Last news in Fakti

25 Ноември, 2019 15:52 20 880 70

Мистерии и самоубийства заради куфарчета с милиони

  • преход-
  • пране на пари-
  • милиони-
  • убийства

Новите богаташи на България, които препират партийните пари и техните покровители са готови на убийства, за да затворят устата на тези, които искат да ги спрат

Мистерии и самоубийства заради куфарчета с милиони - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Прословутите „куфарчета с пари” от началото на прехода, за които и досега се носят легенди, взеха жертви още в първите години след 10 ноември. Единиците, които тогава се възпротивяват срещу разграбването на държавата, се самоубиха мистериозно, пише "Труд".

Новите богаташи на България, които препират партийните пари и техните покровители са готови на убийства, за да затворят устата на тези, които искат да ги спрат. Смъртта им обаче трябва да изглежда като лично решение да се простят с живота.

Първата жертва на „куфарчетата” е Тинко Воденичаров – съветник на Тодор Живков. Той, както никой друг, е наясно с всички далавери на БКП, най-вече кой раздава милионите и в чии джобове влизат те. А средствата са огромни за онова време – близо милиард лева от сметките на ЦК.

Негови съратници твърдят, че Воденичаров е бил човекът, който възстава срещу дивашкия грабеж на държавата и даже заплашва, че ще разкаже всичко публично. Не доживява до това. През 1990 г. се самоубива мистериозно. Неофициално се говори, че някой му е затворил устата завинаги.

Година по-късно в главата се гръмва частният детектив и бивше ченге Янко Димов. Още през първите месеци на демокрацията той става телевизионна звезда. Непривикналият с подобни предавания зрител, с внимание следи изявите му в Канал 1, където Димов разказва за професията си и разследванията, които прави.

А те са изключително актуални и хората наивно вярват, че ще бъдат доведени докрай. Частният детектив се е захванал да нищи кой изнася куфарчетата с пари зад граница.

Смята, че така помага на новото демократично правителство да се бори с „червения октопод”. Не само бившите, но и новите партийни величия от всички цветове не могат да му го позволят. Намират го прострелян в дома му. Никой от близките му и приятелите му не вярва във версията за самоубийство.

Генералите също не са пощадени. Бившият шеф на Първо главно управление на ДС ген. Стоян Савов е намерен близо до родното му с. Лисичево, Пазарджишко, с куршум главата през януари 1992 г. По времето на социализма той отговаря за задграничните търговски дружества на партията, които въртят стотици милиони. След 10 ноември парите потъват в неясни сметки.

Савов е честен комунист и не може да преглътне ограбването на държавата, извършено от партийните му другари. Става изключително активен в желанието си да ги накара да върнат парите, което го прави изключително опасен. Куршумът не закъснява. В публичното пространство отново е лансирана позната версия – самоубийство с неясни мотиви.

Но най-загадъчната смърт си остава тази на шефа на българското бюро на Интерпол Свилен Панайотов. На 6 юни 1992 г. безжизненото му тяло е намерено в локва кръв. Въпреки, че на всички е ясно, че не неговата ръка е натиснала спусъка, официално е обявено, че се е самоубил.

По това време той се занимава с разследване на износа на капитали от България. В стаята, в която е намерено тялото му, е стреляно няколко пъти. Единият куршум е пробил лявото му слепоочие, въпреки, че Панайотов не е левичар. Други два са намерени забити в тавана и в стената.

Предсмъртно писмо не е намерено, а в електронното му тефтерче ченгетата „по невнимание” изтрили записките. От Интерпол също се усъмниха, че сам е посегнал на живота си. Майка му пък твърдеше, че е бил жестоко бит преди да получи куршум в главата.

Откраднатите милиони отиват не само зад граница. Новите банки у нас никнат като гъби.

Те препират парите и загадъчно фалират.

Банкерите, които знаят у кого отиват огромните пари, се самоубиват и така следите са заметени. На 4 февруари 1994 г. с куршум в главата в тоалетната в дома си е намерен бившият управител на ловешкия клон на Кредитна банка Михо Михов. Той е отпуснал 5 млн. лв. заем без обезпечение на палестинския бизнесмен с българско гражданство Акрам, който финансираше партии с многомилионните кредити, които така и не върна.

Самият той беше намерен обесен през 1999 г. в килия в испански затвор, докато чака да бъде екстрадиран. Покрай банковите му афери обаче има още една жертва. През април 1994 г. в дома си в Павликени се застрелва шефът на Първа частна банка в града Ангел Кабаиванов. Причината отново кредит за палестинеца.

Най-стабилната по това време банка – ДСК пък раздава 1 млрд. лв. за стартиране на частни банки, парите никога не са върнати. През август 1994 г. от четвъртия етаж на банката в София се хвърля тогавашната шефка на „Жилищно и текущо кредитиране” Антония Антонова.

