Last news in Fakti

17 Юни, 2021 10:19 11 574 76

Мултитемпературен охладител за Главния. Как държавата плати лукса на Иван Гешев в "Бояна"

  • иван гешев-
  • бояна-
  • обзавеждане

Общата стойност на мебелировката и оборудването е 48 240 лева с ДДС

Мултитемпературен охладител за Главния. Как държавата плати лукса на Иван Гешев в "Бояна" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

48 204 лева. Точно с толкова бюджетни пари правителството, по времето на третия мандат на Бойко Борисов, е обзавело ползвания от главния прокурор Иван Гешев държавен имот в резиденция “Бояна”. В средствата са включени поръчкова кухня, битова техника и мебели. Това става ясно от отговори на Министерския съвет по отправени запитвания от Свободна Европа.

Държавата е купила за шефа на обвинението и мултитемпературен охладител за вино. Това е специален вид хладилник, който се ползва предимно от сомелиери или заведения. Стойността на покупката е 3249 лева. А разходите за подобна покупка, според юристи, не са “присъщо-необходими”. За това обаче по-късно.

Как се стигна до обзавеждането
Темата с държавното обслужване на частния живот на главния прокурор беше повдигната още през август миналата година, когато Гешев беше попитан дали след избирането си на поста се е нанесъл в правителствената резиденция "Бояна". Тогава той частично потвърди информацията, отговаряйки само, че живее в държавен имот. Без да каже кой е имотът, Гешев коментира, че “от този храст няма да излезе заек”.

Заек не излизаше наистина, защото почти една година оглавяваният от Бойко Борисов Министерски съвет, който стопанисва резиденцията, не отговори на официално изпратените въпроси за местоживеенето на Гешев.

Зайците започнаха да излизат с встъпването в длъжност на служебното правителство, което хвърли яснота върху публично известния факт, за който никой не говореше официално. Още миналата година два независими източника, пожелали анонимност, свидетелстваха пред Свободна Европа, че главният прокурор се е нанесъл в Дом 5 от правителствения комплекс в Бояна.

От правителството не уточниха точния адрес на Гешев, но потвърдиха, че той се намира в резиденцията. Там пък единственият възможен имот за обитаване е Дом 5, тъй като Дом 1 и Дом 2 са приютили Националния исторически музей и конферентни зали с хотелска част, а другите вили са тези на президента и премиера, както и още две неремонтирани постройки.

За да обитава резиденцията, Гешев плаща по 100 лева на ден, което прави наем от около 3100 лева месечно.

Според данните, предоставени от служебното правителство, Иван Гешев се е нанесъл в резиденцията на 29 юни 2020 г. Непосредствено преди това в Дом 5 са направени мащабни ремонти. Общата им стойност е 333 860 лева показват получените от Свободна Европа документи. За подобна сума може да се купи голям апартамент в центъра на София.

Ремонтните дейности са продължили около три седмици. Започнали са на 26 май 2020 г. и са приключили на 16 юни. Точно 13 дни преди Гешев да се нанесе в Бояна.

Шест гардероба и кухня по поръчка
Паралелно с ремонта, се оказва, че Дом 5 е и обзаведен с държавни средства. Формално обзавеждането е закупено, за да послужи за нуждите на държавната вила. Всички разходи обаче са направени през 2020 и 2021 година, когато къщата се ползва от Иван Гешев.

В това време е изработена и монтирана поръчкова кухня, а към нея са закупени всякакви необходими електрически уреди – плот за вграждане, хладилник и фризер, с необходимите корпусни облицовки.

Поръчани са също така пералня и сушилня, огледало с интегрирано лед осветление и открит скрин.

Впечатление прави, че за Дом 5 Министерският съвет е поръчал шест различни видове открити и закрити композиции гардероби. Единият от гардеробите е седемкрилен, а друг – шесткрилен.

Според интериорни дизайнери, с които Свободна Европа се свърза, подобна поръчка на различни по обем мебели за съхранение се прави, когато се оборудва отделна гардеробна стая.

Общата стойност на мебелировката и оборудването е 48 240 лева с ДДС.

Сомелиерски уред с държавни пари
В поръчката се откроява покупка на мултифункционален охладител за вино. Специфичната вещ струва 3249 лева.

