Last news in Fakti

25 Септември, 2019 13:32 38 424 36

Панамските документи: Маджо "ужилил" банки с милиони

  • маджо-
  • младен михалев-
  • интернешънал асет банк-
  • венцеслав стефанов

Фирма усвоява 9 милиона евро банкови заеми, за да построи химически заводи в Силистра. Тя спира да си изплаща заемите, а ипотекираните активи са прехвърлени на мним кредитор-офшорка

Панамските документи: Маджо "ужилил" банки с милиони - 1
Изображение: БиволЪ
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Лидерът на силова групировка от 90-те години на миналия век и началото на този, Младен Михалев – Маджо, е краен собственик на фирма, ощетила ОББ и ДСК с милиони. Това разкриват Панамските документи, до които се добраха от "БиволЪ" като партньор на Международния консорциум на разследващите журналисти ICIJ. “Ужилването” на банките ставало през верига от офшорни фирми, свързаната с Маджо “Интернешънал Асет Банк” и съдии от родната му Силистра.

Накратко: как може да се източи банка?

Фирма усвоява 9 милиона евро банкови заеми, за да построи химически заводи в Силистра. Тя спира да си изплаща заемите, а ипотекираните активи са прехвърлени на мним кредитор-офшорка, на която съдът помага да предреди банките, да заличи техните ипотеки и в крайна сметка да прехвърли всички активи на друга офшорка, чийто краен собственик е Маджо.

Историята започва още през 2006 г, когато ОББ гарантира облигации за 6 милиона евро на фирмата “Бросс холдинг” АД. С тях тя започва да строи два химически завода за технически аерозоли, силикони и уплътнители в “Индустриален парк Силистра”. Парите обаче не стигат и през 2011 г. ДСК отпуска още 3 милиона евро за доизграждането на завода и складовете.

“Бросс холдинг” обслужва заемите в продължение на няколко години, но финансовите резултати на фирмата се влошават и се появяват затруднения да изплати остатъка от 10 милиона лева. Това, което се разиграва впоследствие е класическа схема с “гнили ябълки” – офшорки, банка и услужливи магистрати успяват да “ужилят” ОББ и ДСК с милиони, а Маджо става щастлив собственик на производствените мощности, построени с тези пари.

Действие първо: Офшорен мним кредитор

От публичния доклад за дейността на Бросс Холдинг АД за 2008 г. се разбира, че основната обслужваща банка на дружеството е “Интернешънал Асет Банк”. Тя е и единственият посочен “външен източник на ликвидност”. Впоследствие тази банка, свързвана с Маджо, ще има ключова роля за “елиминирането” на кредитите към ОББ и ДСК.

Схемата се задейства през 2012 г. с внезапната поява на нов кредитор на “Бросс холдинг”. Това е “Диси&Кем къмпани” от щата Делауеър в САЩ, която после е преместена на Сейшелите. Тя предявява договор за доставки на 20 хил. тона стирол годишно от 2007 г. и претендира, че “Бросс Холдинг “не е доставила нищо и дължи 43,4 милиона лева с лихви и неустойки. До 2011 г. в отчетите на “Бросс холдинг” няма отразено подобно задължение – пише в. Капитал.

“Диси&Кем къмпани” започва дело срещу “Бросс холдинг” АД. Ответникът обаче не изпраща адвокати да го представляват и защитават в съда. Съдът в Силистра, където е преместено седалището на “Бросс”, набързо приема за основателно вземането на офшорката за 43.4 млн. лв.

След това “Диси&Кем къмпани” предприема действия по събиране на вземанията си и през пролетта на 2013 г. продава активите (химическите заводи и оборудването) на “БП Индъстрис”. Тази фирма е собственост на някой си Божидар Пеев, очевидно сламен човек без никаква бизнес история. Веднага след като купува активите, “БП Индъстрис” заличава ипотеките в полза на банките ОББ и ДСК.

Част от производствената линия в завода за аерозоли и силикони на “Бросс” в Силистра. В момента заводът не работи.

В резултат от сделката, заводите се оказват “собственост на трето лице, напълно изчистени от тежести и недосегаеми от кредиторите” – посочват ОББ и ДСК, които атакуват в съда заличаването на ипотеките.