През ноември същата година е намерен прострелян директорът на Врачанския клон на Кредитна банка Александър Банков. Според подчинените му, ден преди смъртта той провел гневен телефонен разговор, взел папка с документи, с която тръгнал на среща и повече никой от тях не го видял жив. Документите изчезнали безследно.

Година по-късно в Габрово в дома му е намерен обесен екс-шефът на Балканска популярна банка в града Николай Колев.

Две години по-късно фалират едновременно 15 банки, а невижданата инфлация стопява дълговете на кредитните милионери.

Депутат от БСП намерен прострелян в главата

Тодор Тодоров написал доклад за далаверите в селското стопанство

През февруари 1996 г. България се тресе от невиждана за страната зърнена криза. Фалира поредната банка – Добруджанската. Добричкият депутат от БСП и шеф на Земеделската комисия в парламента Тодор Тодоров е в родното си село Малина. През нощта съобщава на жена си, че в 4 ч. ще пътува за София, трябва да се види с някого в парламента.

Тя го моли да отложи до сутринта пътуването. Малко преди 6 ч. проехтява изстрел. Той не е чут от никого в дома, макар че според полицията депутатът се е прострелял с пистолета си без заглушител.

По-късно сутринта Тодоров е намерен с рана в главата, но все още жив. Откаран е в Добричката болница, където близо месец лекари се борят за живота му. Той така и не идва в съзнание.

Близките му не вярват на версията на полицията за самоубийство. Смъртта му съвпада с аферата „Орион” и битката между двете крила в БСП – едното на Андрей Луканов.

Тодор Тодоров беше човекът, който още през 1994 г. пръв се опита да спре бившите шефове на Добруджанска търговска банка да влязат в зърнените бази в Генерал Тошево, Кардам и Спасово, заради просрочие на кредитите, които банката беше отпуснала. Веднага след смъртта на депутата Добруджанската банка е източена.

Приживе той е написал доклад за далаверите в селското стопанство и по-конкретно за зърнената криза по времето на Жан Виденов. В него фигурират доста известни в обществото имена, като това на зърнения бос Иван Иванов. Малко по-късно той е разстрелян и следите около аферата заметени.

Смъртта на депутата Тодоров затваря устата и на други недоволни от далаверите, вършени от Виденови хора. Близките на Тодоров обаче не вярват, че сам е посегнал на живота си. Никой не ги запознава с доказателствата по делото. Предсмъртно писмо не е намерено.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Обективен

    143 27 Отговор
    За всички злини на България от 1923 г. до ден днешен са виновни комунистите и Комунизмът като идеология. Ако някой мисли Костов и Борисов, че също са виновни, да си припомни, че те също са бивши комунисти

    Коментиран от #27

  • 3 Японеца

    76 65 Отговор
    Добра статия, а всички викат: ГЕРБ съсипаха държавата!

    Коментиран от #6, #7, #16, #31, #68

  • 4 Ердоган: Влизаме в bulgaristan

    23 49 Отговор
    Аз ше спася българския народ от българско комунистическо дс мутренско робство...мен няма кой да ме спре
  • 5 Грешката на дс генерала

    27 17 Отговор
    Е че не направи преврат да изтрепе алчните комунисти врагове с партиен билет и да направи жестоко прочиствяне на цялото население на всички западно ориентирани елементи далаверджии магураджии и всички дето са заели позиции за далавери и кражби в населението и във тогавашната власт
  • 6 Факт

    19 7 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Щото са комуняги!
  • 7 незнайко

    26 16 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Така викат с пълно гърло, КАКТО КРАДЕЦА ВИКА, ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА !!! Лошото е, че се втълпява на подрастващите, колко е било зле преди 1989 година !!!
  • 8 цигането от София

    45 2 Отговор
    Италянската мафия , ряпа да яде пред нашата
  • 9 0123

    41 3 Отговор
    Нещо става. Заминаването на ББ за Америка е съпроводено с много медийни публкаций за золумите в Бг след 10 ноември. За последните няколко дни се разприказваха много хора. Нещо се мъти.Кво става???

    Коментиран от #11

  • 10 Онуфри

    50 2 Отговор
    Престанете да ги наричате комунисти. Те са обратното на това - врагове на народа. Извършили са кражби на собтсвеност, макар и обществена. Но това не е само в началото на прехода. Доста години с любезното съдействие на властта, новите индустриалци развиваха дейност с една огромна отстъпка - никой не им търсеше сметка, че не осигуряват работниците си.
  • 11 А кво става

    18 0 Отговор

    До коментар #9 от "0123":

