11 Септември, 2020 07:12 41 192 162

Случаят „Загрей” или как работи мафията на власт

  • загрей-
  • винарна-
  • протест

Ако досега имахме съмнения за управлението на ГЕРБ, вече нямаме, казват служители от избата

Случаят „Загрей” или как работи мафията на власт - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Случаят с винарна „Загрей” показва как точно действат механизмите на мафията на власт. Всъщност този случай е едно от доказателствата, че на власт е именно мафия. „Загрей” влезе в новините не с наградени вина и успешен бизнес (каквито има), а с репресивните проверки, които стовариха на избата. Всъщност случаят беше съобщен само в критични към властта сайтове, но не и в новините на телевизиите.

„Загрей” е винарска изба край Първомай, с 1300 дка собствени лозя и с вина, които не са непознати на пазара. Винарната е основана през 1998 г., отначало със стотина декара наследствени земи, от инж. Йордан Костадинов, бивш директор на АЕЦ „Козлодуй”, а по-късно депутат от НДСВ, който сега е пенсионер. Костадинов купува земя в годините, когато беше евтина поради напълно ликвидираното селско стопанство, спечелва заем и по САПАРД. И амбицията му да прави вино въвлича и сина му, който е завършил във Виена, и снаха му, която е австрийка. Двамата зарязват работата си в Австрия и се заемат с винарната.

На 2 септември 7 от работниците във винарната тръгват за протеста в София с микробус на фирмата. Костадинов категорично казва, че във винарната той никога не повдига въпроси за политика, но му е ясно, че някои от работещите там, по на 30-40 години очевидно подкрепят протестите. И никой не им забранява, като ценни служители им позволяват да използват микробуса. Край Пловдив полиция ги спира за проверка. Питат ги закъде са тръгнали, те не се крият, казват, че отиват на протеста в София.

Тук се вижда първата подробност от мафиотската организация на властта. Проверката продължава 45 минути, полицаите безпричинно ги държат на пътя, за да ги забавят. Това ще рече, че някой началник в МВР е издал заповед на полицаите в цяла България да спират микробуси и коли с повече хора, и да им пречат всячески да стигнат до София. Микробусът все пак е пуснат, защото няма причина да ги държат на пътя. Същия ден вечерта винарите се прибират от София. Инциденти няма, повече проверки на пътя няма.
На 4 септември обаче във винарната се изсипват една рота служители от четири ведомства за мащабна проверка на дейността на избата. Това са служители на НАП, на Агенция „Митници”, на Държавен фонд „Земеделие” и на Икономическа полиция. Самите проверяващи не знаят какво търсят, просто им е наредено да проверяват.

Тук вече се очертава стройна мафиотска организация във властта.

Защото това показва, че някой е наредил на полицията да съставя списъци на фирми, чиито служители участват в протестите, някакъв център е получил и обобщил тази информация и в кратък срок (за някои фирми тепърва ще се чуе и по-нататък) е наредил проверка.

Кой е този някой? Проверяващите са подчинени на три различни министерства. Министърът на финансите може да нареди поверка да извърши Агенция „Митници”, може да нареди и на НАП. Но на Икономическа полиция трябва да нареди вътрешният министър, а на Държавен фонд „Земеделие” – земеделският. Трима министри участват в организацията. Не може НАП да каже на Икономическа полиция и на фонд „Земеделие” – „Айде с нас на проверка, тук сме решили да проверяваме една винарна”. Не става така, и в срок от днес за утре.

Пита се в задачата – кой може да задейства трима министри да организират такава светкавична репресивна проверка?
Сеща ли се читателят за оня запис и оня глас, който нарежда: „Иначе раздуйте това, че вкарах, това… Ка Фе Не (Комисия за финансов надзор – бел. ред.) по „Еврохолд”, на тоя да му размажа физиономията, че не се съобразява с мене, това е много важно…” (виж тук).

За проверката в изба „Загрей” (и други фирми, за които не се чува) първо някой е докладвал и представил списък, после някой е решил къде да ударят, на кого „да му размажат главата”. Такава проверка може да заповяда лично „Капо ди тути капи” или някой негов консилиере. Човек, който може да нареди на три министерства. Това са механизмите на сегашната власт.

От четирите проверки две приключили бързо – от НАП и фонд „Земеделие” не открили никакъв повод и нарушения за проверка, всичките документи подавани към тях били изрядни, в това се уверили и на място. Митничарите и Икономическата полиция се ровили цял ден и нищо не открили, подписали протокол, че няма нарушения.

Хората в избата сега казват – „Ако досега имахме някакви съмнения за властта на ГЕРБ, вече нямаме никакви съмнения.”
По-голям културен шок обаче преживяла австрийската снаха. За нея случката била като от филмите за мафията. Всъщност тя видяла мафия на живо, а не на кино.

Костадинов казва, че и той,, и сина му могат да се преселят в Австрия, ако ги подложат на още подобни репресии. Но подчертава, че избата храни пряко и косвено 50-60 души. „За тях не ги ли е грижа?”, пита Костадинов.

Всъщност почти няма фирма в България, която да е изрядна с всичко, при толкова много бюрократични изисквания. С всеки има с какво да се заядат. И мафията на власт използва институциите като репресивен орган.
„…Да му размажа главата, че не се съобразява с мене…”

Източник: e-vestnik.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 322 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ерекция Кочева

    501 33 Отговор
    Всичко е точно!
    Бочко е поздравил винарната "Загрей" с песента "Трепни"!
    😎😁😎😁😎😁😎
  • 2 ОСТАВКА

    487 36 Отговор
    НА МАФИЯТА ГЕРБ ! ВЕДНАГА !
  • 3 кочина

    368 25 Отговор
    Ми,тва е..важното е ЕНП да имат повече дупетати.
  • 4 бибиян

    50 251 Отговор
    платени платени маскари

    Коментиран от #46, #112

  • 5 ПСР

    362 29 Отговор
    По принцип,"органите"са в правото си да проверяват всеки.
    Също по принцип,Боко е върл "демократ",който много уважава протестите.
    По принцип,не от вчера,"органите"в БГ са бухалка.Ето,напр.Делян ПееФски,е проверяван многократно и все е изряден и чист,като сълза.
    За прегрешения на Домусчиеви,Цеко Минев,Мутафов,Трейс,ГБС,Диневи,Котараците,Саздов и пр.,не сме чували.Там-"не пип,че...."
    Хиполенд,Загрей,колко ли са още....да протестират ми тръгнали!
    Я с 200,право в.....

    Коментиран от #42, #138

  • 6 Бойко Еврата

    323 27 Отговор
    Ще му размажа физиономията ако не ми напълни чекмеджетата с евра!
  • 7 Мафия

    329 23 Отговор
    Според управлението малкия бизнес в България е мафия. Дотам я докарахме
  • 8 приказки от 1001 нощ.

    64 332 Отговор
    Автора да не е работил в Работническо дело?

    Коментиран от #21, #129, #135

  • 9 подгрей

    174 65 Отговор
    А бе, аз не можах да си купя нищо от така наречената ''приватизация''. Що ли? Щото не съм комунист на директорски пост ли?

    Коментиран от #14, #84

  • 10 Ехоо

    68 270 Отговор
    Когато има КОНТРОЛ --защо има контрол,, когато няма контрол, пак се намират ГУЗНИ ДА РЕВАТ, защо има контрол ??? Има, защото държавата има закони и правила, ИНАЧЕ - НЯМА ЗАПЛАТИ !!!! НЕ позволявайте да ви манипулират !

    Коментиран от #38, #105, #139

  • 11 Бял в ЮАР

    132 140 Отговор
    Бивш директор на АЕЦ .Абе как се ставаше директор на АЕЦ?И на кого децата учеха във Виена.Всички знаем.На партийната крадлива върхушка.Бивш депутат от тройната коалиция.Вече са чисти бизнесмени.Важно е да се усвоят парите.После само тъпак може да злоупотребява с разни фондове.

