Last news in Fakti

26 Ноември, 2021 16:35 41 889 45

Депутат от "Продължаваме промяната", изгонена от „Антикорупционния фонд“ заради нарушение на финансовата дисциплина

  • продължаваме промяната-
  • антикорупционен фонд-
  • мирослава петрова

Един от основните спонсори на ПП "ПП" от Стара Загора е спряган за енергиен министър - Дечо Колев, минал през НДСВ и ГЕРБ

Депутат от "Продължаваме промяната", изгонена от „Антикорупционния фонд“ заради нарушение на финансовата дисциплина - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Промяната започва, ще се връщаме в 90-те ли?

Депутат от ПП "ПП" Мирослава Петрова - изгонена от „Антикорупционния фонд“ заради нарушение на финансовата дисциплина.

Един от основните спонсори на ПП "ПП" от Стара Загора и спряган за енергиен министър - Дечо Колев, минал през НДСВ и ГЕРБ. Името му, както и това на сина му, са замесени в скандални сделки през годините в областта на енергетиката. Синът на Дечко Колев – Иван Колев, беше депутат от ГЕРБ. "Бащата Дечко Колев бе един от най-щедрите спонсори, постлали пътя за първото идване на власт на ГЕРБ", пишат медии.

Примерите за поДмяната тепърва ще набъбват. Р. Овч. и Емилия Масларова далеч не са "черешката на тортата" от преговорния Мол.

Цитат от медийна публикация:

"Двамата Колеви – баща и син, изскачат и в друг енергиен корупционен скандал, разкрит през 2016 г. от разследващия сайт „Биволъ“. Тогава Иван Колев вече не е действащ депутат, но пък явно е запазил влиянието си в енергийния сектор и успява да се облагодетелства с 500 милиона лева от доставка на въглища за ЧЕЗ. Това става ясно от договорите, които бяха заличени от сайта на Агенцията за обществени поръчки, но разкрити от „Биволъ“.

Става дума за неоткриваеми общо 625 договора на внушителната стойност от 1 140 363 214,88 лв. Според „Биволъ“ почти 40% от тази сума или 478 463 533,19 лв. от всички договори се падат на неработещата ТЕЦ Варна, която е собственост на електроразпределителното дружество ЧЕЗ. Това са няколко големи договора за доставки на въглища, които са сключени с две фирми.

Контрактите са следните: 925 000 EUR за „ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД; 1 900 000 EUR за “ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД; 34 212 500 EUR за “ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД; 54 948 000 EUR за “ЕВРОКВЕСТ ЕНЕРДЖИ“ ООД; 46 512 000 EUR за „БУЛМИНЕРАЛ“ ООД; 104 500 000 EUR за „БУЛМИНЕРАЛ“ ООД. Общата стойност на изброените договори е 245 822 500 млн. евро, а зад изброените фирми стои името на Дечко Колев.

Името на сина Иван пък се свързва с построяването на петзвездния хотел “Стара Загора” и модерната болница „Тракия“. Преди да стане депутат, той е бил в ръководството на редица фирми от бащиния холдинг. Бил е член на съвета на директорите на “Енергоремонт – Гълъбово” АД, “Металик” АД и “Чугунолеене – Първомай”, управител на “Комерсиал” ЕООД, “Ида Метан” ЕООД, “Ида Транс” ЕООД.

Всички изброени договори за доставка на въглища за ТЕЦ Варна са били сключени в периода 2010-2011 г., когато член на надзорния съвет на „ЧЕЗ България“ ЕАД беше Димитър Стефанов – Митко Каратиста, приближен до ГЕРБ и представител на фирми на Румен Николов – Пашата“, уточнява още „Биволъ“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 128 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 user

    210 47 Отговор
    Ние вече се върнахме - Румен Овч., Гечев, Масларова отново на софрата в мола. Бойко Рашков коли и беси отново в тази държава. За 30 години преход всичко си е пак по старо му!

    Коментиран от #43

  • 2 Бай Тошо

    202 31 Отговор
    Да ви е честита промяната!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ХОХИ

    115 20 Отговор
    Айде пак на избори този път кой ще е ??? Пешо Урогваеца
  • 5 честен ционист

    68 27 Отговор
    Нащо момче в средата е мозака на проекта. Добре, че е той, че иначе тия двамцата отстарни да са финиширали, още преди да съставят правителство.

