Last news in Fakti

21 Август, 2021 17:22 15 317 154

"Актуално": Кирил Петков още е канадски гражданин

  • кирил петков-
  • двойно гражданство

В началото на август депутатът от парламентарната група на "Има такъв народ" Димитър Гърдев адресира въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев, в който настоява МВнР да отговори дали служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал двойно гражданство

"Актуално": Кирил Петков още е канадски гражданин  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Темата за канадското гражданство на Кирил Петков продължава да буни духовете в България. Проверка на Actualno.com показа, че според канадското законодателство Кирил Петков все още е канадски гражданин - поне на база публичната информация за случващото се по въпроса.

Каква е хронологията на събитията и фактите до момента?

В началото на август депутатът от парламентарната група на "Има такъв народ" Димитър Гърдев адресира въпрос до министъра на външните работи Светлан Стоев, в който настоява МВнР да отговори дали служебният министър на икономиката Кирил Петков е имал двойно гражданство към момента на назначаването му в служебния кабинет. Гърдев се е позовавал на медийни публикации в средствата за масова информация, в които се твърди, че министърът на икономиката е имал канадско гражданство, което в разрез с българското законодателство.

В понеделник (16 август) депутати от ГЕРБ внесоха в Конституционния съд искане за обявяване на частична противоконституционност на служебното правителство на премиера Стефан Янев. Според партията на Бойко Борисов, Конституцията забранява членовете на правителството да имат двойно гражданство и ако се установи, че Петков е бил едновременно български и канадски гражданин при встъпването си в длъжност, всички негови актове биха загубили легитимност. (Дали обаче това е така, вижте още по темата ТУК) В отговор Кирил Петков заяви, че е декларирал, че се отказва от канадското си гражданство, още когато е получил предложение да влезе в служебния кабинет.

"Спокойно мога да кажа, че аз, като Кирил Петков, направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя като министър. Знаех, че съществува тази процедура и в първия момент, в който бях поканен за министър, направих този отказ. Този отказ е нотариално заверен. Имам пълната документация", каза икономическият министър в петък (13 август). По думите му, той е задействал процедурата по отказ от втория си паспорт още през месец април. Петков твърди, че нотариално заверената му декларация за отказ от канадски паспорт е достатъчна за да не е гражданин на Канада.

Достатъчно ли е това обаче според канадските закони? По този повод екипът на Actualno.com направи справка в официалния правителствен САЙТ на Канада. В него е описана подробно процедурата за хората, които искат да се откажат от гражданство. Тя трае между три и шест месеца, тъй като всички документи се обработват поетапно на различни нива в администрацията, а решенията се вземат от Министерството на имиграцията, бежанците и гражданството на Канада. В член 9 "Отказ от гражданство" е уредена процедурата, по която става отказът и от кой момент влиза в сила освобождаването от гражданство. В неговата ал. 3 се постановява, че заявлението се потвърждава или отхвърля с акт на министъра: "Ако заявлението по ал. 1 бъде одобрено от министъра, се издава сертификат за отказ и заявителят се освобождава от гражданство след изтичането на деня, в който е издаден сертификатът или на дата, посочена в самия сертификат, която е след деня на издаването". Самият Петков каза, че очаква документална обратна връзка от канадските власти за гражданството си.

Публикуваме тази част от текста на английски език от сайта без редакторска намеса:

When the applicant ceases to be a Canadian citizen Subsection 9(3) of the Act provides that the applicant ceases to be a citizen after the expiration of the day on which the certificate was issued, or such later date as the certificate may specify.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МУНЧО ОТ ЛОСТА

    66 176 Отговор
    ГЕШЕВ ДА ГО ПРИБИРА. НАРУШАВА ЗАКОНА - ПРЕСТЪПНИК!

    Коментиран от #39

  • 2 хах

    184 65 Отговор
    Това ли е най-важното за един човек? Тиквата като не е канадски гражданин какво?!?

    Коментиран от #17, #57, #81, #127, #138

  • 3 ПО ДОБРЕ

    120 33 Отговор
    ОТКОЛКОТО РУСКИ ГРАЖДАНИН КАТО АНДРЕЙ КАРЛОВИЧ ЛУКАНОВ

    Коментиран от #10

  • 4 Tутанкамон

    146 23 Отговор
    Защо в ада до казана на българите няма дявол...
    Те сами се дърпат някой да не излезе от казана

    Коментиран от #12, #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 русенец

    112 15 Отговор
    Да си стои канадски гражданин и да послуша баща си! Явно прекалено дълго е живял в чужбина и има някакви идеалистични представи за страната, в която се е родил.

    Коментиран от #33

  • 7 хаха

    169 42 Отговор
    Кирил Петков май нарита доста схемички за крадене и ненаядните бивши апаши са луднали.Какъв канадец.какви пет лева.

    Коментиран от #28, #139

  • 8 МУНЧО ОТ ЛОСТА

    31 79 Отговор
    МАЙ ТОЯ ШЕ ГО МАХАМ....ВЕЧЕ ПРЕЧИ

    Коментиран от #82

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 русенец

    90 6 Отговор

    До коментар #3 от "ПО ДОБРЕ":

    А Станишев какъв гражданин беше?:)))
  • 11 лошо

    124 22 Отговор
    щом единствено канадски гражданин можа да поразплете възела от корупция и да покаже част от цялата мръсотия в тая държава.....! А къде са българските политици тогава и кому служат?

