24 934 67

Жената на Пепи Еврото забогатяла приказно

Съпрузите се превърнаха в главни герои в разследването на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета”. В поредица от видеа от първо лице се разказа как определени лица задействат целия държавен апарат и конфискуват бизнеси

Жената на Пепи Еврото забогатяла приказно
Колаж: Bird.bg
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

След скандала “Осемте джуджета” Любена Петрова е спечелила 1,5 милиона лева от продажба на имоти, като в същото време се е сдобила с луксозна къща в "Бояна" за минимум 2 милиона лева, разкриват от Бюрото за Разследващи Репортажи и Данни (BIRD).

Сделките са сключени в началото на октомври тази година. Стойността на тези имотни придобивки се разминава съществено с официално декларираните доходи. Името на Петрова се свързва и със скъпи имоти в центъра на Солун.

Любена Петрова е съпруга на бившия следовател Петьо Петров, познат като “Еврото”. В поредицата “Осемте джуджета” индустриалеца Илия Златанов разказа как е потърсил помощ от Петьо Еврото за разрешаване на бизнес спор и я получил, но срещу огромна комисионна. Срещите с Еврото ставали в неформалния му офис разположен в ресторанта “Осемте джуджета”, който към днешна дата е затворен. По заповед на Еврото прокуратурата атакувала опонентите на Златанов, но след това самият той станал жертва на групата, която превзела бизнеса му и му отнела имущество за милиони.

Пред завода за асансьори в Дупница пък са разположени гардове на “Делта гард” и не допускат съдия изпълнители да въведат във владение една от фирмите, след като страните по спора са се разбрали помежду си.

Ключова роля в схемата, разказана от Златанов, има именно Любена Петрова.

На нейно име Илия Златанов издал записи за заповед като гаранция за услугите на Еврото и неговите прокурори. Илия Златанов твърди, че е получил смъртни заплахи и е принуден да се укрива в чужбина. Според него той не е единствената жертва на схемите на Еврото и неговата група, която действа от години. Изложението на Златанов се потвърждава документално, а също и от последвалите събития. Записът за заповед става основание Любена Петрова да запорира всичките му имоти.

Легализацията на доходите от престъпните дейности става по класическата схема с имотни врътки.

През 2016 г. все още като Павлова, бъдещата съпруга на Еврото придобива от неговите родители апартамент от 96 кв.м. в София на ул. Луи Айер. Прехвърлянето е изповяданo за символичните 100 евро на кв. м.

През 2017 г. Павлова вече е официално омъжена за бившия скандален следовател Петров, Тогава в нейната партида е вписано дарение от частни лица на терен с площ 907 кв. м. до ВЕЦ "Симеоново". Дарителите изглежда са роднини на Любена, тъй като имат същия постоянен адрес в София.

Любена се сдобива в лично качество и с голяма вила в с. Кладница през 2018 г. За къщата в полите на Витоша с 430 кв.м. разгъната застроена площ младата бизнес дама плаща 313 000 лева. Няма данни за ипотека или заем за придобиването на този имот.

Но сериозните имотни сделки на семейството минават през две фирми, в които Петрова е едноличен собственик. Това са “Ел Пи Логистик” и “Би Ен Ди – Билд Ню Дей“.

“Ел Пи Логистик” е създадена през 2014 година и не е отчела никаква дейност и приходи за 2014 и 2015 г. Въпреки това през 2016 г. г. в годишния финансов отчет подаден в Агенцията по вписванията фигурират дълготрайни материални активи за 212 000 лв. и също толкова задължения.

Същата година “Ел Пи Логистик” купува два апартамента на ул. "Свиленица", в съседство с прочутия вече ресторант “Осемте джуджета”, служещ за офис на Петьо Еврото. Цената е твърде ниска за пазарните реалности. За два апартамента по 126 кв. м. в централен квартал на София фирмата на Петрова плаща само 399 455 лв. или по 815 евро на кв.м. Още един апартамент е купен в Банско за доста по-скромната сума от 47 000 лв.

Разликата между декларираното и цената на придобиване на двата апартамента в София и този в Банско е над 230 000 лв.

На 9 октомври т.г. двата апартамента София са продадени за 782 332 лв., показва справка в Имотния регистър. Купувач е фирмата “ГС Ривър” от Пловдив. Така излиза, че или за 4 години имотите са поскъпнали почти двойно, или преди 4 години са били декларирани на симулативни цени.

