Last news in Fakti

25 Юни, 2021 20:58 14 816 29

Яне Янев: В момента Пеевски е 100% на подчинение на Борисов. С Доган всичко приключи

  • антикорупционен фонд-
  • веселин денков

Трета част на разследването на "Антикорупционен фонд": “Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие”

Яне Янев: В момента Пеевски е 100% на подчинение на Борисов. С Доган всичко приключи - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Пеевски на последните избори, сега на четвърти, които бяха, заедно Бойко му даде единадесет места за депутати. Начело с Марин Маринов, бившият министър. Това всичко са хора на Пеевски. Всичко. Единадесет мандата му даде бе, човек. За да може тия гласове от ДПС да отидат при Борисов. Те това направиха. В момента Делян Пеевски е 100% на подчинение на Борисов. Той, Доган, с Доган всичко приключи. Това са думи на бившия премиерски съветник Яне Янев, които разследващите журналисти от "Антикорупционен фонд" огласиха в третия епизод от новото си разследване.

В публикуваната днес трета част на “Списък за бърз контрол: Историята на Веселин Денков и специализираното правосъдие” се изнасят любопитни тайни записи, в които става дума и за срещи и разговори по казуса Денков на бившия премиерски съветник Яне Янев с председателя на КПКОНПИ и бивш главен прокурор Сотир Цацаров. Освен с Цацаров, Янев разговаря и с поне двама съдии от Специализирания наказателен съд.

За срещите основен източник е разказът на самия Янев, а от КПКОНПИ отказаха да коментират темата. Важно е да се напомни, че част от изнесената информация е лесна за верифициране и може да стане ясно дали е достоверна сравнително бързо.

Въпреки отказа за коментар по данни на АКФ от две седмици КПКОНПИ проверява изнесеното в първите две части на разследването по казуса на Веселин Денков. В хода на проверката са били извикани най-малко седем души, всички от тях участници в записаните разговори.

„Ценното в тези записи е осветляването на механизмите, по които става лобирането, информацията как всъщност са направени ключови назначения в съдебната система и дали разписани на хартия принципи като разделение на властите и независимост на съда се спазват в действителност“ коментира авторът на разследването Николай Стайков.

„Изводите от съдържанието на разговорите не са много оптимистични - дори и само част от изнесеното да е вярно, това е основание за сериозна проверка от прокуратурата, от Висшия съдебен съвет и от Инспектората към ВСС“, смятат от юридическия екип на АКФ.

В този епизод на разследването се чуват тайни записи с твърдения за:

- намеса от страна на изпълнителната власт в лицето на тогавашния премиер Борисов в съдебната власт и КПКОНПИ;

- лъжесвидетелстване на защитени свидетели по делото срещу Веселин Денков;

- намеса от главния прокурор Иван Гешев в специализираните съдилища;

- намеса от страна на административния ръководител на Апелативния специализиран съд в работата на съдебните състави по конкретни дела;

- множество етични нарушения.

Разследването „Списък за бърз контрол“ проследява историята на Веселин Денков, собственик на знакови софийски ресторанти, задържан през септември 2020 г. с обвинение за участие в организирана престъпна група за лихварство.

В първите две части от разследването се изнасят записи, правени в течение на няколко месеца, в които Веселин Денков е с най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Най-фрапиращото от епизодите досега е разговорът с двама препоръчани консултанти, на който се обсъжда възможната цена на промяна на мярката за неотклонение на Денков в по-лека - най-малко 100 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добре но

    26 4 Отговор
    в момнента гледаме Дикоф
  • 2 хъхъ

    71 2 Отговор
    Този Яне щеше да уволнява Борисов, стана му съветник, а сега пак е против него. Е няма такава *****. Иначе си го знаем Боко какъв е...

    Коментиран от #12, #23

  • 3 нашия

    38 1 Отговор
    има ли нещо което Яне да е казал и да се е случило....!!!!!!!!??????
  • 4 русенец

    54 1 Отговор
    Доган и ДПС няма да приключат скоро, не и докато има рая в тази страна.
  • 5 Шарлатани

    33 5 Отговор
    ЯНЕ,БОКО,БИКОFF,ДАНИ-ЗДРАВКА И СИЕ .ОПГ ГЕРБ
  • 6 Тунквен

    37 9 Отговор
    Много хитро Яне не споменава кой спонсорира ИТН, браво Янко винаги си със силните на деня, достоен си за........разтрел
  • 7 И ти ли,Бруте?!

    29 0 Отговор
    Колко цезаря смени вече,и Лъжлив Съби не може им хвана сметката..

