Last news in Fakti

18 Юни, 2021 13:08 16 961 40

Съветник на Борисов за обвинен бизнесмен: Опраскайте го и тоя! ВИДЕО

  • ивайла бакалова-
  • бойко борисов-
  • яне янев-
  • борислава йовчева

Със сигурност помогнах на Борислава Йовчева

Съветник на Борисов за обвинен бизнесмен: Опраскайте го и тоя! ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

За голямо съжаление вашият човек, както много други, е нарочен за бандит срещу властта. По-скоро той е станал жертвен агнец в резултат на това, че някой друг отдавна е чакал удобен момент той да бъде злепоставен. Човекът, който ми го каза това нещо, че той знае и за други опити, които са предприемани в годините - от 2010 година насам, това са 10 години, за дойде удобен момент, в който всички да кажат: „Да, опраскайте го и тоя“!

Това са думи на бившия съветник на експремиера Бойко Борисов – Яне Янев. Те са записани със скрита камера в разследване на АКФ и се отнасят за предприемача Веселин Денков, който бе обвинен за лихварство и държан в ареста месеци наред. Антикорупционната организация пусна втора част на филма „Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие“.

В него става ясно как срещу Денков има свидетелски показания на тайни свидетели, които обаче се позовават не на преки впечатления, а на „чух“, „казаха ми“ и т. н. От Янев става ясно, че ДАНС е сътворила две справки, в които се прави връзка между Денков и Васил Божков. Посочва се още, че обвиненият бизнесмен от Дубай финансира протестите срещу правителството на Борисов през Денков.

Самият Веселин Денков отрича да се познава с Божков. Казва, че е ходил на протестите, защото има от какво да е недоволен от бившите управляващи. А по линия на ресторантьорския бизнес, той и колегите му са търсили адвокат Николай Хаджигенов, за да ги консултира относно искането им за намаляване на ДДС в бранша. Денков уточнява, че е видял как мъж го снима на протеста и смята, че е бил човек от службите.

Яне Янев признава, че е необходимо Денков и такива като него да имат посредници, които да им правят връзка с институциите.

Във филма на АКФ става ясно и как при неотложност, разследващите са прибрали бижутата на Ивайла Бакалова- жената, с която ресторантьорът живее. До този момент тези ценности нямат отношение към обвинението, но въпреки това прокуратурата не ги връща.

"Със сигурност помогнах на Борислава Йовчева. Тя е жената, за която се предполага, че е собственик на къщата в Барселона", разказа Ивайла Бакалова, носител на Мис България. За Йовчева се говори, че експремиера Борисов има отношения и ѝ е купил къща в Барселона. „През 2019 година ми се обади приятелка, която ме попита дали мога да помогна на нейна приятелка, която иска да се мести, иска да мести детето си. Аз знаех кое е това момиче. Това е доказателство, че не искаме да навредим на Борисов. Аз помогнах на това момиче с каквото можах. (…) Говорейки за Дубай, искам хората да знаят, че сега го коментирам, защото това е вид семейство за г-н Борисов, а моето семейство е от седем месеца в ареста“, подчерта Бакалова.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мата Хари

    82 14 Отговор
    Тази дали е била "опраскана" и тя от Тулупа?

    Коментиран от #33

  • 2 Петко

    28 72 Отговор
    Големи лъжи...
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 petko

    78 16 Отговор
    Дон Бойко, преди да почнеш да лъжеш помисли малко, крадлива мутро
  • 5 ДА Е ЯСНО

    74 16 Отговор
    боко тиквата и бриближената му башибозушка кохорта тоя път няма да оттърват панделата !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 жжжжжж

    17 43 Отговор
    ех тия съветници. и на радев съветниците са нагли !!!
  • 8 ужас

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    неграмотнико от коя маала пишеш бе ?

    Коментиран от #10

  • 9 Миризлив пор

    23 29 Отговор
    Добре де, тази излиза и говори без доказателства, друг размахва списък че е подслушван ама няма да си търси правата и няма да сигнализира службите, трети излезе наговори куп неща и се покри. Не ви ли стига акъла, че единственото качествено изчегъртване е с доказателства и съд?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 еее паааааааа

    19 2 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    ОТИВАЙ ДА МЕТЕШ НАВЪН ТИ КАЗАХ
  • 12 Българка

    38 9 Отговор
    Всеки ден излизат поредните потресаващо гнусни схеми и престъпления. И на фона на фактите, престъпленията все още няма нито един обвинителен акт срещу истинските престъпници. Тъпче се съшитите с бели конци обвинения срещу неудобните на бойково-пеевската шайка

    Коментиран от #26, #39

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Глупости

    24 25 Отговор
    Изобщо не разбрах , защо Борислава Йовчева , ако има връзка с Борисов , ще иска помощ от Бакалова...какво значи Бакалова да помогне да си премести детето...каква е Бакалова , има повече възможности за помощ от Борисов...статията ли не е написана разбираемо или Бакалова говори несвързано ?
  • 16 Читател

    35 11 Отговор
    Все повече хора се осмеляват да разкажат преживяванията си в щатско-турския режим Гешев-Борисов. Как сме живели в тази воня ?