    Геноцид иде,какво да става.
  • 12 Генерал

    58 9 Отговор
    Пак глупости и прах в очите на хората.
    След идването на демокрацията правителството на Андрей Луканов "кани" екип от 22-ма специалисти от Фондацията на националната камара на САЩ, начело с Ричард Ран и Роналд Ът (т.е. са се самопоканили), за да разработят "Проект за прехода към пазарна икономика и демократичен капитализъм".
    Това е практическата програма, по която се измени общественият строй в България. Още през март-август 1990 г. с този документ са предопределени всички бъдещи процеси в икономическия и обществения живот у нас.
    Казвал съм и преди-Кoмунизмa e aлиби-пaрaвaн-прикритиe зa прoвaлa нa Прeхoдa.Тoвa e нaй-гoлямaтa шaшмa. Нa aмeрикaнцитe им трябвaшe изкупитeлнa жeртвa зa рaзрухaтa, зaгрaбeнитe милиaрди, прирoдни рecурcи, нo нaй-вeчe зa cувeрeнитeтa ни... и тe мнoгo умeлo рaзигрaхa тoзи тeaтър c Кoмунизмa и кoмуниcтитe, кaтo прeхвърлихa винaтa върху тях.
    30 гoдини cлeд тoзи цирк, ca вce oщe мaлкo хoрaтa, кoитo ce уceщaт зa тoвa.

    Коментиран от #17, #59

  • 13 Давид

    61 7 Отговор
    Защо слагате снимката на най честния човек след 89 година . Мърши крадливи . Има хора които още помнят . Ще ви прогоним от България продажници помнете .

    Коментиран от #15

  • 14 ми добре е

    58 5 Отговор
    Добре са направили от Факти че са сложили на снимка Жан Виденов добре е ! Нека младите да знаят че този на снимката е най НЕПОДКУПНИЯ ни мин.председател и още нещо да знаят младите-Този на снимката НЕ прие дедо, /може би е единствения в света който не го е приел а го е изгонил /защото оня е искал с нашите пари да се захранват неговите мекеретна от НПО-тата ! Е сега никой не пита в НС а и не само там аджеба колко пари отделя държавата за да храни паразитете колко, или това е най голямата държавна тайна та никой не пита ?! Та след като Виденов гони дедо настава вой от техните медии до небето и стана това което му спретнаха всеки знае и още вият по Виденов това е !

    Коментиран от #18

  • 15 Фон Рибентроп

    17 2 Отговор

    До коментар #13 от "Давид":

    До Давид:
    Вие сте със сигурност по-млад човек и ще доживеете
    до деня, когато срещу тези хора ще се
    приложи хватката от НОЩТА НА ДЪЛГИТЕ НОЖОВЕ
    осъществена на 10.06.1934 година !
    Тогава когато Адолф успя да се справи с предателите
    на Рьом.
  • 16 Усмивката

    23 4 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    А тия в ГЕРБ от къде дойдоха.Да вземе надтоящия министър председател.Безспорно криминалния преход ,той с какво се занимаваше.Верно.Не беше министър както сега.Но разграбването и уищожението не се случваше само заради и от министри.Множество ,знайно и незнайно войнадтво ,като този на Бойко Методиев Борисов, които през втората половина на прехода ,,израстнаха до крупни ,,бизнезмени” , и строители на съвременна България .С това разполагаме сега .Тези са политическия елит и новото статуткво.И тия убиват и сега.Но с глупави и неоправдани закони.
  • 17 Усмивката

    17 4 Отговор

    До коментар #12 от "Генерал":

    Не ,не са глупости.,,Проетът за денократично развитие” , на американците заедно с Луйанов отидоха по волите.А истинският криминален преход се случваше в годините след Виденов и при Костов.Тогава първоначалната идея за приватизация и малката приватизаци се изоди в разграбвани и премина в Гоямата приватизация .А в чии рце. Ами в тия които имаха вече ,,готови” пари.

    Коментиран от #32

  • 18 Бай Шиле

    45 4 Отговор

    До коментар #14 от "ми добре е":

    Не съм фен на БСП но считам,че Жан Виденов е единствения министър председател излезнал от политиката без да е милионер.Нали така,г-н Костов.
  • 19 Голям Слон

    29 2 Отговор
    ....и на снимката Жан Виденов :-)))) Най-бедният политик в България за последните 30 години. Трябваше да сложите някой наистина знаков и значим лакомник, като Муравей Радев, например. Или Масларова. Цвичката, Буда.... Най-малката и сива мишка за заглавна снимка. Ужас.

    Коментиран от #21

  • 20 ми добре е

    32 4 Отговор
    до 14 Бай Шиле
    "Бай Шиле" аз не знам за кой Костов пишеш но и аз не съм ни фен на БСП ни някога съм бил комунист но това което е истината трябва да се пише !И доколкото зная Виденов си живее още в панелката от преди да стане мин.председател и няма асансьор в хола !!!!