    Коментиран от #9, #32, #33

  • 6 Шопо

    117 5 Отговор
    Октоподо голем бе, пуснал пипала навсякъде!
  • 7 Пинокио

    69 73 Отговор
    Вие сте си виновни, всички до един, не само гласували за ПП, ами и журналистите, които денонощно плюехте срещу ИТН, без никакво основание! Тва бяха хора, които досега никога не бяха във властта, които не бяха замесени с обществени поръчки и т.н. Хора, които въпреки цялата помия, която драскачите наричащи се журналисти изляхте върху тях, въпреки това редовно пак ви даваха трибуна от тяхната телевизия. Ма кусура им беше, че единия бил преписвач, а другия пишеше скандални статуси у фейсбук. Халал да си ви новите ся!!!

    Коментиран от #31

  • 8 Българин

    69 43 Отговор
    Изобщо няма да се учудя ако новия премиер Кирчо канадеца си назначи за вице Боко.
  • 9 Татарина

    59 9 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    На тати умното макаданче навсякъде компетентен! Може ли без теб? Навсякъде си!
  • 10 Продължаваме подмяната

    97 19 Отговор
    Те първа ще им сърбаме попарата, ама тия къде гласуваха за тия после да не се показват по улицата ами да си се крият по дупките🤔

    Коментиран от #14

  • 11 Ако всичко

    63 6 Отговор
    Това е истина то основателна трябва много да ни притеснява и тревожи!
    Имат време ПП за корекции
  • 12 Кирчо Канадски

    108 28 Отговор
    Борбата против корупцията беше само за да вържа шепа наивници да гласуват за мен, но вече изборите минаха и ще назнача най корумпираните за министри за да ме съветват как най бързо да напълня офшорките преди да са ме изритали към Канада. Дружката ми Асенчо Офшорката пък се поизложи малко днес като каза, че трябва да приемем закон, а се оказа че има такъв от десет години.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Нов

    91 13 Отговор
    Преди време написах ,че "безплатен обяд няма" ! Пъзелът се нарежда! Промяна или подмяна? Вие решите!
  • 17 Гост

    82 9 Отговор
    Нови, стари, всички ще ни щавят...стриженето продължава....
  • 18 За протокола

    69 13 Отговор
    Ами това е промяната - сменят ГЕРБ с ПП.
  • 19 Антигербер

    88 4 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Един от основните спонсори на ПП "ПП" от Стара Загора и спряган за енергиен министър - Дечо Колев, минал през НДСВ и ГЕРБ."
    Мале, мале дупе да ни е яко.

    Коментиран от #20

  • 20 митака

    62 3 Отговор

    До коментар #19 от "Антигербер":

    Кво дупе бе брато? За 30 години останахме без дупе!
  • 21 ms03

    24 60 Отговор
    Здраво мирише на компромат!Ченгесарски номера !!!Да компрометираме другите,те това е.Банкянският бег е ЦАР на тия номера.
  • 22 Без име

    25 13 Отговор
    Напоследък факти.бг започна да става еталон в представянето на "факти", без представяне на факти. "Медийна публикация", "медиите пишат", и всякакви теми подобни дивотии, съвсем не са факти. Факт е нещо вече доказано - всичко останало не е нищо повече от най-обикновено "драскане". Щом претендирате да сте "факти", добре ще е да представяте доказателства за нещата, които пишете, вместо да замазвате очи.
  • 23 Селяк

    63 11 Отговор
    Аз Ви писах, че ще си удряте главите в стените! Ама Ганьо не го интересува нищо само да смъкне ГЕРБ от власт, без значение кой ще управлява после! Е от Трън та на глог ви стана работата! Тея ще правят дигитална България! Всичко електронно за да може да се краде и манипулира по-лесно, а ако въведат и криптовалутата за официална още по-добре дори няма да разберете къде, кога и колко парички си прехвърлят в блокчейна всеки ден... честито Ганьооо! Продължаваме подмяната! Бързо и експедитивно, без много шум! Направо куфарите и към Африка!
  • 24 Льольо

    48 2 Отговор
    Абе, защо тия неща се казват и пишат преди изборите, за да знаят хората с кого ще си имат работа, ами винаги постфактум. После пак едно псуване и скубене на косите. Или това е част от играта. Всеки път едно и също. Накрая никой не му гласувало и хващали самолета далеч оттук. Всички са еднакви и са като свински черва. ЗАМИСЛЯЙТЕ се кой и защо ще си остави живота и кариерата и ще се захване с политиката и тогава гласувайте.
  • 25 Смях

