17 Септември, 2020 11:49 51 045 79

"Галерия": Изгонили Златев от "Лукойл" заради паралелен бизнес

  • валентин златев-
  • лукойл

Руснаците отдавна подозирали, че той трупа богатства на гърба на компанията

"Галерия": Изгонили Златев от "Лукойл" заради паралелен бизнес - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Валентин Златев бил изгонен от "Лукойл" след среща в Русия със собствениците на компанията, пише в новия си брой седмичникът "Галерия", позовавайки се на свои източници в нефтения гигант и службите за сигурност. През април миналата година той бе понижен от изпълнителен директор до член на Контролния съвет на компанията. Миналата седмица стана ясно, че Златев вече не заема и тази позиция. Той бил принуден да напусне още и фондацията на руската компания, както и рафинерията в Бургас, пише изданието.

Отстраняването на Златев било процес, който започнал преди 4 години. Освен, че не изпълнил много ангажименти, имало съмнения, че освен космическата си заплата той източва пари от руснаците през няколко схеми и още имал неизчистени финансови отношения, заявил пред "Галерия" ръководен кадър от средните нива в компанията.

Руснаците подозирали отдавна, че Златев трупа богатства на гърба на компанията, ощетявайки я сериозно. Недоверието стигнало своя връх през 2018 г., когато прокуратурата започна разследване срещу сторителната компания "Джи Пи Груп" заради ремонта на ул. "Граф Игнатиев" в София. Тя е свързвана от години със Златев, защото е построила новите бензиностанции на "Лукойл", за които платили от компанията майка. Двама от акционерите получиха обвинения за пране на пари и беше блокиран превод за милиони към сметка на физическо лице в чужбина, като не стана ясно кое е то, но съмненията, че това е Златев, останали.

В същото време се разшумя, че Златев ударно строи хотели, а формален собственик е баща му. Необяснимото богатство на бизнесмена направило впечатление на руснаците, както и това, че не дава всичко от себе си за просперитета на "Лукойл", пише "Галерия".

Затова и през 2019 г. го пратили в Контролния съвет на компанията, където нямало да може да оперира с пари.

Послединят тест дали ще остане в компанията било прокарването на промени в Закона за горивата, които да облекчат бизнеса на руснаците. След сблъсък с работодателските организации Златев загуби тази битка, припомня изданието.

Златев започнал да губи и политическото си влияние у нас, каквото се очаквало от него. През юни бе арестуван приближеният му зам.-министър на екологията Красимир Живков, а самият Златев беше разпитван в прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 143 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балалайката

    370 7 Отговор
    Смятайте, щом тоя махат, дето ги докарва всяка година на загуба и да не плащат данъци, значи е бъркал у кацата с меда на дълбоко.

    Коментиран от #9, #56

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тиква

    163 17 Отговор
    Стига с тези пошли статии. Започват да се крият като Гладни мишки. Не ги интересува народа, ще бъдат в затвора и то в скоро време.

    Коментиран от #6, #49

  • 4 Джо Сатриани

    175 24 Отговор
    А ББ кога ?

    Коментиран от #28, #65

  • 5 Ххх

    234 6 Отговор
    И аз бях чувал за някакви схеми на източване. Веригата бензиностанции на Лукойл ще купува терен, примерно за нова бензиностанция. Някой естествено разполага с информация за терена. Той се купува предварително от фирма или физическо лице, близки до Златев и след това се препродава на Лукойл на завишена цена.

    Коментиран от #11

  • 6 скоро време

    160 11 Отговор

    До коментар #3 от "Тиква":

    Бих казал, че стягат куфарите и заминават за топлите морета в заслужена пенсия, а ти ще зъзнеш зимъска на -20, чакащ ваксината си като най-бърз изход за Преизподнята.
  • 7 запознат

    160 49 Отговор
    Лукойл е огромна международна петролна корпорация с правила и етичен кодекс и няма да търпи никой да и петни името, или да прави далавери на неин гръб!