    Коментиран от #23

  • 21 Усмивката

    12 2 Отговор

    До коментар #19 от "Голям Слон":

    Що не и на Цветелина Бориславова ?
  • 22 ми добре е

    0 0 Отговор
    Коментар 20 и до коментар 18 -Бай Шиле а не до 14 за което се извинявам
  • 23 Усмивката

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "ми добре е":

    Ще се намери ли някой да напише история на България през последните 70 години.Нека там присъства и дедото на Бойко Методиев Борисов.Но да пишат и за моя....
  • 24 Комуниста

    29 2 Отговор
    Най чстния политик в България след позорния 10ти ноември и те го оплюха. Носете си последиците сега капиталистически източноевтопейски роби!
  • 25 Хаджи Папурко

    6 17 Отговор
    Ха,ха...от статията ,честен комунист .Звучи като дървено желязо.

    Коментиран от #28

  • 26 BURN5

    29 6 Отговор
    Защо сте сложили снимка на Жан Виденов като титул на статията? Той, според мен е един от малкото, които няма как да бъдат обвинявани за дереджето.
  • 27 ТАС

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Я пак зомбирано, човече. Прочети историята.
    През 1923 г. са се случили доста неща.
  • 28 САП

    15 0 Отговор

    До коментар #25 от "Хаджи Папурко":

    Още по времето на "комунизма" вървеше вица:
    Комунистите измряха в горите останаха само партийците.
    Той ти отговаря на въпроса за честния комунист.
    Познавах един истински комунист основател на местна организация на БКП преди 1944г.
    Същия напуснал БКП преди 1955 година и повече не се е върнал в нея. Изкарвал е хляба си, като превозва товари с каруца.
    Напуска БСП заради започване гадни далавери.
  • 29 мали мали

    8 0 Отговор
    На тая снимка по му отива да е царя
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 5 Отговор
    Аферим на Тихомирчо за поредната притоплена помия...
  • 31 Инспектор Мадуро

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Викаш роднините им до 9-то коляно нямат милиони в сметките си?!
  • 32 Генерал

    25 1 Отговор

    До коментар #17 от "Усмивката":

    Нищо не е отишло по дяволите, а всичко си стана по план.
    Цeлитe ca уcтaнoвeни още прeз 1989 г. нa т.нaр. Вaшингтoнcки кoнceнcуc мeжду Кoнгрeca и Фeдeрaлният рeзeрв нa CAЩ, Мeждунaрoдния вaлутeн фoнд , Cвeтoвнaтa бaнкa и вaжни aмeрикaнcки think tаnks зa нaлaгaнe тaкъв пaзaр и глoбaлиcтки пoдхoд в икoнoмикaтa в cтрaнитe oт Лaтинcкa Aмeрикa и впocлeдcтвиe в Изтoчнa Eврoпa. Цeли кaтo: пoддържaнe минимaлeн бюджeтeн дeфицит, т.e. cвивaнe нa бюджeтa, дaнъчни рeфoрми, изиcквaщи ниcък лихвeн прoцeнт и гoлямa дaнъчнa cтaбилнocт, ocвoбoждaвaнe нa финaнcoвитe пaзaри, cвoбoдeн oбмeнeн курc нa нaциoнaлнaтa вaлутa, прeмaхвaнe бaриeритe зa нaвлизaнe в нaциoнaлнитe пaзaри, ocвoбoждaвaнe нa външнaтa търгoвия чрeз ниcки митa, улecнявaнe дирeктнитe чуждecтрaнни инвecтиции, привaтизaция, дeрeгулирaнe нa икoнoмикaтa.
    Вaшингтoнcки кoнceнcуc никoгa думa нe oбeли зa прoтeкциoнизъм - “Infаnt industry аrgumеnt”, нo e нoрмaлнo кaтo знaят, чe вcички ceгaшни бoгaти държaви, нa врeмeтo, кoгaтo ca били нa нaшeтo пoлoжeниe c прoхoждaщa, нeукрeпнaлa и нeкoнкурeнтнa икoнoмикa, мacoвo ca прилaгaли прoтeкциятa.
    Тук е разковничето, защото за да стане някой богат, друг трябва да стане беден! За да вземеш бизнеса и печалбите на конкурента, трябва да го разориш! ТОВА НАПРАВИХА С НАС!
  • 33 Генерал

    35 2 Отговор
    И точно Жан Виденов е единственият политик след 1989 до сега, който напусна политиката беден и честен.
    Той отказа да разпродава чрез приватизация на безценица.
    И точно той спря данъчните облекчения, които имаше Сорос и го накара да плаща по 12-13 милиона, защото преди това стопанската дейност на неговите фондове беше освободени от данъци. Първи срещу Жан скочиха именно Сорос и неговите соросчета...

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    5 22 Отговор

    До коментар #33 от "Генерал":

    другарю генерал тва не е за хвалене.бил честен и беден.те ненормалниците са такива обикновенно.сталини и хитлер също са били аскети ,но поразиите дето са направили са били огромни.недоразумението жан виденов направи едни от наи-големите порзии.при управлението му заплатите стигнаха 5 долара на месец ,а пенсиите три.и до днес страдаме от поразиите му!

