Last news in Fakti

6 Март, 2020 08:05 112 892 90

Васил Божков и Георги Попов са избягали със служебни паспорти от България

  • васил божков-
  • георги попов-
  • служебни паспорти-
  • бягство-
  • хазарт

Паспортите с поредни номера 440210366 (Божков) и 440210367 (Попов) са били издадени на 26 август 2019 г. “във връзка с изтичането на срока на предишни служебни паспорти” – обясняват от Външно

Васил Божков и Георги Попов са избягали със служебни паспорти от България - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Васил Божков – Черепа и неговият бизнес съдружник Георги Попов, които са издирвани с искане за екстрадиция, са имали и са напуснали последно страната с валидни служебни паспорти издадени от Министерството на външните работи. Това стана ясно от трудно получен отговор на пресцентъра на МВнР, след запитвания на Биволъ. С тези документи за самоличност двамата са заминали за ОАЕ. Служебните им паспорти са били анулирани на 17 февруари 2020 г., след първото официално отправено запитване от Биволъ до МВнР.

Паспортите с поредни номера 440210366 (Божков) и 440210367 (Попов) са били издадени на 26 август 2019 г. “във връзка с изтичането на срока на предишни служебни паспорти” – обясняват от Външно, разкривайки всъщност, че двамата са ползвали тази привилегия години наред.

Божков и Попов бяха обявени за международно издирване на 29 януари, а на 31 януари главният прокурор Иван Гешев съобщи, че Черепа е бил задържан в Обединените Арабски Емирства. В следващите дни последваха закани на прокуратурата да изпрати експресно искане за екстрадиция, но то се проточи във времето, тъй като на Божков бяха повдигани нови обвинения, а цялата документация трябвало да бъде преведена на арабски език.

Министерството на правосъдието съобщи, че документите за екстрадицията на Божков и Попов са били изпратени до посолството ни в ОАЕ на 17 февруари. В същия ден са анулирани и служебните им паспорти. Факт е, че от момента на обявяването им за издирвани лица, до официалното искане за екстрадиция Васил Божков и Георги Попов са имали валидни български служебни паспорти, все едно изпълняват важна мисия за българската държава.

В момента Васил Божков не притежава валиден български паспорт. Редовният му паспорт, който Биволъ вече публикува (на заглавната снимка), изтече на 19 февруари, а служебният, както стана ясно, е бил анулиран на 17 февруари т.г.

Биволъ зададе въпроси по ЗДОИ на МВнР и на МВР за служебните паспорти още на 13 февруари (заявление регистрирано с номер ЗДОИ-5/13.02.2020 г. Попитахме МВнР на какво основание са издадени паспортите, кога са издадени и кое длъжностно лице е разрешило издаването им. Въпросите до МВР включваха и питане дали Божков и Попов са напуснали страната със служебните си паспорти.

Министерството на Външните работи отказа да отговори на поставените въпроси с писмо от 25 февруари, но се оказва, че междувременно се е присетило да анулира двата паспорта (виж отказа тук ). Отделно от това изпратихме въпрос до дирекция Български документи за самоличност на МВР дали паспортите са регистрирани там и до Главна Дирекция Гранична Полиция кога служебните паспорти са използвани от посочените лица за последен път при пресичане на българската граница и през кое ГКПП. И на двата въпроса се получи отказ за предоставяне на обществена информация с писмо от 27 февруари 2019 (виж тук).

Въпреки отказите подновихме питането до МВнР указвайки конкретните номера на паспортите. В получения от пресцентъра отговор се съдържа признанието, че “Тези документи са издадени във връзка с изтичането на срока на предишни служебни паспорти на г-н Божков и г-н Попов, издадени според Наредбата за условията и реда за издаване на дипломатически и служебни паспорти от МВнР на основание на писмо от Министерството на младежта и спорта.”

Божков с конкретни външнополитически задачи? Или бившата ДС?

Всъщност от МВнР заобикаля отговора за основанието, като не казва конкретно по коя точка от Наредбата за условията и реда за издаване на дипломатически и служебни паспорти са издадени паспортите на Божков и Попов. От всичките изредени в нея случаи – държавни служители, кметове, съдии, висши военни и т.н., Божков и Попов попадат единствено в хипотезата по Член 5 точка 12 – членове на ръководствата на националните браншови организации, сдружения и федерации и Член 5 точка 14 – лицата, на които се възлагат конкретни външнополитически задачи – по преценка на министъра на външните работи.

