Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 12:21 18 457 89

Хемусгейт: Източените милиони минали през активист на ДПС и ромски лидер

  • хемус-
  • магистрала-
  • магистрала хемус-
  • дпс-
  • мездра

“Про Билдинг Груп” е регистрирана на 03.09.2019 с капитал 63 лв.

Хемусгейт: Източените милиони минали през активист на ДПС и ромски лидер - 1
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Двадесет и пет милиона от парите за Автомагистрала “Хемус” са получени на каса от двама души, свързани с ромски партии. Единият от тях е бил и председател на младежката структура на ДПС в Мездра, установи разследване на БРРД и Зов Нюз.

Миналата седмица на съвместна пресконференция на службите беше оповестено, че 5 кухи фирми /в схемата демонстрирана на журналистите са обозначени като “липсващ търговец”/ са получили близо 56 милиона лева от парите за Лот 5 на Автомагистрала “Хемус”. След това пълномощници на “липсващите търговци” изтеглили на каса в неназована банка 55 милиона. Имената на фирмите и пълномощниците не бяха оповестени.

На пресконференцията вътрешният министър Бойко Рашков каза, че банката, от която са теглени милиони “в сакове и чували” е свързана с бивши съдружници на бившия премиер Бойко Борисов от групировката СИК – “Пашата, Маджо, Маргините”. На това описание отговаря само “Интернешънал Асет Банк”, но не по официални данни, а от дипломатически доклад на САЩ разкрит от Wikileaks.

Хемусгейт: Източените милиони минали през активист на ДПС и ромски лидер

“Интернешънъл Асет Банк (International Asset Bank – бивша Първа източна международна банка). Банката на СИК – една от бившите най-влиятелни групировки на организираната престъпност в България. По последна информация Газпром се интересува от IAB за бъдещите си проекти в България. Банката е собственост на братята Маргини, които са задържани по едно от най-известните дела срещу организираната престъпност. Има подозрения, че бивши офицери от Държавна сигурност са свързани с Маргините, за които се говори, че са близки и до социалистите и до десни политици от кръга на бившия премиер Иван Костов.” – пише дословно в доклада. След публикуването му през 2011 г. от банката отрекоха всички твърдения за нея.

Oт публична информация оповестена от МРРБ е известно, че първоначално парите за Лот 5 са били преведени от държавната “Автомагистрали” ЕАД на “Водно строителство – Благоевград” АД, която е свързана с “Грома холд” /бивша Агрохолд/. След това през дружество обозначено като “буфер” в схемата на МВР те били пренасочени към “липсващите търговци”.

Разследването ни на този етап установи дружеството буфер, част от кухите фирми и някои от лицата, които са теглели пари на каса. Фирмите са регистрирани в Северозапада – Мездра, Лом, и се водят собственост на лица с нисък социален статус. Но упълномощените да теглят пари от банката имат отчетливи политически връзки и относително комфортно материално и социално положение.

“Какво става тук, бе? Вчера идваха НОИ, полицията, днес вие…” – с тези думи портиерът на блок в софийския квартал Лозенец посрещна нашия репортер, който питаше за фирмата “Про Билдинг Груп” ООД. В Търговския регистър като адрес за кореспонденция с НАП е посочен “Русалийски проход 10 Вход Б; Ет. 2; Ап. 10″, но както се оказа такъв апартамент не съществува, а и никой на този адрес не е чувал за такава фирма. Подобно е положението и с останалите кухи фирми в схемата, чиито адреси в София репортерите ни посетиха.

“Про Билдинг Груп” е регистрирана на 03.09.2019 с капитал 63 лв. от Наташа Тошкова Каменова, родена 1949 г. от гр. Лом. На 30.10.2020 като съдружник влиза и Иван Тодоров Георгиев, който е собственик на 37 фирми и управител на 40, а много от тях имат дългове към НАП. Това указва, че Георгиев присъства във фирмите по-скоро като сламен човек, отколкото като предприемач. За краткото си съществуване “Про Билдинг Груп” също е успяла да натрупа солиден дълг от 2,5 милиона лева към НАП и е в списъка на фирми без имущество.