    Коментиран от #35

  • 35 Генерал

    29 2 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Неуко момче, да ти опресня ли паметта?!!
    По време на управлението на Демократичната левица начело с Жан Виденов (1995-1996г.) нямаше никакви антиправителствени бунтове, каквито легенди се появиха след това. Работниците редовно си получаваха заплатите, пенсиите се индексираха всеки месец съобразно инфлацията. До 28 декември 1996г., когато Народното събрание прие оставката на правителството на Жан Виденов, антиправителствени прояви НЕ Е ИМАЛО.
    Първото улично шествие се проведе вечерта на 3 януари 1997г. пред сградата на БСП на ул. Позитано 20. Как се стигна до "народното недоволство"? След завръщането си от САЩ управителят на БНБ Любомир Филипов по препоръка на МВФ на 6 септември 1996г. повиши основния лихвен процент с над 300%. С този акт бяха нанесени най-големите поражения на Българската държава и нация. Само за периода 6.09.1996-28.12.1996г. българският лев се обезцени неколкократно и от 140 неденоминирани лева обмяната за 1 щатски долар достигна 480 лева. Точно по план и по силата на приетия от ВНС през 1991г. закон за БНБ -тази институция беше станала независима от правителството.

    Коментиран от #36

  • 36 Генерал

    31 2 Отговор

    До коментар #35 от "Генерал":

    Продължение...
    На 10 януари 1997г. бе нападнато Народното събрание и заставени народните представители да гласуват разпускане на законно избраното 37 НС и насрочване на предсрочни парламентарни избори. Държавата от 10 януари до 17 февруари 1997г. (когато бе назначено служебното правителство на Стефан Софиянски), се управляваше от улицата и площада пред храм-паметника "Александър Невски", където сините активисти, предвождани от Иван Костов и Надежда Михайлова митингуваха. Обезценката на лева за месец и половина в този период достигна чудовищни размери - 3000 неденоминирани лева за долар. Средната месечна заплата в левове започна да се равнява на десетки долари, а пенсията на 4-5 долара. Тогава се стопиха и спестяванията на българите в размер на над 25 млрд. "скъпи" долари. Така че от научна, а и от етична гледна точка шоковата инфлация през януари-февруари 1997г. с основание може да се нарече "ИВАН-КОСТОВА ЗИМА". "Виденовата зима" е една удобна легенда, която непрекъснато се повтаря на Гьобелсовия принцип, че една лъжа, повторена 100 пъти става истина!

    Коментиран от #37

  • 37 стоян георгиев

    7 14 Отговор

    До коментар #36 от "Генерал":

    другарю генерал явно те е налегнала склерозата.нямало антиправителствени бунтове!!!!хахахахахаа!!!!хохоххохох!!!работниците си получавали парите ,а пенсиите се индексирали всеки месец!!!ти на кои пишеш бе перко?да ни си мислиш че съм някои старшина от твоита рота?я отвори има статистики да видиш колко бе пенсията в долари или марки 1996 година след индексацията!народа направо преяждаше през 1996 година та знае ли се!а и никои не се бунтувал,тия дето се събираха на митинги бяха фашисти нали другар?и голямата драма беше че не можахте да завършите масовата приватизация нали другар?само банев и на мирчо спасов сина успяха да купят туи онуи ,а и другарите от комсомола дето не крадяха фалираха повечето от българските банки като изпариха спестяванията на доволните работници и пенсионери.после всенародната любов нападна парламента ,щото много обичаха депутатите и правитлеството.и накрая се оказаха виновни американците щото филипов дето е сложен от виденов вдигнал лихвите!!!аз другарю съм икономист и не ми пиши хуморески,че вдигането на лихвите повишава инфлацията,напротив тва е последната спирачка при нея.комунягите нищо не разбирате от икономика генералчо ама хал хабер си нямате,щото строевата подготовка е обратнопропорционална на икономическите виждания.та кво докара некорумпирания и честен виденов?да ги караме под ред.първо фалира основната част на банковия сектор,после доведе хиперинфлация и накрая бетонира мутрите,при него се развиха сик и вис до небесата.сил
  • 38 стоян георгиев

    7 11 Отговор
    силовото застраховане е негов патент нали другарю.безработицата достигна наи-високите си нива ,а показателите на икономиката ни наи-ниските.за това обаче не е виновен тоя пловдивски дебил нали другарю генерал,виновни са фашистите дето му вдигаха бунтове и те направиха инфлацията висока щото управляваха от градинката пред народното събрание.само да ти кажа че тия от градинката пред парламента оправиха работата за една година ,наложиха валутен борд и ни вкараха в европеиския съюз и нато,въпреки че бяха крадливи,за сметка на честния тъпак виденов и неговите генерали-кукловоди!та спестяванията ги изяде честния комомолец другаря виденов ,като тва стана още през 1996 година с фалита на банковата система тва обаче удобно си го забравил нали другарю генерал!сега се надаш да си пишеш с разни лапета родени 1996 година и да ги лъжкаш както си правил обикновенно ама не ти се отвори тоя път парашута другар!