Васил Божков и Георги Попов обаче не са членове на нито една браншова организация, сдружение или федерация от национален мащаб, показва справка в справочната система “Дакси”. Двамата са членове на Управителния съвет на Български Съюз за Физическа Култура и Спорт (БСФС), който претендира да е правоприемник на социалистическата спортна мегаструктура. Но всъщност става дума за сдружение, което не е регистрирано като национална спортна организация по смисъла на Закона за физическото възпитание и спорта (виж списъка на регистрираните тук). Последният лиценз на БСФС е издаден от спортния министър в правителството на НДСВ Васил Иванов – Лучано, а оттогава Министерството на спорта не подновява лиценза и дори води дела срещу БСФС за имоти.

Според архивите на Комисията по досиетата, Георги Попов е бил агент на Първо главно управление на ДС, т.е. на външното разузнаване по времето на комунистическия режим. Псевдонимът му е “Китин” и е бил вербуван е като нещатен сътрудник на Управление “Научно-техническо разузнаване” (заповед № 5 от 20 март 1989 г.)

Остава възможността на Божков и Попов да са възлагани конкретни външнополитически задачи по преценка на предишните и на сегашния министър на външните работи. Не звучи сериозно аргументът, че паспортите са били просто подновени, защото преиздаването на служебните паспорти не е автоматично и трябва да е налице основание за това. Никъде в Наредбата няма опция за автоматично подновяване, напротив – специално е указано, че лица от ограничен кръг имат право на такива привилегировани документи след извършване на проверка за наличието на законово основание за тяхното издаване.

От всички данни, както и от упоритото укриване от страна на правителствените институции на законово основание и всички обстоятелства около привилегированото положение на Божков и Попов, с ранг на държавни служители, става ясно, че служебните им паспорти вероятно са издадени в разрез със закона. Надделяващият обществен интерес е този, който задължава МВнР и Прокуратурата да разкрият #КОЙ носи отговорност за дипломатическия статут на двамата издирвани за ОПГ лица!? По закон това е самият Министър – персонално Екатерина Захариева или специално упълномощени от нея длъжностни лица.

От МВнР отказаха да съобщят кой именно – министърът или негов заместник, е подписал за издаването на паспортите на Божков и Попов. Според оперативни източници на Биволъ подписът е на зам.-министъра Георг Георгиев, който преди да заеме отговорния пост беше шеф на младежката организация на ГЕРБ. Той бе назначен едва на 25 г. без никакъв дипломатически стаж на този висок пост, което предизвика вътрешен скандал в дипломатическите ни среди.

Всичко това е поредното потвърждение, че МВнР остава своеобразен остров на нереформирана институция след 1989 г., като влиянието на структури, номенклатура и лица свързани с бившата БКП и ДС от времето на Народната република, все още е много силно.

От “най-печално известен гангстер” до привилегирован българин със служебен паспорт. И назад.

Васил Божков – Черепа е един от знаковите герои на прехода, който присъства и в няколко от дипломатическите доклади на САЩ с красноречиви квалификации:

“Най-печално известният гангстер на България е Васил Крумов Божков с прякор Черепа. Божков основа първата си компания през 1990 г., преди да създаде настоящия си бизнес NOVE HOLDING, който включва над 30 компании и филиали. Богатството на Божков се изчислява на 1.5 милиарда щатски долара – той е един от най-богатите хора в България и почти успя да влезе в списъка на 50-те най-богати източно-европейци за 2008 г. В момента, той бавно напуска бизнеса с организираната престъпност и основно притежава казина, хотели и медии. Но, както се твърди, все още е активен и в прането на пари, в приватизационните измами, в заплахите, в изнудването, в рекета, и в незаконната търговия с антики. Поддържа близки отношения с много официални лица от бивши правителства.” – пише през 2009 г. изпълняващият длъжността посланик Джон Ордуей (виж тук).

Близостта на Божков с официални лица е добре известна и документирана още от управлението на НДСВ и Тройната коалиция. Биволъ навремето разкри в свои публикации, че правителството на Орешарски, с мандат на БСП, което издигна Делян Пеевски за шеф на ДАНС, бе под силното влияние на Божков и свързани с него лица.(виж тук, тук и тук).