Но според данните от МВР, допълнени от източник запознат с разследването, между 18.06.2020 и 23.09.2020 г. “Про Билдинг Груп” е получила 13 962 222 лв. от “Бул Строй Груп ИГ” ЕООД, свързана с “Водно строителство – Благоевград” АД., която пък е получила 87 милиона от държавата, за да строи Лот 5 на Автомагистрала Хемус.

13 309 290 лв. от тези 13 962 222 лв. били изтеглени на каса “в сакове и чували” от пълномощник на фирмата “Про Билдинг Груп”. Става дума за Данаил Найденов Георгиев, който е син на собственичката Наташа Каменова.

Данаил Георгиев не е малоимотен, а има собствен бизнес в строителството. В ромската махала на Лом той живее в една от най-личните и спретнати къщи, построена преди няколко години. През 2009 г. Георгиев влиза в политическия съвет на партията “Евророма”, а през 2011 г. води листата на партия “Евророма” за местните избори в Лом.

По телефона Данаил Георгиев беше видимо смутен от въпроса дали е теглил милиони от “Асет Банк”. Той все пак потвърди, че е бил разпитван по случая: “Питаха ме, ама нямам нищо общо с това… Нито са ме питали за “Асет”, нито нищо. Имал съм работници, питаха ме дали са работили и това е, край, точка по въпроса. Ако съм теглил милиони, мислите ли, че нямаше да ме подведат? Видеха, че не съм свързан с тия работи и дотам, нищо”.

БРРД се свърза с лидера на “Евророма” Цветелин Кънчев, който си спомни за Данаил Георгиев като бивш координатор на “Евророма” в Лом. “Занимаваше се със строителни бригади – фаянс, теракот, дребни работи… Живееше от кредити”. Според него Георгиев е използван в “Хемусгейт” като подставено лице: “Някаква лимонка е сложен там”.

Много отдавна той няма общо с “Евророма” – категоричен беше Кънчев. “Навремето Димитър Аврамов ги дръпна по линия на ГЕРБ, пък после си ги взема към ДПС” – разясни ромският лидер. Става въпрос за депутата от ГЕРБ Димитър Аврамов, който смени партията си с ДПС и се прочу покрай твърденията за изнудване на бизнесмена Илчовски.

Втори ромски сюжет се разгръща покрай фирмата “Левента 90” ЕООД, която според презентацията на МВР между 18.12.2020 и 06.01.2021 е получила 11 987 940 лв. от “Бул Строй Груп ИГ”. “Левента 90” е фирма с история, създадена през 2012 г. в Пловдив, но на 29.05.2020 сменя собственика си с Емил Захариев Илиев от Мездра. Адресът на фирмата е в София.

Хемусгейт: Източените милиони минали през активист на ДПС и ромски лидер

Пълномощникът на “Левента” се казва Тома Георгиев Янков и според източник запознат с разследването той е изтеглил на каса от “Асет Банк” 11 831 315 лв. Потърсен по телефона Янков потвърди, че има пълномощно от “Левента 90”, но след въпроса дали е теглил милиони от сметките на фирмата затвори телефона.

Преди няколко години Тома Янков е бил председател на младежката структура на ДПС в Мездра и срещата му с актива на организацията е запечатана в архивни медийни публикации. Наш репортер потърси за коментар Каролина Кьолер, общинския координатор на партията в Мездра. Попитахме дали Янков все още е член на ДПС, но тя заяви, че не желае да отговаря на въпросите ни.

Тома Янков като лидер на младежката организация на ДПС в Мездра.
Бащата на Тома Янков е Георги Янков, който е племенник на бившия прокурор и ромски лидер Тома Томов и е имал обща фирма с него. Това потвърди по телефона самият Тома Томов, но омаловажи ролята на сина на племенника си в скандала: “Момчето е работило преди две години, излъгали са го, не са му платили. От тая туфа нищо няма да излезе” – каза той.

Източници на БРРД и Зов Нюз споделиха, че свързаните с тази фирма лица не само гравитират около структури на ДПС, но и имат роля в мрежите за наркопласмент в района.