Според банките кредитори заличаването на ипотеките е недопустимо от правна страна действие, но това става възможно с помощта на съдията по вписванията от Силистра Красимир Данаилов Дечев. Той е уволнен през 2014 г. от тогавашния правосъден министър Зинаида Златанова след решение на ВСС, но ВАС го връща на работа и до момента той правораздава.

Действие второ: Банка – “гнила ябълка” и Маджо

След като “БП Индъстрис” придобива активите и заличава ипотеката се случват няколко събития с отчетлив “сикаджийски” привкус. Най-напред фирмата е продадена от Божидар Пеев на “Тин Комерс” ООД. Тя е собственост на кипърската офшорка Almara Trading и на стар бизнес съратник на Маджо – Стефан Атанасов Николов. Двамата са били съдружници във фирмата “ПМС” ООД още в началото на 90-те припомнят данни от Държавен вестник.

Освен това Николов е бил председател на съвета на директорите на СИК-аджийската фирма “Интергруп България” АД и акционер в Първа Източна Международна Банка, която после се трансформира в Интернешънал Асет Банк. А офшорката Almara Trading в момента е мажоритерен акционер във ФК “Славия”.

Именно в Интернешънал Асет Банк “БП Индъстрис” учредява особен залог на цялото предприятие, придобито от “Диси&Кем Компани”. А банката щедро продава активите на нова фирма с офшорна собственост – “Феникс Кемикълс”. На цена от 100 лева.

“Забележителното в случая е, че на практика “Феникс Кемикъл” купува за 100 лв. два химически завода в Силистра, обезпечени със залог към двете банки за 10 млн. лв. В тази плетеница от учредени залози и продажби изначалните кредитори ОББ и ДСК са напълно елиминирани”, се казва в съобщение на ОББ и ДСК, цитирано от Медияпул. От това съобщение научаваме и остатъчната сума от заемите, които първоначално са за 9 милиона евро.

Според Търговския регистър дружеството “Феникс Кемикъл” е собственост на Phoenix Chemicals Resource Limited, регистрирано на Британските вирджински острови. Това дружество от своя страна е собственост на друга офшорка на име OMNI Capital Assets Ltd.

През 2014 г. тогавашният управител на “Феникс Кемикъл” Йордан Любенов Джингаров е попълнил декларация по Закона “Пеевски” за разкриване на истинските собственици на офшорките. В нея той е посочил като краен собственик молдовската гражданка Татяна Воздовская (виж декларацията със заличени лични данни от Биволъ).

Но документи от архивите на панамската фирма “Мосак и Фонсека”, които изтекоха към “Зюддойче Цайтунг” и Международния консорциум на разследващи журналисти ICIJ, сочат категорично друго.

Реален собственик на Phoenix Chemicals Resource Limited, а оттам и на “Феникс Кемикъл” се явява лицето Младен Йорданов Михалев.

През 2013 г., когато Интернешънал Асет Банк продава на “Феникс Кемикъл” заводите за 100 лева, акционер в банката е съпругата на Маджо – Елена Благоева Михалева. Oсновният акционер в банката е “Динатрейд Интернешънал” ООД – офшорен субект, представляван от сикаджията Кирил Барбутов – “Барбута”. Барбутов е декларирал през 2014 г., че собственик на “Динатрейд” е шампионът по борба свободен стил Валентин Йорданов, носител на орден “Стара планина” за изключителните си заслуги към българския спорт. Младен Михалев и Барбутов също са бивши борци и олимпийски надежди.

Съпругата на Маджо е акционер в Интернешънал Асет Банк

В американските дипломатически грами, изтекли в Wikileaks е отбелязано, че Интернешънал Асет Банк е банка “гнила ябълка”, която се занимава с пране на пари от престъпна дейност. Буквалният цитат е:

Банката на СИК – една от бившите най-влиятелни групировки на организираната престъпност в България.

Младен Михалев – Маджо, който очевидно е свързан с банката чрез съпругата си, е посочен в друг доклад, подписан от посланик Джеймс Пардю, като един от основателите на групировката СИК – Интергруп

Незаконните действия на Интергруп включват наркотици (главно хероин), финансови измами (чрез връзки с компанията за финансови гаранции АМИГОС), кражби на коли, трафик на крадени автомобили, контрабанда, изнудване, рекет и проституция. – пише Пардю

Към днешна дата сред членовете на надзорния съвет на банката са Румяна Любенова Гоцева-Йорданова – дъщеря на бившия зам-шеф на Първо главно управление на ДС и бивш външен министър Любен Гоцев, както и бившият дипломат Виктор Вълков.