Сега се оказва, че и правителството на ГЕРБ е постлало дипломатически килим пред Черепа и съратниците му, като им е издало служебни паспорти за лесно напускане на страната във всички посоки, без законен и логичен мотив за това.

Сега топката е в полето на Главния прокурор, който да установи отговорните фактори, наградили Божков и Попов с държавна дипломатическа защита и статут. Добър лакмус за действителната политическа /не/зависимост на Иван Гешев. А дали издателите на държавните служебни паспорти не биха могли да бъдат привлечени и като съучастници за избягването на обвиняемите ръководители на ОПГ от българското правосъдие!?

Очаквайте продължение по темата за Васил Божков.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 144 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професор по Стоманобетон

    200 9 Отговор
    Цирк "Кенефистан"
  • 2 отзад без любов

    104 113 Отговор
    ЕТО ЗАЩО КОМУНИСТИТЕ НА ВЪЖЕТО

    Коментиран от #23, #38, #67, #82

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    82 89 Отговор
    ОЩЕ ЧЕРВЕНИ ГНИДИ ЩЕ ИЗПУКАТ.!

    Коментиран от #15

  • 4 Behemoth

    162 8 Отговор
    Гешев да вкарва жандармерията в министерството веднага и да ги почва..унуз уфцъ дет са прай на министърка на пода с белезници а на младежа герб и един бой да му се хвърли даже...

    Коментиран от #9

  • 5 черепа

    189 12 Отговор
    ша ма фаните за дедовия, както фанахте братята и Таки
  • 6 Сесесере

    77 119 Отговор
    Хахаха руски кагебистки тертип за организация! Всичко идва от комунистите, русофилите и техните намазали роднини от разграбвснето на България !
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    74 13 Отговор
    престъпници
  • 8 Сесесере

    59 123 Отговор
    Слава на САЩ и ЕС ! Насрани русофили!

    Коментиран от #12, #54, #66

  • 9 хахаха

    100 23 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    май само ти незнаеш че гешев и цацаров са гербаджииски подлоги... ама то за теб е нормално знаем ти капацитета

    Коментиран от #10, #29

  • 10 Behemoth

    73 27 Отговор

    До коментар #9 от "хахаха":

    Да не си луд бе....Гешев е народен герой и отмъстител ,враг на изедниците и психодесните хихихииииии...

    Коментиран от #83

  • 11 боцмана

    148 4 Отговор
    Искате да кажете , пуснати да си вървят , защото ако вземат да говорят три дни печатницата трябва да прави само служебни паспорти и пак може да не стигнат.
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    86 19 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    герб са престъпници мутри акланът БОЖКОВИ СА опасни престъпници
  • 13 Хайде бе, избягали????

    132 16 Отговор
    Ненормалника Гешефтеф ги е пуснал, защото Черепа отвори ли си устата, само за факта, че Бате Буби и Влади Симеонов са го изнудвали да ин плаща по един милион на месец. Има и записи които ще излязат веднага публично и ще требва да се арестуват много баровци. Оставиха ги да заминат и сега ги търсят да ги върнат???? Галевите колко платиха на Цвъко за да ги пусне, 5 милиона.'Фанаха им вървите на цървулите. А Черепа е умен играч, гаврата с него ще бъде заплатена, колкото и охрани да слагат на лакомиите от правителството. Да му мисли Гешефтеф, той се подиграваше публично, изпълнявайки тази поръчка по ограбването на парите на Черепа и антиките му. А тях ще откраднат без съмнение!

    Коментиран от #48

  • 14 Биволь

    99 6 Отговор
    Браво, това е журналистика!

