20 Октомври, 2021 09:17 9 585 97

Доклад: Макар и в опозиция, ГЕРБ и Борисов държат контрола над медийния пазар и СЕМ

  • бойко борисов-
  • медии-
  • герб-
  • медийна свобода

Това е значителна сума за един конкурентен пазар

Доклад: Макар и в опозиция, ГЕРБ и Борисов държат контрола над медийния пазар и СЕМ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Медийният пазар в България е доминиран от малък брой влиятелни играчи, повечето от които са свързани с бившата власт, а макар и в парламентарна опозиция, ГЕРБ и нейният лидер Бойко Борисов са успели да съхранят контрол над медийния пазар и особено върху обществените медии. Основният регулаторен орган - Съветът за електронни медии не може да осигури прозрачност на медийния пазар, защото е ”уязвим от държавния контрол и влиянието на партия ГЕРБ, която помогна за избирането на настоящия му състав”.
Това са част от изводите в доклада "Невидимата ръка на медийната цензура" на базираната в Брюксел организация "Инициатива за свободни медии на Балканите" (BMFI), разпространен в началото на октомври в Брюксел.

В анализа се прави резюме на медийната среда в България, Сърбия и Северна Македония и нарастващия политически натиск, регистриран през последните години върху независимите медии на Балканите.

В констатациите е отбелязано, че манипулирането на медийния пазар в трите държави е ендемичен проблем. "В България, Сърбия и Северна Македония, както държавните структури, така и пазарът са подложени на натиск от политически интереси. Тези проблеми се усложняват от факта, че те често остават незабелязани в сравнение с атаките на медийните свободи, като например тормоза над журналисти, които по-лесно предизвикват новинарски заглавия".

Заключенията на BMFI посочват поименно кои членове на СЕМ са свързвани с ГЕРБ (председателката Бетина Жотева, София Владимирова и Галина Георгиева). Делян Певски е споменат като медиен магнат 32 пъти, включително покрай избора с подкрепата на ДПС на Георгиева, която няма медиен опит и е завършила аграрна икономика. Сделката за Нова броудкастинг груп от 2019 г. е определена като превземане от страна на братята Кирил и Георги Домусчиеви и се допълва, че последвало назначаване на хора от "Канал 3" и начало на проправителствени репортажи.

В доклада е отбелязано още, че в "България в продължение на повече от десетилетие основните медии са доминирани от малка мрежа от влиятелни лица, които купуват големи медии с цел политическо влияние, като най-изявен сред тях е Делян Пеевски, който стана обект на санкции от страна на САЩ през юни 2021 г. заради предполагаемата му роля в широко разпространена корупция". Един от основните акценти в доклада е именно, че в България все още е възможно политик да притежават медии чрез юридически лица или просто да упражнява контрол над определени издания.

"Независимите журналисти са по-малко на брой и по-слабо организирани, отколкото в други балкански държави. Към тях се осъществява натиск от страна на властите', пише още във въведението на доклада.

Анализът посочва, че управлението на ГЕРБ и на бившия премиер Бойко Борисов се е превърнало в "синоним на широкоразпространена корупция, която проникна в българския медиен сектор."
Според доклада способността на правителството на Борисов да влияе и на медиите се дължи на три основни фактора. Първият е ролята му в надзора на закупуването на големи медии. Вторият е контролът му върху средствата от Европейския съюз, които могат да се предоставят на близки медии, които не са критични към властта или да се използват за купуване на подкрепа. На трето място, контролът на Борисов върху медийния регулатор в България органите позволи антиконкурентните практики да бъдат неоспорвани.

"От 2020 г. насам се наблюдава сериозна промяна на влиянието в сектора поради това, че бизнесменът Делян Пеевски продаде медийните си активи и ГЕРБ загуби властта Политическите партии все още могат законно да притежават медии, което води до висок риск от намеса", пишат от организацията.

"Съветът за електронни медии е безсилен да осигури прозрачност в сектора, тъй като установената система не предотвратява използването на поставени лица за прикриване на реалните собственици на медии", пишат още в анализа си експертите.

Според тях СЕМ може да бъде податлив на влияние от страна на правителството. "Това отчасти се дължи на правилата за назначаване на петимата членове на регулатора. Двама от тях се избират пряко от президента, а другите трима се избират от парламента, което води до опасения, че регулаторът е прекалено изложен на политическо влияние. Центърът за медиен плурализъм и медийна свобода, който е частично финансиран от Европейския съюз, отбеляза в доклада си за България през 2021 г., че истинското участие на гражданите в номинирането на членовете на СЕМ "не е гарантирано".