Мултифункционалният охладител за вино е специален уред, ползван от сомелиери или заведения.

Характерното за него е, че той разполага с две или три отделения, които могат да се настройват за достигане на определена температура, независимо едно от друго.

Така собственикът на охладителя може да охлажда червени, бели и естествено газирани вина, до препоръчваната за тях температура на консумация.

Категория “лукс” и един позабравен случай с джакузи
Според юристи, с които Свободна Европа разговаря, мултитемпературният охладител за вино е вещ, разходът за която не се води "присъщо-необходим". Т.е. ежедневният живот може спокойно да премине без подобен уред. Той е луксозна вещ, която според юристи не е нужна за нормалното битие.

През 2006 г. срещу бившия шеф на столичната “Топлофикация” Валентин Димитров, известен с прякора си Топлото, започна производство, след като при одит от държавния финансов контрол в кабинета му бяха открити перлена вана и джакузи, определяни като категория “лукс”.

Юристите казват, че такива разходи не са "присъщо-необходими". Прието е, че подобни покупки за частно ползване би следвало да бъдат купувани с лични средства от този, който възнамерява да ги ползва.

Ето защо през 2010 г. Валентин Димитров беше осъден за “безстопанственост” - за харчене на държавни пари за лични нужди, заради джакузито и ваната в кабинета му.

По тази причина Свободна Европа поиска от Министерския съвет информация на какво основание се прави преценката за закупеното обзавеждане. Отговорът беше лаконичен и в него не се съдържа основание: “Администрацията на Министерския съвет поддържа обектите, предоставени му за управление”.

По темата с изразходването на държавни пари за нужди, които не са присъщо необходими, потърсихме и говорителката на главния прокурор, Сийка Милева.

На въпроса за купуване на луксозни вещи с държавни средства, предназначени за употреба в дома на Иван Гешев, тя каза:

“Не ми е известно”. След това отказа коментар по всякакви въпроси.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 54 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    158 9 Отговор
    Гешеф е позор! Оставка и ЗАТВОР!

    Коментиран от #33

  • 2 Българка

    151 6 Отговор
    Служебният министър председател да свика съвет на служебното правителство, на който да се приеме решение:
    ГЕШЕВ НЕЗАБАВНО ДА БЪДЕ ИЗГОНЕН ОТ РЕЗИДЕНЦИЯ БОЯНА. До сега никой главен прокурор не е настаняван в резиденция. Освен това престоят и лукса , в който живурка Гешев е незаконен. Той е настанен там САМО с едноличното решение на диктатора Борисов!
  • 3 Магнитски

    115 5 Отговор
    Законат Магнитски директно ни каза "КАСКЕТА Е ИНСТРУМЕНТА КОЙКО БОЙКО ДОГАН ПЕЕВСКИ ИЗПОЛЗВАТ ЗА ДА СМЕ НАЙ-КОРУМПИРАНАТА НАЦИЯ В СВЕТА"
  • 4 БАЙ Х@Й ‼

    99 3 Отговор
    Тайна е къде живее Гешев, за да не се застрашава живота на глаДния проКУРор, а цяла България знае къде живее и какъв ремонт е правен в жилището🤔🤔🤔🤔
  • 5 Македонец

    91 3 Отговор
    абе зашто го търпите тоа айдук бре булгари.
  • 6 дрт прч

    71 2 Отговор
    ТОЙ НЕ Е ВИНОВЕН. СТАВА ВЪПРОС ЗА ЗАНИЖЕН КОНТРОЛ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА И НЕЙНИТЕ СКЪПО ПЛАТЕНИ ИНСТИТУЦИИ
  • 7 Garu

    45 7 Отговор
    Иван Гешев е истински тарикат и като такъв трябва да живее в лукс!
  • 8 черен ангел

    55 3 Отговор
    тоя домус зурлев до кога ще трови България с присъствието си?
  • 9 Магията Фел

    60 3 Отговор
    От с.Волуяк до дом 5 в Бояна! Навярно и във Волуяк е имал охладител за вина.
  • 10 Гражданин

    50 2 Отговор
    Гешев живее като за последно и затова гледа всичко да е на макс.
    Като упре ножа до гърлото сам ще си го тегли.
  • 11 С тоя каскет

