Last news in Fakti

27 Юли, 2020 14:48 33 139 54

Шокиращ факт около общинския път до „сараите“ в Росенец

  • росенец-
  • общински път-
  • мерки

Важно е да се запази тази улица като общинска собственост

Шокиращ факт около общинския път до „сараите“ в Росенец - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

На шокиращ факт, свързан със собствеността на имотите около общинския път, водещ до летните „сараи“ в парк Росенец, се натъкна Константин Бачийски.

Детайлна проверка от зам. председателя на ПП „Средна европейска класа“ установи, че твърдението на общинската администрация в Бургас за това, че придобилата национална известност улица завършва в частен имот и от нея няма смисъл, не отговаря на истината.

Оказа се, че „заличената“ с решение на общинския съвет улица не само не свършва „в нищото“ , а има продължение, стигащо до морския бряг, отбелязва "Евроком".

След измерване, извършено от сертифициран геодезист, стана ясно, че на това място е изградена залята с бетон отсечка, която достига до плажа под сараите.

Нещо повече, самото бетонно продължение на общинския път е разположено върху терен, публична държавна собственост.

„Не коментирам кой, кога и как е разрешил върху държавен терен да бъде изграден този бетонен път, но съществуването му дава възможност на всеки български гражданин да стигне до брега, стига да се премахнат оградите, възпрепятстващи свободното преминаване“– коментира Константин Бачийски.

Според него при съществуващото положение става излишно строителството на ново алтернативно трасе до плажа, какъвто вариант предлага мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет.

Съветникът от опозицията очаква от Община Бургас и Областна управа да регламентират свободния достъп до брега и да премахнат оградата, която е поставена върху „заличения“ общински път.

„След всички тези разкрития е изключително важно да запазим тази улица като общинска собственост. Това може да се случи по време на гласуването на 28 юли на заседанието на общинския съвет, в чийто дневен ред успяхме да входираме предложение за отмяна на скандалното решение от 28 април, с което на практика се отнема правото на достъп на българските граждани до тази част от брега.“ – коментира Константин Бачийски.

Той отново призова всички граждани, които настояват да се запази като общинска собственост единствената улица, водеща до плажа под „сараите“, да изразят своята позиция пред спортна зала „Бойчо Брънзов“ във вторник 28 юли, от 8.30 часа.

„Нека да се съберем пред залата преди сесията и да кажем заедно „Стига безобразия“ – обърна се към тях общинският съветник.

Линк към видеофайла, документирал самите измервания от страна на геодезист


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 106 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 браво

    188 7 Отговор
    Браво на г-н Бачийски.
    Като ни кажат "добро утро", нека погледнем към слънцето. За всеки случай. Да не се окаже, че взима да залязва небесното тяло...
  • 2 бачо

    220 9 Отговор
    "Cпoрeд нeгo при cъщecтвувaщoтo пoлoжeниe cтaвa излишнo cтрoитeлcтвoтo нa нoвo aлтeрнaтивнo трace дo плaжa, кaкъвтo вaриaнт прeдлaгa мнoзинcтвoтo нa ГEРБ в Oбщинcкия cъвeт" и после тулупа ще разправя че не били заедно с дпс,бранят ги със всички средства
  • 3 факти

    198 5 Отговор
    Султан Доган и неговите сараи са над законите. Той смята, че законите не струват и хартията, на която са написани!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лъжци

    162 6 Отговор
    и мошеници в администрациите , алчни и безскрупулни хрантутници безродни ! Респект , господин Бачийски !
  • 6 Asdfg

    189 10 Отговор
    ТИКВАТА, КАСКЕТА, ШИШИ, ДОГАН АГА!!!Всичките на съд!!!
  • 7 ОТ КОГА СЕ ЗАПОЧНА

    148 4 Отговор
    ДА СЕ ПРОДАВА ПЛАЖНАТА ИВИЦА НА БЪЛГАРИЯ? КАСКЕТ КЪДЕ СИ?
  • 8 Биоробот

    145 17 Отговор
    Свалям шапка на японците. Те нямат никакви проблеми с мюсюлманите. Защо ли? Защото мюсюлманската религия в Япония е ЗАБРАНЕНА със закон. Единствено тя и никоя друга религия не е забранена там. Време е и ние да помислим в тая насока.