“ГС Ривър” е новосъздадена фирма, регистрирана през юни 2020 г. в Пловдив от Димитър Кьосев. Той е собственик на фирмите “Рентал Груп” ЕООД, “Поол Инвест” ЕООД и “Аутохаус.бг” ЕООД, а чрез последната и на акционерното дружество “Хауптхаус” АД.

През май 2020 г. “Би Ен Ди – Билд Ню Дей” ЕООД придобива фирмата “Джи Ес Би”. Тя изкупува от предишните им собственици акциите на “Джи Ес Би”, които са на стойност 910 000 лв. Основен акционер с 8000 акции по 100 лв. е Георги Бъзовски, който държи стокова борса във Враца. По информация от източници той е бивш митничар. Пред BIRD обаче той отказва коментар.

Капиталът на “Джи Ес Би” всъщност се състои от три имота: огромна къща с с РЗП 506 кв.м. в Бояна на Панорамен път 30А, съседна на нея къща на три етажа с РЗП 270 кв.м. и още един апартамент на бул. Петко Войвода бл. 20 с квадратура 127 кв.м. Платените от Петрова 910 000 лв. за фирмата правят тази сделка изключително изгодна за нея и неизгодна за продавача.

На 09.10.2020 г. споменатата по-горе фирма “ГС Ривър” купува от “Джи Ес Би”, която вече е собственост на Любена Петрова, по-малката къща в Бояна за 860 565 лв. Това прави 1634 евро на кв.м., което е в рамките на пазарните цени за този район и за такъв имот.

За Любена е Пепи-Еврото остават голяма къща и апартамент. И така, официално Любена Петрова брои 910 000 лв. за трите имота.

След това продава единия от тях за 860 000. Така инвестицията се стопява на 50 000 лв. и срещу тази скромна сума тя получава къща, струваща поне 2 милиона лева и апартамент за минимум 200 000 лв. Паралелно с тази изгодна сделка Любена инкасира и 782 332 лв. от двата апартамента на ул. “Свиленица”.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 44 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 2 Гробар съм

  185 3 Отговор
  Кради кради пари не му мисли, дедо господ се е обърнал настрани!

  Коментиран от #65

 • 3 Боби

  223 3 Отговор
  Тази селска грозница с опърпана блузка ли се разпорежда с това , или е чистачката на имотите? Само у нас има такива недоразумения

  Коментиран от #55

 • 4 DIESEL SMOKE 🚬

  182 2 Отговор
  Бог да пази България, от такива мижитурки и поднебесни изчадия!!! На всички такива оядени и не накрали се алчни свине, мога само да им кажа: МЕМЕНТО МОРИ!!!💀💀💀
 • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  94 5 Отговор
  началника БОГ гледа от високо и наказва жестоко тая алчна не струва но ще си го получи

  Коментиран от #15


 • 7 ПСР

  184 2 Отговор
  Не знам изобщо ЗАЩО чета и коментирам това. То е еманация на всичко пошло и гадно,случващо се от години в таз Територия.Не е само тя-хиляди подобни твари се навъдиха. Някакъв Каскет е в нелегалност."Хелп Карма"е неприкосновена.Онзи тлъст депутатин от ДПС-също.Шкафчета,именията на ШеФерезада,стотици измами,злоупотреби,рекет,отлежават във вечната народна забрава.И като покажат нЕкой и друг ТВ репортаж от дълбоката провинциална мизерия,нещата съвсем си идват на мястото.Пошло.Арогантно.Мръснишко.

  Коментиран от #21

 • 8 Страничен

  60 1 Отговор
  “ Работлива “ женичка!
 • 9 Bai nudals

  60 0 Отговор

  До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

  Като тебе сигорно,и ако френският ти е силен като нейният,значи и ти си забогатял.
 • 10 Bai nudals

  47 1 Отговор

  До коментар #5 от "мечо":

  Най ще ти отива на тебе,да караш мотора с двата коша.
 • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 12 Теодоро

  53 3 Отговор
  Идва възмездие за всички!!! Всички ще си платим за всичко сторено на таз земя!!!факт
 • 13 Пепи

  55 3 Отговор
  Пирамиди фараони бацо с шкафче и милиони
 • 14 Усман

  31 0 Отговор

  До коментар #11 от "Еякулат Кучев":

  Сега пък красива
 • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  30 0 Отговор
  тая е като хелп карма
 • 17 Чегевара

  14 32 Отговор
  На Пепи,не знам,обаче на Костя копейкин жената с която се води разведен яко се наимоти.Говори се че партийната субсидия се усвоявала там.
 • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  33 1 Отговор

  До коментар #15 от "мечо":

  няма тихо има вико тая мошеничка ще си го получи
 • 19 УМНАТА МОМА

  50 2 Отговор
  ................ В ДЪРЖАВАТА НА МАФИЯТА ,.....ТАКА СТАВА !!!