    Коментиран от #140

  • 12 пфу

    58 19 Отговор

    До коментар #4 от "Tутанкамон":

    Защо за едни закона важи а за други не?
  • 13 Голям

    35 9 Отговор
    ПРАЗ

    Коментиран от #24

  • 14 Пенди

    83 21 Отговор
    Един свестен се пръкна, а кандидати да го дърпат за малкия Кирчо бол.

    Коментиран от #89

  • 15 НаблюдателЕн

    96 17 Отговор
    хем ще връщаме млади, образовани на запад българи ,да работят за българия, хем като дойдат и започнат да правят нещо добро, започват старите политически к----ви да им търсят цаката да ги изгонят, няма оправяне тази държава, заслужавате си мутра да ва управлява .........

    Коментиран от #141

  • 16 хоп

    63 3 Отговор

    До коментар #4 от "Tутанкамон":

    Голяма част от т.н. политици са с български имена,но са с по няколко паспорта.Много обичат да ни изкарват боклуци и предатели.
  • 17 ах ах ах ах

    23 80 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Все такива нелегитимни министри ли НАЗНАЧАВА ФАТМАКОВ....??? До кога ще ПОГАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА и законите на Републиката айлякчията- ФИГУРАНТ????
  • 18 ГЕРБ

    20 71 Отговор
    ПУЧА РАДЕВ Е ЗА ЗАТВОРА .ЦЯЛАТА ШАЙКА Е НЕЗАКОННА.

    Коментиран от #51, #64

  • 19 и каква

    70 12 Отговор
    реално е вредата нанесена от петков ,че в качеството си на министър е имал и канадско гражданство ?? освен това ,конституцията ни не е светия граал и в нея има толкова пропуски(умишлено оставени) които позволяват на различни хора да нанасят вреди на държавата без последствия. например статута на главния прокурор който е над всички, ненаказуемостта на народни представители,членове на правителството и др. скючили неизгодни договори с цел оюетяване на държавата. да не говорим за съществуването на дпс ...защото ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ не може да има според конституцията

    Коментиран от #142

  • 20 Факти

    54 10 Отговор
    От факти недейте да гадаете и да подвеждате хората. Стига сте си измисляли сензацийки.
  • 21 Има

    76 18 Отговор
    ли българско гражданство ? Има ! Точка ! Законосъобразно ли е двойното гражданство с Канада ? Да ! Но видят ли , разсипалите България грабители един читав , и ще го разкъсат !
  • 22 ГанюБалкански

    38 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тъпоъгълни":

    ами да твоя човек царя дойде, нагуши се здраво и сега въри го гони ........

    Коментиран от #29

  • 23 Народа

    16 45 Отговор
    Тая конституция и тия закони за кого са написани ? Да ги спазваме само ние ли? А ПРЕЗИДЕНТА ....да ги нарушава !

    Коментиран от #61

  • 24 мдда

    14 36 Отговор

    До коментар #13 от "Голям":

    Еми щом нарушението на Конституцията било "голям праз" то не знам какво е малък праз.
    Бантустанеца си заслужава мизерната съдба.

    Коментиран от #32

  • 25 На море

    17 54 Отговор
    Кирчо иакарай албума де : снимка с язовира, снимка на грамотата от кръжока в Харвард, кандския паспорт, договора на жена ти с предишния служ. кабинет, договора на кумеца ти с албанските реотани, на които подари 35 милиона...чакаме мтатериал за едни пинизи по околовръстното... албумчето с геройства на Кирето расте ежедневно
  • 26 Behemoth

    26 10 Отговор
    Тоя да се отказва от българското гражданство и да се спасява....
  • 27 Кака Мара

    42 7 Отговор
    Дайте сайта от който сте го публикували. Май от ПИК препечатвате.

    Коментиран от #143

  • 28 LOSHIA

    11 7 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    Не са наритани,А ПРЕНАСОЧЕНИ!! Питай Ристьо ДБ-то .Той знае на къде!!!
  • 29 Вярно е

    3 3 Отговор

    До коментар #22 от "ГанюБалкански":

    Това само потвърждава моята теза.
  • 30 ОСТАВКА

    14 45 Отговор
    НА ЦЯЛОТО НЕЛИГИТИМНО , НЕКАДЪРНО ФАТМАШКО ПРАВИТЕЛСТВО !!! ОСТАВКА НА АЙЛЯКЧИЯТА - ФИГУРАНТ ! ОСТАВКА НА ПОДСТРЕКАТЕЛЯ - МЕТЕЖНИК ! ОСТАВКА НА ЛЪЖЕЦА....СЪД И ЗАТВОР !

    Коментиран от #105

  • 31 Кирил Петков за премиер на

    43 15 Отговор
    България. Сигурен съм до 2 години този човек ще приключи със всички кърлежи налазили българския народ...

    Коментиран от #41, #69

  • 32 голям праз

    21 12 Отговор

    До коментар #24 от "мдда":

    като е конституция да не е светия граал бе овче зомби таквос ?