    Коментиран от #71

  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    поста не е мой
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    47 6 Отговор
    спечелилите уж джакпота са фиктивни лица
  • 17 Чико

    72 17 Отговор
    Стига с тоя божков нещастници вижте какво правят сестрите. Само отклонявате вниманието от наболелите проблеми
  • 18 Гербестан

    88 10 Отговор
    ГЕРБ го пуснали, ГЕРБ го "търсят" хаха
  • 19 Факт

    33 7 Отговор
    Тия от говедото на умрело куче нож вадат!
  • 20 qwerty

    61 3 Отговор
    няма да се учудя да се водят на работа (стъф) в посолството там и поради тази причина да са със сини паспорти
  • 21 guest

    68 1 Отговор
    е тоя божков, май е купил цялата държава, кои знае още какво ще излезе
  • 22 Николас Мадуров

    61 7 Отговор
    Каша пълна с гойна и лайня в кочината на тиквата и за да се оправи всичко нека Дипломата Слънце най Великия в света да отиде в ОАЕ да изиграе един танц със саби и да ги върне Чирипа и агент Китин и оня шапкар каскетов да миряса и да не говори врели некипели брътвежи и всички служебни паспорти да се анулират за да не бяга никой от кочината
  • 23 незнайко

    73 24 Отговор

    До коментар #2 от "отзад без любов":

    Какви комунисти ? Тези са ПРОДУКТ на ДЕМОКРАЦИЯТА ! Престанете с тези комунисти. В БЪЛГАРИЯ имаше СОЦИАЛИЗЪМ и никога не е имало КОБМУНИЗЪМ !

    Коментиран от #30, #77

  • 24 някои

    33 5 Отговор
    Колкото и да се чудим само едно е ясно всичко това се дирижира от един но това не е баце

    Коментиран от #42

  • 25 Антон

    69 5 Отговор
    Хаха и какво - борисов, гешев , службите не са знаели за тези паспорти. Седмици преди атаката срещу Божков , по всички служби знаеха вкл. и той че му се готви нещо. Та ако всичко неше честно, държавата щеше да се подготви за да не може да избяга. Сега някоя мисирка да попита каскета защо е допуснат да избяга и знаел ли е за тези паспорти. А банкянския тъпанар какво мисли по въпроса, забелязвате ли горанов че се е покрил и го няма никакъв
  • 26 Браво на Биволъ

    60 4 Отговор
    Но БИВША ДС няма. Те са ТУК И СЕГА. Усеща се по миризмата.
  • 27 някои

    49 8 Отговор
    А за сестрите евала но проблема е че както е казал Левски преди да иде на бесилото . Нашия народ обича свободата поднесена в тепсия на сенията му.Така че идете и им помагаите вместо да се лаете за глупости

    Коментиран от #85

  • 28 Ха така

    81 0 Отговор
    Това означава също, че Божков е бил НАДЛЕЖНО ПРЕДУПРЕДЕН КАКВО СЕ ГОТВИ
  • 29 болшой

    16 32 Отговор

    До коментар #9 от "хахаха":

    Май само ти не знаеш, че ГЕРБ е кремълска подлога.
  • 30 шумкар

    34 9 Отговор

    До коментар #23 от "незнайко":

    Ти какво си мислиш, че комунистите доброволно са сдали властта? Те си я държат, това са техни хора.
  • 31 Питайте министъра на външните работи

    40 3 Отговор
    Какво е становището на мвнр.
    Министерството на външните работи издава дипломатически паспорти и служебни паспорти само на конкретни категории лица, заемащи висши ръководни държавни длъжности и лица със статут на държавни служители, по повод изпълнение на служебните им задължения.
    Категориите лица, които имат право да притежават и да ползват при пътуване зад граница дипломатически или служебен паспорт, са определени в Закона за българските лични документи и Наредбата за условията и реда за издаване на дипломатически и служебни паспорти от Министерството на външните работи.
  • 32 БСП и Радев да кажат нещо по въпроса

    22 28 Отговор
    Да Радев да каже как имат служебни паспорти? Тая Държава за нищо не става, всеки си прай квото иска а тия с многото пари направо нямат спирачка:/)

    Коментиран от #41

  • 33 някои

    34 7 Отговор
    Тези жени са герои те не мислят денонощно как да огтабят народа напротив те работят за да му помагат за жълти стотинки така че отиваите при тях да им помагате
  • 34 Крис51

    51 4 Отговор
    Този Георг Георгиев целуваше ръка на Борисов в онзи клип в интернет. Всички са навързани като свински черва. Струва ми се важно най-сетне да се вкара в НК текст за търсене на имуществена и наказателна отговорност на държавни служители, допуснали ощетяване на държавата под каквато и да е форма. Тук включвам също прокурори и съдии. Трябва да има някакъв механизъм за овладяване на положението при толкова "калинки" във всички държавни ведомства. Например, колко пари е платила държавата за осъдилите я наши съграждани, станали жертва на различна форма на произвол и липса на правосъдие, в Страсбург? Ако носят отговорност по нашия закон, може да се замислят как да постъпят в някои ситуации.

