13 Февруари, 2020 17:46 5 086 20

Как "Светлината на Иисус" спря часове по "сексуално образование" в Перник

  • училище-
  • перник-
  • обучение-
  • занятия-
  • сексуално образование

В пернишкото 7-мо основно училище спира програма срещу насилието, включително сексуалното. Това става заради недоволството на майка, чието дете не участвало в занятията

Как "Светлината на Иисус" спря часове по "сексуално образование" в Перник - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

В пернишкото 7-мо основно училище спира програма срещу насилието, включително сексуалното. Това става заради недоволството на майка, чието дете не участвало в занятията и въпреки че други родители са съгласни обучението да продължи. Покрай този случай се развихри поредната истерия около "децата на България".

"На нас вкъщи ни се споделя какво е било споделено. Не само моето дете, много други деца също са разказвали. Не съм само аз, има и други родители в нашия клас", каза пред Нова телевизия Дима Ненчева, заради която тръгва паниката и училището спира програмата.

Други родители обаче не казаха пред телевизията, че са против обучението. Според Фондация "П.У.Л.С.", която провежда програмата, Ненчева всъщност е "единствен инициатор на поредица от злонамерени коментари и публични изяви, целящи да провокират страх и ужас у родителите".

Въпросната програма се казва "Таралежи" и е за деца на възраст от девет до единадесет години. Насочена е към превенция и намаляване на всички форми на насилие и експлоатация над деца. Обучението е в партньорството на Областна администрация – Перник и Регионалното управление по образованието, а участието на децата е доброволно. Целта е чрез интерактивно обучение да повиши осведомеността на ученици от начален курс и разбирането им за това, как могат да се предпазят от различните форми на насилие и експлоатация, за да имат по-добро бъдеще. Акцент в работата е поставен върху онлайн безопасността и агресията сред децата и младите хора в училище.

"Това е програма, която кара децата от целия клас да бъдат много щастливи. Те се информират за абсолютно всичко, което е в проекта и с което родителите сме се съгласили да се доверим", казва Милена Василева, майка на дете, участвало в програмата.

Какво твърди Дима Ненчева и коя е тя?

"Показвали са им тела, показвали са им полови органи, карали са ги да ги рисуват. Това влияе негативно, защото на тези деца след време им се възбужда любопитството и започват да търсят повече информация. В една такава малка възраст, в която нямат създадени критерии за нещата, ти им възбуждаш любопитството и те тръгват да търсят информация. Всички родители досега сме полагали особено големи усилия да ги предпазим, да им слагаме приложения в телефоните, които да ги предпазват да ходят на определени неподходящи места за тяхната възраст. Трудът и обясненията ни отпадат, защото изведнъж става разрешено това нещо", разказва Ненчева, въпреки че детето ѝ не участва в програмата. Твърди още, че карали децата да се целуват. Нещо, което и от училището, и други родители отричат.

"Светлината на Иисус", прорицатели и конспирации

Дима Ненчева и съпругът ѝ Николай Ненчев преди две години "стават инициатори на проект за нова система на социално управление, наречен "Български СУВЕРЕН", повеждайки народа към просперитет и отваряйки нова врата към бъдещето на България", четем във Фейсбук страницата на инициативата.

Там Ненчева е представена като "онази жертвоготовна и отдадена на всенародното дело жена, многократно споменавана от световноизвестните ни прорицатели".

Въпросният "проект", за който работи "Български суверен", лансира всякакви конспиративни теории и настоява да няма партии и политици, а вместо това "директна - течна пряка демокрация". Безапелационният авторитет са именно различни прорицатели, гадателки и врачки.

Николай Ненчев скромно се самоопределя като "светлината на Иисус".

Цитиран е да казва, че в Канада отнемат момиченца и те масово "забременяват от приемния "баща" още преди първия им цикъл".

"Първият цикъл е изхвърляне на вече презрели яйцеклетки! Детето забременява с първата готова яйцеклетка, преди да е изхвърлена като презряла. Любвеобвилните приемни "бащи" спокойно свършват вътре, защото мислят, че момиченцето няма мензис и следователно не може да забременее. Всяка година в Канада се отнемат над 220'000 деца", алармира "Български суверен".

От там също така разбираме, че "единодушно е предсказано от Слава Севрюкова, Вера Кочовска и Вангелия Гущерова (Ванга), че България ще бъде №1, повече от Швейцария и духовен център на света. Това ще стане, когато направим нещо смело, нечувано и невиждано".

През 2019 г. Ненчеви и "Български суверен" правят кампания, напомняща тази на други сходни организации срещу Закона за закрила на детето. "Джендър технологията вече дойде в училищата! Има национална кампания от МОН и Общините съвместно с НПО-та в училищата да се правят родителски срещи, на които искат да подведат родителите, да се съгласят доброволно да изпратят децата си на курс за сексуално "израстване". НПО-тата обясняват, че така "помагали" на родителите, като отговаряли на неудобните въпроси вместо тях, защото те били професионалисти, а родителите са невежи и не могат да разговарят и възпитават децата си правилно! Спонсори на НПО-та обикновено са Европейската комисия, организации от ЕС (Белгия, Холандия, Норвегия, Англия и др.) за закрила на децата и настаняването им в приемни семейства", твърди "Български суверен".