Според организацията именно "лоялността на ГЕРБ" е създала конфликта между членовете на съвета, което е довело до подаването на оставка на Ивелина Димитрова - назначвена от президента Румен Радев. Тя напусна органа през лятото с мотив, че съветът не се е намесил в конфликта между служебния министър на културата Велислав Минеков и генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.

Един от големите проблеми на българската медийна среда е непрозрачното разпределяне на средства от Европейския съюз към медии. Според доклада, който се позовава на статистика, от началото на 2007 година (присъединяването към Европейския съюз) до 2019 година над 30 милиона евро са разпределени от
правителството към радио- и телевизионните оператори, използвайки програми за финансиране от ЕС.

"Това е значителна сума за един конкурентен пазар, който разчита на малки обеми от приходи от реклама. Брюксел е наясно с проблема и критикува администрацията за "незаконно присвояване на средства от ЕС" и "влошаването на състоянието на медиите", цитира се още анализа. Според него в допълнение към финансирането, което правителството разпределя към медии, фактът, че е законно политици или партии да притежават медии в България, влошава допълнително средата и плурализма.

В заключение се казва, че промени в собствеността и отстраняването на правителството на Бойко Борисов създава впечатление, че може би в медиите България са в преходен период. Но заради все още дефектната правна основа и отсъствието на регулации на медийная пазар, твърде рано е да се говори за успешна реформа на сектора. За постигане на значима и продължителна промяна следващото правителство трябва да започне цялостни системни реформи за засилване независимостта на обществените медии и регулаторните органи, както и да гарантира прозрачност на рекламния пазар.


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 58 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    90 6 Отговор
    Шиши и Домус ага изкупиха вестници и телевизии на килограм.С нашите пари.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Делю Хайдутин

    82 8 Отговор
    Кошлуков трябва да си ходи.

    Коментиран от #89

  • 4 ПО НАШЕНСКИ

    68 6 Отговор
    Доклад: Макар и в опозиция, ГЕРБ и Борисов държат контрола над медийния пазар и СЕМ...............НЕ СЛУЧАЙНО МИСИРКИТЕ СА НА 112то МЯСТО ПО ОБЕКТИВНОСТ НА НОВИНИТЕ .......ГУШЕНИ МИСИРКИ...!!!
  • 5 Мунчо юмручето

    18 60 Отговор
    Нощно време сънувате Бойко сигорно
  • 6 Румен Радев

    16 79 Отговор
    Само Бойко може да ни спаси от некадърниците на фатмашката хунта и да стабилизира държавата.

    Коментиран от #18

  • 7 Българка

    67 10 Отговор
    ГЕРБ и ДПС не управляват само медиите, а реално са на власт . Всички ключови и ръководни места в енергетиката, земеделието, икономиката, туризма са в ръцете на техни калинки и хлебарки. Местната власт с малки изключения също е тяхна. В момента мафията саботира, провокира, омаскарява опонентите им и организира протести.

    Коментиран от #68

  • 8 Жаба

    15 49 Отговор
    Аха , статия на Фрогнюз! Статия от агент „Академик“ , близкия проятел на Черепа!!! Аре нЕма нужда!!!

    Коментиран от #36

  • 9 истина е

    47 8 Отговор
    Тоз не влезе ли в затвора ,България ще я съсипе тотално !
  • 10 гнус

    15 36 Отговор
    Хи.хи! Горният пасквил ,очевидно е предназначен за хора с коефициент на интелигентност с процент по нисък от този на сивото искърско говедо. Ама - ФРОГнюз ,кво да ги правиш ?!
  • 11 да бе да

    14 34 Отговор
    След като всички медии се надпреварват по хвърляне на кал и мазане с л@йна по ББ (и същевременно лизане на д-то на Радев) - как да повярваме на горенаписаното,как?
  • 12 Той

    4 15 Отговор
    за това е фекален !
  • 13 Мекитков

    9 11 Отговор
    Ахаа,Оги Фрога ,вЕрвам му.
  • 14 мафия

    25 5 Отговор
    Когато туморът Буци полази обществото , метастазите са неизбежни и лечението налага оперативна намеса , с баене не става.
  • 15 де е Прокопи

    12 10 Отговор
    Интересно ,а за Прокопи що няма нито една дума в материалчето? Ааа ,за да не се разсърди и да няма "шат на патката главата",разбрахме.

