретни служби и групировки) от другарското запиване с кмета на Силистра и компания в нощта срещу произшествието?

2. Възможно ли е да съществува доверено, допуснато на сбирката лице, ала снимащо компромати? Нали веднага ще се разбере кое е то! Идиот ли е това лице, за да не предполага какво може и ще му се случи?

3. И защо лицето, правещо компромат, пропуска да заснеме именно сензацията, обекта на компромата – Караянчева. Този странен компромат някаква операция за прикритие ли е на действително случилото се?

4. В какви мащаби (вкл.и алкохолни) е била "вечеринката”, ако я е имало?

Григор Лилов: Крият тайна около катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ

5. Гърмели ли са сватбарски изстрели – любимото занимание на нашите политици, бизнесмени, мутри и мутреси на такива „работни” сбирки? Това твърдят местни хора, представящи се за очевидци на гърмежите, но желаещи анонимност.

6. Какво друго се е случило тази вечер и дали някой (Караянчева?) е пострадал по много скандален начин (например прострелян), макар и по невнимание?

7. И последните, най-важните въпроси са:

------ въобще има ли катастрофа и действително пострадал виден политик в нея?

------ или се разиграва водевил като прикритие за нещо много поверително и тайно?

Вече имаме такъв скандален случай.

Защото в постовете си през октомври 2016 за изборите за държавен глава - за кандидат-президентите и тайните им биографии и скандални тайни, освен че дадох данни за фалшивата диплома на Цецка Цачева и родството ѝ със самия номенклатурен връх на комунизма и ръководството на Варшавския договор, се усъмних в счупения ѝ по онова време крак.

Оказах се прав (виж пост от 6 октомври 2016)

-------------------------------------------------------------------

Цитат от онзи пост на 6 октомври 2016)

„Онзи ден ген. Румен Радев зачезна от погледа ми. А е предизборна кампания - всеки ден трябва да чета и слушам за проявите му.

Оказа се, че без да се афишира и в дълбока и добре опазена тайна е заминал за чужбина. От "Позитано" неловко смутолевиха – да, така е, май е в една "западна" страна.

Изглежда ми, че този Запад обаче се пада на Изток от Запада и от нас. (този съобщен от мен факт и досега остана тайна, а за другите, „решетниковите” факти потрябва маса време, за да се обявят и от медиите).

Беше ми зачезнала от погледа и Цецка Цачева - преди да я обявят за кандидат-президент.

Напомням ви - на 15 септември ни съобщиха, че е пострадала и има фрактура на коляното. Поне месец ще е в гипс и с патерици. (бел.: дори ни я показаха по телевизиите с гипса и патериците, както сега ни показаха катастрофиралите автомобили и както може би ще покажат след този мой пост и Караянчева)

На 2 октомври и през следващите дни пак я видяхме – вече без гипс, без патерици, без някакви външни шини. И припкаше като планинска коза.

Григор Лилов: Крият тайна около катастрофата с Цвета Караянчева СНИМКИ

Остава ни само да предположим, че българската медицина е най-добрата в света и достойна за Нобелова награда, щом тежка фрактура на коляното лекува за броени дни, само за две седмици!

Един претекст с травма, с тежко счупване е най-доброто обяснение защо липсваш - никой дори и не пита - ясно е. И никой няма да те проверява дали лежиш у дома си.

Но под претекста счупено коляно, но фактически здраво може да изчезнеш от погледа на чужди посолства и спецслужби, за да не те следят.

И също да си бил в някаква суперважна за изборите ни чужбина - невидимо като ген. Радев за хорските очи.

(край на цитата)

----------------------------

Бел.: председателката на парламента Цвета Караянчева е избирана за депутат винаги от Кърджали. Областта се счита за крепост на ДПС, а на последните парламентарни избори – и на ДОСТ на агента на ДС Лютви Местан. Според моите анализи от изборните документи (имам постове) и на изборните резултати редовно ДПС (и ДОСТ на последните парламентарни избори) прехвърлят свои гласове в Кърджалийско на ГЕРБ.

*** *** ***

До вторник (третия ден от катастрофата) редовно ни информираха за състоянието на Караянчева. Сякаш България е във война и се пуска военно комюнике за главнокомандващ.

От сряда (четвъртия ден) настъпи мълчание. Три-четири дни обикновено трае една визита в чужбина. Комюникетата за здравето на парламентарната шефка прикритие за визитата ли бяха?

Та ще обясни ли някой понятно и логично тази толкова странно представена ни катастрофа в тези толкова смутни политически дни?

Какво прикрива инсценировката на катастрофа на това място - някакво скандално събитие на другарска вечеря или още по-скандалното – секретна визита в чужбина за нови указания за политиката?

А от сряда нататък?