Тази информация за Ненчева и съпруга ѝ е спестена на зрителите.

Как спряха програмата заради родител на дете, което не участва в нея

Директорката на училището Анелия Нонева също признава, че родителите на децата, които участват в програмата, искат тя да продължи.

Подобна позиция е изразила и Ваня Коконова, която е началник на Регионалното управление по образованието – Перник. Тя призна, че притеснения не е имало преди започването на програмата, когато родителите са се информирали какво ще съдържа тя.

Родителите, които искат "Таралежи" да продължи, казват, че програмата е навременна и предоставянето на информация може да има превенция на насилието. "Няма как да се притеснявам ние с децата говорим за половото идентифициране – аз съм момче, аз съм момиченце. Дума разврат няма в проекта, в него се казва как да се предпазват от насилника, който е на улицата", казва друга майка – Милена Василева.

Фондация "П.У.Л.С.": Ненчева лъже

Фондация "П.У.Л.С." определя твърденията на Ненчева като лъжа. Ненчева си служи с метода на "голямата лъжа" – предлага на аудиторията толкова голяма и ужасна лъжа, че тя да не може да си представи, че е възможно да се лъже за такова нещо.

"Добре компилираната лъжа предизвиква в зрителите и читателите дълбока емоционална травма, която след това дълго време ще определя техните възгледи, въпреки всички логически и разумни доводи. Изричайки цитираните по-горе лъжливи твърдения, г-жа Ненчева тенденциозно внушава, че "Пернишка фондация кара насила децата да рисуват полови органи…принуждава децата да рисуват полови органи по време на час по сексуално образование…" и други лъжи, целящи да предизвика възмущение у аудиторията", се посочва в позицията на фондацията.

"Основните цели, които си поставя обучителната програма са подрастващите да могат да идентифицират ситуации, в които те могат да бъдат застрашени от злоупотреба; да разберат, че могат да кажат "не", ако не се чувстват добре в дадена ситуация; да идентифицират доверен възрастен, на когото могат да разкажат неприятна за тях ситуация. Чрез обучителните програми на екипа от обучаващи се стреми да създаде условия за това нашите децата да търсят и намират информация, свободно да говорят за теми, които ги вълнуват и интересуват, да търсят за подкрепа своите родители и значими възрастни, да развият умения за взаимопомощ, вземане на съзнателни решения и отговорно поведение към себе си, околните и света", заявяват от "П.У.Л.С.".

След излъчването на поредица от репортажи за "Таралежи", преподавателят във Факултета по журналистика на СУ Ралица Ковачева постави въпроса за поведението на медиите, които са дали думата на Ненчева без да проверят коя е.

"Бърза проверка в Гугъл показва, че семейство Ненчеви имат история в утвърждаването на "традиционните ценности", включително чрез формати като "Смени жената", призовават за конституционни промени с цел "течна демокрация" и поддържат активна ФБ страница "Български суверен" - което в интерес на истината жената казва още в първия репортаж по темата. Последните активности на страницата са свързани с "протест за водата на жълтите павета" (нали знаете кой протестира тия дни там), срещу "джендър технологията в училищата" и разбира се, истината за дейността на социалните служби и децата", написа Ралица Ковачева във Фейсбук.

Разследването е на Медиапул


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    36 1 Отговор
    Бащата : Сине време е да поговорим за секса.
    Сина: Добре тате кажи какво те интересува.
  • 2 Tate

    25 5 Отговор
    "Тате днес ми беше първият полов акт" "Браво сине кога ще е вторият" "Когато ми заздавее дупето "
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    11 16 Отговор
    А защо я спират е въпросът? Щом са доволни родителите, а един не е доволен как така директор, учители, организатори, решават да спрат програма заради някаква доказано сбъркана майка?
    В нашият клас има една, която все е против организирани мероприятия за децата, не на завършване да се ходи на почерпка, не на менюто- нейното дете не ядяло, не на събирането на пари и др. Е, обясних и накарая след поредица от мрънкане и скандали от нейна страна, че нейното дете е добре дошло да е с класа си, а тя след като държи да си купи подарък за госпожата отделно и да не дава пари, да каже на детето си, че няма да яде от масата и да си е на собствена консумация като дойде. Дойде, детето се скъса да яде, да играе и да тича, ама нали мрънкането се прави преди мисленето, тя може да излиза с приятелки по заведения, да пуши и да пие винце, ама ужас и безумие да даде 20лв за празник на детето си. Никаква толерантност към истерички.

    Коментиран от #14

  • 5 Станислав

    8 2 Отговор
    Ако се провери кои са родителите на Николай Ненчев ще намерите отговорите

    Коментиран от #6

  • 6 кой

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Станислав":

    Кажете кои са?
  • 7 Родител

    34 5 Отговор
    Значи, въпросното НПО искат да изкарат 10-годишните деца - лъжци?! Освен че объркват най-чистите им чувства?!