    Коментиран от #36

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ми ся

    12 25 Отговор
    Ми ся' ко' ша прайм ??? ФАТМАКА все го хващат в крачка ....!!!! Как ша замазва ТОЯ гаф.....със пликовете на съветника УЗУНОВ, беше лесно ....а ся' да видим кво ша прай ????

    Коментиран от #40

  • 36 мдда

    15 35 Отговор

    До коментар #32 от "голям праз":

    Конституцията е гарант, че живеем в цивилизована държава. И тази държава се казва България.
    Кирчо не е ниаккъв този сополанко, че да я нарушава, че и на всичкото отгоре обвинява други. Същото се отнася и за мерзавеца Радев.

    Коментиран от #42, #43

  • 37 Иван Грозни

    16 7 Отговор
    Тия мунчовци от ИТН да допълнят закона за двойното гражданство, като задължат такова лице да не напуска страта 5 години след като е заемал висш държавен пост с цел търсене на отговорност ако се наложи. ИСКАТ цялата власт! Няма как да стане! Плащането става след свършена работа колкото и малка да е тя. За сега никаква. Значи няма доверие.

    Коментиран от #55

  • 38 С топки

    13 21 Отговор
    До всички клакьори, които подскачат неистово в закрила на Кирето: Вие всъщност искате ли да има закони и те да се спазват?

    Коментиран от #48, #56, #59

  • 39 розово

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "МУНЧО ОТ ЛОСТА":

    А ако създаде движени и след това партия? Гешев не мисли но има хора над него които мислят естествено не за народа.

    Коментиран от #44

  • 40 Аааааа не

    11 21 Отговор

    До коментар #35 от "Ми ся":

    АЙЛЯКЧИЯТА- ФИГУРАНТ каза на ДПС - то , че тоя министър му казал , че носи България в сърцето си и тя му била майка !!!! Ето ти дукомента на канада ....и ФАТМАКА кто чул тия думи го НАЗНАЧИЛ за министър !
  • 41 LOSHIA

    9 16 Отговор

    До коментар #31 от "Кирил Петков за премиер на":

    Няма да приключи с кърлежите .....ще ги замени с други.За това е борбата на Ристьо и Мая.........и за това се борят със зъби и нокти това да се случи .....
  • 42 майтапчия си

    23 5 Отговор

    До коментар #36 от "мдда":

    що смяташ , че сме цивилизована държава. я кажи защо я има дпс щом нарушава конституцията, защо гешев изнася факти от разлседвания което е противозаконно и много други защо има

    Коментиран от #147

  • 43 голям праз

    21 10 Отговор

    До коментар #36 от "мдда":

    Дали нарушава Конституцията , може да каже само конституционния съд , а не някакви тролове на шайката да му казват че я е нарушавал !

    Коментиран от #148

  • 44 С топки

    11 15 Отговор

    До коментар #39 от "розово":

    аиде деее, Кирето отдавана е създал... да знаеш случайно че е сред уредителите на Дай България а?
  • 45 Ааааа

    25 5 Отговор
    Това въобще не е гаф, това е една преекспонирана тема. За сериозните въпроси обаче "ревачите" мълчат: -схеми за източване на отраслови предприятия; -излизането от финансовите рамки при обществени поръчки; -"Страхотните" мениджъри по предприятия, които и за сервитьори не стават; ББР; ВиК; Енергийна система.........колко още.....то няма край
  • 46 Ииии

    26 14 Отговор
    Какво от това?Повечето българи в чужбина имат двойно гражданство и милеят за своята родина повече от самите дупетати
  • 47 тулупов

    26 6 Отговор
    Какви са били Батенберг и Фердинант по народност? Може ли баща ти да е унгарец, майка ти австриика а ти да си оригинален българин? Някой чел ли е първите конституции? Оставете го Петков да си върши работата. Вижте българите Костов и Борисов до къде я докараха.

    Коментиран от #76

  • 48 LOSHIA

    8 9 Отговор

    До коментар #38 от "С топки":

    Дааааа!Искаме!...Но Червен Ицко и Мая не разрешават!

    Коментиран от #63

  • 49 Иван Грозни

    27 2 Отговор
    Възниква интересен въпрос-кой спазва законите в РБ при такава корумпирана съдебна система? Отговор-честния и беден работлив българин.
  • 50 Алооо

    24 12 Отговор
    Ако ще и да е Турски гражданин, важното е, че си върши добре работата, стига вече с глупости....

    Коментиран от #149

  • 51 изрод от ГЕРБ

    9 3 Отговор

    До коментар #18 от "ГЕРБ":

    Първо вие ще отидете.......а за тях.........ще видим......
  • 52 Ааааа

    24 5 Отговор
    А ония край Босфора, колко гражданства имат? Гласуват ли - гласуват. Имат ли собствена партия - 30г доказват, че имат.
    Сега кой питаше за закон? Ама и да си обясни какво е "закон"
  • 53 сравни

    20 7 Отговор
    И какво от това, сякаш са го снимали с пачки евро, кюлчета злато и пистолет.
  • 54 Бесен Язовец