    Коментиран от #23

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Банди на Борисов и Гешев

    19 6 Отговор
    България тайно е въвела СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ чрез смачкване на неудобни
  • 18 ХХХ

    23 7 Отговор

    До коментар #6 от "Румен Радев":

    За да е на власт Боко продаде половината държава
    на ДПС и на практика гласувалите за ГЕРБ получават
    и ДПС като бонус, а за тях няма нищо свято в БГ
    целта им е икономическа доминация и като следствие
    и политическа по този начин връщане към османската
    империя начело с Ердо.Следва губене на суверенитет.
    Виждаха се досега поклоните на Боко към Ердо за да
    го остави за в бъдеще ваалия на територията. По този
    начин Ердо цели влизане на 5-та колона в ЕС.

    Коментиран от #35, #70

  • 19 БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ

    7 24 Отговор
    ЧЕ ФАТМАЦИТЕ СКАПАХА ДЪРЖАВАТА
  • 20 Хааааа

    6 17 Отговор
    Затова ли афера пик, Труд са постоянни хакнати🤣🤣🤣🤣🤣🤣😃😃😃😃😃. Фатматка плаща яко.
  • 21 Борисов си назначи луд прокурор

    17 6 Отговор
    Борисов поръчва убийства чрез СРС
  • 22 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    6 21 Отговор
    БРУТАЛНО И БЕЗМИЛОСТНО...ПО ФАТМАШКИ......БАЦО, КЪДЕ СИ ??????

    Коментиран от #91

  • 23 Е то се видя

    5 14 Отговор

    До коментар #15 от "де е Прокопи":

    Кой плаща на медиите и тролове. Розови бузки и муни.
  • 24 Факт факт факт

    20 6 Отговор
    Борисов поръчва убийства на Пашата, ген. Василев и Юлиян Георгиев Перник срещу неудобни
  • 25 ПРАЗЕН ХЛАДИЛНИК, ПЪЛНИ ТЕЛЕВИЗОРИ

    8 8 Отговор
    ГЕШЕВ ТРЪГВА НА ПРОВЕРКА...ЗА ХЛАДИЛНИЦИТЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ
  • 26 Харесвам 🎃, само сготвени

    26 2 Отговор
    Остават им месец и половина-два и ще им отнемат бухалките. Калинките в сем остават безработни, а зализания ще съжалява за това, че се е набутал с Нова, като с фабрика на 9 септември...
  • 27 РАДЕВ СА СПИЧА

    5 21 Отговор
    БАЦО, ПОМАГАЙ, ЧЕ ЯКО СА ОКАКАХМЕ
  • 28 ко каза

    18 2 Отговор

    До коментар #16 от "КАЦАРОВ, СЕ СПЕЧЕ,,,,,,":

    Проблемът е в това , че никой досега не е показал и доказал , че знае какво да прави по въпросния казус с вируса . Единственото доказано нещо е , че на Буци не трябва да подражаващ защото е кух кат кратуна.
  • 29 МУНЧО КРАТУНЧО

    4 17 Отговор
    ОЛЕЛЕ МАЛЕ...КВА Я СВЪРШИХ...НАРОДА МИЗЕРСТВА, ЗАПЛАТИ НЕМА....МАЙ ША МИ БИЯТ ШУТА
  • 30 НАРОДА МИЗЕРСТВА, ДЕЦАТА НИ ГЛАДУВАТ

    3 20 Отговор
    КИЛО ЛЕБ ПО СКЪП ОТ КИЛО БАНАНИ.......ТВА ЛИ Е РАДЕВАТА ПРОМЯНА

    Коментиран от #33

  • 31 Ново 20

    18 1 Отговор
    Веса Томова от АФЕРА тотално е мръднала , вече открито агитира за Делян Пеевски , който не вярва да влезе в сайта останалите статии са плюене по Радев и служебното , вече не вярвам на никой плюя на всички предатели и продажници а това са 90% от хората !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ах ъ

    16 4 Отговор

    До коментар #30 от "НАРОДА МИЗЕРСТВА, ДЕЦАТА НИ ГЛАДУВАТ":