    Коментиран от #39, #95, #134

  • 12 Това е

    222 36 Отговор
    БРИЛЯНТНО доказателство как действа мафията Боко.Разбира се,че им е наредено да проверяват от самия Борисов.ИСТАВКА,СЪД,ЗАТВОР

    Коментиран от #94, #132

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    36 14 Отговор

    До коментар #9 от "подгрей":

    А опита ли?
  • 15 Пигмея Борисов

    65 81 Отговор
    Сега за първи път много мина идеята през акъла, че съм благодарен на бедността си и невъзможността да направя скромна винарна от хиляди декари, че не съм бил директор на АЕЦ, че не съм усвоявал пари по САПАРД и др. програми за да не се налага да ги мисля как да ги опазя от домогването на други алчници. Жалко за това, че хората, служителите са движени като пионки в интереса на чорбаджията и могат да изгорят, но каузата си заслужава, мафията трябва да бъде стъпкана, а главата на змията отрязана.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    107 31 Отговор
    герб оставка

    Коментиран от #79

  • 17 България

    117 32 Отговор
    си е в ръцете на потомствени червени каскетаджия , научени да грабят от където могат ! С пълни шепи !
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    146 32 Отговор
    БОРИСОВ българия те мрази

    Коментиран от #113

  • 19 Аз съм българче

    50 76 Отговор
    Това ми звучи,като евтина реклама.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Doni Brasko

    45 24 Отговор

    До коментар #8 от "приказки от 1001 нощ.":

    Не истинска история е и аз бях там.
  • 22 Прецакан

    109 11 Отговор
    В тая държава невинни няма:
    - държавните структури дерат всички
    - настоящата управляваща номенклатура гепи колко може
    - бившата се е вече нагепила и чака ред, а през това време укрива данъци и работи на тъмно
    - народа за да не остане съвсем без пари крие к'вото може да не му го гепат
    Хайде ми обяснете как ще се оправят нещата, както прословутите протести се превърнаха в една боза-сериал.
    Според мен или трябва целият народ да се вдигне на протест и властта да се уплаши и съобрази с хората или да се води просветителска дейност за да гласува народа масово на следващите избори за да падне избираемостта на всички досега управлявали партии.
    Въпросът е за кога наистина да се гласува, а не да кацнем на нов квадратен к...р?

    Коментиран от #118, #150

  • 23 Гнусотор

    85 16 Отговор
    Това ли е лицето на ЕНП?!
  • 24 ПРЕДСТАВЕТЕ

    108 22 Отговор
    СИ КАКВО Е БИЛО ДО СЕГА??? 11 ГОД МЪЛЧАНИЕ. РЕКЕТИ, ПРОВЕРКИ ЗАПЛАХИ. ТОЗИ ББ СЕ МИСЛЕШЕЗА НЕ ДОСЕГАЕМ.... ЩЕ СИ ПАТИ ЯКО ЗА ВСИЧКИ ЗУЛУМИ НАПРВЕНИ ОТ НЕГО И БЕЗ КОНТРОЛНИТЕ МУ НЕМО ПОДЧИНЕНИ.
  • 25 Димитър Недков? Световнонеизвестен

    44 17 Отговор
    , "ПИСАТЕЛ" НА ХРАНИЛКА СИ И ТИ??? НИКОЙ НЕ ЗНАЕ, ЧЕ СЪЩЕСТВУВАШ, И НИКОЙ НЯМА ДА СИ СПОМНИ, ЧЕТЕ Е ИМАЛО!!!!
  • 26 Хммм

    59 74 Отговор
    Шефът не говорел за политика, но ей така дава служебен бус да ходят на протест. Смях през сълзи... Просто не е вярвал, че работниците му ще са толкова тъпи и да кажат на ченгетата, че отиват на протест.

    Коментиран от #89

  • 27 интересно

    57 48 Отговор
    интересно, как са вписали пътуването до София в пътната книжка на служебен автомобил.

    Коментиран от #31

  • 28 999999

    39 47 Отговор
    Червената мафия да прави вятъра с уста
  • 29 БРАВО

    48 69 Отговор
    Е,И,НЕ РАЗБРАХ КАКВО ЛОШО ИМА ДА ГИ ПРОВЕРЯВАТ,ТО КАТО НЕ ГИ ПРОВЕРЯВАТ ,ВИДЯХМЕ ПРИМЕРА С ВЕТКОВЦИ,БАНЕВИ,СТАЙКОВИ,ДИНЕВИ-КАК СИ РАЗВЯВАТ КОНЯ И КАК ЯКО КРАДАТ,НЯМА ЛОШО ВСИЧКИ ШМЕКЕРИ ДА СЕ ПЛАШАТ,ЗАЩОТО КРАДАТ,САМО ГЕРБ!!!
  • 30 Доцента

    60 55 Отговор
    Бивш директор на Аец.И този е получил куфарче с пари навремето и си мисли,че е бизнесмен.Да не ни разправят врели некипели как тръгнал от нищото.

    Коментиран от #35

  • 31 антитрол

    79 24 Отговор

    До коментар #27 от "интересно":

    тиймбилдинг примерно. А моят въпрос е на теб какво ти влиза в работата с какво се занимават служителите на една частна фирма в извънработно време, било то и със служебен автомобил?

    Коментиран от #43

  • 32 Behemoth

    52 14 Отговор
    Мафията е на площада!Там са !Баце е христиенин,не прай таквиз неща...може да се закълне у унуките моментално...
  • 33 Проф. ТОМОВ ИНТЕРЕСНО ЧЕТИВО И ФАКТИ

    16 5 Отговор
    Но кой е Иван Саздов? Какъв е,? Пита познат! Люта, Синигери те.....?
  • 34 Лили

    31 50 Отговор
    Само проверки червен мафиот иска проверки всички червени олигарси освен кражби нищо друго не са правили

    Коментиран от #44

  • 35 прост вишага

    58 11 Отговор

    До коментар #30 от "Доцента":

    що бе, може да е имал голяма заплата. Това е отговорна работа. Щом шефове на болници и университети си раздават по 15-20 хилки на месец (някои с повечко пътеки от касата стигат и до 100....) що шефа на аеца да не е спестил за 100 декара земеделска земя примерно?
  • 36 Перо

    48 6 Отговор
    Протестът е насочен към цивилизовани и европейски политици,а не към доказани бандити,мутри,криминални и държавни престъпници,превзели властта,явяващи се като феодали,във феодална държава и ефективността е никаква. Тези лица трябваше да са в затвора преди повече от четвърт век.Явно решението е друго!
  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    35 7 Отговор
    преди ГОДИНИ при мандата на НДСВ имше един началник на АЕЦ КОЗЛОДУ Й скроиха му инцидентт квалихвицираха го нещастен случай тогава загина ГЕОРГИ ДИЧЕВ ШФ в АЕЦ преди дастане това ГЕОРГИ ДИЧЕВ бе извикан в канцеларията на тогавашния кмет наГРАД КОЗЛОДУЙФ МИЛКО ТОРБОВ имало скандал след като ГЕОРГИ ДИЧЕВ си тръгва по пътя към пристанището колата се удря в дърво а е публична тайна защото са били отвинтени гумите на колата на ГЕОРГИ ДИЧЕВ ако бе жив щеше да е енергиен министър при НДСВ а не МИЛКО КОВАЧЕВ
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Да бе

    51 14 Отговор

    До коментар #11 от "Бял в ЮАР":

    А ти какво предлагаш? АЕЦ-а да няма директор ли? Както и да е станал, това е друга тема. Не я измествай както тиквата измества оставката с конституцията.
  • 40 А. Гълъбов. Празнодумец!!

    30 10 Отговор
    Вляза някога в един салон, където щяхте да говорите, агитирате ти и "КЛАСНАТА" Слушах до някъде и си тръгнахме с още хора!! Празнодумци, тогава агитирахте за СДС, Сега който ви плаща за това ГЕРБ!!! Скрийсе!!
  • 41 Влязох

    8 3 Отговор
    Влязох
  • 42 Филип Тефтерчето

    22 15 Отговор

    До коментар #5 от "ПСР":

    Да се удари..... Бойко дай списъка
  • 43 закон законче

    34 57 Отговор

    До коментар #31 от "антитрол":

    А защо карат служебен автомобил в извънработно време? Къде се е провел тимбилдинга? Знаеш ли, че в Германия не можеш да товариш фирмен бюджет с частни събития и покупки, сметки от ресторанти, хипермаркети? Искате законност и демокрация, ама само за другите да важи закона.