Според разследващите, парите изтеглени кеш от сметките на “Левента 90”, “Про Билдинг Груп” и още три фирми, са стигнали в крайна сметка до едно и също лице, което зам-шефът на ГДБОП Любомир Николов описа в телевизионно интервю като “обикновен човечец”, който нямал опит в строителството и нямал политически връзки. Засега съдбата на тази огромна сума в кеш е неизвестна. БРРД и “Зов Нюз” продължават с разследването на фирмите и лицата, използвани като “мулета” в схемата, която очевидно има общ команден център.

/Следва/


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    60 38 Отговор
    Баце като дойде на власт каза, че няма да дели хората на българи, турци, цигани..

    Коментиран от #31, #59

  • 2 GGG

    230 9 Отговор
    Какво излиза, че ппГРОБ и ДПС заедно строят магистрали ли? :)

    Коментиран от #45, #66, #85

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Накрая

    145 9 Отговор
    При бай чекмежан и у сараян
  • 5 Криминални

    146 5 Отговор
    субекти по цялата верига в строителството !
  • 6 ГЕРБ

    13 173 Отговор
    Това само ме амбицира да гласувам за ББ.Не желая да ме управляват такива гнусни и подли същества като вас

    Коментиран от #10, #47, #51, #81, #83

  • 7 Ялчин

    138 8 Отговор
    Крадците от Герб и ДПС, в Пандиза.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Активиста

    110 8 Отговор
    Накрая всичко минава през чекмежан и отива под сарайюрган
  • 10 ГЕРБ

    98 10 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Това само ме кара пак да гласувам срещу бай чекмеджан като предните два пъти. Тоя път за К
  • 11 Display

    114 8 Отговор
    То беше ясно, че ГЕРБ и ДПС си крадат заедно.........
  • 12 Пфу

    112 7 Отговор
    Тиквата мина с 200 през българите, за сметка на ДПС.
    .
    Честита ви "баня".
    .
    И пак гласувайте за Тиквата !!!
  • 13 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    94 7 Отговор
    Сряда, четвъртък и може би петък
    ще има още разкрития за кражбите на ББ...

    Коментиран от #24, #36, #56

  • 14 Болшевик

    11 43 Отговор
    Руската мафия не спи !
  • 15 гадни

    71 7 Отговор
    герп и дпс , една извратена корупционна любов....
  • 16 О Чудо

    69 6 Отговор
    Ами че вий кака си мислите е възможен сарая на доган , с подкрепата на ГЕРБ и един каскет разбира се ..
  • 17 алоооооо

    68 4 Отговор
    наистина няма друга такава държава,при такива бандити и всичко е точно,каскета си го мести и никой нищо не може да каже, е нема такава държава
  • 18 Ако е вярно

    9 51 Отговор
    Ако е вярно вземат пример от Спецов.Коскджами ти шеф на НАП го е направил.То няма проблем и разни декларации да се подписват.Я любимците на Президента какво правят.
  • 19 Ицо

    69 10 Отговор
    И ПОМНЕТЕ ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ И ВСИЧКИ КЪДЕТО ГЛАСУВАТ ЗА ТЯХ СА ФИШЕЦИ
  • 20 Теле

    40 7 Отговор
    Бай РАШКОВ стига думи, дай дела вкарай ги в ПАЗАРДЖИШКИЯ

    Коментиран от #37

  • 21 Казуар

    65 6 Отговор
    Борисов каза една лъжа, че парите имали банкова гаранция. В такъв случай, коя банка ще разреши парите да се вземат кеш в сакове и чували от безхлебни хора.

    Коментиран от #33

  • 22 ПРЕСА

    63 7 Отговор
    ЗАТВОРЕТЕ БОРИСОВ,ДОГАНЯ И ПЕЕВСКИ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ УПРАВИ ИНАЧЕ НЕМА УПРАВИЯ ДА ЗНАЕТЕ

    Коментиран от #77

  • 23 ПУМА БОЕЦА

    7 48 Отговор
    Чист фейк.