    Коментиран от #39, #81

  • 35 Правда

    31 3 Отговор
    Случайни неща няма. Паспортите от министерството а кой командва сищите? Главатарят. Всичко е нагласена работа а играят пред хората жив театър. Занимават ни с техните игри и си живеят живота.. 5386
  • 36 Правда

    23 1 Отговор
    Случайни неща няма. Паспортите от министерството а кой командва сищите? Главатарят. Всичко е нагласена работа а играят пред хората жив театър. Занимават ни с техните игри и си живеят живота.. 5386
  • 37 СВИНСКИ

    21 2 Отговор
    Много се оплетоха в лъжи в милиарди ,не ги е срам да си ходят,сега и ако след протест на цв.цветанов падне властта хептен нищо няма да разберем
  • 38 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "отзад без любов":

    А за теб разстрел в Кратуната проста..!!!
  • 39 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    31 2 Отговор

    До коментар #34 от "Крис51":

    БРАВО...!!!....Той и Горанов подлежи на обвинение ощетил държавата с милиони...!!!
  • 40 Факт

    32 5 Отговор
    Г-н Божков е виден строител на капиталистическа България!!!

    Коментиран от #43

  • 41 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    35 6 Отговор

    До коментар #32 от "БСП и Радев да кажат нещо по въпроса":

    А бе Каун,на Радев ли му е работа да издава паспорти или на МВР и МВнР...??? Замисли се малко преди да ръсиш тъпотии,ама то от продажен гербаджийски Мишок кво да очакваш...???
  • 42 КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "някои":

    Сега като се замисля си прав- това е баба ти...!!!

    Коментиран от #78

  • 43 Незначителен

    44 0 Отговор

    До коментар #40 от "Факт":

    Всичко в България е предварителен сценарий, организиран и създаден много преди да се реализира!!! Съжалявам всички наивници, които си мислят, че участват в него или са причина за неговото съществуване! Бедата на нашето време е, че всички РОБИ се считат за свободни!
  • 44 хамсал

    31 1 Отговор
    Служебен паспорт – издава се от МВнР на служителите от централната и териториалната администрация, изпълняващи служебни функции в чужбина. Кое е това правителство?
  • 45 ДОКО

    23 2 Отговор
    ОТГОВОРА НА ЕМИРА-АБЕ ЩО НЕ СЕ ЗАНИМАВАТЕ С НЕКОЙ ДРУГ..НАПРИМЕР ЦВИЧКОТО..
  • 46 УЙЧО

    27 0 Отговор
    Важно е че парите ги няма.
  • 47 Svelini

    28 4 Отговор
    Щяха да са "избягали",ако това се беше случило предо 30 години. Днес те са пътували, както много българи пътуват. Стилистиката Ви е остаряла, господин Биволъ.
  • 48 Радек от Боктор

    33 3 Отговор

    До коментар #13 от "Хайде бе, избягали????":

    Ти май го изкара мъченик? Чиста планинска вода!!! Черепчето да не би от преди 10 години да е в играта, а? Той е вътре от преди 30 и е яко вързан с ДС..... Антиките му? Да не са негови случайно, а? На народа са и по закон всичко що е под земята е държавна собственост!!!! Негови били.....НА НАРОДА СА!!!
  • 49 Адолф

    24 3 Отговор
    Е как се бяга с издаден от МВР паспорт?
  • 50 Гошу

    20 2 Отговор
    Жа ги фаните за дедовия ха-ха-ха и ха - ха-ха тук у тая бульгерия е най големата мизерия
  • 51 Зайко Байко многознайко

    27 2 Отговор
    Нека отстрелът да започне сега! Няма да забравя как Гриша Ганчев бяха миналата година с Черепа заедно на посещение при Тиквоций Едно. Гришата си е платил а Божков не за тива и този цирк сега!
  • 52 Някой

    24 0 Отговор
    Бръкнете по-дълбоко.Ще изляза интересни неща за това кой какъв паспорт има и гъде и как го ползва
  • 53 Чичко тревичко