    Коментиран от #10

  • 8 Изчакващ

    277 7 Отговор
    Сега Златев няма да спи спокойно-погледа му ще е насочен все към покривите на сградите,откъдето минава,към автомобилите,които ползва-да не би да виси някой кабел отдолу,ще внимава дали да влиза в морето-щото може и да не излезе,къде ще сяда,за да изпие едно кафе-като за последно.То бива човек да се увълчва за пари,ама пуста лакомия-колкото имат,още повече искат да имат.

    Коментиран от #22, #34

  • 9 Бачо Киро

    204 6 Отговор

    До коментар #1 от "балалайката":

    Направо е гребял с кофата, не е бъркал с ръка.
  • 10 Бачо Киро

    155 17 Отговор

    До коментар #7 от "запознат":

    Да бе, пречи им опетненото име... Понеже големите корпорации въобще не са гнили отвсякъде... ЛукОйл не плаща данъци в България за милиарди, все на загуба били, а в глобален мащаб печелят яко... Пречи им, че ги краде, не че ги петни... Те са си офърляни достатъчно...

    Коментиран от #16

  • 11 kvy

    110 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    То тая схема работи във всяка голяма община.
  • 12 БизнесмениЛи

    122 24 Отговор
    Добре де, чуваме постоянно за удране на олигарси, които имат бизнес с Русия. Защо пък няма един ударен, които има бизнес с Европа или САЩ ? Трябва ли да чакаме отговор на този въпрос ?

    Коментиран от #42

  • 13 тъпчовци

    28 46 Отговор
    Като сложат некой турчин, ще ви се изясни.
  • 14 Пипи Чорапчето

    134 2 Отговор
    E, това се знае отдавна - руснаците му вдигнаха мерника точно покрай закупуването на терените за бензиностанциите на ЛУКойл на двойни цени и това блесна;)
    Но пък хич не ме брига съдбата на партньора за белот, брига ме единствено, че тоя суек "спести" една купа дължими данъци на хазната!

    Коментиран от #23

  • 15 alooo

    65 55 Отговор
    Лукоил не е руска компания - собствник е Ротшийлд

    Коментиран от #18

  • 16 запознат

    47 44 Отговор

    До коментар #10 от "Бачо Киро":

    Бачо Киро, съветвам те да влезеш в бургаската рафинерия, мисля, че коренно ще си промениш мнението за тях и така нареченото неплащане наданъци.. В белия свят се наричат инвестиции
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пипи Чорапчето

    72 25 Отговор

    До коментар #15 от "alooo":

    Вервай си на опорката;))
    Я виж в годишните отчети на Путин за руската икономика на кое място е по печалби!
    И си задай въпроса - защо, ако собственост на Ротшилд, топ мениджмънта на компанията е само от руснаци - навсякъде, не само в Русия!

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 СЛЕД ЗЛАТЕВ СЛЕДВА БОРИСОВ

    78 26 Отговор
    Банкянската нас.рана мишка 🐭 бойко борисов, наблюдава от дупката си наживо събитията по неговото изхвърляне от политиката и влизането му в затвор.
  • 21 Харесвам 🎃, само сготвени

    85 3 Отговор
    Колко ли милиона "глоба" са му сложили? Около 50 или около 100...
    Да не прочетем скоро и за него, че си е заминал скоропостижно!?...
  • 22 Точно така

    55 1 Отговор

    До коментар #8 от "Изчакващ":

    Да имат, да имат и ... накрая тях ги няма.
  • 23 Шефа на Златев

    45 13 Отговор

    До коментар #14 от "Пипи Чорапчето":

    Сто пъти ви се каза, че Лукойл е повече американска, отколкото руска и информацията е официална, само в България не е.
    Тя е руска по начало, обаче собствеността се променя с времето според акционерите...