    Коментиран от #56, #76, #149

  • 44 Бачо Киро

    49 16 Отговор

    До коментар #34 от "Лили":

    Лиленце, глей си фризьорския салон и не се мешай у неща, дека не ги разбираш! Щото отявления крадец в момента се е скрил в миша дупка и от време на време излиза да се разведри с жипа...За него, като изявена професионалистка, трябва да те е грижа, щото га се прибере у зайчарнико у Банкя май ще му предстои и среща с бай Ставри, строг, но справедлив човек, от СЦЗ...

    Коментиран от #86

  • 45 Бойку шкафа

    48 11 Отговор
    Аз къв съм демократ,а тия мафиоти от винарната искат да ме свалят от власт.И кой ще управлява после?Аз съм най-подготвения.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Свинчо

    29 36 Отговор
    Доиде времето на бившите партиини секретари на фатмаците на червените плъхове на цялата тая пасмина кадето се криеше и крадеше зад гърба на ГЕРБ тоя не е първия няма да е и последния,. Оялисе червенотиквеници минават от другата страна те вече не са олигарси и мутри те са честни бизнесмени на които злодея ББ им съсипал бизнеса.Червени мастии
  • 48 Диана

    30 29 Отговор
    Материалът е поднесен по странен начин. Интересен е факта, че шефът на фирмата подозирайки нагласите на някои от работниците им разрешава като "много ценни" да отидат на протестите със служебен микробус. Това е грешка, защото тези служители спокойно може да отидат на протеста със собствен превоз. Това не е репресия срещу фирмата, а проверки, за които още при създаването й е било ясно, че ще се правят. Ако всичко е Ок какъв е проблема?

    Коментиран от #51

  • 49 ЗАЩО ДА НЯМА ПРОВЕРКИ

    30 32 Отговор
    ОТ КАКВО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ БИЗНЕСМЕНИТЕ СЛЕД КАТО СА "ЧИСТИ"? ЩОМ ВСИЧКО ИМ Е НАРЕД - НЕКА ГИ ПРОВЕРЯВАТ! КАКВО НЕЗАКОННО ИМА В ПРОВЕРКАТА? ЩОМ Е ПО ЗАКОН, КАКВО ИМА ДА СЕ КОМЕНТИРА? ИДВАТ ПРОВЕРЯВАЩИТЕ ПРОВЕРЯВАТ И СИ ОТИВАТ. ЕДНО ВРЕМЕ, ПРИ КОСТОВ, ПРИ ЦАРЯ И КОМУНИСТИТЕ НЕ ИДВАХА ПРОВЕРЯВАЩИ А МУТРИ!

    Коментиран от #87

  • 50 Анонимен

    25 6 Отговор
    Докато има данъци и държава винаги ще има какво да се краде.
    Краде де защото овцете им позволяват да бъдат крадени.
    Докато има балъци ще има и тарикати.
    Няма балък няма тарикат.
  • 51 Гост

    24 10 Отговор

    До коментар #48 от "Диана":

    Ти досега да си чувала подобни масирани проверки да е имало по фирми от няколко институции?
    Нали имаше бум на корона вирус в някакви фирми,а сега това ако се погледне от гледна точка на сигурност не показва ли,че държавните институции ни правят на балъци с вируса и явно няма опасност от него?
    Какви мерки имаше в държавните институции ако не е спешно да не се ходи в тях,а сега много ли беше спешно по време на протести да се изсипят куп проверяващи в една фирма?
    После ако се окаже,че има болни кой ще е отговорен за това?
    Корона вируса естествено .

    Коментиран от #55, #65

  • 52 крадеца вика дръжте крадеца

    33 28 Отговор
    Дърт комунист рИве, че го проверяват???????????
    Бивш директор на АЕЦ Козлодуй? Детето му учило във Виена, меката на червените гниди, купил бил земята щото била много евтина!?
    ХАХАХАХА, после, щом държавата му направила проверка е мафия??????
    Така е, другарите от БКП не са свикнали да ги проверяват, те са свикнали само да печелят пари от САПАРД, всички знаем как!
    Подкрепяйте изба "Грездей", тя ще ви оправи, вино да се лее!
  • 53 Наблюдателен

    18 21 Отговор
    е=весник, фрог и пр. опозиционни сайтчета раздухват / раздуват някаква си мижава историйка в услуга на господарите си, е нали трябва и те хляб да ядът и вино да пият, алабала работа е тва !!!!
  • 54 Запознат

    23 23 Отговор
    Айде бе, тоя за луди ни взима. На 2 септември, ако не е започнала каюпанията, то поне има подготовка. И точно в този момент най-ценните му кадри с автобус на фирмата... хоп на протест. Той ги е пратил, ясно е. Ма бъди мъж, ако не бегай в Австрия. Аман от репресирани.

    Коментиран от #57

  • 55 крадеца вика дръжте крадеца

    22 17 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Чувал съм, да НАП проверяват, както и другите служби, ти какво си мислиш, че не трябва ли?
    Аз плащам, ти плащаш ли? Другарят Костадинов и той ще трябва да плаща, няма да пИчели само проекти от САПАРД!?

    Коментиран от #63

  • 56 Анонимен

    23 9 Отговор

    До коментар #43 от "закон законче":

    А защо да не го карат?
    Като даваш пример за Германия изпусна да споделиш колко са пенсиите там и колко са в България?
    А като сме първи по смъртност в света кой ти е виновен и какво ще кажеш за Германия по този въпрос?

    Коментиран от #58

  • 57 крадеца вика дръжте крадеца

    25 17 Отговор

    До коментар #54 от "Запознат":

    Напротив, тоя е дрът комунист, истински другар от БКП, това са най-долните и гнусни боклуци, свикнали са всички да им се кланят, имат връзки навсякъде и получават пари я в куфар, я в "кредит", я чрез "проекти", винаги пИчелят гадините.

    Коментиран от #78

  • 58 анти антифа

    25 16 Отговор

    До коментар #56 от "Анонимен":

    В Германия или по точно ЗАПАДНА, никога не е имало комунизъм и комунисти, и да е имало са ги избили навреме.
    За това имат високи пенсии!

    Коментиран от #68

  • 59 Продавач на вино

    23 19 Отговор
    Голяма реклама направихте на тази никому известна винарна. Платена реклама в най-явен вид! Световно неизвестна марка се прослави с прогресивното мислене на собствениците. Давам им още една добра идея - носете каси с вино на Орлов мост! Може само 5-6 каси да дарите, но ще се разчуе! Цената на бутилка ще скочи от 1,99 лв., до 19,9 лв.
  • 60 ЕТ Скелет

    31 7 Отговор
    Преди 10 години имах фирма /оцеля 21 години/ и когато идваше данъчният на проверка ми казваше : " Ако знаеш колко съм гладен , а ме болят и зъби ... ! "

    Коментиран от #70

  • 61 Сдайфйцхд

    20 10 Отговор
    Мафията си има държава. И държи здраво юздите.
  • 62 ЗАКОННА ПРОВЕРКА НАРИЧАТ МАФИЯ

    24 10 Отговор
    ПО-СКОРО АКО НЕ ТЕ ПРОВЕРЯВАТ МОЖЕ ДА СЕ ТЪРСИ НЕЩО НЕРЕДНО.МАЙ ВСЕКИ БИЗНЕСМЕН УКРИВА ДАНЪЦИ, АКЦИЗИ, ДДС, ОБМИТЯВА НА ПО-НИСКИ ТАРИФИ И ТРУПА ПО-ГОЛЕМИ ПЕЧАЛБИ ? БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ!
  • 63 Гост

    23 2 Отговор

    До коментар #55 от "крадеца вика дръжте крадеца":