    Коментиран от #34

  • 24 Точно

    9 28 Отговор

    До коментар #13 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Разкрития ще има,А доказателства?! То стана като зарята на Нова Година --пиратки и фойерверки.
  • 25 Пътя на бимбериците

    34 3 Отговор
    Е от къде да мине? Важното е от къде тръгва и най- накрая къде свършва. Няма да разберем- шкафове много, сакове също. По стачкуващите ще ги познаете и по позициите които имат по места. Те са зоедно на софри и партийни сбирки. Държат кокала с двете ръце вързани на синджир и си го подават (кокала на пример)!
  • 26 Непожарникар

    42 8 Отговор
    Крадлива сган! Има ли все още някой съмнение за това, как са се пълнели чекмеджетата? Но, ще им приседне.
  • 27 ежко

    38 4 Отговор
    Който е давал -да лежи!Време е да се сменя костюма с раирана пижама.....
  • 28 Никога повече герб

    50 7 Отговор
    На герб гепи електората се състои от цигани и мутри крадци. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ ГЕПИ БОРИСОФФ, В НЕДЕЛЯ МАЧА СВЪРШВА ЗА ВАС!!!!!!

    Коментиран от #64

  • 29 нещастници

    34 5 Отговор
    чекмеджан няма ли да каже нещо по въпроса или Радев с дрона ги е изнесъл тези милиони докато мутрата е спал и ги е дал на бандитите
  • 30 небрежнев

    13 22 Отговор
    Всичко изнесено в медиите е в процес на разследване. Никой не е с повдигнато обвинение, няма дори арест. Питам - има ли у нас "Следствена тайна"? Единствената причина да се нарушава закона е предизборна шумотевица с цел оклеветяване на опонента. За това ще бъдем осъдени като държава (така стана с акциите на ЦЦ) и ще плащаме от бюджета. Крайно време е служителите да имат лична наказателна отговорност в качеството си на длъжностни лица, а не държавата.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ХИХИ

    9 26 Отговор
    Това обяснява поне Социологическата победа на ГЕРБ, може и реалната на изборите!!!!
    Но ПП ППодмяната от къде намират пари да си купят хвалебствия???
    Сигурно имат инвеститор, който очаква вазъвращаемост. Разбирай както щеш
    хи хи хи
  • 33 Питам

    9 24 Отговор

    До коментар #21 от "Казуар":

    Как без заявка се теглят пари кеш? Нали смениха шефовете на служби,те къде блеят.Защо тези "хорица" не са изтеглили по-рано парите,а са чакали да наближат изборите за президент.Това да не е схема на Президента,за да си вдигне рейтинга,плюейки Борисов( това последното ,го пиша с ирония--взимам пример от обвиненията за машините)
  • 34 Амии

    30 4 Отговор

    До коментар #23 от "ПУМА БОЕЦА":

    Де да беше ... връзките с ГЕРБ и ДПС са известни отдавна , но един каскет се помисли за чадър ...
  • 35 KJLKLKL

    15 2 Отговор
    аМИ ДА ГИ ВЪРНАТ СЕГА
  • 36 гост

    9 24 Отговор

    До коментар #13 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Да. След 14-ти всички разкрития рязко ще спрат, а за направените ще има дела за оклеветяване и разгласяване на следствена тайна, а БГ ще е осъдена в Страсбург.
  • 37 GTi

    15 3 Отговор

    До коментар #20 от "Теле":

    Може и в Плевенския
  • 38 asd

    28 4 Отговор
    Лоената Тиква + Меди Джолан = ВНЛ
  • 39 Все едно

    9 21 Отговор
    Все едно Мая Манолова им е учителка--лъжи и обещавай,после ще му мислим.Ами дайте доказателства.Нали има договори.Спецов нали знае как става.Да действат.
  • 40 хайде

    23 4 Отговор
    будистки миряни защитете си бащицата. Кажете че и да се е крало, останало е в хората или че е лъжа. Обяснете защо мислите че бог Буда е невинен и колко хора биха били спасени когато са се налагали спешни операции в чужбина!
  • 41 ЧОБАНИН

    5 33 Отговор
    А СПРЕТЕ СЕ ВЕЧЕ С ТЕЗИ ЗАЕМИ ,КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ ,КОЙ ЩЕ ВРЪЩА ТЕЗИ ЗАЕМИ БЕ РАДЕФ !!! ПЪК ПАК ДИ ГОВОРИТЕ ЧЕ БОРИСОВ КРАЛ!!!!ААААА?