    15 6 Отговор
    Пример :Европейския съд за првата на човека излиза с решения норамално за 5-7 години обаче когато става дума за казуси с хора с голямо обществено значени съда решава в много по кратки срокове. Така че,,, Актуално "не са са си проверили инфото и научили урока подробно от 3-6 месец за отказ на гражданство от обикновенни граждани, когато става дума за публични личности какъвто е министър Петков сроковете са съвсем различни!!! Сроковете са приемоливи които се дават обаче варират от зависимост степената на значение. Много са зле от селската партия Учиндоли и майката им
    партия ГЕРБ /ДПС.
  • 55 LOSHIA

    5 3 Отговор

    До коментар #37 от "Иван Грозни":

    След като нищо не знаеш,защо дрънкаш глупост след глупост бре???
  • 56 законите

    15 5 Отговор

    До коментар #38 от "С топки":

    са направени за да защитят обществения интерес. с какво точно защитава този интерес забраната да имаш двойно гражданство ? виж това да няма етническа партия е ясно защо е правилно. а къде е отговорността на държавните служители сключили УМИШЛЕНО вредни за държавата договори...американските централи, концесиите за златото и другите подобни

    Коментиран от #66

  • 57 Слави Трифонов

    11 18 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Виж сельо - не е това най-важното, но има и други неща около Кирчо, които формално са законни, но паказват какъв е шмекер - като например, че е продал една от фирмите си на безценица за да не плаща данък

    Коментиран от #60

  • 58 Президента постоянно лъже !!!

    11 15 Отговор
    Как ние да спазваме ЗАКОНИТЕ на републиката а Той винаги да нарушава конституцията ....как ???

    Коментиран от #77

  • 59 удивително

    15 6 Отговор

    До коментар #38 от "С топки":

    Точно ти ли ще призоваваш за спазване на закона? Как точно спазихте закона като бихте децата пред МС?

    Коментиран от #71

  • 60 Това значи , ЧЕ КИРТАКА е дърт

    7 12 Отговор

    До коментар #57 от "Слави Трифонов":

    Шмекер !!!

    Коментиран от #65

  • 61 изрод от ГЕРБ

    10 1 Отговор

    До коментар #23 от "Народа":

    Ама той от Бацо се научи бре
  • 62 Фатмаков

    7 10 Отговор
    Пак се издъни ......ТИЯ вкупом трябва да си ходят !
  • 63 Смешен,

    7 6 Отговор

    До коментар #48 от "LOSHIA":

    Ти на колко годинки си, че чакаш разрешение от някого?

    Коментиран от #74

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 хе хе

    10 7 Отговор

    До коментар #60 от "Това значи , ЧЕ КИРТАКА е дърт":

    Дърт, дърт, колко да е дърт? Не е като вожда ви!
  • 66 С топки

    8 4 Отговор

    До коментар #56 от "законите":

    Не ивдях да си ми отговорил а ми изнасяш лекции по теми които са ти интересени.. все пак: законите са такива каквито са и те се спазват в този им вид. Ако даден закон не е в интерес на "народа" трябва да се събере необходимия брой негови предтставители, които да внесат промени. ако всеки почне да си нарушава всичко което не му е изгодно до къде ще я докараме.. Кирчо е съучредител на Да България - а те се кълнат денонощно как са правова държава и за върховенстовото на закона... еми виждаме как го доказват за какво са
  • 67 Иван

    10 7 Отговор
    На нас ни трябват хора които крадат и са над закона и чалгаджии нормалните хора нестават
  • 68 Лидл

    10 12 Отговор
    Май итн действат по заръка на боки. Да нанасят удари по презито и да саботира протестите от дб и ибни.

    Коментиран от #72

  • 69 ИВАНЧО

    11 3 Отговор

    До коментар #31 от "Кирил Петков за премиер на":

    Такъв дето иска да прави каквото си поиска,а друг да носи отговорност,не ми го хвалете!...........мерси от такива
  • 70 Иде глад и смърт

    7 12 Отговор
    Как ще излъже канадеца, как ще прибере парите. Всеки път лъжата минава и хората се озовават в глад и мизерия. Идва радевата зима.
  • 71 С топки

    2 7 Отговор

    До коментар #59 от "удивително":

    Отрано си захванал ракията днес а? нещо друго да те гложди?
  • 72 LOSHIA

    11 7 Отговор

    До коментар #68 от "Лидл":

    ТОВА СЕ ЗНАЕ В ЧУЖБИНА И В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!РИСТЬО, ДОНЧЕВА, МАЯ ,ХAДЖИГEНOВ ,ВИE УДЪЛЖИХТE AГOНИЯТA НA БЪЛГAРИЯ! ВИE УДЪЛЖИХТE И РAХAТA НA БOРИCOВ. CЛAВИ ВИ ИЗКAРA МРЪCOТИЯТA И КИРЛИВИТE РИЗИ НA ПOКAЗ.ЦЯЛA БЪЛГAРИЯ ГИ ВИДЯ И РAЗБРA КOИ CТE И КAКВИ CТE!!КAКВO И ДA КAЖEТЕ НE CТРУВAAAAAAAA..
  • 73 Експерт

    6 6 Отговор
    Ех, "ФАтКИ". Дали сте текста от ".... официалния правителствен САЙТ на Канада.---" Дайте линка да го видим. Не ми го пишете. По кратко щеше да бъде.
  • 74 LOSHIA

    4 3 Отговор

    До коментар #63 от "Смешен,":

    Липсата на чувство за хумор винаги е признак за други липси...............в междуушието.......