    А не е ли престъпление да вземат държавните служители заплати след като не се променя нищо в държавата и вечно са неразрешени проблемите на народа?
    Ако няма проблеми народа,всичко му е наред не следва ли да няма адвокати,прокурори,полицаи след като имаме пари няма кражби и нужда от подобни професии,то тези хора какво ще работят?
    Не се ли създават изкуствено проблеми и след това някой осмисля да предложи подобни решения,като така идеята за данъците и държавата и се продава значение и ние робуваме на тази идея?
    Ето един пример да осветля повече как работи манипулацията.
    Погледнете реалити форматите като Биг Брадър, Фермата,Игри на волята,те имат определени правила и играчите са длъжни да ги следват,т.е. приемат се от масата правилата,защото тя е убедена,че трябва да се спазват и ги следва,като стимул е паричната наградата.
    В живота е същото,колкото повече имаш и трупаш толкова повече ставаш голям,известен и уважаван,но алчността всъщност може ли да бъде задоволена?
  • 64 Диктаторът от Банкя

    17 9 Отговор
    Пyнта Маpa и вино, аз пия само уиски! Що ли не им туря на тия и един каскет ?
  • 65 Мария

    23 25 Отговор

    До коментар #51 от "Гост":

    Предлагаш тоя да трупа червени пари, без да плаща данъци ли? Щом "нагази лука" съвременния чорбаджия се обявява за дисидент, репресиран от властта!
    Наглост! Селски тарикатлък! Да го спукат от проверки тоя! От далеч си личи, че бизнесът му понамирисва.

    Коментиран от #74

  • 66 АНДРЕШКО

    11 18 Отговор
    КОЙ БЪЛГАРИН НЕ КРАДЕ БЕ? ТОК, ВОДА, ПАРНО, УКРИВА ДОХОДИ, ПУШИ ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ, ПИЕ АЛКОХОЛ МЕНТЕ, НЕ ПЛАЩА ГЛОБИ? Е, НЯКОЯ БАБА НА СЕЛО, КОЯТО САМА СИ ПРОИЗВЕЖДА КАРТОФИТЕ И БОБА.
  • 67 НЕ РАЗБИРАМ

    16 19 Отговор
    И ЗАЩО ПЛАЧАТ ТЕЗИ ЧЕСТНИ БИЗНЕСМЕНИ, ЧЕ СА БИЛИ ПРОВЕРЯВАНИ?
  • 68 Анонимен

    12 4 Отговор

    До коментар #58 от "анти антифа":

    Гледай себе си,коментирай собствените си действия и грешки,действай с отговорност за всичко без да чакаш другите да ти направят живота и ела пиши какво се случва.
    В момента говориш като жертва,комунистите са ти виновни,че са живи,а в Германия ги избили.
    На жертвата винаги другите са и виновни,защото не носи отговорност,а това е проблем на много хора по света.
    Има и един филм Светът се управлява от психопати,потърси го ако желаеш и го изгледай.
    От толкова години протести и избори промяна като няма,какво остана за промяна?
    Всеки един от нас да се промени и да спре да бъде жертва.
  • 69 бай Стоень

    25 15 Отговор
    Демокрация в България няма. При бай Тодор имаше по-голяма демокрация от сега. Мафия и държава е едно в момента. Полицията служи на мафията , а не на народа.

    Коментиран от #71

  • 70 мдаааа

    20 7 Отговор

    До коментар #60 от "ЕТ Скелет":

    „Минал си метър”,а ся идват и казват:„Айде,че треба шкаф да се пълни и не само мойто!”
  • 71 Байчо

    9 17 Отговор

    До коментар #69 от "бай Стоень":

    Току-що си спечели 10 години затвор, ако демокрацията беше като при тошово време. Ха честито.
  • 72 АНДРЕШКО

    15 5 Отговор
    БЪЛГАРИНА Е ТОЛКОВА ЧЕСТЕН, ЧЕ НАЙ-ОМРАЗНОТО НЕЩО МУ Е ДА БЪДЕ ПРОВЕРЯВАН!
  • 73 Какво стана с проверката

    20 5 Отговор
    на приватизацията Гешев?
    Битовата престъпност не е ли симптома на една друга престъпност на едни други места от където ти нареждат какво да правиш?
    Защо живеем в болно общество и това не е здравословно?
    Защото докато не се започне да се лекува причината няма да се излекува болестта.
    Всеки се занимава със симптомите и лапа пари от това без да има резултат.
  • 74 Гост

    7 10 Отговор

    До коментар #65 от "Мария":

    Ти всичко по медиите казано или написано за чиста момента ли го вземаш?
    А как можеш да си убедена,че тази информация е точно такава каквато ти я представят?
    Потърси ли алтернативен източник различен от този?
  • 75 Да бе да

    10 12 Отговор
    Толкова добър тоя честен частник, дава служебната кола на работниците си от Първомай да отидат до София, горивото пак ли той го плаща? Всеки проверен е жертва на управленски произвол.
  • 76 Гербав трол

    28 9 Отговор

    До коментар #43 от "закон законче":

    А защо баце кара джипката по всяко време и по кой закон не може да се кара служебен автомобил в извън работно време.

    Герберските тролчета много ви е хубаво да се правите на ударени. Тук въпроса е не че са правени проверки, а кой може да нареди на различни ведомства да правят проверки едновременно и дали е законно това нареждане и дали е в правомощията на този който е наредил. Другия въпрос е защо се събират сведения от МВР и КАТ кои протестират срещу хунтата и дали е законно това.

    Не се надявам да ми отговорите - платено ви е за друго.
  • 77 АНДРЕШКО

    18 17 Отговор
    ГЕШЕВ ПОДГОНИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И УПЛАШИ КОНТИНГЕНТА И ОЛИГАРСИТЕ. КАК ПЪК ВСИЧКИ В ХОР РЕВНАХА ПРОТИВ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР? ИСКАТ, КАТО ПО РАНО, НИКОЙ ДА НЕ ГИ ЗАКАЧА, ДА СИ КРАДАТ НА ВОЛЯ? ПОВЕЧЕТО ВЪСТАНИЦИ ИМАТ КАКВО ДА КРИЯТ ОТ БИОГРАФИИТЕ СИ И ОТ БИЗНЕСА СИ?

    Коментиран от #80

  • 78 Гост

    24 3 Отговор

    До коментар #57 от "крадеца вика дръжте крадеца":

    А с Доган като се установи колко незаконни постройки има,защо няма оставки на държавни служители затворили си очите за това и наказания?
    Нали законите за всички?

    Коментиран от #81

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Храна за размисъл

    10 3 Отговор

    До коментар #77 от "АНДРЕШКО":

    Пич,всяко следствие си има причина,а Гешев дали според теб е подгонил причината?
    Битието се определя от съзнанието,а от това следва да се замислиш защо народа протестира и масово се показва като жертва.
    Уважавай за да те уважават и другите.
    Изискват ли хората от институциите или като се появят на проверка стават тихи и а си се обадил,а са те съсипали.
    Страхът е проблема в хората,а докато живееш под страх от глоби и наказания какво ще ти помогне Гешев след като си оставаш една жертва?

    Коментиран от #83, #104

  • 81 А познай

    8 4 Отговор

    До коментар #78 от "Гост":

    Чии са служителите на местно ниво, които би трябвало да са установили тези нарушения и да са взели мерки или да са уведомили по-нагоре? И кой по-точно им е платил за да си затворят очите? Този вид нарушения Дали все работа на така наречената централна власт или на властите на местно ниво? Или може би трябва да се създаде някакъв вид централна структура като хвърковата чета която да обикаля навсякъде и да гледа навсякъде? Или въобще да няма избираеми кметове и всякакви други структури по места директно да се назначават от правителството така ли да го разбирам?
  • 82 ужас

    18 8 Отговор
    Това е ужасяващо. Такива спецкоманди е използвал хитлер след 1933 г. До там ли докарахме нещата след 30 г "демокрация"? И на всичко това големите медии, големите политолози, социолози и водещи журналисти си затварят очите, за да не разсърдят султана.
  • 83 ВЪСТАНИК ОТ РЕЗЕРВА

    12 12 Отговор

    До коментар #80 от "Храна за размисъл":

    ОСТАВЕТЕ БИЗНЕСМЕНИТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ ДА СИ КАРАТ БЕНТЛИТАТА БЕ! СЪИПАХТЕ ГИ!