    Коментиран от #28

  • 8 На народа

    31 5 Отговор
    Му писна от Мутрите- прасето-бройко-каскета.-димитров - каракачанов , добре е да изчезват нанякъде.. гда Мутри не живеем в 19 век, минахте всякави граници!... искате не искате ще ви изчегъртаме,скоро! Сбогом Мутри!
  • 9 пройчо

    10 0 Отговор
    П.ка с п.шка !

    Коментиран от #29

  • 10 Махленска клюкарка

    12 1 Отговор
    Като се борите всичко да е по правилата, защо не спазвате пеавилата в езика? ВЕРИФИЦИРА??? Да ви го фъкна in the mouth
  • 11 Този представител на ЛГБТ обществото

    13 0 Отговор
    Кой го изкара от нафталина ?
  • 12 Тоя яне

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "хъхъ":

    От картела на гейпарада!!! Изнудвача на Ивайла Бакалова //весо брадата //200хиляди и използва името на ЦАЦАРОВ,,,, СЕГА ГО ЧАКАТ ДЕЛО А МОЖЕ БИ И ЦСЗ
  • 13 Давид

    6 2 Отговор
    Този сериал е сътворен от лошите в дс. Това са пълни глупости и тези участници са пълни бандити. Как хитро заместват президента. Простолюдието може да се върже.
  • 14 антрашпиц

    14 2 Отговор
    Яне,ти си на 200 процента подчинение на Борисов,но на 11-ти,със 200 ще се наложи да си търсиш друг е..ач на който да го.................

    Коментиран от #15

  • 15 Гробар съм

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "антрашпиц":

    Те са аи екстра... НИЕ СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ТЯХ!
  • 16 Перо

    20 5 Отговор
    На мен ми е чудно как нормален човек може да гласува за примати,като толупа и Пеевски на мама! Трябва да си завършен олигофрен,зомбиран и дресиран от сороснята за да направиш такава простотия!

    Коментиран от #18

  • 17 Мдааа

    8 2 Отговор
    Касим Дал и Местан са турски шпиони, а Доган не е, сами си направете изводите за кого е работил Бойко или по-точно са го използвали като глупак, да работи за турските интереси, а не за българските! Октай също работи срещу България и е доста опасен за сигурността на България, не му давайте трибуна никъде!
  • 18 Перо

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Перо":

    Ше ти се изясни скоро
  • 19 малкия

    3 1 Отговор
    Абе няма ли нещо за човекоядство на пеленачета?
  • 20 Бивш Гербер

    2 3 Отговор
    никога вече няма да гласувам за Бойко, той развали главата напълно откачи, психо. Говори несвързано и пропада след всяка изява.
  • 21 страх и памперс

    2 1 Отговор
    ''Господ''-Гешев. Бившия ''Господ''-Цацаров хайде и двамата в рая.
  • 22 Георги И

    1 1 Отговор
    Хора ако искате да видите някой ден депутати и министри по затворите
    излезте на 11юли и гласувайте.
  • 23 Яне Янев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хъхъ":

    на точно този никаква вяра му нямам.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 българин

    1 0 Отговор
    Да поговорим за ПОДСЛУШВАНИЯТА! Няма опозиционер протестър или човек от Службашкото правителство на Радев който да не обвинява ГЕРБ и Борисов за "незаконни" подслушвания, а я ми кажете колко записа на такива личности са излезли до сега? Нито един нали? А защо като Борисов е подслушвал цялата държава? А ето това е може би 50-я запис разпространен широко за последните 10 години, който касае очерняне на управлението на Борисов и ГЕРБ? Тогава кой прави записи, Борисов или другите, неговите врагове го подслушват? Ясно е като бял ден, кой се занимава с незаконни подслушвания и манипулации!
  • 26 агент на ДС

    1 1 Отговор
    Ясно е като бял ден, кой подслушва държавата! Това е Държавна Сигурност и нейните наследници, които имат частна полиция с 4-5 частни подслушвателни уредби, както и компютърен център за манипулиране на аудио и видео записи. И тъй като Борисов и ГЕРБ продължават да развиват държавата все повече, това пречи на задкулисните играчи и техните кукли на конци и затова подслушвателната техника работи само на честоти Борисов и ГЕРБ. Целта е дългогодишна нестабилност на държавата и подчинението и в пълна степен на външни играчи.
  • 27 имам човек

    0 0 Отговор
    тежките уроци на Яне може да видите при Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ
  • 28 бачо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "И ти ли,Бруте?!":

    кога ли ще прочета,строиме две нови аец,нова ваксина имаме,електромобил,без данъци до 30 години за млади семейства,без поциганяване на държавата срещу помощи ,кога???
  • 29 кучков

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "пройчо":

    И Яне обича Мечо....и Мечо обча Яне...