    Радев вдигна цените в цял свят .. ай у лево
  • 34 XYZ

    21 3 Отговор
    Гласувайте против ДИКТАТОРА БМБ!!!
  • 35 ХХХ

    15 2 Отговор

    До коментар #18 от "ХХХ":

    И откъде толкова акъл от привържениците на Боко
    че да видят това, те са така заслепени от мисирките
    та чак кънтят на кухо.Боко може да е прочел една
    книга обаче е изучил изкуството на масовата
    хипноза и манипулацията, което е почти едно и
    също.Хитлер навремето с помощта на това
    изкуство караше хората да умират за него, нещо
    подобно се случва и у нас сега, много хора против
    собствените си интереси без никакви рационални
    мотиви се хвърлят под колелата на ГЕРБ без да
    мислят.

    Коментиран от #86

  • 36 забрави ли

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Жаба":

    ама той черепа беш еблизък приятел на тиквата , особено като си плащаше ...
  • 37 БАЦО, ВРЪЩАЙ СЕ

    1 14 Отговор
    ФАТМАЦИТЕ ША НИ УМОРАТ ОТ ГЛАДНИ СТУД.....
  • 38 Ами да

    15 1 Отговор
    Докато има баламурници, които гласуват за Герб и ДПС, ще държат като заложник бъдещето на целия народ.
  • 39 Дядо курти от село Пиперково

    12 1 Отговор
    Преди няколко месеца, толупЪ си купи и сайта АФЕРА...На Веселина Томова-водкова... Алкохоличката се продаде за 5стека
  • 40 ХХХ

    14 0 Отговор
    Търсая композитор да напише музика за поемата
    "МИСИРКА ЗА БОЙ СЕ СТЯГА"
  • 41 РОвч

    2 2 Отговор
    това не е вярно!
  • 42 БОКОКРАД

    10 1 Отговор
    Мeтoди Пeткoв, кoйтo излeжa eфeктивнa приcъдa oт 4 гoдини зaтвoр зa пoбoй и гaврa, влизa в лиcтитe нa ДПC в Плeвeн. Тoй e нa 14-тo мяcтo, нo зa рaзликa oт нeгo, cинът му – Вacил Пeткoв e нa трeтa пoзиция. Куриoзнoтo e, чe мeдийни публикaции cвързвaт имeтo нa Пeткoв c купувaнe нa глacoвe в рeгиoнa.
  • 43 маймун

    3 13 Отговор
    И за лошото време и за това, че жените не ви дават и все ги боли глава пак Борисов ще ви е виновен. Така ще е. Един мъж управляваше България с воля и харизма и няма да му го простите комплексари. И най-лошото е, че след три мандата на власт се оказа, че Борисов няма къщи по света, няма тайни гаражи с Ролс - Ройси, любовници и незаконни деца. Вместо него Путин и Макрон се издъниха. Главите ви - готови за корумпиране по всяко време не могат да разберат как е възможно такова нещо. И си го обяснявате понеже бил прост и еднокнижен. А вие двукнижните на негово място е хей-й-й.
  • 44 Тома

    9 1 Отговор
    За купуване на медиите видяхте какво стана в Австрия и къде го пратиха Курц.Но там е бяла държава
  • 45 Бг реалити

    5 1 Отговор
    Телевизиите са като футболните отбори в бг..печалба няма но те продължават да рита..чудното е от къде идват парите
  • 46 КРАДЦИ

    10 0 Отговор
    ВЧЕРА И ДЖАМБАЗКИ СЕ ЯВИ НА СИНИЯ ЕКРАН В ДЖИПКА КАТО НАЧАЛНИКА МУ - БЕШЕ ЯХНАЛ МАКЕДОНЦИТЕ И БЕШЕ МНОГО ЯДОСАН И МАХМУРЛИЯ - ЯВНО БОЙКО МУ Е ВЪРНАЛ КНИЖКАТА !
  • 47 ПРЕСТЪП НИЦИ

    9 1 Отговор
    Cпaд oт 13 600 дo 3600 глaca. Рaзcлeдвaт дeпутaт oт ГEРБ зa купувaнe нa глacoвe?
    Въпрocитe ca двa: кaквa e рoлятa нa мaшиннoтo глacувaнe в рeзкия cпaд нa прeфeрeнциaлния вoт зa Гeoрги Cтaнкoв и имa ли купувaнe нa глacoвe
  • 48 Чуторан