    Коментиран от #91

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 ПАТРИОТ РОДОЛЮБЕЦ

    12 12 Отговор
    ЗАЩО ДА НЕ КРАДЕМ? ЗАЩО ДА НЕ КРИЕМ ДАНЪЦИ? ЗАЩО ДА НЕ ПУШИМ ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ? ЗАЩО ДА ПОЛЗВАМЕ КАСОВИ АПАРАТИ? ИНАЧЕ МНОГО ОБИЧАМЕ ДЪРЖАВАТА СИ, ВЕРВАЙТЕ НИ!
  • 86 Възмутен от некъдърните и невежите

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "Бачо Киро":

    А ти що не си гледаш шкембежийницата и не миеш чиниите, ами се "мешаш" в сложни обществени дейности, за които никога няма да си подготвен? Невеж си за сложните процеси в обществото и некомпетентността ти е дразнеща.
  • 87 Жак Фреско

    12 7 Отговор

    До коментар #49 от "ЗАЩО ДА НЯМА ПРОВЕРКИ":

    Една система ръководена от измамници може да бъде спряна когато хората престанат да и вярват и откажат да я спазват!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Боко

    15 4 Отговор

    До коментар #26 от "Хммм":

    Точно така действат през всички години на управление браво на шефа за описаният случай но поне да беше ги инструктирал тия тъпаци.

    Коментиран от #109

  • 90 незнайко

    15 4 Отговор
    Това ако е истина, нямам думи. Що се отнася до проверката на пътя я приемам кото предпазна мярка от ексцесии на протеста. Не се знае какви са тези хора ПЪРВОНАЧАЛНО в микробуса . Проверката във винарната ме озадачава защото е преднамерена и следствие от проверката на микробуса !!! ЯВНО КОГАТО РЕШАТ, ИЛИ ИМ НАРЕДЯТ, ИНСТИТУЦИИТЕ ДЕЙСТВАТ СВЕТКАВИЧНО !!! Въпроса е кой им е дръпнал КОНЦИТЕ ??? Това в статията не се казва !!! Чакам продължение на статията .
  • 91 Храна за размисъл

    5 1 Отговор

    До коментар #83 от "ВЪСТАНИК ОТ РЕЗЕРВА":

    Естествено, веднага при тези
    обстоятелства се появяват и амбиции,
    които са готови да положат малко или
    повече усилия, за да са над останалите
    и да ги източват. Глупостта на едните е
    хляб за наглостта на другите. Инерцията
    храни амбицията. Това е естествен
    еволюционен процес, който държи в
    равновесие матрицата.
    Матрицата е нещо обратно на
    природата. В природата е любовта,
    свободата и вдъхновението, а в
    матрицата са мисловните схеми, на
    които робуваме, лишени от сърце. Те
    винаги са биполярни, с два полюса,
    плюс и минус, обикновено крайни, и са
    необходими един на друг, за да
    съществуват. В нашия прекрасен случай
    имаме “овце” и “умници”. Овцете си
    пасат кротко, следвайки следата, която
    умниците са им оставили. Умниците
    също се хранят един друг – от това
    зависи кой е по-по-най. Всеки в
    матрицата е или индивидуалист, който
    се стреми да е по-умен, по-хитър и по-
    повратлив, за да има повече за него,
    или индивидуално полу-нещастен.
    И целият този сюжет се върти около
    пилона на главният действащ поток –
    този на парите (или по-точно казано -
    на онова, което стои зад борбата за тях
    - усещането за ниска лична
    себестойност). Виждаме, матрица,
    основана на ума за сметка на сърцето,
    която не може да чувства сама по себе
    си, а й е необходим външен източник на
    стойност, а оттам и на радост. Някак
    всички в матрицата дълбоко в себе си
    вярват, че са нещастници без стойност
    щом нямат пари. И понеже в каквот

    Коментиран от #92

  • 92 Храна за размисъл

    6 2 Отговор

    До коментар #91 от "Храна за размисъл":

    И понеже в каквото
    вярваш, ти все повече намираш
    доказателства за валидността му,
    колкото повече търсят щастието си
    навън, толкова по-ненаситни стават.
    Тук се ражда консуматорското
    общество, което живее предимно със
    сетивата си и трябва да купува, за да
    се чувства живо. Ражда се и усещането
    за недостиг, което държи притежателя
    си в капана на илюзията, че не е
    цялостен сам по себе си, а има нужда да
    купува, за да се чувства пълен. А оттам
    и - просперитетът на китайската
    икономика, която задоволява евтината
    нужда от постоянно консумиране.
  • 93 gggggggggggg

    6 5 Отговор
    За суджука виното е задължително...
  • 94 Валиста

    15 5 Отговор

    До коментар #12 от "Това е":

    И проверките на Ботеви, Арабаджиев, Минев и и т.н. са мафия според"журналистическото разследване", така ли? Има проверки, всичко ако е изрядно,какъв е проблемът? Благодарение на проверките хванаха много нарушители, направили си "къщи за гости " , включително и Елена Йончева! Като се има впредвид,че повечето работодатели не внасят реалните данъци в държавата, подкрепям този контрол!!!Конгролът не се нарича мафия!Глупак е този,който се връзва на такива "факти!!!

    Коментиран от #97, #131

  • 95 Цицекс из за Лоич

    11 8 Отговор

    До коментар #11 от "Бял в ЮАР":

    едно е сигурно , за да станеш директор на АЕЦ трябва да имаш нещо в главата и за пилот се изискват доста умения , но за твоя шеф пожарникар не се изисква нищо , само куха картуна....
  • 96 гост

    4 8 Отговор
    Долу лудия файтонджия и шайката!Мутро ВЪН!
  • 97 Гост

    11 3 Отговор

    До коментар #94 от "Валиста":

    Сашо Диков има едно видео с различни извадки от коментари на Горанов относно липсващите 700млн лева на Божков как са проспани и непотърсени от държавата.
    Интересно и за това и за задаващата се криза относно водата и състоянието на язовирите кой е виновен и ще има ли наказани?
    Гешев какво прави в тази посока?
  • 98 Храна за размисъл

    3 3 Отговор
    Матрицата продава на обитателите си
    временно телесно щастие, което само по
    себе си действа пристрастяващо, защото
    всичко в света на илюзиите ти
    въздейства така, сякаш не можеш без
    него. Внушават ти го по телевизора –
    най-добрият ти другар, който поддържа
    вниманието ти приспано в едни и същи
    сценарии. А ако случайно видиш някой
    различен на улицата, ще му се
    присмееш, защото си стигнал дотам, че
    да не можеш да понесеш нещо, което ти
    припомня за свободата, която си избрал
    да нямаш.
    А на “умните” в матрицата само това им
    трябва – еднакви групи хора, които се
    движат по едни и същи сценарии, за да
    им продават на едро. За нещастните имат
    щастие под различни форми, за
    самотните – любов, за оплакващите се от
    липси - кредити.
  • 99 Храна за размисъл

    3 3 Отговор
    Те са съгласни да
    вземат дори само енергията ти като
    инвестиция в матрицата – ти само стой и
    акумулирай постоянно чувство на
    недостиг, точейки лиги по онова, което
    нямаш (продуктът, който умните
    продават).
    Умните знаят да продават на едро, но по-
    умните са се научили да го правят
    постоянно. Те не се задоволяват да ти го
    продадат веднъж, а искат да се
    абонираш за тях. Най-умните направо
    произвеждат неща, които имат все по-
    кратък срок на годност. Така се ражда
    модата. Новият символ на това личността
    ти да е ценна и стойностна вече не е
    просто да притежаваш определена вещ,
    а – всеки сезон да ъпдейтваш вещите си.
    И колкото повече притежаваш, толкова
    повече ти излиза да правиш този ъпдейт
    и да ТРЯБВА да го правиш, за да
    демонстрираш по-високата си стойност
    пред матрицата и нейните обитатели.
    Така си СПЕЦИАЛЕН (толкова ли си
    вярваш наистина?)
  • 100 Храна за размисъл