    "Най-големите мениджъри на компанията от юли 2010 г. притежават най-голям дял (над 30%) от акциите на дружеството, включително президента на Лукойл Вагит Алекперов - 20,6%, вицепрезидентът Леонид Федун - 9,08%. Американската петролна компания ConocoPhillips притежаваше 19,21% (до февруари 2011 г. дружеството напълно се е оттеглило от акционерите на Lukoil, след като е продало акциите си и отчасти на самия Lukoil) . Останалите акции бяха в свободно обръщение на Лондонската фондова борса , Франкфуртската фондова борса , RTS , MICEX .
    Пазарната капитализация е 64,4 млрд. Долара (1 септември 2008 г.) . Номиналните притежатели на акциите на ЛУКОЙЛ и тяхната счетоводна отчетност са: 61.78% - Bank of New York , 10.79% - кипърска компания LUKOIL EMPLOYEE LIMITED (контролирана от Банката на Кипър чрез Odella Resources Limited )."
  • 24 Шефа на Златев

    14 4 Отговор

    До коментар #18 от "Пипи Чорапчето":

    Грешка, коментар -23 е до коментар-18
  • 25 С една дума

    47 4 Отговор
    Крал е. Пълни шкафчето.
  • 26 Ънглия

    52 6 Отговор
    Да залагаме кога ще застрелят гадината Златев ! Златеев ехоооо страх ли ви е другарю ! Сам сте !
  • 27 разума

    68 0 Отговор
    Този българин никога не е имал пълната власт над Лукойл.Виждал съм го в тесен кръг да стои мирно край руснака който отговаря за рафинерията.Колкото до заплатата му вероятно е била по голяма от председателя на БНБ няколко пъти с премията.

    Коментиран от #29

  • 28 Наивен

    15 10 Отговор

    До коментар #4 от "Джо Сатриани":

    Когато и Р.Р.
  • 29 Съгласен

    8 0 Отговор

    До коментар #27 от "разума":

    Аз също..
  • 30 гост

    34 10 Отговор
    Еха, един път и българи да прекарат руснаците,щото все се случва обратното,ако е вярно писанието де.

    Коментиран от #36

  • 31 Мая Безпартийная

    25 2 Отговор
    Ученика надмина учителите си!
  • 32 Пурко

    40 5 Отговор
    А Новичок кога?!? Няма да липсва на никого в България! Трябва да му помогнат да се самоубие този кръвопиец!
  • 33 КРАДЦИ

    33 11 Отговор
    ЩЕ ТРУПА БОГАТСТВА НАЛИ И ТОЙ Е ОТ ЩАЙКАТА НА ТИКВОЧА
  • 34 мда

    36 4 Отговор

    До коментар #8 от "Изчакващ":

    Първо ще се опитат да си върат открадното. В момента, в който успеят, той е аут
  • 35 Страничен

    31 4 Отговор
    Голям мръсник! Отдавна е заплаха за националната сигурност! Дано руснаците му сложат въжето!
  • 36 Ти вярваш ли си

    62 7 Отговор

    До коментар #30 от "гост":

    Затова на баба ти пенсията е 200лв защото такива като Златев им спестяват данъците. Българин най мрази и убива и прецаква българин. Ама на нас все циганини турци руснаци американци са ни виновни. Най се пазете от българи в тоя свят. По зле сме от негри....
  • 37 stan4o

    51 1 Отговор
    Как да ни уважават руснаците? Те го направили милионер, а той ги краде. Кажи кой е баща ти, за да кажа какъв си.
  • 38 като черва

    31 2 Отговор
    СМай "негов" човек ще да е и началника на " Капитално строителство" в Нефтохима, след като прочетох случайно, че е доктор по "Начална педагогика"???? Учител, демек, на пост където отговаряш май точно за строежите на активи - бензиностанции, бази , тръбопроводи...и където като при магистралите яко текат едни парииииии!!!! Странно, нали, при толкова инженери, икономисти?
  • 39 Христо от Ерусалим

    20 1 Отговор
    До номер 12 Ли.Елементарно Ли.Зсщото има разлика между руски бизнесмени и западни бизнесмени .Били Гейтс и Уорън Бъфет са от омразния запад. Само че наскоро възрастния вече Бъфет предложи двеста милиардното си доларово богатство за благотворителност като поиска от Гейтс да контролира процеса.И го направи открито пред акционерите и най известните журналисти на САЩ. Сега внимавай добре.За наследниците си отдели само един процент.Ние тук в България си имаме един бизнесмен ,който е и руски гражданин,казва се Гергов.Бившия кмет на Москва пък се казва Лужков поинтересувай се за него.За Гергов жив и здрав да е.
  • 40 Винету Борисов