    Коментиран от #14, #48, #52

  • 9 Майна

    136 6 Отговор
    КЪДЕТО И ДА РАЗРОВИШ-МАФИОТСКИТЕ СДЕЛКИ ЛЪСВАТ...ТРЯБВА ДА ГИ СВАЛИМ И ОСЪДИМ!
  • 10 Гост

    122 11 Отговор
    герп и дпс са едно и също нящо
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Медю

    78 6 Отговор
    Нали затуй съм го назначил бою, да ми върши работа
  • 13 Протеста в Бургас

    108 2 Отговор
    Утре сутрин, в 8.30 ВСИЧКИ пред спортна зала ''Бойчо Брънзов" в Бургас, където заседава Общинския съвет. На сесията ще се гласува предложението за отмяна на скандалното решение, за подаряване на пътя на Доган. Общински съветници #ДРЪЖТЕ СЕ МЪЖКИ! Народът ще ви чака отвън!!!
  • 14 реалиста

    20 7 Отговор

    До коментар #8 от "Биоробот":

    и джамии с имат даже,не че ми харесва

    Коментиран от #18

  • 15 Анализаторр

    29 13 Отговор
    Бачийски знаеш ли,че и Доган бил рокер? Обичал да кара ATV. Може да е предвидил, че ще му вземат пътя и тренира от няколко години с високо проходимо ATV в района. Интересно като общински съветник как така чак сега Бачийски е получил просветление?

    Коментиран от #19

  • 16 Онур

    4 57 Отговор
    Пълни измислици, тва няква нова партийка ли е,не се бъзикайте с доган че......
  • 17 Моето си е мое

    59 1 Отговор
    Не е само там. Навсякъде по черноморието има ограничения от часен характер.
  • 18 Ташунко

    55 5 Отговор

    До коментар #14 от "реалиста":

    Въобще не си в час, братчед! Тоя, който си репликирал е 100% прав! В Япония Исляма е забранен със Закон и се преследва наказателно! Или си бил там и си видял джамии!? Ахахахахахаа, сигурно си сънувал нещо и не си си бил завил краката!

    Коментиран от #26

  • 19 Защо чак сега

    48 4 Отговор

    До коментар #15 от "Анализаторр":

    -ами защото нарушенията са толкова много, че откриването им изисква време. Я си спомни и факта, че дори НОТАРИАЛЕН АКТ е "обвинен", че е неточен - и е добавено онова, което им е било нужно...
  • 20 незнайко

    51 3 Отговор
    Нека всеки свали този файл и да види за какво става на въпрос !!! Това не е давано по телевизиите !!! Доган си е оградил сарая с бетонен път който е на държавна собственност !!!
  • 21 qwe

    48 3 Отговор
    Ама тееее герберастиците не били комбина с ДуПяСе! Въобще даже!
  • 22 Бойко -българската Чичолина

    64 4 Отговор
    От къде Доган сопола,фъфлещия цървул от ДС, има пари за вилаети ,след като не е работил нито един ден през живота си,като Каракачанов ортака му
  • 23 Криеш името си страхливец

    46 5 Отговор
    Преименуване - "НАЦИОНАЛНО Движение за праваТА и СвободиТЕ на АХМЕД ДОГАН" с абривиатура "НДПС на АД"! За това се е борил човека определил се за турчин и Тодор Живков е трябвало да му ги ПРЕДОСТАВИ!! Сега в условия на завършила демокрация всичко е негово. Не само "обрачите от фирми", а цялата бездънна каца - да се разбира държава! По точно контролирана територия не от живеещите в пределите и люде! А относно етническите българи членове на това ДВИЖЕНИЕ - това е кръвта на българина "предателство" а цел финансови облаги!

    Коментиран от #50

  • 24 Анонимен

    55 3 Отговор
    Доганя е съсипал и плажа, като го е насипал с каманяци, този плаж беше с пясък.

