Last news in Fakti

25 Февруари, 2021 12:39 17 348

Репортерка на "Господарите" подложена на сексуален тормоз

  • виктория симеонова-
  • репортерка-
  • господарите

Виктория Симеонова се превърна в мишена на грозни атаки заради работата си по разследване, показващо мащабни финансови злоупотреби

Репортерка на "Господарите" подложена на сексуален тормоз - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Репортерката на "Господари на ефира" Виктория Симеонова е била подложена на тормоз заради журналистически разследвания на схема за измами с инвестиции, твърдят от популярния сайт. Според тях в основата на атаките срещу нея стоят фирми, за които многократно са излъчвани репортажи. В тях потърпевши твърдят, че са били измамени след като инвестирали чрез финансов посредник.

Снимки на Симеонова от фейсбук профила ѝ, както и телефонният ѝ номер са били публикувани в сайтове за секс услуги, твърдят от "Господари на ефира".

"Грозната гавра продължава и дни по-късно с обаждания по телефона и СМС-и с нецензурно съдържание, за които репортерът е подал жалба в ГДБОП. От сайтовете, където са качени обявите, реагират бързо и ги свалят след молба от страна на екипа, но това не означава, че моментално не се качват нови обяви в други сайтове с цел тормоз над репортера заради работата му по темата", пишат от "Господари на ефира".

Симеонова е автор на серия репортажи за фирма-финансов посредник, която постоянно сменя имената си, твърдят оттам. Материалите се излъчват още от 2018 г. След това името на фирмата е сменяно многократно. Заради жалби на потърпевши са образувани пет разследвания за измами, казва през 2018 г. шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

"Нито една от фирмите, обвързани с вече познатата схема, няма лиценз от Комисията за финансов надзор и от Българската народна банка. Сред новите пострадали има хора, инвестирали шестцифрени суми, които вече са изгубили вяра в институциите. Само към "Господарите" до момента са се обърнали хора, инвестирали общо повече от 700 000 лева във финансовата пирамида", твърдят те.

При последния опит на репортерката да се срещне с ръководствата на фирмите, е била посрещната от друг снимачен екип, които твърдят, че представляват няколко сайта. В офиса на фирмата тя вижда разпечатки от обяви от въпросните сайтове със собствените си снимки и телефон. Така и не успява да се срещне с ръководителите на дружеството.