Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 08:38 6 402 13

Как БФС харчи милиони от държавата за детски футбол

  • детски футбол-
  • екип-
  • бфс

Договорът за доставка на футболни екипи е подписан от афганистански граждани, единият от тях обаче не знае

Как БФС харчи милиони от държавата за детски футбол - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Скандалите около Българския футболен съюз не спират и след оставката на президента Борислав Михайлов. Разследване на bTV разкрива как БФС харчи милиони левове, отпуснати от Министерството на младежта и спорта, за какво ги харчи и къде отиват въпросните пари. В периода 2015 - 2018 г. БФС е получил 5,5 млн. лева от държавата за развитие на детско-юношеския футбол. За три години министерството отпуска на съюза малко над 1 млн. лева за футболни екипи.

Спортният министър Красен Кралев и доскорошният президент на БФС Борислав Михайлов подписват три договора - всеки за по 336 хил. лева. Седмица след първия договор Михайлов подписва споразумение за доставка на 11 200 футболни екипа плюс близо 1800 топки.

Името на дружеството, което според документите е доставяло екипировка за малките футболисти, е "Белал Сохайб". Фирмата е създадена от двама афганистанци. Любопитното е, че името "Белал Сохайб" по никакъв начин не е познато на заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов, въпреки че се предполага, че фирмата е бизнес партньор на футболната централа.

Нещо повече - една от жените, която е подписала като управител договора за втория транш от 336 хил. лева, казва, че не знае за такъв договор и никъде не е поставяла своя подпис. Цената на един екип от Афганистан, посочена в договора, е 25 лв. с ДДС. От bTV провеждат свое проучване, в което в рамките на само един ден успяват да договорят по-изгодна оферта от договорената от БФС - само за 22 лв. с ДДС.

За три години БФС е платил за доставката на 33 600 екипа. Или - с други думи - е купена тениска за всяко пето дете у нас на възраст между 10 и 14 години. В същото време собственик на малък юношески клуб в София заявява пред bTV, че не е получавал никакви екипи от БФС.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    34 0 Отговор
    Да бе, похарчи ли са парите... Глупости... Откраднали са ги, не са ги похарчили...
  • 2 Димов

    24 0 Отговор
    Както "усвоява" всички останали средства - безсрамно.
  • 3 Героите от 94-та

    31 0 Отговор
    Играха навън, продаваха мачове! Като се прибраха, взеха нас да продават! Я вижте Данчо как рипа да оглави креслото, да подпише някой договор, щото така я е докарал, че в хотела му сам сервира кафетата,(няма кой да му работи), а често и сам си ги пие! Ся като не стана кмет, друг извор ще търси!
  • 4 Ал Каш

    19 0 Отговор
    Обзалагам се че нито една топка или екип не са стигнали до някое дете. Освен за момченцата дето излизаха с националния отбор да носят топки и флагчета. Парите са ги изпили.
  • 5 Лудогорец8

    16 0 Отговор
    Да крадеш, да крадеш ама чак от парите на децата е това вече е долно и гнусно! Алчни, крадливи уруди
  • 6 Почти

    8 0 Отговор
    Гледах репортажа, малко е неточен, 20лв без ддс имат оферта, което не са 22,а 24лв всъщност. А че са откраднати милиони. ..никой не се съмнява в това.
  • 7 Последния софиянец

    11 0 Отговор
    За компенсация на Прасен Крадлев и Перуката да се отрежат техните топки и да ги ритат децата.
  • 8 El Torro

    10 0 Отговор
    Това кражбата у нас стана като спорт, кой колкото може да открадне. Позакъсал бивш спортист или някой депутат или министър, бивш или настоящ му се урежда някъде местенце, вади голямата сламка и почва да смуче. Изобщо не им минава през главата, че трябва да се оправя държавата.
  • 9 БАТЕТО СЛАВКОВ

    8 0 Отговор
    ЛЕЧКОФ КОЛКО ЕМФИЕ ИЗШМЪРКА ОТ ТЕЯ МИЛИОНИ?
  • 10 безпартиен

    8 0 Отговор
    Извадете на показ заплащанията на месец на президента на БФС,на членовете на УС и ще стане ясно защо е тази борба за власт!Варна е поговорката,че каквото и да ви говорят,знайте,че става дума за пари!За много,много пари!!!Ама така е сигурно във всяка спортна федерация!Заплащанията са тайна!!!
  • 11 Пълна забрана на всички игри с топка

    3 0 Отговор
    Разрушаване на стадионите и базите и всички футболисти на белене да ритат топки от олово
  • 12 Този Онзи и Другия

    6 0 Отговор
    След БКП, само БФС успя да построи резиденция в Бояна
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.