    1 1 Отговор
    Така всички играят една и съща игра – и
    тези, които измислят правилата, и онези,
    които обичат да поемат наготово. И
    всички ги е страх - че ще останат без
    пари, че ще са никои, че няма да са
    ценни повече, че никой няма да им
    обръща внимание, че няма да са
    щастливи заради това. Те са загърбили
    сърцето си и са развили ума си, защото
    са си втълпили, че само така ще оцелеят.
    Образования и университети са се
    формирали, за да са умни, за да
    оцеляват. В борбата да оцеляваш никой
    не гледа да му е готино. Дори хора извън
    матрицата, които са следвали сърцето и
    природата си, веднъж започнали да
    придобиват повече, често се
    пристрастяват към чувството за стойност,
    което придобивките добавят към
    личността им, и започват да се страхуват
    да не го изгубят, и с това влизат в
    матрицата.
  • 101 Храна за размисъл

    2 0 Отговор
    Защото да ти обръщат внимание е
    пристрастяващо. Затова то струва или
    много пари (колкото повече недостиг
    изпитваш, толкова повече) или ако не
    разполагаш с такива – голямото желание
    да бъдеш известен (или поне да бъдеш с
    известен).
    Матрицата живее върху перфектното
    равновесие от тарикати (лошите) и
    жертви (добрите), положени върху
    движещата сила на страха, преследващ
    потока на парите. Едните продават,
    другите плащат и динамиката е в
    стремежът към смяна на ролите. И всичко
    това, само за да не се чувстват
    необичани. Жертвите се нуждаят от
    своите дози еднократно щастие, за да
    хранят втълпеното им чувство за
    недостиг, чувство, че са непълноценни.
    Тарикатите се нуждаят от своите дози
    надмощие – по същата причина. Едните
    не могат без другите – те енергийно се
    привличат и само си сменят местата от
    време на време. Забелязали ли сте, че се
    чувствате или като победител, който се
    ужасява да не стане жертва, или
    нещастник, който завижда на
    победителите?

    Коментиран от #125

  • 102 Храна за размисъл

    1 1 Отговор
    Докато не излезем от тази схема, ще
    продължаваме да си търсим мястото
    вътре в нея. А само СТРАХЪТ ни държи
    вътре. Усещането за мизерия, за
    недостиг, чувството, че не си стойностен,
    защото не притежаваш нещо,
    съществуват само в страха. Матрицата се
    храни от твоето нещастие. Ако изберем
    обаче да сме верни на природата си и
    близко до сърцето си, там е ЛЮБОВТА, от
    която така имаме нужда. Тя не идва от
    външен източник, а извира от нас.
    Усещането за изобилие, а оттам и –
    реализирането му в живота ни, стартира с това.
  • 103 Иванов

    19 7 Отговор
    Хахахах, бивш директор на АЕЦ-а, синът му завършил във Виена. Кой можеше да буде директор на АЕЦ? Мислите , че е случаен? Как мислите , от къде е намерил пари да направи винарна? Откраднал ги е от АЕЦ-а ,чрез договорчета с фирми, регистрирани на името на разни там негови роднини. Как пък един комунист не изпрати синчето си са учи в Москва, ами Виена, Ню Йорк. Този пенсионер, бивш директор на АЕЦ -а и комунист - той е абсолютно събирателния образ на мафията в България. Най- големите комунисти станаха най-големи капиталисти и сега реве, че му пращат проверка. Не проверка, конфискация трябва. Долна червена ненаситна пасмина.

    Коментиран от #108, #130

  • 104 до 80

    5 5 Отговор

    До коментар #80 от "Храна за размисъл":

    Битието определя съзнанието, не си внимавал в час.

    Коментиран от #111

  • 105 Едуард Петров-Едо

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Ехоо":

    Ти не си никакъв Ехоо, А СИ ОТЯВЛЕН МАФИОТ, КОЙТО вегетира И РАЖДА ДЕЦА МАФИОТИ, КОИТО ОТ СВОЯ СТРАНА РАЖДАТ МАФИОТИ...! АНАДЪН МУ? И животните ядат и пият, и раждат поколение, което защищават с голямо себеотрицание! Но за разлика от тебе, те не са алчни за чуждото, а живеят чисто и скромно, в пълна хармония с Природата и между себе си! Братя българи, толкова ли е трудно, да вземаме пример от животните?!
  • 106 Стефан

    8 3 Отговор
    Ясно, бивш депутат от НДСВ, най-наглите грабители и лъжци, дето обещаваха че ще ни оправят за 800 дни, иска отново неговите хора да вземат властта и говори врели-некипели. .
  • 107 stan4o

    8 3 Отговор
    Филмът е със заглавие: "Как простаци ликвидират най-старата Европейска държава ".
  • 108 падналия ангел

    11 8 Отговор

    До коментар #103 от "Иванов":

    Баце и той комунист, и Цачевата и..."Флагманът на ЕНП в България, дясната ГЕРБ, е пълна с бивши комунисти - 3/4 от националното ръководство - Изпълнителна комисия, начело с Бойко Борисов, са били членове на БКП с лидер Тодор Живков. В лявата БСП бившите комунисти са по-малко в процентно отношение - само 50%.

    Или по-простата математика показва, че
    Начело на ГЕРБ са 11 души, а от тях 7 са комунисти и членове на Комунистическата партия. Във върховното ръководство - Изпълнителното бюро на наследницата на БКП БСП са 17 човека, а само 9 са имали партиен билет при Бай Тошо.
    Цветан Цветанов ,Красимир Велчев,Менда Стоянова,Пламен Нунев,Росен Плевнелиев – първи секретар на общински съвет на ДКМС,Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС,Николай Младенов – бивш министър на външните работи, син на служител на ДС,Аню Ангелов,Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП,Нона Караджова – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП,Диана Ковачева – дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП!!! Още искаш ли?
  • 109 goni

    9 1 Отговор

    До коментар #89 от "Боко":

    E! Как да ги инструктира!:) Нали ще кажат на ченгетата че той им e казал , какво да кажат!:)
  • 110 boi boi

    11 4 Отговор
    С жена ми бяхме на протест, тя работи в държавна институция. На следващия ден директорката и само "лекичко" казала:
    - "Снощи май беше на протест?!?!?!?"
    Според Вас, какво е искалада и каже.....???

    Коментиран от #114, #151

  • 111 Едуард Петров-Едо

    5 1 Отговор

    До коментар #104 от "до 80":

    Ето, това, за ,,битието, че определяло съзнанието" Е ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА ТОВА, КОЕТО Духовно простите, ОПТЕДЕЛИХА КАТО комунизъм! И се получи робовладизъм! Вярно е точно обратното: СЪЗНАНИЕТО ОПРЕДЕЛЯ БИТИЕТО! Не е ли елементарно? Разбира се, че никак не е сложно! Но на Духовно прост фанатик, да даваш разумни съвети, дали е възможно?! Ако не ми вярвате, отскочете до Израел и разгледайте КИБУЦИТЕ и Мошавите! Те ще ви приемат радушно! Обърнете внимание на голямата Духовна ревност за Бога на израелците! Това е основната причина за високия им Морал и Нравственост! А които искат, ДОБРОВОЛНО напускат, поемайки самостоятелен живот! Убеден съм, че ако т.н.комунизъм, не се бореше срещу Бога, а беше Го приел и тачил, едва ли щеше така да се сгромоляса! Северна Корея я чака голямо падане!