    Коментиран от #35

  • 25 ДАЛЕЧ НЕ Е САМО ТОВА

    59 3 Отговор
    ФАКТИ, ПУСНЕТЕ РАЗСЛЕДВАНЕТО НА БИВОЛЪ КАК ТРИ МИНИСТЕРСТВА СА СЪДЕЙСТВАЛИ АКТИВНО НА ДОГАН ЗА ПОСТРОЯВАНЕТО НА 220М КЕЙ ВЪВ МОРЕТО БЕЗ НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ ЗА СОБСТВЕНОСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 26 Браво така е

    34 9 Отговор

    До коментар #18 от "Ташунко":

    БРАВО НА ЯПОНЦИТЕ!!!!!!! А САЩ СЪГРАДИХА ЕДИН ФРАНКЕТЩАЙН В ЛИЦЕТО НА ТУРЦИЯ НАЧЕЛО С ЕРДОГАН, КОЙТО ЖЕЛАЕ ДА ПРЕНЗЕМЕ ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА ТОЧНО КАКТО НАПРАВИ С ХРАМ " СВЕТА СОФИЯ" ТОВА БЕШЕ ЗНАК КЪМ ЕВРОПА. САЩ МУ СПРЕТНАХА ПУЧ, МАКАР И КЪСНО СЕ УСЕТИХА. НО РУСИЯ ГО СПАСИ. П О З О Р ЗА ПУТИН!@!! ПОЗОР!!!! СЕГА ЩЕ МУ ИЗЛЕЗЕ СОЛЕНО, ЗАЩОТО ЩЕ ДАДЕ СВИДНИ ОЕРТВИ И В СИРИЯ, И В ЛИВАН. ЕРДО Е ЗМИЯ, МНОГО ДОЛНА И ХИТРА, НЕУВАЖАВАЩА ДОРИ СОБТВЕНИТЕ СИ ВЕЛИКАНИ КАТО КЕМАЛ АТАТЮРК. НЯМА ЛИ ДА СЕ НАМЕРЯТ ЧОВЕЦИ В ТУРЦИЯ ПРОТИВ ТОЗИ ОГРАНИЧЕН И АЛЧЕН ЛИДЕР???????? ДЕМОКРАТИЧНА ТУРЦИЯ , ИЗПРАВЕТЕ СЕ!!!!!!
  • 27 СЪД

    17 3 Отговор
    И затвор
  • 28 иво

    21 2 Отговор
    ама те обинарските душици са се насрали от страх
  • 29 Петър Стоев

    36 5 Отговор
    Не мисля, че безобразията на г-н Доган имат нещо общо с исляма, както внушават някои коментари тук. Става дума за обикновена нашенска крадливост, в големи размери. И крадливият Пеевски и крадливият Доган ми изглеждат еднакво омерзителни. "И наистина, не ще се помръднат нозете на нито един раб, в деня на Възкресението, без да отговори на четири въпроса:....как е придобил имането си и за какво го е използвал..." Достоверен хадис от Пророка Мухамед. Крадците по принцип са безродници и атеисти. Колкото до Константин Бачийски, той е рядко почтен и порядъчен човек.
  • 30 чалма тв

    21 3 Отговор
    ДуПеСе в действие. Гроб помага за този път..нали Пойко Порисоф стана асфалтаджия..
  • 31 ТОЧКАТА

    12 1 Отговор
    това ,е пряка последица от изборната врътка,когато ДПС ,,подари,, сигурни ТЕХНИ ОБЩИНИ в полза на герб!!!!А сега,духайте супата!!!!под благия поглед на посолството.
  • 32 Стига ва

    1 5 Отговор
    Тва не мое да бъде щот не мое да бъде ха ха ха
  • 33 йокин

    6 1 Отговор
    Възкресение,щяло да има,с въпроси,а дано,ама надали.
  • 34 056

    25 2 Отговор
    Кметът на Бургас и Общинският съвет са изпълнители на въжделенията на Доган по молба на софийските му приятели от ГЕРБ. Като случаш кмета Николов какви глупости каза на заседание на Общинския съвет и как се черви, че не може да откаже, а напълно съзнава каква подлога става, ми стана срамно, че този човек е кмет на Бургас и е зам.председател на ГЕРБ. Но гербаждиите до един станаха продажни измекяри заедно с комундетата си плетат кошницата.
  • 35 цар Крум

    28 1 Отговор

    До коментар #24 от "Анонимен":

    това на времето беше гребната база чукалята и всяка година се преплуваше от там до остров св.анастасия/ 800мт/ и се даваше награда от община бургас ,а плажа беше прекрасен аз съм се къпал там в кристалните му води екзотично място затова турският сарай е там а не на сл.бряг....................