Гоцев и Вълков са известни и като членове на неформалния властови център наричан кръга “Монтерей”, заради честите сбирки в едноименния ресторант. Кръгът обединява предимно висши офицери – генерали и полковници от бившата Държавна сигурност на комунистическия режим, които решават съдбата на България и представляват едно постоянно и сенчесто правителство, което дърпа конците на видимите обществени и политически субекти в страната.

“Монтерейци” са известни още с прозвището “Генералското движение”, а също и с разговорното “Дядовците”. Знае се, че Маджо, който живее предимно в Швейцария, също е близък до този кръг. През 2014 г. репортери на в. “24 часа” дори успяват да заснемат Младен Михалев на сбирка с “монтерейци”, на която той се появил с многобройна охрана. Източници от “генералските среди” споделят, че “Патрон” или пряк отговорник за Маджо в “Монтерей” се явява бившия посланик, външен министър, вицепремиер и агент на ДС – Виктор Вълков.

Асет Банк знае, но не казва кой е собственик на “Феникс Кемикъл”

Биволъ изпрати въпроси до Интернешънал Асет Банк дали там знаят кой е реален собственик на “Феникс Кемикъл”, тъй като дружеството и до момента е заложено в банката като обезпечител на дълг към друга офшорка – “Бистоу Лимитид”.

От Интернешънал Асет Банк отговориха, че “преди встъпване в отношения с дружеството и в изпълнение на законовите си задължения по ЗМИП сме идентифицирали физическото лице – действителен собственик на Феникс Кемикъл ЕООД чрез събиране на информация, представляваща лични данни”.

Именно заради личните данни от банката отказват да назоват собственика, но дават насока: че “отговор може да бъде търсен в публично достъпната информация на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел в частта “действителен собственик”.

Както вече стана ясно, в регистъра като краен собственик е посочена молдовската гражданка Татяна Воздовская, но декларацията очевидно не отговаря на фактическото положение на нещата.

От банката отказаха информация дали задълженията, които обезпечава “Феникс Кемикъл” с всичките си материални активи се изплащат редовно, “поради задължение за конфиденциалност спрямо клиента ни, както и с оглед задълженията съгласно Наредба № 22 на БНБ от 16 юли 2009 г. за Централния кредитен регистър.”

ДСК цедирала кредита на фирма свързана с Маджо

Колкото до засегнатите от “ужилването на Маджо” банки, те са подходили различно към проблема. Както става ясно от отговор на наше запитване до ДСК, банката е цедирала кредита си от 3 милиона евро:. Банка ДСК продаде вземането си към Бросс Холдинг през септември 2017 г. и съответно нямаме информация за развитието на казуса оттогава – съобщиха от пресслужбата на банката. Оттам не пожелаха да уточнят на кого и за колко е продадено вземането.

Проучване на Биволъ установи, че действително на 3.10.2017 г. банка ДСК е цедирала ипотечните си вземания към “Бросс Холдинг” АД на едноличното ООД “Кемикъл Индъстри Парк”. По всичко личи, че фирмата е “куха”, учредена е малко преди да изкупи кредита на “Бросс” в края на 2016 г., с 1000 лв. уставен капитал внесен в “Интернешънъл Асет банк”.

Цесията е станала на 2 части с обща сума от малко над 6 млн. лв, които “Кемикъл Индъстри Парк” ЕООД, е платила на ДСК. Фирмата е практически без дейност и капитали и е взела парите от ИАБ където има учреден Залог на търговско предприятие. Така ДСК успява да се измъкне на практика без щети от схемата.

“Бросс Холдинг” АД е обявено в несъстоятелност и има назначен от съда синдик, който трябва да удовлетвори претенциите на кредиторите. Към настоящия момент кто един от основните кредитори е вписана от синдика и кипърската офшорка “Бистоу Лимитед”.

Въпреки, че нейната собственост е скрита зад няколко офшорни фирми, фирмата присъства в България като 1/2 собственик на Акционерното дружество “Слънчев бряг консултинг и инженеринг”. Другият съсобственик там е съпругата на дългогодишния бизнес партньор на Маджо – Младен Мутафчийски, с когото построиха луксозният хотелски комплекс – “Хелена”.