    51 2 Отговор
    мяза на нощен пазач с минимална заплата и скъсани чорапи,ама на,вредил се и той около"софрата"..
  • 12 хтнр ххтснн

    46 2 Отговор
    Абе тоз главен прокурор за какво ще си харчи заплатите не разбирам. Всичко му платили с народна пара. Живее като в комунизма по бай Тошово време. Само превилегии, превилегии. Бях гледала филм за един американски сенатор, като го питат какви превилегии има, той казва че даже билетите за транспорт не му плаща държавата, яде хамбургери в закусвалня заедно с афроамериканците, а е бял и единствената му превилегия е на автомобила му, който е личен, може да пише вместо номер , сенатор на английски. Всичко си плаща от заплатата.

    Коментиран от #29

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ОТ ПРЕЗТЪПНИЦИТЕ

    24 2 Отговор
    ГЕШЕВ ШЕ СИ ГИ ИЗБИЕ МНОГОКРАТНО......
  • 15 ТЕМИДАта

    41 3 Отговор
    НЯМА ЛИ ЕДИН ДОСТОЕН ПРОКУРОР, КОЙТО ДА РАЗСЛЕДВА ТЕЗИ .....НЕОПРАВДАНИ И НЕЗАСЛУЖИНИ РАЗХОДИ НА НАРОДНА ПАРА.............?????????????????
  • 16 Фффффф

    18 2 Отговор
    Гешев е истински цар на България...
  • 17 ГЕШЕВ

    8 27 Отговор
    САМО В ХОТЕЛ * МАРИНЕЛА * НА ДРУГАРИТЕ АРАБАДЖИЕВИ НАМЕРИХМЕ 10 000 000 КЕШ....НАРОДНА ПАРА
  • 18 Fate

    30 3 Отговор
    Точно мутренски манталитет
  • 19 И ОТ ФАБРИКАТА НА

    8 19 Отговор
    ДРУГАРЯ СТАЙКОВ ВЗЕХМЕ ОЩЕ 2 000 000 ЛВ КЕШ НАРОДНА ПАРА
  • 20 ГЕШЕВ

    8 19 Отговор
    ДРУГАРЯТ БОБОКОВ СИ ЦАКА НА ДЪРЖАВАТА 1 000 000 ЛВ НАРОДНА ПАРА ЗА СЪДЕБНА ГАРАНЦИЯ
  • 21 Магнаурски

    36 3 Отговор
    Много лесно може да бъде сменен. Достатъчно е новото Народно събрание да приеме веднага, още в първите дни, промяна в закона за съдебната власт, с която да се приеме нов текст: За съдии, прокурори и следователи се назначават лица, завършили висше образование по специалността "Право", придобита в юридически факултети на университети, които имат акредитация. Образованието в други ВУЗ-ове не се приравнява до специалността "Право". Така ще отпаднат тези от Симеоново.
  • 22 ГЕШЕВ

    6 18 Отговор
    ОТ РЕЗИДЕНЦИЯТА НА ДРУГАРИТЕ БАНЕВИ ЩО МИЛИОНИ ЛЕВА НАРОДНА ПАРА НАМЕРИХМЕ.....НЕ МИ СЕ МИСЛИ
  • 23 ГЕШЕВ

    7 16 Отговор
    НА БЕНЧО С БЕНТЛИТО ОТ БСП ЩО НЕВНЕСЕНИ ДАНЪЦИ В ХАЗНАТА ИМА ДА ПЛАЩА.....
  • 24 ГЕШЕВ

    7 16 Отговор
    Р.ОВЧ...ДЪЛЖИ 18 000 000 НАРОДНА ПАРА НА ДЪРЖАВАТА ОТ АФЕРАТА С БОБОВ ДОЛ...ИМА СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ....
  • 25 321

    14 3 Отговор
    Главния ПРестъпник в държавата!
  • 26 ГЕШЕВ

    5 15 Отговор
    ТИЯ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ПОД 1 ООО ООО НАРОДНА ПАРА НЕ ГИ БРОЯ....ТЕ СА ...ХИЛЯДИ

    Коментиран от #53

  • 27 Доказано

    16 2 Отговор
    Дай му на постия власт и му гледай сеира...........!
  • 28 ГЕШЕВ

    4 9 Отговор
    ЗА БСТВ..... ДРУГАРИТЕ ОТ БСП ДЪЛЖАТ ДАНЪЦИ....
  • 29 321

    4 5 Отговор

    До коментар #12 от "хтнр ххтснн":

    Тъпчо, пише се прИвилегии, а не прЕвилигии!
  • 30 Тодор Живков

    13 1 Отговор
    Колко пъти да ви казвам Прост Народ Слаба Държава запомнете го българите са такива, защо го търпите това?