    16 4 Отговор
    Театърът е изкуството което Гешев и компания владеят отлично- за жалост напусна ни Стефан данаилов- но духът му се превъплъти в Иван Гешев!!! Браво Гришо имаш страхотни театрални заложби!! Ще се радвам да споделиш твоето мнение по въпроса за служебните паспорти на тези хорица! Както и на братя Галеви пак с такива паспорти напуснали държавата!!или освен да имат свъх способности неподвластни на физичните закони( тоест изпаряват се или излитат)
  • 54 Odb

    16 6 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Путин да ти разпори @нуса на тебе

    Коментиран от #56

  • 55 Българин

    28 2 Отговор
    Ами властта просто си ги пусна да си ходят където е безопасно за тях, за тази цел и служебни паспорти им издаде.Друготе е прах в очите на обикновения българин.
  • 56 Коко

    12 2 Отговор

    До коментар #54 от "Odb":

    То на тоя колега каквото и да ми разпориш няма да сбъркаш по едно време си помислих че се е излекувал ама уви за този герберски екземпляр още на са открили хапчета
  • 57 Мемфис

    26 5 Отговор
    Оказа се, че единствената медиа с ТОПКИ е БИВОЛЬ!!!!!
    Всички други са платени лизачи на руски задници!

    Коментиран от #60, #70, #74

  • 58 Цветанов

    6 6 Отговор
    Линч за Божков!!!
  • 59 Външна Мисирка

    12 3 Отговор
    Ние, в МисирЛенд-ски съвет и особено във Външно Мисир-Лендство НЕ МИСЛИМ ТАКА! ХА ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ НИ НАПРАВИТЕ СМОТАНИ ПЛЕБЕИ!
  • 60 Курск

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "Мемфис":

    а-де!
  • 61 Тома Неверни

    25 1 Отговор
    До вчера му се подмазвахте целия Парламент, а сега бил бандит!
    Сваляхте си и гащите депутатски за пари, сега Черепа ви бил виновен.
    Цветан Василев ви бил виновен , а кой им даде възможностите 30 години да са толкова много бандити?
    Де, да беше проблем Божков ?
    Гледай и пълней лукави Депутате....
    Всички сте партийни долни миризливи мърши.!
  • 62 Любопитен

    15 0 Отговор
    Интересно колко ли още "полезни за държавата" особи у нас имат такива паспорти?
  • 63 Буда в затвора

    8 2 Отговор
    Смърт

    Коментиран от #68

  • 64 Турист

    17 2 Отговор
    В Дубай има вече голям български квартал, красиви къщи с богати хора, много са уважавани от местното население, всеки с много пари е добре дошъл !
    Може да искате да ги осъдите в България, ама малко ще почакате...

    Коментиран от #89

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Насран кравар

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сесесере":

    Смърт за русофобите.
  • 67 спец

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "отзад без любов":

    Сакън, недей, трябва да започнат с Тиквата, Каскета и Цацата.
  • 68 √ @&

    9 2 Отговор

    До коментар #63 от "Буда в затвора":

    😎Лекинко младеж.Тук не е deepweb.
    Всеки ,на който поне малко му щрака процесора да внимава какви ги приказва.
  • 69 Гарван Гарванов

    12 1 Отговор
    Със сини паспорти я, че кой да пълни сметките на Баце в Дубай, я се замисли! Това си е работа! Частен самолет , син паспорт, куфарите не се проверяват! И докато офшорните сметки стават по дълги, всичко е наред.
  • 70 Случайно минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Мемфис":

    The bull roars, and throws on his back
  • 71 Гошо

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Биволь":

    Снимката оваче е на обикновен паспорт а не на служебен Та толкова за журналистиката
  • 72 Дядо Мраз

    4 1 Отговор
    Как кой ги е издал Пасаваните - Шофьорът на Мето Илиенски Как кой

    Коментиран от #75

  • 73 Готин

    3 1 Отговор
    Money money money money
    Money money money money
    Money money money
    Money makes the world go around
    ...the world go around
    ...the world go around.
  • 74 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #57 от "Мемфис":

    на РУСКИ????Аде бе!!!!!!!не съм чул за ЛАС ВЕГАС в Русия!!!!!
  • 75 4567890

    6 0 Отговор

    До коментар #72 от "Дядо Мраз":

    не е шоферът а шкембак войводата. с новите българи ако ги сметнат ше сме поне 15 млн.
  • 76 ТОЧКАТА

