Last news in Fakti

6 Октомври, 2019 21:24 27 218 36

Корупционни схеми разтърсиха Плевен

  • плевен-
  • схема-
  • корупция-
  • зоп-
  • обществени поръчки

Населението е ощетено с 1 200 000 лева

Корупционни схеми разтърсиха Плевен - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Над 20 милиона от парите на европейските и български данъкоплатци са похарчени чрез грубо нарушение и манипулиране на Закона за обществените поръчки. Това става ясно от решение на Великотърновския административен съд, в което се казва, че Министерство на околната среда и водите правилно е наложило финансова санкция в размер на 1 200 000 лв. (словом – милион и двеста хиляди) на Община Плевен, все още управлявана от Георг Спартански, съобщава novini.bg.

Какви са фактите?

През 2017 г. Плевен и Долна Митрополия сключват договор с екологичното ведомство за изпълнение на проект по Оперативна програма „Околна среда“. Става дума за водния цикъл Плевен-Долна Митрополия. Изпълнението и реализацията са възложени на две дружества, а процедурата се провежда по Закона за обществените поръчки (ЗОП).

Получилите близо 20 милиона (без ДДС) платени от нашия джоб са „Запрянови 03“ ООД (по Обособена позиция № 1) и ДЗЗД „Аква билд Плевен“ (по Обособена позиция № 2). Според три независими един от друг наши източници, тези субекти са свързани с лица на висши позиции в общинската администрация, с бивши и настоящи политици на национално ниво, със сенчести бизнес кръгове и участващите в тях съмнителни бизнесмени.

Какви са изводите:

1. Благодарение на неволната или умишлена некомпетентност (или безстопанственост, което е престъпление, санкциониращо се с лишаване от свобода според Наказателния кодекс) на Спартански и неговия екип плевенските данъкоплатци ще трябва да платят милион и 200 хиляди. Една от възможните причини за това е неумението на плевенската администрация да работи с програмите и проектите на Европейския съюз.

2. Над 20 милиона европейски пари са раздадени на близки до местната власт фирми в нарушение на закона. Процедурата е видимо компрометирана. Доказателство за това е решението на административния съд.

И тук следват въпросите:

1. Към МОСВ – уважаеми министър Димов, ще сезирате ли новата европейска прокуратура за измами с европари на територията на Плевен и региона?

2. Към прокуратурата – държавното обвинение не цепи басма на кметове от ГЕРБ и БСП, видяхме вече примери от Септември и Костенец. Но докога ще си затваряте очите за доказаните от Темида безобразия на плевенския кмет? Ще стигне ли смелост на подопечните ви магистрати, за да се заловят с делата на Спартански? Или може би над него действа политически или друг чадър.

3. Към Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) – има ли основание да се твърди, че в Община Плевен действа Организирана престъпна група (ОПГ) за източване на еврофондове и кражби на публичен ресурс? Хванахте фризьорката Иванчева, но тя е лесна. Ще се заемете ли със Спартански?
Тепърва ще видим имената и лицата на ограбилите Плевен и неговите граждани през последните четири години. Скоро ще станат обществено достояние нови уличаващи данни и документи за свързани с корупция кмет, зам.-кмет, бивши и настоящи политици, съмнителни бизнесмени.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 48 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    79 11 Отговор
    То населението в Плевен се ощетява и с 200 души на година доколкото разбрах. Така че корупционните схеми ще се решят от самосебеси, като в Плевен не останат българи. Като останат само турци, тсигани и араби ще се избиват и ще има щастлив край.

    Коментиран от #17

  • 2 Всичко Се Знае

    47 3 Отговор
    Че в Костинброд корупция хич няма..
  • 3 плевен

    50 9 Отговор
    По думите на Бойко Борисов, той подари Плевен на Спартански. Просто не подкрепи собствения си кандидат. По същият начин, против интересите на собствената си партия, направи Александър Йорданов евродепутат. Та да се върнем на въпроса: Каква е разликата между ГЕРБ и Спартански? Реформаторският блок. Дори и да го няма вече, покровителите му остават. А от тях се плаши дори Борисов.