Общият бизнес в туризма в Слънчев бряг на Мутафчийски и Младен Михалев е публично известен, защото след смъртта на Мутафчийски именно Маджо пое цялата работа по хотелите в курорта и дори прекарва голяма част от лятото именно в “Хелена”.

“Бистоу” излиза в момента и като съсобственик в СИК-аджийската фирма за търговия с горива “Интерпетролиум енд партнърс”, където влиза непосредствено след убийството на Стоил Славов през 2004 г..

Връзката на тези две бизнес направления на “Бистоу” с Маджо е прозрачна. Още повече, че интересите на “Бистоу Лимитед” по казуса със силистренския завод се защитават не от друг, а от адвоката на Младен Михалев – Николай Борисов.

Интересна подробност е, че телефонните координати на “Кемикъл Индъстри” посочени в съдебната регистрация, съвпадат с телефоните на столичния адвокат Емил Личев. Същият е и член на Борда на директорите на “Слънчев бряг консултинг и инженеринг” АД, заедно с офшорката “Бистоу лимитед”, за която стана дума по-горе.

Налага се изводът, че именно Михалев е изкупил задълженията на “Бросс” от ДСК, като голямата част от парите са отпуснати на кухи фирми от Интернешънъл Асет Банк.

ОББ води дела “до дупка”

Банка ОББ обаче продължава и до днес с усилията да се пребори с офшорките, като делата циклят между родния град на Маджо, където съдиите последователно се произнасят в полза на свързаните с него офшорки, и апелативния съд във Варна, който отменя решенията от Силистра и дава право на банката.

В ролята си на банка-довереник ОББ АД, заедно с адвокати избрани от облигационерите, продължава да защитава интересите на облигационерите в поредицата неприключили дела, по които в множество от случаите Окръжният съд в Силистра отсъжда в полза на схемата, прилагана от страна на „Бросс Холдинг“ АД, а на следваща инстанция – Варненският апелативен съд се произнася като коректив за законосъобразност и отменя незаконосъбраните решения. – посочват от ОББ, в отговор на въпроси от Биволъ.

Решението на Варненския апелативен съд е потвърдено на 24 октомври 2018 г. от ВКС , с което съдът приема за установено, че извършеното заличаване на ипотеките е нищожно и постановява да се извърши заличаване на вписваното заличаване.

Апелативните съдии са отменили и абсурдното юрисконсултско възнаграждение от 1,3 милиона лева, присъдено на “Диси&Кем Компани” от силистренските съдии.

Въпреки решенията на Варненския апелативен съд и ВКС, развръзка няма и до момента. По последни данни съдия по вписванията при РС – Силистра отново “светкавично” е спрял производството по двете молби на банката да се заличи заличаването на ипотеките в Служба по вписванията Силистра, внесени на 02.01.2019 г. Решението на съдията по вписванията е получено два дни по-късно, на 04.01.2019 г. На банката тогава е даден едномесечен срок да предяви иск, с който да обори претенциите на “Феникс Кемикъл” ЕООД. Веднага след произнасянето на ВКС, “Феникс Кемикъл” е депозирала искане да бъде спряно производството при евентуално искане от ОББ да се заличи заличаването на ипотеките.

Това означава, че банката наново ще трябва да води исково дело, за да установи правата си, с което се цели забавяне с още няколко години. – жалват се от ОББ.

На въпрос дали знаят кой е крайният собственик на “Феникс Кемикъл”, от ОББ отговориха, че нямат такава информация.

Адвокат на Маджо излъгал за участието му в друга офшорка?

Вестник “24 часа” като медиен партньор на ICIJ публикува през 2016 г. данни от Панамските документи, според които Младен Михалев е собственик на офшорката Anfield Finance Ltd. В публикацията е цитиран също неговия адвокат Николай Борисов, който твърди, че през 2004 г. Маджо е прехвърлил на други юридически лица акциите си в Anfield и оттогава нямал отношение към тази фирма.

Биволъ се свърза с адв. Борисов, който потвърди казаното пред в. 24 часа, че неговия клиент няма отношение към Anfield Finance Ltd. от 2004 г. насам.

Това твърдение не съответства на наличните документи, според които Младен Михалев и през 2017-та г. е бил реален собственик на Anfield Finance Ltd.