    7 2 Отговор
    Държат ме за шлифера, както се изразяваше бившият вече премиер. Такъв му е разговорния език на този абсолютен примат. Няма по-просто и крадливо същество от толупа.
  • 49 За протокола

    4 8 Отговор
    Верно ли?
    Ако беше вярно, че ГЕРБ контролират медиите и СЕМ, щеше ли да се излее всичката тази помия върху тях?
    Щяха ли така свободно и безконтролно да се плюват и очернят, да се пишат дори откровени лъжи, да се обиждат така, както не са обиждани дори фашистите и комунистите донесли неизмеримо по-големи беди на България и народа.
    На такива недостоверни, контролирани, ясно от кого, организации и техните оценки не би трябвало да се обръща внимание, а още по-малко да се дава гласност и медийно внимание.
  • 50 срамота

    7 2 Отговор
    С ограбените от нас българите, пари, този крадец и лъжец, си накупи мисирки и лози, за да ни облъчват колко е "хубав" и как сме добре. Една шепа лъжци си получават банкнотите, а 6 милиона мизерстват. Това е демокрацията на един от най простите пожарникари в България.

    Коментиран от #71

  • 51 ПРЕСТЪП НИЦИ

    7 2 Отговор
    За купуване на медиите видяхте какво стана в Австрия и къде го пратиха Курц.Но там е бяла държава И КУРЦ СИ НЯМА ГЛАВЕН ПРОКУРОР ЖИВУЩ НЕЗАКОННО В РЕЗИДЕНЦИЯ БОЯНА В КЪЩА № 5 , БЕЗПЛАТНО ! СЪЩО КАКТО ОХРАНАТА НА ПОЧЕТНИЯ КЮНЕЦ ДОГАНЧО - БЕЗПЛАТНО
  • 52 ФАТМАКА КРАТУНА

    2 10 Отговор
    НЕ МОЙ СА ОПРАЙ С ДЪРЖАВАТА.....МАХАЙ СЕ, НЕКАДЪРНИКО
  • 53 Гражданин

    5 2 Отговор
    "Брюксел е наясно с проблема и критикува администрацията за "незаконно присвояване на средства от ЕС" и "влошаването на състоянието на медиите", И какво прави по проблема Брюксел? Само критикува! А що не вземе да разпределя евросредствата директно на медиите в България без участието на правителството?
  • 54 РАДЕВ, КВО СТАА,,,

    1 8 Отговор
    КОЙ ША ПРИБЕРЕ БАЦО....С РАШКОВ ВИ ХВАНА ШУБЕТО...ЩО ТАКА БЕ РАДЕВ.....
  • 55 МУНЧО КРАТУНЧО СА СПИЧА

    2 9 Отговор
    ДОКАРАХ НАРОДА ДО ГЛАД И МИЗЕРИЯ......ТО САМО ТОВА МОГА
  • 56 dron

    6 1 Отговор
    По мои спомени медиите бяха купени от мама Праска и син
    преди 2008 /последно се продаде в."Стандарт"/.Така се подготви
    терена за винету ,което навява мисълта,че идването му
    е предв.замислено и брилянтно отиграно."Телевизиите" ги
    започнаха след като награбиха кинти при тиквата.
  • 57 КЪРЛЕЖ БОКО

    8 3 Отговор
    ВЕЧЕ ГО СНИМАТ ОТ КРЪСТА НАГОРЕ ЩОТО ТОЛУПА ПАК ТРЕНИРА ДЖОБЕН ТЕНИС !
  • 58 БСТВ...ТВ НА БСП КОМУНДЕТАТА

    1 5 Отговор
    БАЦО КОМАНДВА И НАС.......
  • 59 БСТВ...ТВ НА БСП КОМУНДЕТАТА

    1 4 Отговор
    БАЦО НИ РАЗПИСВА ВЕДОМОСТИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ
  • 60 ВЕСТНИК ДУМА

    1 5 Отговор
    БАЦО НИ Е СПОНСОР.....
  • 61 БОКО ЛЪЖЕ

    9 4 Отговор
    Пocтрoeни ли ca "хиляди" дeтcки грaдини при упрaвлeниeтo нa ГEРБ?
    Прoвeркa нa Cвoбoднa Eврoпa пoкaзвa, чe думитe нa бившия прeмиeр ce рaзминaвaт c фaктитe
  • 62 БСТВ...ТВ НА БСП КОМУНДЕТАТА