*** Старият шеф на НСО изненадващо си подаде оставката („сготвен"?!) и беше освободен две седмици преди катастрофата, а новият на НСО стана такъв на петия ден след катастрофата.

*** Нашите власти и руските (министър Денис Мантуров) обявиха, че са започнали преговори за сформирането на консорциум за АЕЦ „Белене” и тя наистина ще се строи. *** Изненадващо се подписа договорът с „Аркад” за строителството на Турски (Балкански), а според мен Сръбски газопровод за нуждите на Газпром. Изненадващо, защото не беше разгласено и в Министерския съвет бяха само дежурните репортери. А освен саудитските бизнесмени беше специално поканен саудитския посланик и Борисов не пропусна да се самопохвали.

*** Освен тези енергийни договорки с руския министър Бойко Борисов обяви на парламентарните питания в петък (на петия ден от катастрофата на Караянчева), че ГЕРБ е съгласен да договори с другите партии една декларация в парламента срещу санкциите, наложени на Русия! И направи подобен метан и на Запад – на България не ѝ е по силите да ги отмени.

*** Низвергнатият от ГЕРБ Цветан Цветанов изненадващо заяви, че не е и никога не е бил приятел с премиера и си създаде "проатлантически" център.

*** Вицепремиерът Каракачанов се изказа, че и други шпионски служби освен руските работят срещу страната ни.

*** Румен Радев рязко втвърди тона към Северна Македония.

*** Пуснаха олигаршата Маринела Арабаджиева от затвора. Макар че в нейния хотел подслушваха чуждестранните политици, командировани у нас за европредседателството

*** Американският посланик ударно се активира с низ от политически срещи от сряда насам. Онзи ден се срещна с президента. Руският за разлика от него е пас – личи си, че Москва си е дала вече указанията и работата ѝ е опечена.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 35 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Ал та фанах Атаопънах

  80 8 Отговор
  Няма тайни. Когато имаш имунитет и знаеш че ще ти се размине, не ти пука изобщо кой и колко ще избиеш.
 • 2 ГешеФ

  60 5 Отговор
  Веднага проверка в ДАНС !!!

  Коментиран от #3

 • 3 BorislaF PopoF

  71 7 Отговор

  До коментар #2 от "ГешеФ":

  По-добре да започнат дело срещу цялото престъпно ръководство на НСО !!!
 • 4 166

  88 7 Отговор
  С ГОДИНИТЕ ДЕПУТАТИТЕ СТАВАТ ПРИЯТЕЛИ С НСО-Охраната и си организират мероприятия - излети, бизнес пътувания / депутатите си въртят частен бизнес/ . . . всичко освен ходене на работа в парламента. В Испания /НСО-то/ обслужва само министри и президента, другите депутати ходят на работа както могат, да не говорим че няма "излети" и т.н. ВСЪЩНОСТ ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ У НАС ПРЕВРЪЖАТ ДЕПУТАТИТЕ В МАФИОТИ
 • 5 Мордор

  73 5 Отговор
  А къде спътника (любовника)????
 • 6 Холивуд

  51 5 Отговор
  Искаме Сценария,,,,,

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Хил Наполеон Хил Наполеон

  16 4 Отговор
  32 дни до първият тур на местните избори през октомври тази година в България
 • 9 НРБ

  15 51 Отговор
  Тенденциозно написана статия , половината от изложените факти за катастрофата , за НСО , бронираната кола , пилотната, за сбора на скоростта са НЕ верни !! Когато човек не разбира от нещо , пита, а не пише съчинения !!! Ето малко инфо по въпроса за скоростите : когато е челен удара има сбор на скоростите от двете коли, а когато е страничен удара /както е станало там / няма такъв сбор и още нещо , всички възглавници в колата на Караянчева са се отворили , което е предпазило и нея и охраната от тежки наранявания !!! Моля, не пишете лъжи...той каза , оня писа...

  Коментиран от #13, #15

 • 10 Този коментар е премахнат от модератор

 • 11 Ххх

  54 11 Отговор
  УНИКАЛНО КАЧЕСТВЕН КОМЕНТАР!!!...ПОЗДРАВЛЕНИЯ Г-Н ЛИЛОВ!!! ПРЕВЪЗХОДНО РАЗСЛЕДВАНЕ И АНАЛИЗ!!!ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ С МОЗЪК И ТОПКИ ...В КОЛОНИАЛНА БЪЛГАРИЯ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИ!!!!
 • 12 До Г Лилов

  27 3 Отговор
  Винаги с възхита съм чел нешата, които Лилов пише. Обикновено се оказват доста точни! Едно нещо ме пруте сява само. От къде г-н Лилов черпи инфото.