    Коментиран от #31

  • 31 НИЕ И ТЕБ ТЪРПЯХМЕ

    3 10 Отговор

    До коментар #30 от "Тодор Живков":

    ЦЕЛИ 40 ГОДИНИ.......

    Коментиран от #55

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 истината

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пиши си глупостите колкото си искаш , взимай си паричките за тролванията всичките , само моля те не ползвай този псевдоним "Последния Софиянец" .... срам ме е от теб , срам ме е да се нарека Софиянец , заради такива провинциалисти като теб ...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тодор Живков

    17 3 Отговор
    А казвате,че аз съм живял в ...лукс на гърба на народа...?!Тоя Гешеф е светлинни години преди мене...

    Коментиран от #38

  • 36 ГЕШЕВ

    4 7 Отговор
    ЧАКАМ ПАРТИИТЕ НАДВЗЕЛИ МИЛИОНИ СУБСИДИИ ДА ГИ ВЪРНАТ....
  • 37 ГЕШЕВ

    4 8 Отговор
    ПОЧВАМЕ ПРОВЕРКА НА ДРУГАРИТЕ ЗА ХОТЕЛА В ХАЛКИДИКИ.......КАКЪВ ЛИ ЧЕРВЕН ЗАЕК ЩЕ ИЗКОЧИ ОТ ТАМ....
  • 38 БАЙ ТОШО

    3 10 Отговор

    До коментар #35 от "Тодор Живков":

    СИ ИМАШЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА....ЦЕЛИ 40 ГОДИНИ......ДА НЕ СЕ ОПЛАКВА...

    Коментиран от #49

  • 39 ГЕШЕВ

    6 4 Отговор
    ГЕРГОВ И ТОЙ ИМА ДА ДАВА НА ДЪРЖАВАТА....АМА НЕЩО СЕ...ОСЛУШВА
  • 40 Тоя защо

    10 3 Отговор
    Още го дундуркат?Служебното правителство да направи нещо.Това на нищо не прилича вече.Такава наглост.
  • 41 гост

    12 3 Отговор
    То бива, бива, бива, ама вече не се издържа. ГЕРБ трябва да се заличи като партия и всички в нея никога да не могат да припарат до служба.
  • 42 ГЕШЕВ МАЧКА

    4 5 Отговор
    ПОГНА БСП МИЛИАРДЕРИТЕ И ТЕ СЕГА МУ...СКАЧАТ
  • 43 И СЕГА

    5 3 Отговор
    КАКВО СТАВА?!???.НЕ МОЙТЕ ГО ИЗГОНИ ЛИ?!!??. ЗАЩО НЕ Е ИЗХВЪРЧАЛ?!? И СЪД И ЗАТВОР.
    ДОБЪР ПРИМЕР С ВАЛЬО ТОПЛОТО.
    АЙ ДЕ У ПАНДИЗА.
  • 44 ГЕШЕВ

    5 1 Отговор
    ДА СЕ ГОТВИ СЛАВИ С...ОФШОРКИТЕ
  • 45 ГЕШЕВ

    3 1 Отговор
    НА БОЖКОВ МУ ЗАПОРИРАХМЕ СМЕТКИ И ИМУЩЕСТВО ЗА СТОТИЦИ МИЛИОНИ....ЧАКАМЕ ГО ОТ ДУБАЙ...ИНАЧЕ ГОРИ....
  • 46 ГЕШЕВ

    2 2 Отговор
    КАРАМЕ ПО СПИСЪКА МАГНИТСКИ....НЕМА ЛАБАВО....
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Какво?