Панамските документи сочат, че Маджо се явява реален собственик най-малко на три офшорни компании, зад които крие бизнес в България. Te сa Anfield Finance Limited, Phoenix Chemicals Resource Limited и Buline Investments Limited.

През 2008 – 2009 г. Anfield Finance е мажоритарен акционер на ФК “Славия”, който от години се представлява от Венцислав Стефанов, друг ортак на Маджо от сикаджийските години. Тогава Anfield Finance е упълномощила като представител Стефан Николов, същото лице, което се появява и в схемата с ужилването на банките. Председател на общото събрание на акционерите на ФК “Славия” е адвоката Николай Борисов.

Относно “Феникс Кемикълс” адв. Николай Борисов заяви пред Биволъ, че не знае нищо за офшорната собственост на неговия клиент в тази фирма.

Как “офшорният” закон на Пеевски се обърна срещу създателите си

Изводът, който може да се направи от тези разкрития е, че законът “Пеевски-Цонев” за разкриването на офшорната собственост, приет през 2014 г. на практика не работи. Той обаче дава добри основания за изобличаване на нечисти интереси, тъй като задължава офшорните собственици да се обозначат с изрични декларации, което води до неговото нарушаване – или не се декларира нищо, или се декларират неверни данни.

Така всъщност Пеевски и Цонев вкараха тежък автогол на своя отбор, тъй като го поставиха в ситуация да върши умишлени закононарушения, чрез съставяне на документи с невярно съдържание, което е съставомерно. Очевидно сметките са били, че надеждно скритите реални собственици няма как да бъдат разкрити, а и да бъдат разкрити, няма да бъдат разследвани.

Тези сметки обаче са правени без да се отчетат международните журналистически разкрития, откъдето изскачат истинските собственици на офшорките,

По принцип прокуратурата би трябвало да търси отговорност от лицата, които са подавали декларации с невярно съдържание, какъвто е случаят с “Феникс Кемикъл” и документът подписан от управителя Джингиров, посочващ като краен собственик друго лице, а не Младен Михалев. До момента обаче не е известно някой да е бил подведен под отговорност за фалшива декларация по закона “Пеевски-Цонев”.

В предишните си разследвания базирани на Панамските документи Биволъ разкри, че адвоката на Делян Пеевски – Сашо Ангелов, е реален собственик на ключови офшорки, владеещи многомилионни активи, свързвани с депутата и медиен магнат.

Адв. Сашо Ангелов стои и зад офшорката “Виафот”, която е начело на юридическата атака за овладяване на оръжейния завод “Дунарит”. Неговият собственик Емилиян Гебрев свързва тази атака с опита за физическото му отстраняване чрез отравяне с бойно отровно вещество със състав подобен на “Новичок”. Зад Пеевски и Ангелов също прозира тъмната сянка на Кръга “Монтерей”.

Източник: "БиволЪ"


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сиромаха

    64 5 Отговор
    За милиони НЯМА ЗАКОНИ за кокошка няма прошка!!!!! Аз имам една кредитна карта от ДСК 1000 лв. от 4-5 години сигурно вече са станали 3-4 хилки!!!!!! Е НЯМА ДА ИМ ГИ ДАМ доброволно!!!!!!!! Ако могат на сила да си ги Вземат.
  • 3 Stoich

    5 132 Отговор
    "Биволь", джендърчета смотани и недорасли! Много сте зле! Като нямате акъл да правите пари, поне не джавкайте срещу истинските мъже!

    Коментиран от #9, #28, #36

  • 4 Софиянец

    47 10 Отговор
    Те вместо да разследват фирмите му свързани със синята зона се занимават с глупости.

    Коментиран от #32

  • 5 Извод

    70 3 Отговор
    Кой реално стои зад ДСК, че чак Маджо го е хванало шубето и си е изкупил дълга, докато ОББ го д*ха?