    Коментиран от #24

  • 17 рон джереми

    28 8 Отговор
    Тулупа отдавна е на шест и половина.Той опрасква само с език,един вид подмиване на дамата.
  • 18 Българин

    14 5 Отговор
    K.....вите за хубаво нещо, не не и номерата им.
  • 19 ГОРСКИ

    16 7 Отговор
    Не напразно хамелеона г-н БИКОВ каза публично че герб е фашистка партия!!!!!
  • 20 Адвокат

    15 7 Отговор
    Добър опит за внушение, но версията на адвоката куца отвсякъде. За пръв път чувам адвокат да слуша, какво му били казали полицаите от екипа. И кой нормален човек държи злато и часовници в багажник. Явно правните аргументи в съдебната зала са свършили и е време за телевизионно шоу. Пълен цирк!

    Коментиран от #23, #25

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бррррррр

    8 2 Отговор
    Ричард Алибегов - Доносник?!

    "Архивите сочат, че Ричард Алибегов е разпитван по делото "Килърите", след като беше посочен за свидетел от Петър Стоянов – Сумиста, който пък, според обвинението, е бил тартор на престъпна група. На първа инстанция Сумиста бе осъден на доживотна присъда.

    Пред съда Петър Стоянов – Сумиста казва, че е кум на Ричард Алибегов и по време на едно от убийствата, за които е обвиняем, е бил на рожден ден на детето му."
  • 23 Миризлив пор

    6 6 Отговор

    До коментар #20 от "Адвокат":

    Предизборна кампания, излизат и хвърлят кал по някой с обещанието след изборите кога са "наши хора" на власт да паднат обвиненията.
  • 24 Още малко ви остава😂

    10 19 Отговор

    До коментар #16 от "Читател":

    Все повече хора се продават за някой грош за да злепоставят Бойко иГЕРБ, но тъй като разкритията им са фейк, нищо не излиза😂😂😂Бойко трябва да ги спука от дела всичките тези кошаревски свидетели😂😂А някой знае ли какво става с Илчовски😂😂😂 и Градус?!
  • 25 Адвокат

    8 3 Отговор

    До коментар #20 от "Адвокат":

    Абсурдни твърдения... адвокат получава съвети от полицаите и стриктно изпълнява. Сценаристите на сериала имат пропуски.
  • 26 И къде

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    видя факти? Я чети пак-една жена на пазара каза.Абе ти си била много компетентна -по всички теми се изказваш. Да не си професор по всичко? Я си виж загуби рядката манджа.
  • 27 Чичака

    13 3 Отговор
    Помня, че тоз Яне Янев искаше да вкарва Борисов в затвора преди години. А виж го сега маймунката къде се е наместил. Хаха. И не разбрах точно за барцелонската работа какво е ясно? Има ли Борисов дете или не от тази миска. Тая кво го смотолеви, нищо не разбирам.
  • 28 Чичко тревичко

    5 11 Отговор
    Нека хората пак да ходят да гласуват за БСП.дпс.гер.които са доказани милионери ,че и милиардери!!! Ама като е прост народа да ги избира е така! Затова нека да изборите да дадем шанс на НЕОПЕТНЕНИ ТЕ!!! а това е само и единствено Слави Трифонов! Дано повече хора се замислят!!!! Какво им бе причинено последните 30години от БСП.герб.дпс.сдс.ндсв.
  • 29 Съветник

    5 5 Отговор
    Ако Йовчева има дете и е потърсила помощ точно от тази Маман е доста глупаво момиче. Ивайла Бакалова от друга страна ако е помогнала на детето би трябвало да е запомнила факилията - Йовчева, а не Йончева, защото така сервираната информация малко куца. Тя тази миска се крив , крие и изведнъж видиш ли Звъни на Бакалова хахахаха. Бакалова дай доказателство?снимка на детето на Йовчева? Тогава ще ти повярваме. Ивайла много си смела не намесвай чужди деца и ти дете имаш нищо че баща му е вълк!!!
  • 30 Ясно

    3 2 Отговор
    "Ако не си с нас значи си против нас!" това беше по татово време, ама нали демокрацията уж дойде.....
  • 31 Златото

    7 5 Отговор
    Борислава Йончева? Тази Бакалова първо да започни правилното име пък после да се хвали на кого и как е помагала. Излъгация. Вълчо да не и спре и той крана
  • 32 ТАТО

    2 3 Отговор
    Тодор Живков
    При откриването на завода за полупроводници в Правец:
    Тая година завод за полупроводници, догодина за цели проводници."
  • 33 БиБи Кинг

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Мата Хари":

    Таа кога я срешнем правиме остар завой деа! Ма насред болевардо прет оневерсетето и жугаме с двесте до де сварши бензино!
  • 34 Гост

    4 3 Отговор
    Таа ква раз5оретина е .....
  • 35 Хайде бе!?

    6 5 Отговор
    Тези нескопосани,несвързани дрънканици,искат да ни убедят,че Бат,Бойко ще организира луксозен живот на определена особа от женски род( не коментирам правилно- неправилно) и същата особа ще потърси" помощ(?)от някаква местна баята кифла,да реши проблем с детето си. Я у лево,бе? При условие,че това не е изобщо проблем,ако го подскаже на ББ с две думи.С едно натискане на бутона ,никой никога няма и да разбере че е имало подобно нещо.Нескопосан опит да попадне по светлината на медийните прожектори,и второ: Ние сме борци против Борисов.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 дфа

    1 1 Отговор
    защо
  • 38 ричард алибегов

    3 1 Отговор
    "РИЧАРД" е АЛИБЕГОВ!!! жената на сачева
  • 39 Ох Баня

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Българка":

    Защото няма вече политически чадър а има прокурорски каскет.
  • 40 Ал Тъпоне

    0 0 Отговор
    Изпраскал, изтряскал, издрусал