    Коментиран от #20

  • 4 Гост

    53 4 Отговор
    Значи , така както аз разбирам нещата..... Май дойде време всички аут и в затвора..... Народ не остана , останаха само търтеи те които крадат. До кога ще си делят Европари те , ама 7змислят разни данъци и стратегии.. От 30 години само закони променят . И нищо друго не правят.... Законите ги имаме, но никой никого не съди за злоупотреби.... Данък телевизор ли, през крив макарон ще ми гледате парите..... Аз си плащам на операторите ...... 20лв.. Всеки месец.... За телевизия..... Нали ако всеки си махне телевизора , то и без това няма какво да се гледа , тези ще фалират...... От телефона и лаптопа ще гледам и чета. И без това телевизорът ми е като мебел.... Ще го изхвърля през терасата , и пак няма да плащам.... Глупав народ сме, ей, глупав..
  • 5 dada

    34 21 Отговор
    абе вие от факти собственост на пеевски ли сте ?
  • 6 Корупция в Плевн

    38 4 Отговор
    Това при Бойко не може да стане. А ако са ги хванали значи Бойко не е участвал . Ръйш ли. И да си играч , трябва да знае правилата.
  • 7 коко

    21 19 Отговор
    Ами ако се окаже че лъжете,защо не се е подписал драскача?
  • 8 Антон

    38 28 Отговор
    Поредната компрометираща статия на Герб!
    Спартански е честен и достоен човек с главно Ч
  • 9 Бате Бойко

    17 7 Отговор
    Много ми се иска да сложа един милиционер за кмет на Плеен

    Коментиран от #27

  • 10 МАФИЯТА КОЛИ И БЕСИ

    31 8 Отговор
    НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА - ПРОПАДНАЛА КАТО НАШАТА - И ТАКОВА СТРАХЛИВО И ПРОСТО ПЛЕМЕ КАТО БЪЛГАРСКОТО !!!
    НЕ ПЛАЧЕТЕ СТРАХЛИВЦИ - ВИЕ ИМ ПОЗВОЛИХТЕ ВСИЧКО ТОВА С ПОВЕДЕНИЕТО СИ БЕЗУЧАСТНО!
    РИБАТА МИРИШЕ ОТ ГЛАВАТА - ТАЗИ ГЛАВА СТРОШЕТЕ НА ИЗБОРИТЕ!
    МАФИОТСКАТА ГЛАВА НА ГЛАВАТАРИТЕ НА ГЕРБ=БСП=ДПС="патриотчета" от тоталитарната Държавна Сигурност , която чрез ГРЕШЕВ - ЩЕ КОЛИ И БЕСИ ВСЕКИ КОЙТО НЕ КРАДЕ С НЕЯ ! ДОКАТО ИМА ЗА КРАДЕНЕ! ГЛАСУВАЙ ЗА НЕ УЧАСТВАЛИ ВЪВ ВЛАСТТА ХОРА , СМЕЛИ И НЕ ОПЕТНЕНИ , ЗА МЛАДИ УЧЕНИ - ИМА ТАКИВА МАКАР И ДА СА МАЛКО , И НАЙ-ВАЖНОТО СЛЕДЕТЕ ИЗБОРНИТЕ ПРОТОКОЛИ ПРОТИВ ПОДМЯНАТА ИМ - ВЪПРЕКИ ПРЕЧЕЩТА ПОЛИЦИЯ - КОЯТО ЗАЩИТАВА МАФИЯТА!!!
    ДРУГ НАЧИН НЯМА ДРУГОТО Е НАШАТА И НА ДЕЦАТА НИ БАВНА И НЕДОСТОЙНА СМЪРТ!!!
  • 11 Бай Ганьо

    16 22 Отговор
    Поредната платена пачавра на кухата тиква. С колко ли к*** са и платили, за да надраска тази глупост?
  • 12 Кнежа

    12 2 Отговор
    Ха ха в Кнежа бе същото и се потули
  • 13 12345

    24 20 Отговор
    Крайно време е на тоя Спартански да му излязат кирливите ризи.Всички разбраха че нищо не става и от него.Лошото е че пак няма да има осъдени и наказани боклуци.Милиони левове потънаха по разни фирми от програмите РЕГИОНИ В РАЗВИТИЕ,а нищо няма налице и града тъне в мизерия и разруха.Некадърник смотан
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Брах ви лайката гербаджийска

    12 9 Отговор
    Герберчетата са се стреснали яко че ПАК няма да имат кмет в Плевен и гледай сега какео става баце, яко заливане с помия, а до колклто си спомням боко клоуна от джипа се йвалеше как направил воден цикъл на плевен и на долна митрополия, а сега разбираш ли кмета крал хахахаха
  • 16 Присаден

    15 5 Отговор
    Те в плевен всички са си рода, така че за обществени поръчки трябват чужденци.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 като БГ няма