    3 3 Отговор
    Нямало безплатен обяд ли? Този лапа без пари до насита. И за това получава петцифрени заплати и бонуси
  • 49 Бат Мишо

    4 3 Отговор

    До коментар #38 от "БАЙ ТОШО":

    За Баи Тошо да не сьм 4ул и лоша дума бе утаек. Тва е НАИ ГОЛЕМИЯ бь.гарски управник от Иван Асен насам бе . И ГОЛЯМ бьлгарин , извадил дядовците ни от копторите и кьрската работа и 4ерните пьтища на дьржава с 17 км асфалтов пьт ЗАГУБИЛА 2 та СВЕТОВНА без да бьде саответно закономерно прегазена от веригите на руските танкове както е заслужавала - И на 10.10 като ска4ахте и КОИ НЕ СКА4А Е 4ЕРВЕН не издаде заповедта която си4ки седерасти заслужавахте ЗАЩОТО Е ГОЛЯМ Бьлгарин - А беше казал А ВИ БЯХМЕ СМАЗАЛИ- хи4 не се надаите на Румански сценарии армията да трьгне с вас на площада- бяхме насядали в БТР ите ЗАПАЛЕНИ и само 4акахме да званне да каже АИДЕ - Имахме си и СС 23 срещу вьншна намеса и 400 самолета и 2500 танка и психологи4еска подготовка МНОГО НАД ТАЯ В Мамалигария и секуритате което избяга и се биха само Кюрдите на обу4ение В Румьния - заради помощта оказана им от 4аушеско само те не му се изметнаха НО ТУКА ЩЕШЕ ДА Е ДРУГО и дьржавата не се заля в крав ДО КОЛЕНЕ ЗАЩОТО ГОЛЕМИЯ БьЛГАРИН ТОДОР ЖИВКОВ ГО ИЗБЯГНА НЕ ИЗДАВАИКИ ТАЯ ЗАПОВЕД угаждаики на НАРОДНАТА ВОЛЯ за разлика от Банкянския ви и другите ви демократски Б=О=К=Л=У=Ц=И стискащи кокала до дупка и крадящи до дупка

    Коментиран от #54

  • 50 Майстор Жоро

    1 1 Отговор
    Процедурата с обществената поръчка е изпълнена.Седем фирми са подали документи.Три са се класирали.Възлагането е на третата фирма.
  • 51 кочо

    1 4 Отговор
    правителството и президента могат да свалят и изгонят гешевтаров-цацаров.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бат Мишо

    4 3 Отговор

    До коментар #49 от "Бат Мишо":

    Крадливия ви пожарникар КАК СМЕЕТЕ ДА СРАВНЯВАТЕ с ГОЛЕМИЯ ТОДОР ЖИВКОВ - дето 80 % още живеете в посроените от Тодор кьщи и демоседерасто евро атлантико жендарляка БМБ даже не мойе да БОЯДИСА И ТОПЛОИЗОЛИРА тва построеното от ТОДОР ГОЛЕМИЯ БЕ - Тодор го постро за 40 г те за 40 г не можаха да го ТОПЛИЗОЛИРАТ И НА ЕДНА ТРЕТА БЕ - о4и ли нямате мозьк ли - АИ СИ ПОГЛЕДНЕТЕ ДАТАТА НА НОТАРИАЛНИТЕ АКТОВЕ И ВИЖТЕ НА 80 % от вас НЕ Е ЛИ ПОСТОИЛ КьЩИТЕ ТОДОР бе шева и демокраставите .......Тодор ша му цалувате - знаете како 4Е ИМАТЕ ПОКРИВ НА ГЛАВИТЕ СИ и не живеете в коптори на село кат дядовците и прадядовците си и да орат с крави4ките секи по полвин декар кат в Афганистан и Пакистан и Намибия

    Коментиран от #60

  • 55 Бат Мишо

    1 2 Отговор

    До коментар #31 от "НИЕ И ТЕБ ТЪРПЯХМЕ":

    Ко си тьрпял Тодор Живков пак ти бе - аи иди поискаи от татко си Нотарияния акт на копптора си И КАЖИ ТУКА В ФОРУМА С РАКА НА САРЦЕТО датата в него бе плямпало.... И ми кажи на кого е построил Кьща БМБ на когото дьржищ марку4а бе

    Коментиран от #56, #61

  • 56 Бат Мишо

    4 3 Отговор

    До коментар #55 от "Бат Мишо":