    Коментиран от #144

  • 112 Винету Борисов

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "бибиян":

    Напълно съм съгласен - платени маскари са. Платили са им (вероятно, щото няма как да разберем със сигурност) за да изнесат тази (а и не само тази) информация. Но защо платените маскари на управляващата мафия не я опровергаят (или самите управляващи мафиоти)? Защо не представят доказателства, че това не е така? Защо не излязат и обяснят случилото се? Защо мълчат толкова оглушително по всички скандали напоследък? А ти лично от какво си недоволен - че злепоставят правителството с невярна информация (тогава защо не я опровергават), или че "платените маскари" изобщо изнасят подобна информация, показваща истинското лице на управляващата мафия?
  • 113 Харалампи

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Аз пък мразя ГРАД КОЗЛОДУЙ и какво от това? Колкото и да се напъваш, козлодуйчо си оставаш платено селяндурче, на което като спрат мижавите ви протести ще му спрат и заплащането. Безспирните ти коментари те обрисуваха като полуграмотно тролче и няма да се вредиш на софрата, а дано има достатъчно социални та да ти дават да не пукнеш от глад. Запомни, че за хората лаещото куче си остава куче
  • 114 Едуард Петров-Едо

    7 1 Отговор

    До коментар #110 от "boi boi":

    Знам, какво е искала да й каже, но ти ,,забрави" да си напишеш името! АКО ТОВА НЕ Е страх, ЩО Е ТО? ПАК ЩЕ КАЖА! ,,Страхът изяжда Духа!" С други думи: Страхът унищожава всички положителни таланти на личността и я прави безполезна Духовна дрипа!
  • 115 Неприсъщи

    7 1 Отговор
    За винарна разходи е направил фирмаджията: за ГСМ, амортизация на МПС, заплати, осигуровки... С което ще ощети фиска! За проверка си е и за Акт!
  • 116 Първомайка

    10 4 Отговор
    Вие как си представяте тая работа, значи на първомайските полицаи /ако е вярно, би трябвало да е наредено на всички полицаи в държавата и КАТ/ е наредено да съобщават, ако фирми отиват да протестират в София, след това светкавично се задействат 3-4 министерства. По-голяма смешка не съм чувала! Това с министерствата как да е, но всички полицаи в България. Няма човек без познати полицаи, ами питайте ги дали са имали такива инструкции xD
  • 117 Б Б

    7 0 Отговор
    МЕСТЯ
  • 118 Едуард Петров-Едо

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Прецакан":

    Първо, напиши си името! И Второ, ако не променим РАДИКАЛНО МОДЕЛА, той ще се самовъзпроизведе! Какво имам предвид?: 1) Духовно единение на Нацията срещу мафиотското управление на всички нива и Сектори; Това е, може би, най- трудната задача, но най-важната! 2)Някой навярно ще си спомнят, когато през 1991 година Швейцарската Конфедерация ни подари 1 тон Законодателни книжа, които бяха вероятно откарани в мазето на Народното Събрание и сега нямам представа, каква е съдбата им! Намекът беше, Народните Представители да се запознаят с ЕДНО УНИКАЛНО ДЕМОКРАТИЧНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ДА ГО ПРИЛОЖАТ У НАС! Звучи ли на демократично настроените българи, КАТО НЕЩО ПРЕКАЛЕНО ХУБАВО! Малка Швейцария Е ДУХОВЕН ГИГАНТ, НЯМАЩ РАВЕН НА СЕБЕ СИ! ПРИМЕР ЗА ВСИЧКИ ИМПЕРИИ!

    Коментиран от #119

  • 119 Пепи

    8 0 Отговор

    До коментар #118 от "Едуард Петров-Едо":

    Най-вероятно защото в България не живеят швейцарци.
  • 120 така си мисля

    9 4 Отговор
    Полицаите явно са доносници. Трябва пълна чистка във системата. Службата им също се е сраснала с мафията.

    Коментиран от #146

  • 121 Анонимен

    4 3 Отговор
    . На кои през тж даваха земи, на номенклатурата. И днес е същото. Нали ги виждам. Излизат в пенсия и с връзки земята цап в нот. Акт хих, не се задоволили и о щ е искат, а тоя без връзки и който му се отдава градинарство, за него няма. В бг не става, а идва поколението на доган либерали и тях бб ги готви, те да имат къщи, земи. Напаст божия са бкпто. Все те прави, нищо, че не спазват законите. За случая, удрят едрите и ги вземат бкпгерб. Явно им е целта да заминете, не може да ги изплашите, защото иван и хасан заедно са в далаверите. Иде либерал булгар...
  • 122 Иванов

    9 2 Отговор
    Всички и бивши и сегашни крадат!!
  • 123 този

    4 5 Отговор
    ей на единия от някакъв си там магазин шиши искаше да му вземе бизнеса как тези нещастници от избата не измислеха и те това ,ей това е скапания български бизнесмен като му дойде проверка и почват да реват като вдовици за х.й
  • 124 Хлъц

    10 4 Отговор
    От старта с баневи,та чак към днешна дата ,все се появяват едни " чисти,неопетнени" бизнесмени.И всички против Държавата.Защо така " масирано" ги проверява.баневчета,стайковчета,арабаджии,стоевчета- абе сълза- хора! Та и тези двамата- оня хипото,и този- лозаро.Кво ревете бе,да не ви проверяват ли? Нали сте чисти? Кое ви плаши,а? Пешо с кварталното кафе,с 3 маси и 9 стола му късат задника от проверки,тия въртят десетки милиони,и веднага " репресирани".Какво искате,по старата система, колкото кажете,толкова данъци и осигуровки плащате. ...Алоо, приятел, другия месец идваме при теб! Виж там,ти си знаеш! Приготви да посрещнеш и другите" гости". Ясно,нали! .... Това искате да продължи.Тогава властта е много добра за вас!Нещо много се размърдахте- вие почтените бизнесмени.И онези индустриалчетата също.Изглежда Гешев стана таралеж в гащите ви ,на доста хора. Дали това не е повода и причината да искате така бясно оставката му.Идва друг- и пей сърце! Всичките чисти и невинни!
  • 125 незнайко

    0 2 Отговор

    До коментар #101 от "Храна за размисъл":

    Всичко което сте написал няма нищо общо със статията ! Що се отнася до матрицата, за това не се говори в статията ! Наистина наближава момента когато наистина ще влезем в МАТРИЦАТА, но това е още далеко !!! Това, че Китай могат и произвеждат не е задължитевно Вие да купувате !!!

    Коментиран от #127, #148

  • 126 Фалконе

    6 4 Отговор
    Брей браво взеха да си казват един по един че ги рекетират а тези които не искат рекет просто обевяват фалит и хващат бизнес я по АРАБСКО Я ПО БЕЛИ ДЪРЖАВИ. А КЪДЕ СА ИНВЕСТИЦИЙТЕ БОЧКОО ИЗГОРЕ БОЧКО ИЗСПУШИ
  • 127 Кауш

    3 0 Отговор

    До коментар #125 от "незнайко":

    Незнайко, името ти не е случайно.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Едва ли. Доста млад е.

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "приказки от 1001 нощ.":

    Но Бойко Борисов - като съвестен член на БКП - е бил абониран за този вестник . Не го е чел обаче - трудно му е да чете. Езикът н " Работническо дело" не допускаше цинизми. Бойко ги е усвоил отдругаде.
  • 130 Знаеш ли, говориш нелепости.

    5 3 Отговор

    До коментар #103 от "Иванов":

    Мога да ти предложа списък на завършили в Русия - сред тях и д- р Дариткова, чувал си коя е, предполагам .Както и списък на деца на некомунисти, които още преди 1990 се изучиха на Запад. Някои от тях днес са известни по света , особено в областта на изкуствата. Ти се замисли как Б. Борисов е влязъл в Пожарникарския факултет и защо управлява той, а не завършилите в престижни университети.
  • 131 Абе вие герберите

    7 3 Отговор

    До коментар #94 от "Валиста":

    сте по нагли и от комунистите . Винаги изкривявате действителноста.
  • 132 Кенеди

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Това е":

    Това е 100' е вярно. Мутрите могат да правят само мизерии, мракобесие. За което е виновен каскета... Да не изпадаме в подробности, че има и нещо вярно....... Пожелавам на тези да им дойдат в къщи да им правят 5 г ревизии от НАП ВЪПРЕКИ ЧЕ сА чисти пенсионери
  • 133 Бай Хой

    2 2 Отговор
    Случаят Винету у Симитли 😁🎃
  • 134 Василев

    8 3 Отговор

    До коментар #11 от "Бял в ЮАР":

