6 678 28

Кметицата на Тетевен с чадър над горската мафия!

Близката на Цветан Цветанов Мадлена Бояджиева два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч

Кметицата на Тетевен с чадър над горската мафия!
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Близката на Цветан Цветанов Мадлена Бояджиева два мандата пази многобройните нарушения и незаконната сеч в Тетевен и Рибарица.

В продължение на пет години, въпреки десетките публикации в най-различни медии, безобразията на горската мафия в Тетевен и Рибарица не само не стихват, а напротив, тънат в пълен комфорт, показа разследване на NBOX.

Медията многократно е писала за безобразията и извращенията в района, но никога не е имало нито отговор, нито реакция от някоя от държавните институции отговорни за тези злоупотреби.

Всъщност у нас вече дори децата знаят, че за да се шири мафията безнаказано за това е нужен политически чадър. Такъв е и случаят в Тетевен, където близката на Цветан Цветанов кметица – Мадлена Бояджиева, е разпънала мощен политически навес над най-големите бандити в района.

Що се отнася до нарушенията, те са многобройни и най-разнородни. И дума не може да става за стопанисване на общинските гори, за незаконната сеч, за която знаят всички в двата малки подбалкански града. Този факт обаче не безпокои нито една държавна институция, като общинската структура, която отговаря за горите в Община Тетевен начело с инж. Цветомир Симеонов, всъщност е самата глава на мафията.

За абсолютно никого в града не е тайна, че с незаконната сеч в района се занимават приближените до него местни фирми – ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД, „Харвест индъстрийс“ ЕООД, „Иви 2008“ ЕООД, „Валд Иберг“ ЕООД, „ ИИВ МАД ЛЕС“ ЕООД и „Рибарски лес“ ООД.

Това са единствените компании, които се допускат до участие в общинските търгове за продажба на дървесина, като за благодарност всяка една фирма се отчита на инж. Цветомир Симеонов с между 5 и 10 лв на всеки кубик дървесина, пише сайтът vestnik.eu.

Местните жители дори твърдят, че фирмите ЕТ „Севин Миленов – Марусия Миленова“, „Захир“ ЕООД са собственост на Цветомир Симеонов, като обаче официално зад тях стоят поставени лица. Именно точно тези две компании печелят и най-добрите и близки обекти за добив на дървесина в цялата Община Тетевен.

След като приключат със сечта същите тези фирми и техните собственици оставят пътищата в безобразно и окаяно състояние, като реално с това си действие унищожават цялата природа в тази част на Балкана.

Няма да е лошо министър Емил Димитров- Ревизоро вместо да обикаля само Рила и да обяснява как много скоро цялата държава ще потъне във водна криза, да се вдигне и да посети и Тетевенския Балкан.

Няма да е лошо и премиерът Бойко Борисов да запали джипа и вместо да обикаля само по магистралите, да отиде да види в какво е превърнала неговата кметица един от най-красивите райони в страната ни!

Няма да е лошо и главният прокурор Иван Гешев, който не спира да обяснява как бори мафията, да отиде и той в Тетевен, за да види лично как мафията си има свое царство насред пъпа на България.

Няма да е лошо всички те да отидат и да видят как камионите на тези фирми, танспортиращи дървесина лично по нареждане на инж. Симеонов товарят допълнително материал, а неговите служители пускат билети за значително по-малки количества от официално обявените. Реално с това си действие те крадат дължимите такси на държавата от кубиците превозен материал.

Всъщност ситуацията в тази част на милата ни родина, както вече казахме по-горе не е тайна за абсолютно никой, освен за държавата. Не е тайна, че същият инж. Цветомир Симеонов чрез фирмите си, без да има това право, извършва и маркирането на насажденията в общинските гори, като прибира парите за себе си.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 49 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 така така

  81 2 Отговор
  Осякоха тетевенския балкан... СРАМ!!

  Коментиран от #2

 • 2 бачо

  66 2 Отговор

  До коментар #1 от "така така":

  Само той да беше,и после защо имало свлачища.наводнения,а оня ревизоро плаши и с водна криза.Много може да се каже по темата,но не е тук мястото,а и онези горе не четат,а дори и някой да прочете ,за тях е фейк.
 • 3 Ловец

  57 1 Отговор
  Дърварите изрязаха горите, а зърнарите пръскат с отрови, палят стърнища.
 • 4 ПиПи

  42 2 Отговор
  Толкова гора се съсипа и с пълна сила от Мюмюн Кобурготски. Направиха мазало до края. Там има да се рие на много дълбоко. Но пак нищо няма да стане. Унищожихте и продължавате с пълна сила.

  Коментиран от #28

 • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 6 Троянско се реше и краде яко дървесина!!