    Тодор Живков Е ТьРПЯЛ ТЕБЕ да лещуниш на работа и е плащал пенсии и заплати за достоен живот И АКО Е КРАЛ ОТ НЯКОИ Е ОТ РУСИЯ за да ви плаща - И СЕГА И СЕГА наи голямото предприятие в дьржавата Арсенал 12000 работника крадено от НЕГО работи с КРАДЕНИ от него патенти и ПЕ4ЕЛИ ПО 1 МИЛИАРД ДОЛАРЕСА ГОДИШНО БЕ -колкот цялата икономика за 40 г изградена от еврогеици НАКУП не може да спе4ели - и БГА Балкан летеше по целия свят и Кремиковци ба4каше - ся кат го продадахте за 1 лв ПО 4ИСТ ЛИ СТАНА вьздуха в Сф и скрапа 10 ст щото няма кои да изкупи и преработи И ДА СьЗДАДЕ НЕЩО ОТ НЕГО и на запад КАТО СКАПАНИ ДОНОРИ НА МАТЕРИЯЛИ РЕСУРСИ ЗЛАТО и наи страшното ЖЕНИ И ХОРА И МОЗьЦИ

    Коментиран от #57

  • 57 Бат Мишо

    4 3 Отговор

    До коментар #56 от "Бат Мишо":

    Истината е е 4е 40 години еврогеиските ни управници се хранят крадат и приватизират изграденото от Тодор И НЕ СьЗДАВАТ НИЩО и са заети ЕДИНСТВЕНО да прокудят децата ни навьн и да си изградят там имоти на 4елядта и любовниците НА ГьРБА на КРАДЕНОТО ОТ Тошо И НАРОДА - и сега е време за разплата

    Коментиран от #58

  • 58 Бат Мишо

    2 2 Отговор

    До коментар #57 от "Бат Мишо":

    И сте ми наи сладки кьт кажете 4е Тодор ви продал на Русия , МИ ВИЕ какво щяхте да направите Когато застанат на границите ви сьззниците ВКАРАНИ ОТ ПРЕДХОДНО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО В ВОИНА СРЕЩУ РУСИЯ и са застанали на границите ви 6 Украински фронт 1 милион воиника с 20 000 танка 15000 самолета И ЛЕКО ИЗНЕРВЕНИ ПОРАДИ ИЗБИТИТЕ СИ ОТ ОСТА СЕМЕИСТВА - И някакьв АНГЛИИСКИ КАУН С ПУРА ви е продал написани на 1 салфетка в ресторанта в Ялта НА МЕНЕ ГАРЦИЯ НА ТЕБЕ БьЛГАРИЯ - ади обяснете ми на мястото на Тошо ВИЕ КАКВО ЩЯХТЕ ДА НАПРАВИТЕ - да заповядате да се бием с 6 ти Украински фронт и докато проверите София мойе ли да се превьрне в втора Херосшима или В ПО ДОБРИЯ ВАРЯНТ докато по4ервенеят гьсениците на руските танкове с бг крьв КАТО В Унгария 4ехия Полша Германия Румьния И ЦЯЛА ЕВРОПА - ТОДОР ВИНАГИ Е ЖАЛИЛ БьЛГАРСКАТА КРьВ и НЕ САМО 4Е НЕ ВИ Е ПРЕДАЛ ами и им измькна си4ко кото може даваики НАИ МАЛКОТО ВьЗМОЖНО - защото АКО СА ГО ИСКАЛИ Е МОЖЕЛО ДА ГО ВЗЕМАТ ФРЕЕ - в резултат от глупавото влизане в алиянс срещу Русия на ПОРЕДНОТО ПРОДАЖНО ПРАВИТЕЛСТВО НА БГ
  • 59 Мунчо

    4 4 Отговор
    Няма ли накрая някой/и/ да го махне тоя!?
  • 60 ЩО БЕ

    1 4 Отговор

    До коментар #54 от "Бат Мишо":

    НА ЗАПАД ДА НЕ ЖИВЕЯТ В....ПЕЩЕРИ.....АМА НИКОГА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ....ЗАПАДА
  • 61 АЙДЕ БЕ

    2 4 Отговор

    До коментар #55 от "Бат Мишо":