    Няма значение кой какъв е бил.Ако е злоупотребявал да са го хванали. И моите деца учат и работят в чужбина,а съм господин никой. Всичко що е читаво избяга навън,едни учат други чиракуват.За жълти стотинки работят само хората пред пенсия.
    Човекът създава работа и прехрана на 50 семейства.Малко ли е.Вижте как тръгват да го смазват веднага.Всичко е узурпирано от тях и ще трябва да се отстранява до здраво.Това е.
  • 135 Толуп

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "приказки от 1001 нощ.":

    На Севдето под полата работи бе мисирке.
  • 136 Тръмп

    4 2 Отговор
    Оставка на корумпираната власт!
  • 137 Кирил

    5 2 Отговор
    ОСТАВКА на мутренското правителство!
    Какво още трябва да се случи, че тези наглеци да се махнат от държавната власт!
    Такъв режим не е имало при Тодор Живков!
  • 138 РТ ПСР

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ПСР":

    Фупарста, дупсрста))))
  • 139 ИВАНОВ

    4 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ехоо":

    И като има държава,какво са намерили в случая??
  • 140 Европеец

    3 6 Отговор
    Тези са платени от Русия цялата им продукция се изкупува и то на завишени специални цени По този начин се финансира петата колона
    Никъде на запад няма и едно шише от тази фирма Реално не правят вино по изложби слагат чуждо с техни етикети
    Снахата австрийка синът бил в Австрия Точно там руснаците си вербуват агентите Бащата пак руски агент бивш директор на АЕЦа чисто руски възпитаник и от къде е намери пари да купи толкова лозя КГБ са му ги дали е това е
  • 141 бай тошо

    3 6 Отговор
    бивш директор на АЕЦ -e тоя ако не е дрът комунист хубавао отдавна трябва ше да е обесен а не бизнесмен
  • 142 еееееееее

    2 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Всъщност почти няма фирма в България, която да е изрядна с всичко, при толкова много бюрократични изисквания.

    Добре де, нали протестират за законност, да дадат личен пример и всичко да им е изрядно, пък тогава да имат претенции към правителството. Много е удобно всеки дето има някакви нарушения, като го хванат става опозиционер.

    Коментиран от #145

  • 143 меХур

    2 1 Отговор
    - Алооооу,
    Ваньооо..., абе сега ми звъня Мишо Бирата...
  • 144 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "Едуард Петров-Едо":

    Светът който виждате е това което сте му дали. Нищо повече, нищо по-малко. И точно затова той е важен за вас, тъй като е доказателство и свидетел за състоянието на ума ви. Един външен израз на вътрешно състояние. Както човек мисли, така и възприема
  • 145 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #142 от "еееееееее":

    Тя системата се гради на илюзия и измама,като най-добрият инструмент са парите.
    Няма пари в обръщение за лихвите и винаги се стига до недостиг и нужда от кредити.
    Като ти направят проверка 5г назад все едно можем да пътуваме във времето ли и да го променяме с това да платим нещо минало?
    Ами тогава не е ли логично да съживяваме мъртъвци по този начин?
  • 146 Анонимен

    0 1 Отговор

    До коментар #120 от "така си мисля":

    Тя мафията си плаща.Това случайно ли го подсказват във филмите?
  • 147 Минувач

    1 1 Отговор
    ЕНП, ЕНП.... съвсем съзнателно подкрепяте мафията защото прекрасно знаете какви ги вършат Бойко и компания в България, което пък значи че сте същите!
  • 148 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #125 от "незнайко":

    Ралф Уалдо Емерсон – “Както човек мисли, такъв и ще стане.”
    1. постоянното повторение на дадена утвърдителна мисъл създава условия съзнанието да разглежда нещата по различен начин.
    2. утвърдителната мисъл става наша постоянна мисъл, която се проявява в реалността ни.
    3. нашите постоянни мисли стават наша реалност.
  • 149 123

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "закон законче":

    А австрийската снаха не се ли ш окира, че с фирмената кола отиват на въстание ????
  • 150 ???45

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Прецакан":

    А как ще си сменим чипа да не крадем и да работим съвестно 8 часа????
  • 151 Дидо

    1 0 Отговор

    До коментар #110 от "boi boi":

    Че й се видяла недоспала
  • 152 гост

    2 0 Отговор
    Истина е. Мафията на Толупа.
  • 153 Незнайко

    1 0 Отговор
    "Йордан Костадинов, бивш директор на АЕЦ „Козлодуй”, а по-късно депутат от НДСВ, който сега е пенсионер" "поради напълно ликвидираното селско стопанство, спечелва заем и по САПАРД", "казва, че и той,, и сина му могат да се преселят в Австрия, ако ги подложат на още подобни репресии" (по-добре в Дубай, по-сигурно е)", "Всъщност почти няма фирма в България, която да е изрядна с всичко", мафията е навсякъде и няма крушка без опашка!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 7777777

    0 0 Отговор
    АБЕ НЕМА ЛИ НЕКОЙ МИЛИОНЕР БИЗНЕСМЕН ДЕТО КАТО ЩЕ МУ ЗАТРИВАТ ЖИВОТА ДА НЕ ПРЕВЪРТИ И ДА НЕ КУПИ ЕДНО АК И КАТО ДОЙДАТ ТИЯ ОТ 4 ТЕ СЛУЖБИ ДА ГИ ПОЧНЕ И ДА ТЕЖАТ НА СЪВЕСТА НА ТОЯ ДЕТО ГИ ПРАЩА НО И ТОВА ЩЕ СТАНЕ
  • 156 Разум

    1 0 Отговор
    Братя Българи тези, които не са протестирали, още ли ще чакате други да се борят с мафията?
    Излезте мирно на протест! И не давайте обяснения на мафиотската полиция, къде работите и т.н.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 hахах

    0 0 Отговор
    Oт cтaртa c бaнeви,тa чaк към днeшнa дaтa ,вce ce пoявявaт eдни " чиcти,нeoпeтнeни" бизнecмeни.И вcички прoтив Държaвaтa.Зaщo тaкa " мacирaнo" ги прoвeрявa.бaнeвчeтa,cтaйкoвчeтa,aрaбaджии,cтoeвчeтa- aбe cълзa- хoрa! Тa и тeзи двaмaтa- oня хипoтo,и тoзи- лoзaрo.Квo рeвeтe бe,дa нe ви прoвeрявaт ли? Нaли cтe чиcти? Кoe ви плaши,a? Пeшo c квaртaлнoтo кaфe,c 3 мacи и 9 cтoлa му къcaт зaдникa oт прoвeрки,тия въртят дeceтки милиoни,и вeднaгa " рeпрecирaни".Кaквo иcкaтe,пo cтaрaтa cиcтeмa, кoлкoтo кaжeтe,тoлкoвa дaнъци и ocигурoвки плaщaтe. ...Aлoo, приятeл, другия мeceц идвaмe при тeб! Виж тaм,ти cи знaeш! Пригoтви дa пocрeщнeш и другитe" гocти". Яcнo,нaли! .... Тoвa иcкaтe дa прoдължи.Тoгaвa влacттa e мнoгo дoбрa зa вac!Нeщo мнoгo ce рaзмърдaхтe- виe пoчтeнитe бизнecмeни.И oнeзи индуcтриaлчeтaтa cъщo.Изглeждa Гeшeв cтaнa тaрaлeж в гaщитe ви ,нa дocтa хoрa. Дaли тoвa нe e пoвoдa и причинaтa дa иcкaтe тaкa бяcнo ocтafкaтa му.Идвa друг- и пeй cърцe! Вcичкитe чиcти и нeвинни!
  • 161 Мира

    1 0 Отговор
    Продължавайте да произвеждате превъзходно вино ,за което ви благодаря. За останалото Господ си знае работата.
  • 162 petar svilenov

    0 0 Отговор
    На полицаят Папалеев му намерили в касата ,,антични монети,,с висока стойност в чужбина.До една са съвременни сувенири.Продават се в интернет свободно.Видях ги в новините.Даже и майсторът-занаятчия е известен.Цялата прокуратура са я впрегнали за кухи поръчки.Ние плащаме този ресурс.Да го плати възложителят и то тройно от джоба си.