    Коментиран от #44

  • 42 Цецка

    28 4 Отговор
    Каскетчето ще го обесим ли за назидание на всички крадливи милиционери, или ще го оставим да избяга в ЮАР?
  • 43 Съд

    29 4 Отговор
    Обесете каскета! Той е отговорен!
  • 44 GTi

    17 2 Отговор

    До коментар #41 от "ЧОБАНИН":

    Чоби , паси си говедата и не се занимавай с политика , мисълта ти тече по бавно от колкото пишеш и говориш , ако пък толкова ти се иска иди да на ръчкаш на баце мамуля
  • 45 То е ясно

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "GGG":

    Е , строят е силно казано! По-скоро крадат, като луди!
  • 46 ТаУмВзе

    14 3 Отговор
    БЕЛЕНЕ! Или пак каскета, не е сетил!
  • 47 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Пръц,пръц....пак си нацапал!
  • 48 Чекмедже

    11 3 Отговор
    Отворете сайта афера има интересни снимки

    Коментиран от #65

  • 49 lupi67

    31 3 Отговор
    Ужас !!! И пак социологическите проучвания дават 23% преднина за ГЕРБ !!! Прав беше Жорж Ганчев като казваше: "Нашия народ е малък, но за сметка на това много прост". Прав е Иво Христов с неговите думи: "80% от българите са дебили". Толкова от мен !
  • 50 пешо

    21 4 Отговор
    на 14 да ги изметем завинаги , мутрата и шайката в затвора
  • 51 Не думай

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Ще споделиш ли в коя администрация си на държавна хранилка?
  • 52 123

    22 6 Отговор
    ниско образовани роми и турци разграбиха българия , никога повече герб - дпс

    Коментиран от #62, #73

  • 53 Toxic

    25 4 Отговор
    На кака Сийка от каскетотурата явно устата и е пълна в момента. Гък не казва по въпроса! Заета е жената! Иначе е много активна, когато нейния шеф преследва неудобните на мафията! В тази прокуратура явно не е останал нито един достоен човек и ще трябва да бъде разпусната до крак!
  • 54 бърт бг

    15 2 Отговор
    Знае ли се при кой са отишлш чувалите и саковете е там е заровено кучето!
  • 55 заката

    13 3 Отговор
    дочува се че чувалите са отишлш при Мата Хари в Дубай
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ЧИЧИ

    13 5 Отговор
    ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ
    ЗАТВООООООООР!
  • 58 Българин

    10 3 Отговор
    Не може при толкова замесени фирми, проекти, банки отдавна да не са разбрали службите. Но от каскетурата не само са се оравели на слепи, но и баламосваха народа със лпиони , и то видиш ли "руски". 😯 Сега колкото и да са затънали "органите" никой няма да пипа забърканите, защото натото (саш и турция) ше са зад тях и ще ги изкарат... мъченици на русофилите. 😜

    Коментиран от #78

  • 59 qwerty

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    За такива като него казват, като ти каже добър ден, виж къде е слънцето!
  • 60 4343

    8 3 Отговор
    Кой е свързан с банка Асед? Хр. Иванов защо мълчи за своя човек?
  • 61 haha

    12 2 Отговор
    Асет банк си е на Маджо и Вальо Йорданов.
  • 62 дааа

    11 1 Отговор

    До коментар #52 от "123":

    Етническият модел, за който толкова сме слушали.
  • 63 Васил

    6 0 Отговор
    Ами върнете парите обратно иначе данъкоплатеца пак ще е излъган.
  • 64 Бъркаш..

    3 11 Отговор

    До коментар #28 от "Никога повече герб":

    В неделя мача няма да свърши..за съжаление, ще има продължения, дузпи няма да има, съдиите са хванати, най накрая както винаги става, няма да победи по добрият, ще победи този който е най-натоварен с чували...и тогава ще си спомним култовият лаф на Любо Пенев...да духат супата..за съжаление. Така че в неделя ще се промени нещо..забравете.

    Коментиран от #67

  • 65 4343

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Чекмедже":

    Стига си рекламирала сайта афера!
  • 66 Ами не, излиза, че народа е глупав,

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "GGG":

    страхлив и хората са мазохисти,защото всичко това се знаеше. Просто не се говореше в прав текст.