    Коментиран от #104

  • 75 SDEЧЕВ

    4 8 Отговор
    Предлагам всички тролове тук да ме подкрепят,че закона не трябва да се спазва и хубавия Кирчо остава министър.Аз съм за,моля подкрепете ме с плюсче+

    Коментиран от #79

  • 76 Светослав

    6 8 Отговор

    До коментар #47 от "тулупов":

    Между царство България и република България има ли разлика? Как искаш ние да спазваме законите, като президента и младия канадец не ги спазват?

    Коментиран от #78

  • 77 изрод от ГЕРБ

    4 1 Отговор

    До коментар #58 от "Президента постоянно лъже !!!":

    Виж 61
  • 78 изрод от ГЕРБ

    6 2 Отговор

    До коментар #76 от "Светослав":

    Ами те от Бацо се научиха бре
  • 79 LOSHIA

    5 2 Отговор

    До коментар #75 от "SDEЧЕВ":

    Това други го решават бре, а не ти и ние!!
  • 80 Рослямист

    7 6 Отговор
    Много ми е хубаво защото другаря Кирил Петков за три месеца ми оправи живота, който тридесет години ми го съсипваха! Благодаря другарю Петков, на вас също другарю Президент генерал Румен Радев! Да сте ни живи и здрави и дано силния свят дух на другаря Мумиян Илич бди над святата ви мисия на чегъртачи и омразовачи! Обичам ви!
  • 81 БГ гражданин

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Едва ли е възможна по-голяма ПРЕСТЪПНА НАГЛОСТ – на най-високо държавно ниво да се нарушава Конституцията!

    Въпросът е – кой е отговорен за това?

    Отговорност – при това незабавно, следва да се търси както от тези които са предложили Петков за поста, така и от самия Петков.

    Не може да ставаш министър в държавата ако не си знаеш гражданството!

    Те нямат срам за това, трябва ние да ги изхвърлим от живота си!

    Стига толкова!

    Коментиран от #84

  • 82 Анализатор

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "МУНЧО ОТ ЛОСТА":

    Който и да стане министър председател на България, ще е задкулисно режисирано. Кукловодите са винаги няколко хода напред.

    На мен ми се върти точно този сценарий, който назрява, а именно народа да иска служебното правителство да остане в този състав и за постоянно.

    И съответно вече хората разбраха, че съставът от служебния кабинет е силно компромитиран.

    Коментиран от #83

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Георги

    9 6 Отговор

    До коментар #81 от "БГ гражданин":

    Какво удоволствие може да ти доставя да предаваш държавата си и сънародниците за едни кинти и потупване по рамото от чужди служби?

    Коя майка ги е раждала, къде са расли? Нямат ли роднини да ги вразумят.

    В служебния кабинет всичките са такива пр0дажници, агенти на Херо, особено "министрите" на икономиката, на финансите и на образованието.

    На ръчно управление на козяк са и здравният и военният аватари, кито безпрекословно изпълняват всяка заповед.

    пРезидентът Радев е най-проваленият продажник на американците.

    Ако има грам достойнство, трябва да се отегли на секундата при тези скандали!

    Коментиран от #86

  • 85 Сачма Сапан

    7 3 Отговор
    Ами те младите и образовани български граждани в чужбина всички имат чуждо гражданство, даже много от тях са родени в чужбина.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Диамантената ръка

    7 4 Отговор
    А декларацията му изобщо пратена ли е в Канада или...? Желанието да не си някакъв, не означава, че не си. В Конституцията пише, да не си чужд гражданин, а не да си казал, че не искаш.

    Коментиран от #91

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Гешева

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пенди":

    Основна дисциплина в университетите на Дълбоката Държава, да се научиш да се презентираш и предлагаш, и продаваш така, че никой да не разбере, че го правиш. Тези хватки канадският гражданин показа, че ги владее на макс. Доказателството е броят новооблъчени бг граждани, вторачили 0вчи взор към новия месия.

    Кирил Петков казал, че понеже бил настъпил интересите на някои милионери, спрял им бил парите, и те се ядосали и отишли в ИТН да му го върнат. Тук не знам дали да замълча или да се развихря. Тази теза е на ниво макс 9-ти клас! Комплекс, ама от класа!

    Първо, не съм забелязала важните милионери да са си загубили парите и влиянието.
    Второ, как така тези лоши хора се присламчиха към ИТН за две седмици?
    И трето, защо непрестанно свети К. Петков оставя у мен впечатлението, че иска да продаде ББР и да я ликвидира точно както стана с КТБ?

    За да управляваш, не само според мен, се изисква малко повече ниво от харвардското ниво. Изискванията на култа са съвсем други, доста повече от ШМЕКЕРИИТЕ на това „успяло“ момче.
  • 90 Кокошо яйце

    8 7 Отговор
    Радев ако е нарушил закона заради Кирчо, значи е закононарушител.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 В медиите

    10 4 Отговор

    До коментар #92 от "Доколкото":

    достатъчно се писа за мошеничествата на тоя измамник, за ментето му от Харвард, за прехвърлената му на клошар фирма, за офертата за Фокуса от електромобили и пр.