    Коментиран от #40

  • 39 7777

    9 1 Отговор
    Нещата са толкова сложни, всички са оплетени, почти е невъзможно да се оправят. Най правилното е да се придърппват един по един като Баневи и другите и да им се отнема имуществото и парите в полза на държавата. Чак когато по-големия процент от крадците си платят за стореното преходът ще завърши и всички ще започнат да внимават какво правят, обстановката ще се нормализира. Излиза, че Боко е на правия път.
  • 40 Генерал

    14 4 Отговор

    До коментар #38 от "стоян георгиев":

    Неуко момче, от неграмотност и злоба нищо не ти се разбира!

    Коментиран от #41

  • 41 стоян георгиев

    7 7 Отговор

    До коментар #40 от "Генерал":

    така е другарю генерал не ми се разбира като те улича че си брутален лъжец.съвсем естествената реакция на такива като теб .почваш да не разбираш нали?я си спомни за житната афера ,за орсовата банка и за убииството на луканов все неща случили се при милия ти честен виденов.после се оказа че сина на мирчо спасов е основния поръчител на убииството и кръга орион .помниш ли другарю генерал кръга орион и кво правеше през времето на виденов?или пак не ми се разбира?помниш ли зърнената криза или и за нея не ми се разбира?помниш ли че след като едни другари теглиха заеми и закупиха част от икономическите предприятия у нас със заеми от подставени банки се стигна до суперинфлация и въпросните наши бизнесмени в последствие си върнаха заемите от обеценени левове с парите в портфеилите си за сметка на масовката?или не ми се разбира?а сигурно не разбираш щото съм злобен!!!!хаххаахахаа!то бива бива нахалници ама да обяснявате че хиперинфлацията не била при виденов а при сдс е смешно та жалко или да обвиняваш други за провала на кабинета виденов при положение че комунистите тогава имаха пълно мнозинство в парламента и изцяло контролираха изпълнителната власт е брутално!

    Коментиран от #42

  • 42 Генерал

    16 2 Отговор

    До коментар #41 от "стоян георгиев":

    Неуко момче, нямаш си на представа колко си неук и едва ли разбираш какво ти пиша!
    Пълния текст на доклада "Ран и Ът" във вида в който е бил разпространен през есента на 1990 г. година сред депутатите от седмото велико народно събрание и висшата държавна администрация на Република България е подготвен от: Фондацията на Националната Камара на САЩ, Ричард Ран, и Роналд Ът.
    Още през 1990 г. с този документ са предопределени ВСИЧКИ БЪДЕЩИ ПРОЦЕСИ В ИКОНОМИЧЕСКИЯ И ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ У НАС.
    Само едно нещо е достатъчно…
    Първа точка от плана е чуждестранната собственост на полезните изкопаеми(което е против Конституцията ни). У нас тя беше изпълнена с особено старание и отдавна огромните български залежи на злато, мед и др. се отразяват само на статистиката за износа, но не и на реалния национален доход.
    Плана "РАН"-ът е пресен пример за вмешателство в една преди това противникова държава. Той разгръща основната стратегия, а именно:
    Превзема се държавата, като се предизвиква доокопаване във властта и икономиката, именно на тези, които са виновни за катастрофалното състояние на държавата им. На тях се предлага помощ, която да ги увековечи и те на практика стават двойни агенти, без опция за отбой, а само за предателство! Вероятността да се постигне програма максимум е вероятна, тъй като поради уязвимостта си, тези елити ще се окопаят до степен, в която няма да могат да откажат нищо на новите си партньори, а поради корупционните си и антинационалстически практи

    Коментиран от #43

  • 43 Генерал

    16 2 Отговор

    До коментар #42 от "Генерал":

    Продължение...
    ..корупционните си и антинационалстически практики, те са като пластелин за интересите на Господарите си - те ще катализират по такъв начин процесите в държавата си, че ще задушат израстването на Гражданското общество, от което всяка съвременна държава, дори след революция се нуждае, за да не се разпадне след нея и да престане да съществува. В такъв последващ, изцеден модел на развитие, поставен под контролиран хаос, вероятността за максимални изгоди се увеличава, тъй като всичко което може да се предизвика струва семки и бонбонки - моделът на асиметричната, ирационална сила, която няма ценности и принадлежност, а е евтина и деградирала след саморазрухата на държавата!!! С няколко думи: прираст на корупцията и разграбване на държавата, създаване на усещане за безнадеждност и безвремие, в което няма бъдеще за умните, можещите и независимите, отваряне на границите и изтичане на ядрото на държавата(Гражданското общество), срив на институционалността и разпалване на сляпата, добре информирана ярост на народното недоволство, на социален, етнически и икономически принцип, Гражданска война и разтваряне на държавата, сриване на държавата, превръщането и в 100% марионетна територия, без шансове за възстановяване, в перспектива от минимум 30-40 години - африканска одисея!