    Коментиран от #70

  • 67 ти бъркаш

    5 0 Отговор

    До коментар #64 от "Бъркаш..":

    За вас няма път назад!

    Коментиран от #71

  • 68 Емо

    12 5 Отговор
    Това са мутренските схеми на престъпника Борисов. Наглецът срути България за 12 г., затова никаква прошка. Затворът му е малко...

    Коментиран от #72

  • 69 Де Пич

    10 3 Отговор
    Гербосикаджийската мафия заедно със социалистическите остатъци в средите на ДС продължават да опоскват държавицата ни и никой не смее да ги пипа по начина по-който се пипа престъпна групировка!Видно главния прокурор е само кукла напълно ненужна в този си вид.
  • 70 QWERTY

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Ами не, излиза, че народа е глупав,":

    Не е работа на народа да разследва, негова работа обаче е да гласува!
  • 71 За кои нас???

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "ти бъркаш":

    Ти изобщо не разбра подтекста на написаното от мен...
  • 72 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #68 от "Емо":

    Добре че РР за 7 месеца я изгради. Вече сме с рекордна инфлация, рекордни цени на газ и ток, първо място по смъртност в света, падаща средна работна заплата... Продължаваме Промяната до първите сметки за ток по новите цени и после напиши как е.
  • 73 БСП на Бунището

    4 7 Отговор

    До коментар #52 от "123":

    Евророма е коалиционен партньор на Мая Манолова,Бабикян и Хаджигенов в Изправи се Ние идваме....Имаха и един народен представител.Евророма и Мая Манолова.....
  • 74 Какво стана

    5 2 Отговор
    От голяма новина СЕ ОКАЗА ПАРТИЯ НА ПРОТЕСТА АЛО
    МАДЖ ПОДКРЕПА ОТ СЪЩИТЕ КОЙТО РАПОРТА ИДВА. “ТЕ ТРЯБВА ДА ПРОТЕСТИРАТ”. Банката неизвестна.
    В ТОЗИ СЛУЧАЙ НЯМА НИЩО КОЕТО ДА СЕ КАЖЕ НЕЩО С ПОЛИТИЦИТЕ. ЕДНА ФИРМА ПОЛУЧАВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА. ФИРМАТА Е ИЗПЪЛНИЛА ПОРЪЧКАТА. СЕГА ФИРМАТА ТРЯБВА ДА ПОКРИЕ ГАРАНЦИЯТА ОТ 10 години на лот 5.
    Понеже при проектирането са заложили на 3 години гаранция А не НА 10 години. От където идва разликата
    И проблемите им. Ако бяха заложили на на 10 годишна гаранция в проекта нямаше да мръдне 15 години И ТЕЗИ ЧУВАЛИ С ПАРИ ЩЯХА ДА СИ ОСТАНАТ ТЕХНИ. КОЛКО КАК СА ГИ ВЗИМАЛИ ПАРИТЕ СА ТЯХНА РАБОТА. ТРЯБВАШЕ ДА ВЪВЕДАТ СМЕТКА БАНКОВА ЕСКРО. ПАРИТЕ СЕ ТЕГЛЯТА СЛЕД КАТО ИЗВЪРШИ РАБОТАТА И ЕКСПЕРТИ НАЕТИ ОТ БАНКАТА НАПРАВЯТ ОЦЕНКА И
    ИЗМЕРВАНЕ. ДА ЛИ ВСИЧКО ПО ЕТАПА Е ИЗВЪРШЕНО.
    ТОГАВА СИ ГИ ТЕГЛИШ ПАРИТЕ И ПРОДЪЛЖАВАШ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП. В ТОЗИ СЛУЧАЙ В НЯКОЙ БЕЛИ СТРАНИ СЕ КАЗВА ГОНЕНЕ НА ВИСОКИ ПЕЧАЛБИ И НИСКО КАЧЕСТВО А НЕ КРАЖБИ.
  • 75 Един

    4 3 Отговор
    А стига бе! Нямаше ли накой "комунист" да натопите в далаверата?! Язък! Изтървахте чалъма на агитацията за изборите!
  • 76 МАФИЯ НА ББ