    Той е машата на олигарха Прокопи, който пък е маша на Льотчика, който пък е маша на Държавния департамент, тъй че Киро Харварда е топ мафиотът на хунтата.


    Впрочем тия дни ДПС трябва да представят документи и за него, след като ясно се видя, че другият харвардец - Асен Василев е доказан мафиот.
  • 94 БГ гражданин

    9 0 Отговор
    За мен притеснението е, че ни набутват в Тримория някакви и военни групички, които ни определят мястото на военна база и нищо друго.

    И точно Кирил Петков беше активен в това Триморие.
    Да, може като икономист, но то хорото е едно.

    В същото време гледаме министъра на отбраната или на войната реално, щото там ни бутат - също е активист от Триморието.

    Триглава змия ли ще ни управлява?
  • 95 Вейронов

    11 0 Отговор
    Сред аборигените във всяка една "асимилирана“ територия има тарикати, които са се усетили и си живеят добре благодарение на службата си при Асимилаторите.

    Икономисти и маркетингови експерти с помощта на юристи, завършили в престижни асимилаторски университети, продават парче по парче България , без ние - останалите аборигени да имаме хабер от тая работа…

    Това навярно се дължи на суперобразованието в суперуниверситетите , в които се е изучил елита на Нашето аборигенството ?!

    Има и една ,,средна прослойка“ аборигени,които са завършили образованието си в родни - свободни университети, ама те крадат само локално, тука вътре в територията…

    До там им стига акъла… и образованието.
  • 96 Кабул

    9 4 Отговор
    Милиони от тези нещастни хора от местните племенни общности скоро ще бъдат мигранти в България и Европа.

    Марионетната власт в България начело с послушници на дементиралото „началство“ в лицето на Радев, канадецът Кирил Петков и канадският консул Иво Прокопиев става най-сериозната заплаха за националната ни сигурност и суверинитет от 40 години насам.

    Проблемите са прекалено сериозни, за да ги неглижираме в дребнотемия.

    Конституционният съд е последният рубеж на държавността.

    Незабавното аргументирано обявяване за незаконни действията на целия радевски кабинет заради чуждия гражданин, който е негов член, ще отпуши оздравителен процес с неизбежните избори 2 в едно.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Това е супер

    2 5 Отговор
    Само да не е прост балкански тарикат !
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Гост

    7 5 Отговор
    ИМА ПРЕКАЛЕНО ПО-ВАЖНИ ВЪПРОСИ ОТ ТОЗИ, ДА СЕ ЗАНИМАВА ОБЩЕСТВОТО С ПОДАНСТВОТО ИЛИ ДИПЛОМАТА НА КИРЧО ОТ КАНАДА . ДОСТАТЪЧНО Е САМО ПО КАЗУСА ДА СЕ ПРОИЗНЕСЕ КОНСТИТУЦИОННИЯТ СЪД , ЗА ДА ПРИКЛЮЧАТ ТЕЗИ НАПРАВО ИНФАНТИЛНИ ПРЕРЕКАНИЯ ПО Медийте.
  • 101 Прада

    9 3 Отговор
    ДО КОГА ТИЯ ИДИОТИ ЩЕ НИ ПРАВЯТ НА ГЛУПАЦИ ??
  • 102 АБЕ тролове ФАТМАШКИ , виждате ли кой

    8 3 Отговор
    ЗАЩИТАВАТЕ ?????
  • 103 Президента се изложи за пореден път

    8 6 Отговор
    ОСТАВКА !!!!
  • 104 whatever

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "LOSHIA":

    Моето чувство за хумор не е се разбира от виолисти.
  • 105 Гербавия

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "ОСТАВКА":

    Уауууу, здравата си се напушил, пий 2-3 лексотана бре !
  • 106 Мушкато

    9 1 Отговор
    Изниква ми там там където не го очаквам.
    Пак ли с тоя бедствено?
    Нали имал канадско гражданство.
    Да върви да инспектира техните язовири, проекти, заводи, да прави мониторинг на валежите край Ванкувър. Там е кокала, ама там има по-яки играчи. За това в страната на неограничените възможности България се вирее.

    Коментиран от #109, #110

  • 107 Никой

    6 0 Отговор
    не би искал да е на мястото на Мунчо.

    Защо?

    Ами защото сума ти и хора са го гепили яко дето най боли. С компромати. Предимно порно а и други компромати. Не само Бокито, ами и янките и руснаците, че и „кадровиците“ на Мунчо.

    Кои все пак са тези мунчови „кадровици“?

    Те са двама, колят, бесят, назначават, и Мунчо ги слушка, не смее да гъкне.

    А смее ли?

    Тези двама са Пламен Узунов и Николай Копрински.

    Коментиран от #108

  • 108 Анализатор

    7 1 Отговор

    До коментар #107 от "Никой":

    Като обобщение може да се каже, че мунчовците и мунчовщината не е само български „патент“ – в целия уродлив неолиберален капиталистически свят, такива явления са едва ли не нещо в реда на нещата.

    Нарича се лобизъм, което по същество си е жива корупционна практика.

    А ние в България видяхме това точно от „там“, сиреч от Запада.