    А Жан Виденов се оказва единствения Български премиер от 1990 г. до днес, който има смелостта да откаже (и отказва) да изпълнява Плана Ран-Ът.
    Жан Виденов беше свален, защото се

    Коментиран от #44

  • 44 Генерал

    17 4 Отговор

    До коментар #43 от "Генерал":

    Жан Виденов беше свален, защото се противопостави на изискванията на престъпната двойка МВФ - Световна банка - (БАНДА)!

    Коментиран от #46

  • 45 Консерватор

    6 1 Отговор
    Няма нито един сериозен български бизнес, който да не е на бивш комунист, ДС и техните приятели, покровители, роднини и протежета!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 стоян георгиев

    4 8 Отговор
    що само у нас трябваше да има такава жестока борба с прогресивния и борбен премиер виденов?що не се съпротивляваха така в унгария или словения ,а другар?и що там не се стигна с тоя крах къвто доиде у нас?аз другарю ще ти отговоря.щото извън българия навяскъде в източна европа на такива умни генерали като теб им набиха по един фалцов щу в г.за ведна след като свалиха комунизма.само тук благодарение на масовката соцносталгици такива като теб дават опорките още на политиците ни.резултата е виден и сега,уж се пазим с нокти и зъби да не ни вземат ресурсите ,а останахме без такива,а в чехия и полша без такива честни и самоотвержани боици успяха да запазят националното си богатство.

    Коментиран от #49

  • 48 стоян георгиев

    3 3 Отговор
    факти, продължавате да ми тритете постовете.другаря генерал сигурно е доволен.именно с тия приоми тои и компанията му стават наи-умните у нас.та евалата ви,наистина сте едни много стоиностни журналисти за българските стандарти!смях!сега бързо изтриите и този ми пост !
  • 49 Генерал

    15 3 Отговор

    До коментар #47 от "стоян георгиев":

    Ами просто е, но за едно неуко момче не е!
    Нашата българска история е коренно различна от тази на бившите соц. страни.
    С руснаците ни свързва не точно генетично сходство ,а общо културно пространство - това на източното православие, и не само.
    Имаме голяма и обща положителна история с Русия, освен Освобождението.
    - българите са дали славянския език на Киевска Рус, а по-късно на цяла Русия!
    - създадената в България християнска култура спомага за християнизирането на Киевска Русия.
    - покръстителят на Русия Св. княз Владимир приема християнството от българите.
    - първият духовен глава на Руската църква и първите руски епископи са българи.
    - митрополит Михаил Болгарин, живял в Киев някъде до края на Х в., е въвел сред новопокръстения руски народ старобългарския като богослужебен и държавно-административен език. първият от общо 8 български архиереи, най-известният от които Киприян, служили като великоруски митрополити в различни периоди от време.
    - Киприян въвежда в Русия Патриарх-Евтимиевата правописна реформа, с което преодолява опитите за налагането на католицизма в земите на Западна Русия...и т.н и т.н.

    Не случайно някой бе казал, че "България е душата, а Русия тялото"
    На американците целта е Русия, тя е враг, даже си имат и доктрина за нападение й, сътворена след ВСВ. Освен това, наясно са, че ние няма да воюваме с руснаците поради исторически причини, и това ясно се видя в края на ВСВ, макар че бяхме в пакт с Германия. За това политиката на СА

    Коментиран от #50

  • 50 Генерал

    15 3 Отговор

    До коментар #49 от "Генерал":

    Продължение...
    За това политиката на САЩ е различна към всяка една страна, тези които са готови да воюват с Русия ще бъдат облагодетелствани-като Полша например, тези които нямат граница с Русия и приемат американски заповеди бяха оставени на мира- като Унгария и Словения... А такива като България ( по точно българската нация), които са фронтова държава, имат морска граница с Русия, но и имат своята добра история в която по стечения на обстоятелства и събития я дели с Русия ( и се знае, че няма да воюват с Русия), се унищожават и циг0низират целенасочено. Територията ни за поставените цели е по-важна, от нацията и историята на българите.

    Коментиран от #51

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    защо ми триете постовете ?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 стоян георгиев

    7 4 Отговор
    еи така завършват дискусиите при нас.на единия му се забранява да пише въпреки че нарушава по никакъв начин правилата определни в сатиа.просо истините които пише са неудобни за кукловодите и тук!
  • 57 Винету

    5 1 Отговор
    Ран, Ът и после смърт - оправиха ни като индианци...а най добрите индианци са ...
  • 58 Зорница

    11 3 Отговор
    Генерале, на 49 години съм и много добре мога да направя съпоставка между двете епохи- социализъм към демократичен преход. Винаги съм търсила отговор, защо на България и се случи всичко това, а и трябваше много малко за да ни бъде добре, но никога не намирах достатъчен такъв. Винаги ми се губеше нещо от което можех да построя моята логика.