    1 2 Отговор
    СЕВДА НИ Е ШЕВ НА ЛИЧЕН СЪСТАВ
  • 63 ВЕСТНИК ДУМА

    1 2 Отговор
    ИМАМЕ ОТДЕЛНА КОЛОНКА ЗА РЕЧИТЕ НА БАЦО
  • 64 БСТВ...ТВ НА БСП КОМУНДЕТАТА

    0 1 Отговор
    БАЦО НИ НАЗНАЧАВА И УВОЛНЯВА
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ВЕСТНИК ДУМА

    0 1 Отговор
    БАЦО ОБЯВИ КОНКУРС ЗА НОВ ГЛАВЕН РЕДАКТОР.......
  • 67 справедливост

    2 3 Отговор
    БОРИСОВ-наследниците наБКП-се борят Яко да превземат подовете на това което с непосилен труд ти пося -не се предаваи- алчността ще гипогуби- благодарение на твойте усилия -стандарта ни е 100 пъти по качествен до МАРТ тази година-от тогава до сега.....Радевата алчност ни унищожава.....ЛЪЖАТА им не свършва....тази РАДЕВА зима ще е по страшна от Виденовата...но ние ще ти помагаме-не позволяваи да БАНКРОТИРАТ нашия РАИ-ти изгради авторитет и финансова стабилност-Цирка се разпада....новата патерица...ПП..на БСП...с останалите и 3 пипала ...Мързеливци...Некъдърници...Лъжци...ще ги прогониме през 9 ....та в 10джунгла.....та един друг да се изядът.... да ни помага справедливоста -на която се молим,а най вече -на 3 кратния Български Примиер-смел мъжкар -БОРИСОВ.
  • 68 124

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Браво.Много точен коментар.Това е истината за сегашната ситуация с инфлацията.Абсоютен съботаж от калинките на ГЕРБ .

    Коментиран от #69

  • 69 БСТВ...ТВ НА БСП КОМУНДЕТАТА

    1 2 Отговор

    До коментар #68 от "124":

    БАЦО ТЪРСИ МАЦКИ ЗА ГОВОРИТЕЛКИ В БСТВ...ДА ДА С ДЪЛГИ КРАКА И ГОЛЕМ БЮСТ.....
  • 70 Брей,брей

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "ХХХ":

    Напънала се планината и ...родила мишка!
  • 71 Айде,бе!Сериозно ли!

    2 2 Отговор

    До коментар #50 от "срамота":

    Като си толкова отворен ,що не попиташ какво стана с активите на държавата и хоратадо 2009 г.Или пито- платено?!Не може да има толкова късо паметен народ!А що се отнася до медиите ,да не сме малоумни,че да не виждаме,че от дълго време всички мисирки в един глас бълват компромати,лъжи и манипулират общественото мнение с безкрайни измислици ГЕРБ и Борисов!Та има ли по сатанизиран човек в държавата от Борисов?!
  • 72 Хи,хи хикимян.....

    2 2 Отговор
    Поставен от Делян !
    Та,това си е курбан !
    Аман, заман !
  • 73 Павел пенев

    3 3 Отговор
    Тиквата корумпира всички от които зависи неговата власт, но най напред започна от прокуратурата и медиите. Този извод е точен.
  • 74 сергей

    2 3 Отговор
    Мисирките на тиквата и доганчо, бълват денонощно помия. Но президент ще е Радев!
  • 75 мамун

    1 3 Отговор
    ризката държи контрола с мръсни пари
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 БОКОКРАД

    0 2 Отговор
    Митьo Пищoвa
    Димитър Мaринoв oбяcнявa зaщo ce кaндидaтирa зa прeзидeнт:
    Бях изпaднaл в кoмa. Яви ми ce caм Гocпoд и ми кaзa, чe нa 6 нoeмври щe нaпрaвя вaжнa cтъпкa в живoтa cи. Тoгaвa oщe нe знaeх, чe нa тaзи дaтa щe ca избoритe зa прeзидeнт."
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ТИКВАТА

    2 1 Отговор
    ДРАПА СИ ПРАШМАЦИТЕ ПАК !
  • 81 Анти

    0 1 Отговор
    Явно за лекари и зенеделци БМБ кара по успвшно влака. Казват го те, не аз, аз не гласувам. Но ви напомням, да не останете изненадани от герб, нинова и дпс. Те са за карадайъ и герджиков.
  • 82 Анти