    "Няма ранно сексуално образование в българските училища. Има отделни теми в погорните класове, които са съобразени с възрастовото ниво на учениците." Това каза образователният министър Красимир Вълчев по повод скандала в Перник, в който стана ясно, че учители се карали 10-годишни деца да рисуват полови органи.

    Освен, че е незаконно, абсурдно е служител в неправителствена организация без абсолютно никакъв образователен ценз да ограмотява сексуално детете в 4-ти клас.
    А и половината от децата на десетгодишна възраст срещат сериозни проблеми при четенето с разбиране, да не говорим ,че анатомия се учи къмто осми клас.

    НПО-тата нямат място в държавните/общински училища, да си наемат зали, да канят и който иска да си води детето, но в държавните/общинските училища НЕ, НЕ и НЕ!
    Първоизточника на това нещо е именно от организациите, които поткрепят истанбулската конвенция.
    Ако пак е за пари(а то е), то е престъпление спрямо българските деца!
    Спонсори на Фондация „П.У.Л.С.”, които започват дейностите си по обучителната програма „Таралежи”:
    - Норвежки финансов механизъм
    - Фондация отворено общество
    - Американско посолство

    Без коментар!
  • 8 те нямат

    11 7 Отговор
    срам!Пускат играта ``Кой ще хване `лайното`?!Събота и недела след обед-филми -порно!?Това ли `Европейски ценности`?!....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 цачо

    23 6 Отговор
    Вън НПО-тата от училище!Не щем педофили да ни зарибяват децата!Милят си че ще им се размине?Тук не е Норвегия,Швеция и т.н.Ще има размазани физиономии и смяна на паспортите!Внимавайте много с какво се заигравате!
  • 11 Разум

    15 6 Отговор
    Тия материали за обучение на децата "срещу насилието" първо ги публикувайте на интернета. После ги дайте на родителите за проверка и анализ и тогава, след публичното одобрение обучавайте децата.

    Обучението за сега ми звучи ми като скрит метод за развала на децата от Джендърската мафия.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Истината

    6 10 Отговор
    Всичките, които се обявяват като борци срещу "джендъризма" са подобни откачалки.
  • 14 Отговор

    7 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Твоите въпроси единствено са доказателство за синьо-болшевишкото ти извратено съзнание.

    Истинската демокрация е длъжна да се съобразява и с мнението на малцинството. Защото истината може да е изречена от един човек, а лъжата може да се изрича от 1000 души.

    Означава ли, че ако лъжата е потвърдена от 1000 заблудени овци, тя се вече се е превърнала в истина? А истината ако е задушена от 1000 сини болшевики, то тя вече е престанала да бъде истина?
  • 15 Браво

    15 6 Отговор
    Браво на смелата българска майка Дима Ненчева!

    Позор за поръчковата джендър mediapool!

    Става въпрос за деца във втори клас - на 8-9 годинки.

    По времето на социализма за сексуална култура се изнасяха лекции в гимназиите в 10-ти клас, на ученици на възраст 16-17 години, от компетентни лекари психолози и психиатри.

    Затова населението на България се увеличаваше с българи, а не с мургави.

    Сега от малки учат децата на техники на самозадоволяване, а мургавите се размножават за сметка на "умните" самозадоволени българи, защото няма кой да ги обучава на самозадоволяване, понеже не ходят на скверно училище.
  • 16 Анонимен

    5 5 Отговор
    Илюминатите си прокарват програмите.... А тия нпо и приемни родители да ходят да доят крави.. Камериерки. Ми яки. Чистачки....
    Няма работна ръка.... Всеки иска да получава без да работи....
  • 17 Тимо Самуилов

    1 5 Отговор
    Неглежирайки опасностите за обществото и семейството чрез деморализация, посредством новото законотворчество „Истамбулска конвенция“, „Закон за закрила на детето“, Закон за социалните услуги“ и други не чак толкова явни, също така за здравето на възрастното население и децата – „Корона вирус“, говори най-красноречиво, че средствата за масова дезИНФОРМАЦИЯ са си заслужили спонсорирането.
  • 18 Хахаха

    1 5 Отговор
    Няма ли част сексуално образование в учебниците по биология? То е част от биологията. Но проблемът е, че с това образование се изисква специално насочване на децата в новия свят на разврат. А не същинско образование. Има два пола мъжки и женски.
  • 19 Разум

    1 3 Отговор
    Близо 15 черни африканци/не.гроидната раса/ в действие бият 15г. момиче в Бруклин. https://www.youtube.com/watch?v=g3GnMMQv8gI
  • 20 психопати

    4 0 Отговор
    Тия и двамата са явно пациенти, а се оказа и че лъжат безогледно, не виждам защо трябва да ми определят дневния ред на живота. Проблем е, че няма достатъчно места в лудниците, така че пациенти влизат дори в парламента...