    Десетилетия наред лелеяният от нас Запад!

    Живеем в един глобален свят пълен с мунчовци, мунчовците нямат националност, те са навсякъде.

    Планетата на мунчовците…
  • 109 Българи

    7 1 Отговор

    До коментар #106 от "Мушкато":

    мислете преди да гласувате за меркантилни национални предатели, които стават гумен печат на чужди сили и посолства и търгуват с националния суверенитет.

    Мислете преди, а не след като дадете гласа си за някоя мазна усмивка или за поредната (празна) гола кратуна. Всяка криза крие решения и нови възможности. Да се възползваме от кризата и да я превърнем в оръжие за самозащита на нацията.
  • 110 Запознат

    8 1 Отговор

    До коментар #106 от "Мушкато":

    „Последните стожери на държавността“ ще изискат от Външно министерство да получи информацията през посолството ни в Отава, Канада.

    Обратното – да се ползват от услугите на почетния консул на Канада в София би превърнало процесът във фарс.

    Защото сега почетен консул е секретарката на олигарха бизнесмен Иво Прокопиев. Казва се Нина Александрова и именно тя наследи шефа си на поста преди две години, а Иво Прокопиев беше почетен консул на Канада до 2019 година.

    Нищо чудно Кирил Петков да е писал именно до нея молбата си за отказ от гражданство пред Канадските власти.

    Именно Иво Прокопиев лъска имиджа на подчинените си икономическо – финансови министри Кирил Петков и Асен Василев и Радев очевидно ги е назначил с негова протекция.

    Коментиран от #111

  • 111 Стив

    9 4 Отговор

    До коментар #110 от "Запознат":

    Има нещо много важно, което всички забравят.Кирчо заяви, че се обърнал към член на КС по своя казус и той му обяснил, че всичко е ОК.

    Кой е тоя съдия и защо се е занимавал с Кирчо?

    Много е възможно съдиите освен тия от квотата на Льотчика да оправдаят канадския мошеник и да изчистят петното от радефф, защото той е извършил недопустимо назначаване на човек с двойно гражданство.
  • 112 Анонс

    5 4 Отговор
    Към Чорап №1 с позеленял цвят :

    Налице са косвени доказателства, че натовци са свалили самолета на майор Терзиев и са убили българския летец-изтребител.

    Това е видно от реакциите на Атлантическия съвет и на натовския еничарин-ексвоенен министър Ненчев.

    Чрез тази трагедия те разчистват територия за предателската идея българското въздушно пространство вече да бъде охранявано от американци.

    Сиреч окупацията да затвори цикъла-сухоземни бази, въздушни бази, морски координационен център…
  • 113 Гюстав Льо Бон

    6 0 Отговор
    „Най-ужасната катастрофа, която може да постигне един народ, е той да изгуби своята национална душа.“

    Коментиран от #119

  • 114 Хехе

    7 10 Отговор
    Мафията не спира да лае.Мачкай Кире, народа е с теб...🦁🦁🦁
  • 115 истината

    3 2 Отговор
    Има си Конституционен съд, той трябва да се произнесе, а също и Канада! А "Факти" да прави разлика мезду свобода на словото и откровени лъжи и внушения, които целят да уронят престижа на един български министър. Фейк новините трябва да се наказват от българското правосъдие, защото водят до заблуда и лъжливи внушения.
  • 116 тва е

    3 7 Отговор
    Е и какво от това ? Погна ли да разваля дослука на бойчето ? Заедно с финансовия министър вършат много полезна работа за България !!!
  • 117 Трийте, трийте

    10 2 Отговор
    Каква е идеята на този закон!?? Да не ни управляват чужденци.... Не може някой от Канада да дойде и да ни "управлява", и след като му свърши мандата да си вземе партакешите и да се махне . А ако е присвоил милиони или милиарди къде ще го търсим, а ако е чужд агент. Закона си е закон, дали е добър или лош го има. Ра-дев направи голям гаф, и вместо да приеме грешката си той повече затъва в блатото.
  • 118 Aйша

    3 2 Отговор
    Тая калинка узаконява кражбата на злато от нази !
    Де си Гешев ?
  • 119 Aйша

    2 3 Отговор

    До коментар #113 от "Гюстав Льо Бон":

    България у сърцето потфейла (парата) у задня карман
    от канадски фирми!А дано някой разбрал за еднополови
    у Канада !
  • 120 Ддр

    0 2 Отговор
    👍👍👍Действай смело процеса е необратим...
  • 121 ЧУЙ ЧУЙ

    5 3 Отговор
    КИРО Е КАНАДЕЦ АМА БОЙКО Е БАНКЯНСКИ ПРОСТАК И ТЪПАК И ЛЪЖЕЦ !
  • 122 ПКП ПЛЮС ТИКВА

    1 0 Отговор
    Жaн-Клoд Юнкeр
    Прeдceдaтeлят нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия c пoзиция зa интeгрaциятa нa Зaпaднитe Бaлкaни
    Ние идвaмe тук, зa дa ни цeлувaт ръкa, a ниe дa ги чeрпим c бoнбoни"
  • 123 Гошо