    Вие с вашите коментари сте го обяснили по прекрасен начин, благодарение на Вас аз намерих лисващото звено - толкова нужно за да сглобя сложния пъзел на прехода.
    Дано повече хора прочетат Вашите коментари.
    Благодаря Ви!

    Коментиран от #60, #62

  • 59 Вълкът

    6 7 Отговор

    До коментар #12 от "Генерал":

    Стига с тези глупости, по интересуваи се по темата преди да коментираш, тези същите правят план за прехода в Естония идентичен с нашия с разликата че те го изпълняват, в резултат на което са много по добре от нас

    Коментиран от #61

  • 60 стоян георгиев

    3 8 Отговор

    До коментар #58 от "Зорница":

    зорница много приличаш на доносника от преди 1990 година.има доста публикувани досиета на такива.та те горе долу са с твоя тип изказ.почват с един приятел ми каза и...после правят правилните изводи!смях!и аз съм на 49 години и ти казвам че всичко написано от въпросния генерал е жалка и лесно откриваема лъжа.незнаино защо ми бе спрян достъпа на следващите ми коментари,но може да прочетеш тия дето ги има.на въпросите ми другаря генерал не отговаря или прави отговори без реална връзка с поставените въпроси.лесно може да видиш кво го питам и кво отговаря ако не си с генерала едно и също лице,което според мен е твърде вероятно!
  • 61 Генерал

    8 2 Отговор

    До коментар #59 от "Вълкът":

    Браво, прекрасен пример си дал!
    Дъpжaвa c милиoн и триста пoпyлaция, ĸoятo ce изпapявa cъc cъщaтa cĸopocт, ĸaктo в Бългapия?
    Естония е малко по назад от нас по коефициент на смъртност, но първа в ЕС по смъртност от предозиране с наркотици и заема второ място в Европа по смъртност от алкохолизъм!!
    Toвa ли ви e ПО- ДОБРАТА УCΠEШHA ECTOHИЯ?! Πpeдпoлaгaм пoлитицитe ca ни тoлĸoвa умни ĸoлĸoтo и такива като теб, зa тoвa cмe нa тoвa дepaджe...Освен това, преди една седмица естонският вътрешен министър заяви, че нямат повече доверие в НАТО!! Познай защо?
  • 62 Генерал

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "Зорница":

    Зорница, радвам се, че съм помогнал.
    И аз благодаря за добрите думи...
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 антикомунист

    8 1 Отговор

    До коментар #63 от "FURY":

    това всеки знае и му е известно. проблема е защо американците работят с бившите комунисти и защо германската фондация Ханс Зайдел сътвори пълната с комунисти-ГЕРБ???
    а генералчето го е обяснил повече от добре--няма комунисти, няма демократи, има милиони и милиарди. ограбиха ни и ни направиха подчинена бананова република
  • 65 Зорница

    9 3 Отговор
    Стоян Георгиев, много сте жалък! Не само сте неграмотен и необразован, ами сте и некултурен и злобен.Как така ми сътворихте биографията, само от един коментар, без дори да ме познавате или виждали? Дори си нямате на представа какво комунистите сториха на дядо ми, но това не ми пречи да погледна реално на събитията днес. За разлика от Вас-кон с капаци.
    Желая Ви приятен ден!

    Коментиран от #66

  • 66 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #65 от "Зорница":

    госпожо ,жалия човек в дискусията сте вие.веднага обяснявам защо.вие като потомък на репресиран от комунистите прикривате с поста си техните лъжи.тва е жалко госпожо.жалко е заради семеиството ви ако наистина тва дето пишете е вярно.реагирате точно като доносник.доносниците точно като вас са предавали наи-близките си .писаното от господина с ник генрал е една плоска лъжа,много лесно доказуема и видима особено сега през 2019 година.да защитавате една такава лъжа на фона на семеината ви трагедия доведена именно от тези дето сега я потдържат е много жалко и явно аз съм уцелил точно в десетката с коментара си за вас.та и на вас приятен ден,но хубаво си помислете върху тва дето ви пиша,въпреки че съм неграмотен и злобен!също така съм и отворен да докажа, че всичко писано от въпросния генерал като внушение е лъжа,което и правех докато не ми спряха коментарите по темата.та ако искате поставете нещо от въпросите които сте приела от въпросния генерал пред мен и лесно ще ви покажа лъжите в тях!
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 pasi

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Японеца":

    Кога ще видим продължението от 1994 до сега, да видим новия прокурор дали ще се разработи за така наречените "самоубийства" то колкото са се задвижили преди 1994 а,...
  • 69 Красимира

    1 0 Отговор
    Тук можете да видите доказателсва на сателитно изтезание по света от злобни врачани.

    https://krasimira.webnode.com
  • 70 За протокола

    1 1 Отговор
    През тези години шеф на НСС е лицето Рашков. Не е разкрил нито едно от тези престъпления, не е направил и нищо за да се предотвратят, само е спестявал от закуски за да стане сега най-имотния и най-богатия в правителството.