  Коментиран от #24

 • 20 СЛИВЕН

  20 1 Отговор

  До коментар #15 от "мечо":

  гледай ти да не получиш инсулт мечо
 • 21 Ама ако

  35 3 Отговор

  До коментар #7 от "ПСР":

  знаеш само Стандарт енд Поор къв рейтинг ни дадохааа... И Боко казА че сме ногу добре.

  Коментиран от #35

 • 22 Стоп

  72 1 Отговор
  В гроба ли ще ги носят тези имоти. Нито е умна, нито красива. Просто се е събрала с подходящия бандит!!!

  Коментиран от #28

 • 23 Митко крадеца

  56 5 Отговор
  какво очаквате от деца и внуци на бивши агенти на ДС и комунисти , крадени на времето държавни пари

  Коментиран от #67

 • 24 МАЯ

  36 1 Отговор

  До коментар #19 от "УМНАТА МОМА":

  накрая всичко се връща
 • 25 Гост

  35 0 Отговор

  До коментар #5 от "мечо":

  Къде прочете у тая статия, че тая е работила бе, димке?
 • 26 Сливи за смет

  43 0 Отговор
  И тая тОрба накрая ще я оправи трапът. Само 2/2/1,5 м. Била умна и краива?! Боже, събери си версиите.
 • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  27 0 Отговор

  До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

  алоБАРО ВКАРОВот СТАРА ЗАГОРА и къде ще ги носи тез имоти и пари голи се раждаме голи умираме
 • 28 ПСР

  48 2 Отговор

  До коментар #22 от "Стоп":

  И то какъв бандит!!!Мастит.Бандит с позиции.Нагъл.Рекетьор. Проблемът е мащабен-адски много тях подобни люде,са на подобен клон.Без правосъдна,данъчна,обществена санкция.Седят си там,отгоре,подиграват ни се,крадат ни ежедневно,велики и недосегаеми са.Проблемът,брат,е,че това се е превърнало в модел. Има ли отърване от него?!
 • 29 Гого

  48 0 Отговор

  До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

  Спокойно всичко ще се оправи ще им вземат всичко което откраднаха... Пепи еврото има повече врагове от звездите в небето... Митко каратиста също !!! По ред на номерата само седа и гледам филма взел съм си и пуканки ....

  Коментиран от #31

 • 30 борко

  35 0 Отговор
  Мафиотска съпруга.
 • 31 вис2

  19 1 Отговор

  До коментар #29 от "Гого":

  даже и ТЪРНОВСКИТЕ МУТРИ ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ
 • 32 мечо кух

  17 0 Отговор

  До коментар #5 от "мечо":

  мечо, не знаех, че харесваш немски "мъже" ? Ти си бил модерен мечо, швестерджендър един вид, издигаш се, ще стане работата !
 • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 34 гост

  16 2 Отговор
  А казват ,че заплатите в съдебната система били недостойно ниски!
 • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 36 В държавата БГ, отдавна

  18 1 Отговор
  Трябваше, да се доказват доходи, преди всяка покупка, фирми, които са на нула или декларират данъчно загуба, вадят милиони за покупки, да докаже от какъв вид дейност са тези приходи с обложени всички данъци и тогава следва покупка, до кога ще продължават така нещата да са фиктивни за някои
 • 37 Ханко

  12 0 Отговор
  Даааа още малко. На такива трепане до девето коляно.
 • 38 Ханко

  10 0 Отговор
  Даааа още малко. На такива трепане до девето коляно.
 • 39 777

  14 2 Отговор
  Тая има клип как прафи фелацио в една кола който не е еврото което е нормално и тя иска нещо младо и твърдо на ония дърт алкохолик му става след 3 хапа виагра
 • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 41 Бачо Киро

  16 0 Отговор

  До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

  Малко такива са се радвали на парите се, като гледам шансовете ѝ да е от късметлиите са почти нулеви.
 • 42 Данчето

  5 1 Отговор

  До коментар #1 от "Бaро Вкаров":

  Умните хора не оставят следи

  Коментиран от #46

 • 43 Ива Бебека

  7 1 Отговор
  Няма друга жена по богата ОТ МЕН. Аз съм Ива на Шеф Манджев!
 • 44 Ива Бебека