    24 2 Отговор
    Валката Златев да не пие скоро кафе с "Новичок".
  • 41 Калпазанин

    16 7 Отговор
    Много големи разбирачи са всички, едни коментари дават сякаш могат и знаят много, като ги четеш ще си кажеш леле тия са с по три висши образования, ама Ганьо много разбира и всичко знае и акъл и мнение дава. Сугурен съм че носът не могат да си избършат капацитетите.
  • 42 Голем смях

    18 7 Отговор

    До коментар #12 от "БизнесмениЛи":

    Дай пример за ударени олигарси,които имат бизнес с Русия ,а не дрънкай глупости.Почти 99 процента от бизнеса с Русия е ..внос на газ и нефт.Друг бизнес няма.Просто Русия не произвежда нищо,а санкциите забраняват и търговията с тях.

    Коментиран от #59

  • 43 шопен

    24 1 Отговор
    Старият мръсник Златев, срещу когото имаше дело преди години дело за изнасилване е още жив? Тия двамцата са феодални собственици на гр. Правец и всичко там и наоколо. Да се задавят дано, все пак някой трябва да им помогне за това.
  • 44 Чърчил

    7 1 Отговор
    Златев Валентин е българин.
  • 45 чок чок нови чок

    13 1 Отговор
    мирише на новичок
  • 46 Yuu

    16 1 Отговор
    Добро утро! Та това го прави 20 години, те сега се сетиха. Ама той вече си е натрупал това онова. Но нали знаете това за баницата , кой я дава и кой я яде....
  • 47 Бунтата

    13 3 Отговор
    Малко плати на герб за държавните бензиностанция и го шътнаха веднага!!!
  • 48 ффф

    16 1 Отговор
    време е златев да влезе в затвора където му е мястото за дружка да е тиквун
  • 49 Бостан

    11 4 Отговор

    До коментар #3 от "Тиква":

    На кауна хората взеха да гаснят първо съветниците после божков а сега златев фатмака ще бяга при решетников

    Коментиран от #55

  • 50 Ришельо

    15 0 Отговор
    Златев остави негова адски предана служителка да УМРЕ в нечовешки мъки БЕЗ да прежали един лев за лечението й....дано това да настигне и него!!!
  • 51 Ришельо

    13 1 Отговор
    Златев остави негова адски предана служителка да УМРЕ в нечовешки мъки БЕЗ да прежали един лев за лечението й....дано това да настигне и него!!!
  • 52 НАП къде е?

    19 1 Отговор
    Да ни обясни другаря Златев колко данъци е платил за да има тези пари за хотелите на баща му уж който няма нищо общо с тях. Единствено при кражбата печалбата е 100%.И Златев и Борисов за крадци от голям мащаб, мястото им е в затвора.

    Коментиран от #58

  • 53 НАП къде е?

    12 1 Отговор
    Да ни обясни другаря Златев колко данъци е платил за да има тези пари за хотелите на баща му уж който няма нищо общо с тях. Единствено при кражбата печалбата е 100%.И Златев и Борисов са крадци от голям мащаб, мястото им е в затвора.
  • 54 Без име

    6 1 Отговор
    Няма страшно, ще го светнат.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Тъмно е

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "балалайката":

    Как така, стана ,че Руснаците го видяха и реагираха?
    -А Гешев ,замижал с двете очи ли е , та нищо не вижда?????
    -Освен очите си , Гешев има и уши, и полиция,и ДАНС!
    Вечна , дружба!
  • 57 А БЕ

    10 3 Отговор
    ДЖИ ПИ ГРУП Е ФИРМА НА БСП, А СЕ ВОДИ СОБСТВЕНИК СИНЪТ НА ПАРТИЕН СЕКРЕТАР ОТ ПАЗАРДЖИК, КОЙТО Е АДВОКАТ В БУРГАС, ТЕ ПРАВЯТ И РЕМОНТИТЕ ПО НАФТОПРОВОДА, ТАКА ЧЕ ТАМ ВСИЧКИО СИ Е ПО РУСКИ ТЕРТИП!
  • 58 Лошо време

    9 0 Отговор

    До коментар #52 от "НАП къде е?":