  48 1 Отговор
  Троянско е като в Тетевенско, Яко Крадене на дървен материал!!!!!

 • 7 zorro

  36 3 Отговор
  Така е! Никой не смее да се противопостави на помаците.
 • 8 Котито

  33 1 Отговор
  щом кметицата е близка с Цв.Цв., може прокуратурата да се "самосезира".
 • 9 Няма ли Гора НЯМА и ВоДА

  35 1 Отговор
  НАУЧЕТЕ Го......?!?!?!?!!!
 • 10 ЗеЛЕНи БАлкани

  23 1 Отговор
  Спьт щот явно и те са на ЯСЛАТА.....
 • 11 Ткзс

  23 2 Отговор
  То само там да е. Елате да видите в община Долни чифлик - Варненско какво става.
 • 12 Бен Газара

  2 4 Отговор
  Да отворят чадър в зад ни Ка на кранта
 • 13 Наблюдател

  26 1 Отговор
  Разбойници вилнеят не само в Тетевенския балкан, а на Държавно ниво ! За това на бракониерите нищо не им се случва ! Да пробват да отсекат дори 1 дърво в Швеция !!!
 • 14 Next

  22 1 Отговор
  Разпродадоха нашата страна тия мародери.
 • 15 Дръвчо

  7 15 Отговор
  Това е клевета. Българските кметове, общинари и други подобни не крадът, не лъжат и не се възползват от държавните си постове.
 • 16 Инж. Симеонов

  31 3 Отговор
  Може би умишлено се пропуска фирма Ниладвес ЕООД на криминално проявения представител на Делта гард , активист на Герб и особено близък до кметицата, Румен Алдинов -Мекицата !
 • 17 Чоко

  21 1 Отговор
  Прохода Рибарица - Шипково са го направили матраш. Машините са издънили асфалта. Дърва, кал и боклуци са навсякъде. Не знам как някой не се е пребил с кола до сега. Коне се шляят безстопанствено по пътното платно. Особено нощно време е много опасно.
 • 18 Козуря

  20 1 Отговор
  Кума Лиса(кметицата),продаде общинската фирмаЧетпром на Калинел.Собственика и също активен член на ГЕРБ от Троян?!За да остане мъжа и на работа.Трябва да се разследва приватизацията г-нГешев!
 • 19 Здрасти

  9 0 Отговор
  Тази е късо подстригана и има физиономията на гризач !
 • 20 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 21 някои

  9 1 Отговор
  Хора спят.Спете си спокойно! Скоро България ще става пустиня даже и вода Няма да има.
 • 22 Шаран БГ

  11 1 Отговор
  Да не е само Тетевенския Балкан ?? Всеки Божи ден от масивите на ДГС -с Старо Оряхово и ДГС - с Цонево си извличат 200-300 кубически метра дървесина. Покровителят на дървосекачите е явно с много висок ранг.... Полицаите като прочетат документите на дървосекачи и превозвачи, подвиват кротко "опашки", като ангорски котенца. Много е"малка" тетевенската кметица г-жа М. Бояджиева за да спира или насърчава "законните " бандити. В държавен мащаб най-безогледно и варварски се унищожават горските насаждения. Не се съмнявам ни най-малко, кой, как и защо предизвиква пожари в горите !! Това е другия способ за "законното" изземване на дървения материал. Само Е.Димитров, ресорния министЕр / естествено и всички негови предшественици ,вече 30 години/ - ни чул, ни видял. Ходи като гламав из страната и прогнозира водна криза тук и там. А защо ще я има --- не иска и да знае !!! Няма гора-няма вода !! И най-веселото е, че бивш колега на Ревизоро, го укорява......... А те всичките " от един дол дренки " !? Явно трябва да станем втори Афганистан с озъбени голи планини със скали и сипеи и да няма ни едно дръвце.........по тях !!

  Коментиран от #24

 • 23 напуснал горското

  3 3 Отговор
  Каква мафия? Това са обикновенни крадци. Пълни некадърници са от двете страни. Простотията унищожава Българската гора.
 • 24 бивш горски

  1 0 Отговор

  До коментар #22 от "Шаран БГ":

  Един мишок е директор на РДГ-Варна. Протеже е на П лукчиева . Какво да бъде ?
 • 25 Би джийс

  2 0 Отговор
  Правете политика за залесяване, ако ли не май си настана време за убийства пак. Трепане и това е какво спиш народе без изтрепване няма да стане, те греховете така или иначе ги има на сметката. Поне гора да има.
 • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 27 Нана

  3 0 Отговор
  Навсякъде се сече като за последно. И разбира се че кметицата има дял. В дивчовото товарат тирове на центъра и правата леш. Пълно е с нейни хора и помаци грижливо пазат дървата.
 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.