    7 1 Отговор
    МАФИЯТА-ГЕРБ-ДПС-ВОЛЯ-НДСВ-ПАТРИОТИ ВСИТЕ-ЦИГАНСКИ БАРОНИ!!!!
  • 77 МАФИЯ НА ББ

    9 1 Отговор

    До коментар #22 от "ПРЕСА":

    КАСКЕТ ЗА ТЕБЕ Е НАПИСАНО ТОВА!!!!!ЗАТВОРЕТЕ БОРИСОВ,ДОГАНЯ И ПЕЕВСКИ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ УПРАВИ ИНАЧЕ НЕМА УПРАВИЯ ДА ЗНАЕТЕ

    Коментиран от #80

  • 78 ГЕШТАПО

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ КАСКЕТА ГЕШЕВ Е ПОСТАВЕН ДА БРАНИ И ПАЗИ РАЗБОЙКО БОРИСОВ ОТ СЪД И ЗАТВОР. ТРЯБВА ДА СЕ МАХНЕ ПАЗВАНТИНА ГЕШЕВ!!!! СТИГА ПИСАХТЕ ЗА ГЕШЕВ. ЧОВЕКА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ЗА КОЯТО Е ПОСТАВЕН- ДА ПАЗИ РАЗБОЙНИКА ОТ ВЪЗМЕЗДИЕ!!!! ТОВА Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ!!!
  • 79 Обикновена Пунта Мара

    2 1 Отговор
    Е, как така, та нали ДЖИПКАТА бе ВСЕКИ ДЕН на "магистралата"?!
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Хайшето

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "ГЕРБ":

    Като си прост кат пън гласувай за тиквата братчет
  • 82 Granik

    5 0 Отговор
    Ако някой беше ,започнал да пита за тези тегления ,по времето на Боко,смятайте,че щяха да дойдат от Делта Гард,от Бюрото за защита на Гешев,от ДАНС,от СИК ,от ВИС, от Ценко Чоков ,да го смажат от бой и репресии.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Факт,но

    3 0 Отговор
    Кой да помни. При звяра- Диктатор- Тато( абе диктатор,но защо Народа го наричаше Тато? Сигурно от страх,а?Та през неговата Диктатура,за" присвоени"- такъв беше термина, 20 хиляди се издаваше смъртна присъда.Лично тогавашния Главен прокурор- К.Лютов е подписал( доколкото си спомням) 7-или 8 такива.Отворете,ако намерите разбира се НК от 70-те години.Там го има в определени закони.И същия Диктатор,без да му мигне окото,вкара синът на Пеко Таков( негова дясна ръка, Председател на Народното събрание,и член на Политбюро ,на ЦК на БКП) в затвора.Янчо Таков си лежа като поп три години в Кремиковци ,и СЦЗ.За контрабанден внос на 40 дамски кожуси от Турция.Ето защо,бяхме на 27 място в света по Социален интегритет.Това са данни на ООН.Приближавахме границата от 9 милиона население, а по икономически ръст изпреварвахме поляци,унгарци ,чехи,дори Австрия,Белгия ,Гърция и Турция.Някой да знае къде е златния ни резерв- около 25 тона към 1989 г? Примитиви пишат,че го прибрали СССР- Заминало е до грам при англето.В тяхното Сити. " На отговорно пазене" срещу нищожна лихва.За 19 тона се знае със сигурност.
  • 85 Генчо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "GGG":

    излиза че дпс дърпат бб за юздите
  • 86 Киро от Расово

    0 0 Отговор
    аре пишете имената на барона от ЛОМ,щото това е само бръщолевене....
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Обективен

    2 0 Отговор
    Брей.. с тез схеми гореначертаните кой знай колко енергия са изхабили за да я сътворят. Ако със същата енергия се хванат белким направят нещо за държавата ще сме поне средните в Европа, не последните. Неслучайно Бацу говори за Швейцария на Балканите, защото знае креативността на българина до какви измерения би стигнала. Много добре е запознат даже !
  • 89 Конник

    1 0 Отговор
    В Китай който открадне 100 хиляди долара, до месец го осъждат на бесило. При нас не става, но поне 20 години затвор и конфискация би било добре!