    Какъв, НАП ?
    ?- Там Златев, е бил винаги, златната кокошка!
    Семинари, старт ъпи, Тимбилдинги, пътувания до където си искаш?
    НАП, е под строг контрол, от Хунтата.
    Но трябва, един ден да се издължи, на Императора Путин, иначе ще се сменя собственост, на корем?
    Без" Лук Ойл" , перата на златната кокошка , ще окапат, като есенни листа, бавно и тихо!!!!
  • 59 Шкафчето

    7 5 Отговор

    До коментар #42 от "Голем смях":

    За Бойко Борисов, санкциите не важат, и газ и петрол, като си плащат комисионните , и шкафчето си издържа на товара отвътре...
  • 60 Бургас

    11 0 Отговор
    Как може някои хора да са толкова алчни?! Гласували са ти доверие, представляваш такава компания, заплатата ти е немислимо висока, ползваш толкова облаги.......... и ти решаваш, че не ти стига и започваш да крадеш!!! Моите шефове са същите. "Големият" от София изобщо си няма представа за какво става въпрос и как го крадат. Ама хората са го казали "богатият винаги е алчен"
  • 61 Румен

    11 2 Отговор
    Златев е лисица. Знае накъде духа вятъра. Никой не го е махал. Той се маха, щото знае кат падне Боко какво го чака. И незабравяйте в кой хотел бе отровен Мишо бирата.Тоя човек е толкова подъл, че никога не е късно да влезе доживот в затвора.
  • 62 1234

    8 3 Отговор
    А БАЗАТА НА ЛУКОЙЛ В БЛАГОЕВГРАД КОГА ЩЕ Я ПРОВЕРЯТ- КРИМИ ЖЪЧКАТА ШОФЬОР НА КОМУНИСТИ-БОРИСОВ И СЕРВИТЬОР ВИТАНОВ.
    КОЙ ИМ ДАДЕ ПАРИ ДА КУПЯТ БАЗАТА..КОЙ ГИ ПОДКРЕПЯ НА КОГО ПЛАЩАТ, ПОЧНАХА ДА ИЗКОПУВАТ ГРАДА..
    ПРОВЕРЕТЕ ТАЗИ ТЯХНА ФИРМИЧКА И ФИРМИТЕ ОКОЛО ТЕЗИ ГОСПОДА НЕГРАМОТНИЦИ..ТО ЛОВНИ СТОПАНСТВА ТО ЧАСТИ ОТ ЗАВОДИ ТО КЪЩИ ТО ВИЛИ ТО ГАЗ..
    ПРОВЕРЕТЕ МОЖЕ И ВСИЧКО ДА ИМ Е НАРЕД АМА НАДАЛИ!!!

    Коментиран от #66, #68

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Димитър

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Джо Сатриани":

    Когато вкарат всички олигарси на Бсп, Дс в затвора, начело с арестуваните и с повдигнати обвинения: братя Бобокови, Баневи, Арабаджиеви, алкохолния олигарх Миню Стайков, В. Божков черепа и избягалия в Сърбия и пазен от руснаци банкер крадец от банка Ктб на няколко милиарда лева Цветан Василев. А единствената партия на олигарсите, милионерите и кредитните милионери е руската партия Бсп, Дс. Самата К. Нинова Техноимпексова е закупила за жълти стотинки дружеството Техноимпекс с активи от няколко милиона долара, а сега е придобила хотел в Гърция. Така, че по кротко с мераците.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Пенсионер

    3 1 Отговор
    Положението с всички знакови "бизнесмени", дължащи бизнеса си на големите руски компании ( Газпром, Лукойл, за металите, за ....) се повтаря, и не само за българските. Виновникът всъщност си е самата "добрина" или "несвоевременна заинтересованост" по някаква причина на самите руснаци, която "сръчните бизнесмени" използваха и използват като всеки нахъсан за бизнесвъзможности.
  • 68 5678

    3 3 Отговор

    До коментар #62 от "1234":

    ЛУКОЙЛ НЕ ПРОДАВА, ТЕ ИЗКУПУВАТ ВСИЧКО САМО ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕ НА ПРОДАЖНАТА ПРЕДАТЕЛСКА ПАРТИЯ БСП! СЪТВОРИХА МАЛКА РУСИЯ НАСРЕД БЪЛГАРИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ РУСОФИЛИ!