    22 2 Отговор
    Ако парите които се наливат .. не се присвояваха..... тази държава трябваше вече да е чисто нова ... дори и най-малките села ... няма какво да кажа :) България
  • 19 Плевен мрази герб

    17 9 Отговор
    Е толкова ли го закъсахте бе гербаджийчета, че чак предизборни компроматчета вадите от скъсания чувал хаха и пак нямате шанс в Плевен, никога повече гербаджия няма да седне на кметския стол тука
  • 20 Той Боко

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "плевен":

    не си подкрепи "кандидата", щото "делеше" само на едно ;))) и пееше "Цъфнал ГЕРБ" с Цеца. В същност Спартански си е "В" отбора на ГЕРБ, но знае "правилата" и слушка. Реално общината се управлява от председателя на общинския съвет, който е от ГЕРБ и където ГЕРБ е с абсолютно мнозинство. А "Водният цикъл" започна при предния кмет на ГЕРБ, дето после не го "подкрепиха" и при председател на общинския съвет г-н Спартански, който е в "общинските дела" от време оно, барабар със стрина ви Цецка. Та ако си мислете, че е от сега...много сте се объркали. Кучето "влачи рейса" още от преди Найден зелен и горски.
  • 21 ДОКО

    5 7 Отговор
    ДЕВИЗЪТ НА ПАРТИЯ ГЕРБ..ПРАИ ДАЛАВЕРА И ГЕПИ ПАРАТА..
  • 22 Xa xa xa

    4 2 Отговор
    Лечков в Слиен колко открадна в Плевен има още да се учите 1 милион нищо не е говорим за 8 или 9 цифри вие сте още на 7

    Коментиран от #23

  • 23 За толкова се

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "Xa xa xa":

    казва. Ако разбереш за всичките, ще ти се "изпотят очилата". Мислиш ли че случайно икономическият екип на Боцко беше съставин от плевенски "специалисти" ;))))))
  • 24 Trakt

    3 1 Отговор
    Ами долна митрополия защо нея коментирате какво се случва там тя също е водеща във водния цикъл

    Коментиран от #26

  • 25 Trakt

    2 1 Отговор
    Ами долна митрополия защо нея коментирате какво се случва там тя също е водеща във водния цикъл
  • 26 Щото ще има

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Trakt":

    ДАНС уит ми ;)))))
  • 27 marquise

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бате Бойко":

    Като в Шумен.
  • 28 безпартиен

    2 1 Отговор
    Софиянски го оправдаха,защото решенията са взимани от колективен орган на управление,който не носи отговорност-общински съвет.И този ще го оправдаят поради същата причина,независимо, че предложенията са дадени от него,решението е взето от общинския съвет.
  • 29 ПОПЕТО

    2 1 Отговор
    САМО ТАМ ЛИ, КУЧЕ ВЛАЧИ ДИРЯ НЯМА, В КОЧИНАТА, В КОЯТО ПРЕВЪРНАХА СТРАНАТА НИ...
  • 30 Веско

    0 1 Отговор
    Харесвам предаването на Антон Тодоров "Документите".Какво е това-" решение на Великотърновския административен съд".Ами нещо като № и дата?Така де,все пак да го видим това решение.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БокоТиквеника

    3 1 Отговор
    Ако се развършеете из Кайлъка ще ви стане ясно че: НАШАТА МАФИЯ СИ ИМА ЦЯЛ ГРАД... СЪОТВЕТНО И ДЪРЖАВА!
  • 33 станиМЪКООО

    0 1 Отговор
    ЗАПРЯНОВИ 03 ООД е фирма от Асеновград! Хайде да познаем (от три пъти) досегашния гл.про-ор от кой град е? А новия кого ще слуша, въпреки че не желае да му говорят! ТЕ са му казали преди "ИЗБОРА" ,толкова, точка!
  • 34 БокоТиквеника

    0 1 Отговор
    Живота скъп! Народа прос! Ми да ходи гладен, гол и бос!
  • 35 добър опит ГЕРБ

    0 1 Отговор
    Плевенчани няма да обърнат гръб на Спартански.
    Заради 2 мафиотски фирми няма да обърнат гръб на Гецката Спартански. а Герб колко пара зе каъ външен дълг ?!а?!
  • 36 Красимира

    0 1 Отговор
    Тук можете да видите доказателства на сателитно следене от злобни врачани.

    https://krasimira.webnode.com