    0 1 Отговор
    Кво като ги търси рашков. Те пак ще намерят начун. Къде бяхте 32 години. Спотайвахте се. Открито го правеха, но си й бе ок на ниновица с герб и дпс. А те 3 партии са братовчеди и семейни приятели. И днес резултата е вашата нинова на лице. Нима вие преди 2009 не бяхте с дпс и крадохте и сега искате властта. Срам и позор. Едни и същи сте, от 1944 до днес, на държавна хранилка
  • 83 абв

    2 2 Отговор
    Защо не смееш да се покажеш по улиците на градовете бойче , да се срешнеш там със хората да разговаряш . А ти се криеш като най големия страхливец ! Върви по улиците на София един час пеша , като предварително обявиш кога и къде ще бъде ??? Страх ли те е ? Да не гръмне някой ? Заслужил ли си ???

    Коментиран от #88

  • 84 Спите ли

    1 2 Отговор
    Наистина ли четете това което искате да чуете? Статията е гигантска манипулация, освен ако ГЕРБ не плащат да се говори и пише срещу тях. Плюсовете и минусите го доказват.
  • 85 Перо

    2 2 Отговор
    Националните медии са под пълен мутренски контрол и нищо не се прави за разбиване на статуквото!

    Коментиран от #87

  • 86 Герб ПобедаБойко Идвай

    1 2 Отговор

    До коментар #35 от "ХХХ":

    Е МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ УМНИКО Политики Стабилност Развитие Демокрация ПРИ ГЕРБ Борисов е ЛИДЕР Европейски Политик ЗАТОВА ли Цялата Радева Хунта се е впрегнала да Хули Борисов Тролове хвърлят кал прокоби жлъч Само по Борисов
  • 87 Герб ПобедаЛустрация Радевисти

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "Перо":

    СЕГА Радевата Хунта Е Статуква Статуква БКП до Дс Номенклатурчик до милиционер БКП Супер са Нали Служебните превратаджии Изпълзели от 80 год
  • 88 ЧОВЕЧЕ ЗАЩО ЗАПЛАШВАШ Борисов

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "абв":

    ФАКТИ БГ постоянно Тук пишат Нарушители на закона
  • 89 Моряка

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Делю Хайдутин":

    Трябва,ама в американската колония тези неща ги регулира Херо Мустафат а.А тя няма да се лиши от такъв изпитан във времето агент,като Кошлука.
  • 90 мнение

    2 0 Отговор
    бохор заслужава съдбата на чаушеску и садам хюсеин ма нали сме търпелив и толерантен народ радваме се когато ни мачкат и крадат
  • 91 В затвора

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА":

    при бай Ставри, човекът е строг, но справедлив!
  • 92 7565

    0 0 Отговор
    Нека добавим, че политици се изявяват като водещи на ктуалнопублицистични предавания. Достатъчно е в закона да се запише, че политици не могат да водят предавания и да бъдат въведени като задължителни професионалните стандарти като плурализмът, например. Защо само БНТ и БНР са задължен да спазват плурализма на идеи и възгледи? Пак опряхме до онези 240 разбойника, които без Али Баба вилнеят безнаказани, корумпрани и смаващо невежи за работата, за която получваат тлъсти пари.
  • 93 Пенев

    0 0 Отговор
    Мисирките нещо замлъкнаха. На новите управляващи се задават удобни въпроси. Интервюта на запис. Пълен медиен комфорт осигурен от Прокопиев, а не от герб. Ако не слушкат, няма да папкат независимите журналя.
  • 94 ганю

    0 0 Отговор
    ризката от антонио ли е южняшка ми се види
  • 95 Какъв Бойко Лойко ще ни Спасява??

    0 0 Отговор
    ТОЯ ОКРАДЕ ДЪРЖАВАТА ЗА 50ГОД НАПРЕД,!! КРАДЕЦ НЕНАДМИНАТ ЩЕ НИ СПАСЯВА, НЯМА ПРОКУРАТУРА, ЗА ДА, НЕ СТАНЕ ШЕФ НА КОМПИ РАШКОВ, СПРЕТНАХА И ТОЯ ПРЕВРАТ!!
  • 96 БОЙКО ДЪРЖИ НА РАДЕВ

    1 0 Отговор
    МАЛКОТО РАДЕВЧЕ И ГО РАЗХОЖДА ПО МАЛКА НУЖДА !
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.