    Коментиран от #13

  • 6 Сух

    63 2 Отговор
    При положение, че всичко се знае,защо не се задейства държавния апарат и не търси отговорност от тези лица? Нас за най-малкото ни глозгат кокалите. Платеняците къде са да възхваляват кумирите си, заради които България потъва като пробита лодка. Ба. хти народа, ба. хти дърхавата

    Коментиран от #10

  • 7 koistoi

    47 1 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Кой реално стои зад ДСК, че чак Маджо го е хванало шубето и си е изкупил дълга, докато ОББ го д*ха? "


    Megdet Rahimkulov или иначе казано руските шефове от ГРУ.
  • 8 ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА

    38 1 Отговор
    Спомням си преди време се бяха сдърпали маджо и боко ,за едни пари тъкмо бахме взели власта.Ама и двамата са много отмъстителни и си стиснаха ръцете да не се закачат от страх да не се поръчат взаимно,но реално силистренеца е по влиятелен от нашия,ама всички сме слуги на --котараците и на монтерей

    Коментиран от #29

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 смях

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "Сух":

    Защото "апарата" е част от схемата.
  • 11 Кой68

    35 1 Отговор
    Редно е прокуратурата/има ли я изобщо/ да разрови обора ФК"Славия" и да попитат Гарфилд?
  • 12 Тегавар

    37 0 Отговор
    Да не се окаже след някоя друга година, че се е облажил и от КТБ- ше бъде доста "стряскащо" откритие
  • 13 Kubeto

    17 5 Отговор

    До коментар #5 от "Извод":

    Орбан/Унгария и от там натиск чрез Боко тивоко!

    Коментиран от #17, #23

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Орбан ли

    13 8 Отговор

    До коментар #13 от "Kubeto":

    Орбан го държат Руските служби, като чанта за пазаруване.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 лаборант

    19 1 Отговор
    Я малко по-подробно. Как се заличават ипотеки?
  • 21 Гост

    26 0 Отговор
    Малей , а нас ако не сме платили кредитите си, чси веднага ще дойде..... А тука и съдии помагали.....
  • 22 1212

    20 8 Отговор
    Браво на Маджо! Един поне да точи банките, не само те да точат нас! Ама съм чувал, че един модерен ляв е завлякла неговата банка с няколко милиона :) Демек... всичко се връща на тоя свят :P
  • 23 Киркор

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Kubeto":

    ГРЕШКА!!!
  • 24 пнн

    4 13 Отговор
    Защо ровите Маджо бе? До там ли стигнахте?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 кирчо

    12 1 Отговор
    В България няма проблеми !
    Няма и българи !
  • 27 тези лафове са за

    4 0 Отговор
    пазара!Някой казал? Кой!?Някой?Лаф да става....
  • 28 Аполо

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "Stoich":

    Кво ревеш бе,кавал сикаджийски, кви мъже сте вие, педали дето бухахте за кинти дедовци от ДС
  • 29 Самюъл Джаксън

    9 3 Отговор

    До коментар #8 от "ЦЕЦО АПАРТАМЕНТА":

    Ето я истината :"Към днeшнa дaтa cрeд члeнoвeтe нa нaдзoрния cъвeт нa бaнкaтa ca Румянa Любeнoвa Гoцeвa-Йoрдaнoвa – дъщeря нa бившия зaм-шeф нa Първo глaвнo упрaвлeниe нa ДC и бивш външeн миниcтър Любeн Гoцeв, кaктo и бившият диплoмaт Виктoр Вълкoв."
    Кво се правиш на луд бе Цецо Апартамента , недей да намесваш Борисов , всички ДС кадровици и агенти сте намесени и мазни комуняги . И после кой окрал България , ще намесвате някакви СДС мижитурки , на които няма да позволят и надникнат в далаверата.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Абе

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    Май до колкото разбрах,фирмите са му от времето на червената зона
  • 33 hhh

    0 1 Отговор
    tova e palna laja da okriqt ybistvoto na ba6tami i nasledstvoto ot 200 miliarda , tainoto mom4e 93 godina. sprete sas tapotiiite 35 godini e rabotel za balgarskiq narod ama nikoi nego preznava .............
  • 34 hhh

    0 0 Отговор
    tova e palna laja da okriqt ybistvoto na ba6tami i nasledstvoto ot 200 miliarda , tainoto mom4e 93 godina. sprete sas tapotiiite 35 godini e rabotel za balgarskiq narod ama nikoi nego preznava .............
  • 35 hhh su 57

    1 0 Отговор
    tes koito go ubiha imu zemaha kapitala sa ojileli panamski raboti za tezi laji moje da badete sadeni. sinamu tainiq 1993 e tuk
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.