    7 1 Отговор
    БИЗНЕСЪТ НА Божков е построен по амерички модел и подобие!!!!РЕЗУЛТАТЕН!!!и УСПЕШЕН,БЕЗ САНКЦИИИ!!!!!!!Ама явно НЕ Е ПРЕВИЛ ГРЪБНАК,та е низвергнат!!!!!!и сега!!!санкциониран....
  • 77 КГБ

    6 1 Отговор

    До коментар #23 от "незнайко":

    На каскет без съдържание и да обесняваш--...и с фуния да наливаш...все едно да гребеш вода със сито!
    Просто е-каскета у земята,кухата черепна кутия у стената ...и както казваше другаря Сталин-има каскет - има проблем,няма каскет-няма проблем!
  • 78 някои

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "КУРТИ КУРТЕВ КУРТЕВ- фърлям на боб":

    И как стигна до това прозрение
  • 79 Божко

    2 0 Отговор
    УРА ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ. ?????
  • 80 Наблюдател

    3 0 Отговор
    Когато стана ясно че мафията си има държава, съответно тя си има и МВР както и такова на Външните Работи. При това положение не е реалистично от тях да се очаква смислен отговор на този въпрос!
    В тази ситуация България е нищо повече от карикатура на държава! Подобнa ако търсите, евентуално в Африка....
  • 81 Илиан Мавров

    0 1 Отговор

    До коментар #34 от "Крис51":

    Мустафето няма да го допусне.Нали МС е назначен от "Козяк".
  • 82 Илиан Мавров

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "отзад без любов":

    Живи комунисти няма.Куца ти аритметиката.Тези които гонят 90-те НЕ СА комунисти.
  • 83 Да го подържиш

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    Кога порасна, кога му станаха мустачки(народна мъдрост)
  • 84 Матей

    2 0 Отговор
    Божков и Попов заминали за ОАЕ със законни паспорти,а после се оказало ,че не били законно издадени,ами според родната гешефтура може да се изкара бялото черно и обратно.дА СИ СЛОЖАТ талибански такета,каскетите са от 50-те на миналия век.Пратили десетина службаши в ОАЕ да ги подкарат Божков и Попов со кротце,со благо,да ги качат на самолета и право тук.По-харно да бяха пратили Рамбовци да ги отвлекат,а те си мислят като тука да деребействат.Нищо не сполучили и арабите възмутени ги отпратили.
  • 85 Някоя

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "някои":

    Така е, но зад компа да се лае по си е мъжкарско някак. А той Левски веке нема да се роди. Би се срамувал как си налягаме парцалите. Всекой гледа себе си. Уж равнината раждала тикви, ама гледаме, че и по планината се търкалят. Интелигенцията къде я? Прехвърля си на ум авоарите в банките. Тя трябва да оглави народа, не мутри и останки от червени боклуци. Сега с новия вирус идва и новата икономическа катастлофа. Светът ще подивее. Ще се види кой народ е нация. Чакайте новите игри и търкайте нови билетчета. Не се умори тоз заспал народ да му го слагат по секакъв начин.
  • 86 Иванов

    4 0 Отговор
    Нищо ново за нашата държава! През 2014 г. фараон Цветан Василев дори напусна България през ВИП-а на летище София! И нито едно длъжностно лице не беше уволнено за този фрапантен пропуск!
  • 87 Гост

    3 2 Отговор
    Изключително изчерпателна статия. Не се налагат въпроси, всичко е ясно. Само едно нещо ме терзае - "§ло §анов" докопа античната колекция на Божков...... как и на колко ли се разпредели?
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Нова Велика България

    3 0 Отговор

    До коментар #64 от "Турист":

    Българите по традиция са добри основатели на нови държави Българий, а със Божков можем и Империя да създадем, държавата
    може да се именува като ,Избягалите Гешеви активи, като прибавим и Бойковите и Догановите офшорки и Гешевите споразумения с престъпния свят,капитализирането ще прилича на" Елитна България
    АД" в емиграция.
    Забравихме Цветан Василев не е въобще за подценяване той ще оправи Банковия сектор .
    Да живее, Нова Велика България!
    Достатъчно е да имаш само лична карта от България дори и да е изтекла важи за легитимация, свобода за народа, давай към свободния свят!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.