  Коментиран от #28

 • 13 До нрб

  26 11 Отговор

  До коментар #9 от "НРБ":

  Когато не са пристегнати коланите възглавниците не сработват! Я марш

  Коментиран от #20

 • 14 Верно е

  36 4 Отговор
  От снимкиите ударът на истина не съответства на официалното описание. А иначе, ако г-н Лилов е прав, най-вероятно е отлетяла до столицата на Виетнам, любимият й град Пекин :-)
 • 15 Усмивката

  37 4 Отговор

  До коментар #9 от "НРБ":

  А някой Караянчева виждал ли е.А пострадалите при катастрофата .А свидетелите.Защо да са тенденциозни.Те са обективни.Очевадни.Канспиративно тенденциозно може би да.Но съгласрн ли си че ...къщата в Барселона и катастрофата с Караянчева са със статут на ???национална сигурност???? .Какава сигурност може дс има в неизвестността.По скоро НЕСИГУРНОСТ
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор

 • 17 незнайко

  17 2 Отговор
  Първото което видях е, че НОМЕРА НА АУДИТО НЕ Е С ШЕС ЦИФРИ !!! Завършва на ВТ !!!
 • 18 Жоро

  24 3 Отговор
  Колко хиляди лева струваше спасяването на госпожата?
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор

 • 20 Ами да

  8 2 Отговор

  До коментар #13 от "До нрб":

  Глупости приятелю Датчиците за коланите са от пред и нямат общо с обтегнати или хлабави колани А при скъпите автомобили датчиците за възглавниците са на всякъде
 • 21 НСО РЕЗИЛИ

  21 2 Отговор
  Караянчева от както стана Председател , нещо много е по нощни оргий и тъмни връзки, това ще да е тайната, някой мишок трябва да бъде скрит, иначе развода не и мърда на Кърджалийската пръчка! Или оня ДЕТО НОСИ парите е бил с нея...

 • 22 Този коментар е премахнат от модератор

 • 23 Хихихи

  10 4 Отговор
  По време на соца нали х бе шофьор на 1 секретар на цк на бкп. Кога ти свирнат, тръгваш и дискретно ст, пищовче имаше, заключване го. Никога истината няма да я разбереш, а и Бойко държи за града в който е израснала караянчева, защото с дпс са бизбизе.. И дай боже от дпс да е кмета в Кърджали, защото ще има война, бг от герб не го харесват ченгетата, с подробности всичко знаят за него.. Но не ни казват... Беден човек жив дявол, но ще има много гласове, защото са на топли месеца на цвета хората. Кърджали.. Нищо вечно няма и тя надхвърли половин век. Става у дома пред печката. Старост не радост. И нейното време иде, но зависи от доган, а тя за бб и Доган е млада патица, 1968,1959,1954...
 • 24 Този коментар е премахнат от модератор

 • 25 Цар Вул

  17 3 Отговор
  Прав е проф.Лилов!!Лъжи от "А" до "Я" и обратно!Но нищо!!Всичко се връща на този свят:и за лъжците и за тези,заради което се лъже!!!А сега като не е на работа тази "уфсъ""ПЕКИНСКА",КОЙ ЩЕ ХОЙКА?Бойко Тиквоча ли с неговия откраднат джип!!Ами те двамката са си лика прилика!!Той тъп тя проста като гъбена чорба!!Моля те Господи дай ни живот и здраве да им гледаме сеира като паднат от власт!!Кой им плаща масрафите на тия негодници?НАРОДА!Глухо и страшно гърмят окови!!!Е к,во да се прай!РОБИ СМЕ БИЛИ!РОБИ И ЩЕ СИ ОСТАНЕМ!!Но нека знаят тези ХРАНТУТНИЦИ И ТУНЕЯДЦИ:"ВСЯКА ВЛАСТ Е ДО ВРЕМЕ!!И ПОСЛЕ......
 • 26 Наблюдател

  7 0 Отговор
  Че била без гащи, или се е случило друго.
 • 27 Бай хой

  4 0 Отговор
  Само на мен ли ми се струва че са се блъснали преди да се срещнат? Почему мерджана идва от към Шумен и е от същата страна? Аудито пътува към Шумен а е от противоположната страна. Възможно ли е след удара да са се върнали и двете коли назад? Според мен не. Най вероятно има и други участници в катастрофата които са изнесени и се крие.

  Коментиран от #29

 • 28 Пак глупости

  0 0 Отговор

  До коментар #12 от "До Г Лилов":

  От фантазиите си, пише история като Моби Дик или по скоро Трите Прасенца Теорията е подплатена с толкова много измислица и фантазия само и само да бъде "доказана" били стреляли?! Къде бе на пътя ли? Пък колите физически неможело да се завъртят така. Сменете си фамилията с тази на Нютон! Само глупости се пишат само и само хората да мразят някой и да се съмняват в нещо....
 • 29 Да само

  1 0 Отговор

  До коментар #27 от "Бай хой":

  Да само на теб! Другите хора не мислят за глупости

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.