  8 0 Отговор
  Сега с Шефа Манджев заедно ще стана още по богата. И ще излезе на ТВ.
 • 45 командо

  11 0 Отговор
  еех Трябват им нещо което да контролира популацията им - примерно наглите .....
 • 46 Кармата

  18 0 Отговор

  До коментар #42 от "Данчето":

  Няма такъв филм ,рани или късно всичко се разбира ,и винаги някой гледа и е видял отнякъде или разбрал без дори и да подозираш ! Както казва ВАНГА : - има хора вършат лоши дела и си мислят ,че ще никой не ги вижда , НО ОН ГЛЕДА,ГОСПОД ГЛЕДА казваше приживе !
 • 47 Асен

  17 2 Отговор
  Бах ти скапаната държава! ОСТАВКА на корумпираната власт!

  Коментиран от #49

 • 48 гербаджия

  13 1 Отговор
  Стига уе, не може да бъде. Бойко не би го допуснал. Без комисионна.
 • 49 Анти-престъпно-научен

  10 1 Отговор

  До коментар #47 от "Асен":

  Да,но КОЙ ще дойде след това се пита във задачата ? Никой да не си прави илюзията ,че нещо ще се промени във България ,докато управляват тези МАСОНСКИ БЛУДНИЦИ във парламента ,да не говорим ,че власт не се дава току-така , особенно от селски ,,бандитчета" ! От такива сребролюбци ,тя (властта ) се взима само и единствено със груба сила и оръжие ! Ще се надяваме на чудо свише ,както и на предсказанията на Слава Севрюкова ,Ванга ,и др ! Българите - Бог- ариите сме божий народ ,имат мисията да облагороди цялата земя ! Първият хомо-сапиенс живял на земята е открит във България

  Коментиран от #57

 • 50 локомотива

  12 1 Отговор
  А бе като е забогатяла толкова много няма ли възможност да си промени ОТБЛЪСКВАЩАТА физиономия.

  Коментиран от #54

 • 51 илия

  9 0 Отговор
  КПКОНПИ да се самосезира.Цацаров свърши малко работа!
 • 52 йокин

  2 1 Отговор
  Ако,ОН,гледа,май не вижда,забавя нещо,остарял, е вече.

  Коментиран от #56

 • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 54 Анджело

  4 0 Отговор

  До коментар #50 от "локомотива":

  То във физиономията е чарът и. Прпи Еврото така я е харесал. Да са си лика прилика
 • 55 Така е

  4 0 Отговор

  До коментар #3 от "Боби":

  Гинка от ЧЕЗ
 • 56 ФАКТ !

  2 0 Отговор

  До коментар #52 от "йокин":

  Не е вярно !! Господ вижда всичко и ни гледа сеира !!
 • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 58 тотаЛИЗАТОР

  3 1 Отговор
  Нали шайката трябва да даде съдържание и форма на лозунга си - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ? И на - ето ти го ! Културно и възпитано. Типично по бойковски . Нагло и лицемерно . Къде е ПРОкурАТУРАТА ?
 • 59 Хо хо хо

  2 1 Отговор
  Което доказва теорията ми че по честен начин пяри немоат се направят

 • 60 Реалист

  2 0 Отговор
  Междудругото дарения за бедни хора е редно да се правят от държавата ! В нормалните и обикновени държави , дарения за бедни хора се правят от самите държави ! Даже има държави, в които бедни хора всъщност няма , защото така са устроени , защото пр0и тях има истинска икрасива любов, която си личи !
 • 61 Шефьор

  2 0 Отговор
  НАП да ги поразгледа, ама не така, както ревизира Цветанов!
 • 62 Здравко

  6 0 Отговор
  Кьовеши, къде си Кьовеши да ги вкараш всички в кауша !
 • 63 Ицо Багера

  5 0 Отговор
  Коя пък е тази бримка ? Лошо, вече изоставам с информацията.
 • 64 Гацо Бацов

  3 0 Отговор
  За всяка Свиня има коледа рано или късно. Днес са те преди бяха Стайков,Баневи и тн .Ще дойдат нашите и ето ти коледа.
 • 65 Тошко

  1 0 Отговор

  До коментар #2 от "Гробар съм":

  Аз пак ще открия "Белене", само гледайте ...
 • 66 вили

  1 0 Отговор
  крадат ли още от държавата
 • 67 nik.a

  1 0 Отговор

  До коментар #23 от "Митко крадеца":

  да се изучат в чужбина със това,което са откраднали родителите им и да се върнат да ни доокрадат и затрият, като народ.

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.