    ХОРАТА НА ЗАПАД ЗА СЪЩИТЕ ГОДИНИ КВО НАПРАВИХА....СТРОЕЖИ, МАГИСТРАЛИ ЛЕТИЩА, ПЪЛНИ МАГАЗИНИ, ВИСОК СТАНДАРТ НА ЖИВОТА....ЖИВКОВ НЕ ПУСКАШЕ БЪЛГАРИТЕ НА ЗАПАД...ДА ВИДЯТ КАК СЕ ЖИВЕЕ....ХОДИХА САМО ВИСШИТЕ ДРУГАРИ НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ..ПАДНА КОМУНИЗМА И НАД 1 000 000 БЪЛГАРИ МОМЕНТАЛНО ЗАМИНАХА НА ЗАПАД....ЩО ЛИ
  • 62 6969

    4 3 Отговор
    А има хора които лягат гладни. Смърт зе Гешев и гроп
  • 63 Секстериорен дизайнер

    4 3 Отговор
    А луксозен италиански пилон за жена му монтиран ли е в дом номер 5? Ей така да тренира, да не губи тренинг, че скоро тоя елен лопатар ще го таковат с 200 и г-жа Кешева ще трябва пак да "бръмчи"!
  • 64 МУХЪЛ

    7 4 Отговор
    ПРОСТАКА НАГЪЛ ЖИВЕЕ В ДВОРЕЦ - ВЪН БЕ ИЗРОД !
  • 65 НЕЩАСТНИК

    4 4 Отговор
    КАСКЕТА МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ С КОГО ЖИВЕЕ ВЪВ ВИЛАТА - ТОВА ЖИВОТ ЛИ Е ДА ЖИВЕЕШ С ...................
  • 66 Без Негри в БГ

    5 4 Отговор
    Протести пред онези посолства, които закриляха Борисов и ГЕРБ, ако искаме Гешев да е вън.
  • 67 Само питам

    2 3 Отговор
    А златна гъ3омиялна на тоз дpът таквоз не си ли е купил с народна пара!!°
  • 68 ЕЙ МЕНТЕ

    3 4 Отговор
    ТОЯ ТЪПИР ГЕШЕВ ЩО Е БЕЗ ЛАНЕЦ ?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Катюша

    3 4 Отговор
    А Фигурантът и Деса да не би да живеят в гарсониера в Младост? Мебелировката сигурно е семпла и вехта?

    Коментиран от #71

  • 71 Ай ши ви съ и

    3 3 Отговор

    До коментар #70 от "Катюша":

    Държавен глава ползва правителствените резиденции. Прокурор какво дири в правителствена резиденция? Досега колко прокурори са ползвали тази привилегия? 300 000 лв. ремонт на правителствения дом, в който съвсем случайно ще се настани Каскета? Още 58 000 зе "мелеби и сексии", охладител за вино! Твоя дядо само от такъв долап ли е вадил виното си! Ай ши ви съ и...
  • 72 селтак

    0 2 Отговор
    Паунова каква ше да е таа машина МУЛТИТЕМПЕРАТУРЕН ОХЛАДИТЕЛ?

    Коментиран от #74

  • 73 Шефьор

    3 2 Отговор
    Забравили ли са да му купят мултитемпературен охладител за каскета! Нещо от тогава се го стяга!
  • 74 Шефьор

    0 2 Отговор

    До коментар #72 от "селтак":

    Хладилник на който се регулира температората прецизно, майка!
  • 75 аз съм Веска

    1 2 Отговор
    ИВАН ГЕШЕВ ДА СЕ ВАКСИНИРА ПУБЛИЧНО .
  • 76 КОКО

    1 1 Отговор
    GГЕШЕВ ЗАСЛУЖАВА МНОГО ПОВЕЧЕ,ЧОВЕКОЯДЦИ,МЪЛЧИТЕ ЗА РАШКОВ И НЕГОВИТЕ АПАРТАМЕНТИ И ДВОРЦИ ,КОИТО Е СПАСТРИЛ ОТ СЛЕДСТВЕНИТЕ,ДЕТО ГИ Е ИЗНУДВАЛ ДА ГИ ПУСНЕ,АЛО,РАШКОВ,ДО КОГА ЩЕ СЕ КРИЕШ ИМОТИТЕ,МУШМУРОК,ААА?!