    1 2 Отговор
    Че то всички политици като са българи защо работят срещу България? Защо не ги разследват и съдят, всички без изключения от ДПС, ГЕРБ, НДСВ, БСП са престъпници!
  • 124 Фатме

    3 2 Отговор
    Царя с какво гражданство беше, ами представителите на ДПС на ниво министри...
  • 125 Отворени

    0 2 Отговор
    И какво доказва тази статия нищо:)))). Тези журналисти се опитват да стоят на столчетата и да си бъркат в носа. Нали затова Стоилов прати запитване до Канада да се види има ли сертификат няма ли от коя дата е. Еми ако е в администрацията или по пътя? Не можете да изчакате малко да получите отговор от Канада? Добре вместо да четете глупости, наберете телефона на Канадскоро министерство и ги питайте нали сте много отворени?
  • 126 Иван1

    0 2 Отговор
    Неактуално за едно чекмеджета да питам с български паспорт ?
  • 127 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Нищо, просто НЕ Е В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА, "уважаеми" защитници на правовата държава, ЗА РАЗЛИКА ОТ Мунчо И Кирето.
  • 128 Ганьо

    2 0 Отговор
    Спасявайте се по белите държави,защото по проста държава надали има по света.
  • 129 Нощният шкаф, че е прост

    5 0 Отговор
    Не се отказва, от чужбина, това, момче с рядката, мазна или гелосана коса, да се откаже от Канада,, трябва, няма акъл, учен човек, за да, го направи това....!
  • 130 Донау

    1 3 Отговор
    Невъзможно е да го спрете, по-добре по една студена вода.
  • 131 Ганчо

    3 1 Отговор
    E, нарушил е Конституцията, голяма работа :) Какво тук значи някаква си Конституция , какво тук значи някаква си законност :)
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Анонимен

    1 2 Отговор
    Като не харесвате Кирчо, гласувай на Цецо и караянчева човека АСЕН ХРИСТОВ Ромео
  • 135 66666

    2 1 Отговор
    Да не е луд да си даде канадското гражданство. В бг е един голям обор и няма сигурност за живота ви, за работата ви, за нищо. Свиркай си Кирчо. Който не те одобрява няма вкус. Възпирани, еродирани, знаещи, чели тонове с книги младежи. Гладни няма да останат.
  • 136 ЗАСПАЛИ БУГАРАЦИ

    1 2 Отговор
    ЧОВЕКА Е БЪЛГАРИН И АЗ СЪМ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО НО ПО БЪЛГАРИН ОТ ВАС А ЩОНЕ ПОВДИГАТЕ ВЪПРОСА ЗАЩО ТУРЦИ ОТ ТУРЦИЯ ГЛАСУВАТ ЗА БГ ПАРЛАМЕНТ ЩО БЕ ОВСЕ ОПАСНО Е ЗА БГ
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Бреи бреи

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "хах":

    Ние кауна избрахме за президент та един канадец Дане може да стане министър Пак е по умен от фатмака
  • 139 Протестиращ

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "хаха":

    Ами борисов като не дава на мафията нищо много ясно че ще протестираме против него Мафията плати и ние бяхме на площада Защо гешев иска да пребере радев / за това го защитила и божков и василев/
  • 140 Добре е

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "лошо":

    Но първо трябва да преберат « кои изнася гас за Румыния» и то за три секунди Рекорд за сделка при мафията/ и италианците ни завиждат вече/
  • 141 Мечтател

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "НаблюдателЕн":

    При борисов никои не говорише за миналото А при младите «Колко е било хубаво при в луканов или видинов «Носталгия по миналото
  • 142 Пропуски има

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "и каква":

    На всякъде комунистическите партии са забранени а тук и в парламента ги пущат
  • 143 Дядо Урко

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "Кака Мара":

    Ими като не вярваш питаи оракула рашков « ще завърти шишето и ще ти каже че към Канада гледа»
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Кирчо просто е

    1 1 Отговор
    Лъжец !
  • 147 С.В.

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "майтапчия си":

    А ти откъде знаеш това
  • 148 С.В

    0 1 Отговор

    До коментар #43 от "голям праз":

    Това съдът отдавна го каза но Киро простото е толкова неадекватен че не може да разбере нищо.
  • 149 С.В

    0 1 Отговор

    До коментар #50 от "Алооо":

    И какво е свършил освен това че не може човек да си плаща сметките. Страхотна работа е свършил мошеника

    Коментиран от #153

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 нс6кфф

    2 0 Отговор
    До кога ще разпространявате лъжливи новини и клевети за Кирил Петков. Явно ГЕРБ си харчат държавната субсидия да клеветят и злепосхавят премиера, да го саботират и да му пречат да работи. Тях не ги интересуват закони и предложепия, за да подобрят живота на хората, а живеят с единствената мисъл да съборят правителството, за да се докопат те до властта и държавните пари. Алчни до безобразие.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Тошо

    0 0 Отговор

    До коментар #149 от "С.В":

    Като то висиш само по кръчми и чалготеки,кой ще ти плаща сметките?
  • 154 Анонимен

    0 0 Отговор
    Да не е луд да си даде Канадското гражданство. Виж му жената, красавица, родила му е дечица. Да са живи и здрави младите и бог да ги богослови, да им помага в трудни за тях времена.