    Коментиран от #53

  • 36 Такива

    14 1 Отговор
    като оня със сараите ги оправя само пренасищане на организма с Pb, от Менделеевата таблица!
  • 37 българин

    13 1 Отговор
    господина николова ще се окаже турско мекере. той не само, че е "отличника" на герб, но ще се окаже и ортак на доган, има съвместна собственост и съдружие, но и прокарва неговите интереси в ущърб на
    България
  • 38 Съд за крадците и предателите!

    9 3 Отговор
    Еничарите на България е време да получат своето наказание и възмездие за продажната си душичка!За начало съд и затвор,а по късно и други бонуси...Конфискация на всичко придобито по незаконен начин...
  • 39 Истината боли много....

    9 1 Отговор
    Народа вече прогледна!Време е да раздаде справедливост и всичкият боклук да се складира на определените му места за вечни времена!Много самозабравили се дерибей си помислиха ,че са унищожили духа на Българина за справедливост и вяра в истината.....
  • 40 Замърсяването, "отравянето" на водата

    7 1 Отговор
    Пак е станало"случайто, от недоглеждане, пропуск в технологията" Корумпета та в разните Агенции, какво правят, търсят само "плячка" Виновни няма, ще разследва ме, ще направим комисия, ще опсъдиме.... И дрън дрън, наши хора, разберете ни, да бъде уволнена ЧИСТАЧКАТА и Порицан портиер!!!
  • 41 Велин

    7 1 Отговор
    Гайтански го построи за да се подмаже на Доган и ДПС , осра всичко документално и заложи тази нередности. Прави се на сивия кардинал в ДПС.
  • 42 ИВАН

    6 2 Отговор
    Достатъчно дипломация сме им правили на турците, те на нас правят ли ни дипломация - Света София направиха джамия, много за силни се имат, ама не са познали
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 е х оооооооооо

    2 2 Отговор
    МЕДИИ ..........МЕДИИ .....ПРОДАЖНИЦИ
    -къде бяхте до този момент ? ......тоз проблем е много отдавна .
    ...........мълчахте си - изведнъж решехте да рипнете .........кой ви заповяда да се разбръмчите ???
  • 46 е как

    0 1 Отговор
    НЕ не мие интересно кой неверник си позволи да изтрие коментара ми не неми казвай БОГ вече те знае и ти си като фурнаджийска лопата на заплата
  • 47 Наблюдател

    2 1 Отговор
    „Не коментирам кой, кога и как е разрешил..." Всъщност точно това трябва да се коментира!! ИМЕНАТА на тия дето са дали разрешетелните със съответните подписи!! Те трябва задължително да бъдат съдени, yволнени и да плащат глоби до края на живота си!! Другото са алабализми за ширпотреба!
  • 48 Биоробот-Оригинал

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Биоробот":

    Абе, помияр.. Какъв мюслюмани е Тоя.. Той си е Баш-Пишман християнин като Теб... От една и съща кръвна група сте, само дето Той е стотици хиляди пъти по-богат от Теб.. А Ти си мишка.. Той е баш" християнин", а ти си цървул "християнин"... И докъто има тспаци, като Теб.. Той ще е на върха.. Защотото всяка злоба изсипана върху истенски те мюслюмани, ги кара, да гласуват за ДПС... А ма ДПС е на братята Руснаци, която държи и Вас и Тях в ръцете си.. Ако имаше малко акъл в Тая куха лейка, щеше, да знаеш, че никой не би позволил на един обикновен, истенски мюслюмани да има на това место и едно барбекю.. Разбра ли, тапако...
  • 49 Българин

    3 2 Отговор
    Защо тоя резан турчин не излезе и коментира казусът,а се е скрил като мишка...Защо тоя двоен агент е привилегирован от всички правителства...
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Гаджал Рускузу

    4 1 Отговор
    Само така Бачийски , вън копанарина Доган ,даже и затворете улицата да не може ни да влиза ,ни да излиза , да идва по море след разрешение на Морска администрация.
  • 52 ЛУСТРАЦИЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Биоробот":

    ПО-ДОБЪР ВАРИАНТ Е ДА ЗАБРАНИМ БСП СЪС ЗАКОН.
  • 53 ДА СЕ ОТНЕМЕ

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "цар Крум":

    ЗА ГРЕБНА БАЗА И ХОТЕЛ!
    АДВОКАТ ХРИСТО ИВАНОВ ДА ПОЕМЕ СЛУЧАЯ,
    А НЕ ДА СЪЗДАВА РАЗМИРИЦИ И ПРОТЕСТИ!
    БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.