    Коментиран от #69

  • 69 СМЪРТ

    2 3 Отговор

    До коментар #68 от "5678":

    ЗА РУСОФИЛИТЕ!!!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Аз съм

    4 2 Отговор
    Много ми е интересно човекът написал тази статия няма ли Интернет? Защо постоянно пишат че Лукойл България а изобщо Лукойл е руска фирма? То главния рудофоб писатетеля на Шайка ви го каза и го има в Ютуб. Лукойл е собственост на Ингбанк а тя е собственост на Родшилд. Или в тоя случай русофобията е задължителна?
  • 72 Просто човек

    4 0 Отговор
    Ковчега джобове няма, ще чуем и за него.
  • 73 Дедо

    3 0 Отговор
    Ей ся я,ше си разплета вълнените чорапи,турих съ в дерт за В. Златев,Ко ли ши праи горкия!?
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Слава на Русия

    2 3 Отговор
    Глупости, ако руснаците наистина искаха, най-малкия им проблем е да го "изчезнат" завинаги.... Но те не искат това, те си искат парите. И храбреца ББ си мълчи като бит задник, когато стане дума за руски пари и интереси.

    Слава на Русия !
  • 76 Кински

    1 0 Отговор
    Tия сега ли се сетиха.
  • 77 Милко Балев

    2 0 Отговор
    Кой е Златев? Братовчед на Тодор Живков, а баща му беше несменяем кмет на Правец 30 г. Такива са комунистите, крадци и мошеници
  • 78 Суверенът

    1 0 Отговор
    Г-н Глaвeн Прoкурoр, Мoля Прoкурaтурaтa дa ce caмoceзирa:
    В Чужбинa вcички Диплoмaтичecки или кoнcулcки БГ прeдcтaвитeлcтвa зacтaвят oргaнизaциитe нa eмигрaнтитe в Чужбинa дa ce вoдят прeдизбoрни, пoлитичecки кaмпaнии в тях нa Упрaвлявaщaтa пaртия, кaктo и дa прeдocтaвят рaзличнa инфoрмaция!
    Кaктo знaeм, в Избирaтeлнитe cпиcъци имa нaд 800 000 “мъртви души”, кoитo пo избoри oживявaт, a тoвa ca ocнoвнo бългaритe в Чужбинa, c брoй: нaд 2,5 милиoнa души. Пoвeчeтo oт тeзи хoрa ce вoдят, чe живeят в БГ, и кoгaтo ce зaтрудни глacувaнeтo им в Чужбинa, мнoгo лecнo мoжe дa ce мaнипулирaт избoрнитe рeзултaти в БГ, ocoбeнo кoгaтo “глacувaлитe” нe прoвeрявaт, дaли e глacувaнo oт тяхнo имe, и при 35% избирaтeлнa aктивнocт, вcичкo изглeждa изключитeлнo прocтo зa Бoриcoв, Пeeвcки, Дoгaн и т.н....
  • 79 Суверенът

    1 0 Отговор
    Ако не ходят по свирката на Г.Е.Р.Б. им орязват държавното финансиране от България, към Чужбина, а Електронно гласуване, дори не се предлага, въпреки, че има толкова ниска избирателна активност в БГ, и се отделят огромни европейски средства за цифровизацията на правителствата и съответно тяхната дигитална, демократична независимост и легитимност, при цивровизация на изборните резултати..., и улесняване на вота от Чужбина, както и неговото проследяване, на ниво електорална единица, лично...
    Системата подлежи на международен, независим одит при дигитализирането й, и когато Суверенът може да провери как е гласувал, защото има уникале, персонален код, няма как повече да се манипулират избори - целият анализ за 7 милионна държава, ще отнеме на един човек, един ден, а на цяла международна организация 1 седмица, с всички избирателни списъци и с локалните носители по различните административни центрове.
    Цифровизацията не е панацея, но ви прави Кочината прозрачна, от всички ъгли, особено за най-потърпевшите: Емигрантите в Чужбина, които са повече от гласувалите в БГ!!!:)