    38 4 Отговор
    Ха, ха, това е на Херо Мустафа и харвардските смешници, промяната, или подмяната.
  • 26 ежко БЕЖКО

    15 20 Отговор
    А за човека с кюлчетата и еврото по чекмеджетата - НИЩО !
  • 27 Джони

    17 20 Отговор
    И какво като са се снимали заедно. Във всяка нормална демократична западна държава министри са милионери. АЛО ФАКИИ - - - - ПИШЕТЕ ЗА КЮЛЧЕТАТА, ЗА ТИКВАТА, ЗА ГЕЛОСАНИЯ ОТ РАЗГРАД ДОМУСЧИЕВ КОЙТО ИИА МТЛИВОДИ КРЕДИТИОТ БАЦЕ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПО ЕВРОПЕЙСКИ ПРОГРАМИ. ПИШЕТЕ ЗА ШИШИ, ЗА СОКОЛА ЗА МЕНТАТА ИНАЧЕ ОГЪН ЩЕ ВИ ГОРИ.
  • 28 Реалист 1

    8 12 Отговор
    Тук умишлено се пишат полуистини извън контекста с цел да се дискредитират усилията за създаване на правителство. Пришиването на хора преминали през куп партии и опитващи се отново да се пребойдисат просто няма да мине.
  • 29 ало Ваньо

    7 3 Отговор
    плужеци и политически номади бол пък и трябва лоби у властта
  • 30 кирилчо

    8 1 Отговор
    абсурд фейк нюз не може при умнокрасиви като нас такива неща
  • 31 Загрижен

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Пинокио":

    Не са били никога във властта, пишеш!?! И Никито Василев ли не е бил??? А крадеца на интелектуален труд, викаш беше перфектен за министър на вътрешните работи.. Майкооо, що мъка има по тоя свят...
  • 32 Кенеди

    9 3 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Асен Василев приятели с културиста Спецов НАП, спеца по данъчни престъпления и др
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ахаа

    6 2 Отговор
    Само че такива статии ги забутвате някъде по-настрани, да не се виждат много !
  • 35 Петър

    7 1 Отговор
    Отново пишете непроверена и смешна информация.
    Лицето Дечко Колев започва своята приватизация още през 1999 год., по времето на правителството на СДС.
    Близо сте до истината, но истината не е това, което сте написали.
    Лицето Дечко Колев, който е на повече от 70 години едва ли ще се съгласи да стане министър.
    Става въпрос за лице близък до Дечко Колев, за това проучете внимателно и тогава пишете.
    Лицето е доскорошен негов служител, а сега избран за депутат от ПП...
    Мисля, че имаге възможност да проучите за кого става въпрос.
  • 36 666

    2 1 Отговор
    По договора, който aз Гocпoдaря нa Aдcкия oгън подпечатах с Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев дни прeди първия тур нa избoритe cъc зaдoвoлcтвo oтбeлязвaм чe между 10.11.2021 г до 27.11.2021 г. на територията на България изгоряха в пожари 20 българи и 45 македонски албанци. Аз осигурих на Радев 66.6% на вторият тур и до тук получих 65 изгорели в пожари! Благодаря за коректността и oчaквaйте двете цифри дa ce изрaвнят! Договорите трябва да се спазват!
  • 37 Нено

    3 0 Отговор
    До като има ИЗМЕННИЦИ ,НЯМА ДА Я БЪДЕ.
  • 38 1100

    4 1 Отговор
    Мошеници!Това са Кирчо-ментата, Асенчо-офшорката,не е нужно повече разяснение,след като Кирчо излъга ДВА ПЪТИ Президента Р. Радев.Двамата папурковци, са обещали на тъпите сащ и ЕС : 1/Да приемем Истанбулската Конвенция,2/Да премахнем ВЕТО,то към РСМ,3/Да приемем ЛГБТ,гейовете, еднополовите бракове,джендъризма и лесбийството, родител 1 и родител 2, 4/Да сме против Православието, да приемем сектите,да бъдем против Русия.Ето, това са мошениците,които заместиха мошеника Иван Костов, псих Филип Димитров,предателя Б. Борисов и Герб.За ,тези зализани и с боядисани коси папурковци,гласуваха манипулираните българи, извън България, младото поколение ,вътре в страната.Сега ще скубим коси ,но лошото беше сторено.Най-щастливи от резултатите са Герб-пак,ще им намерят работа, ДъПъСъ,то ще кадрува зад завесата.Кой е потърпевш-Българите,които не излязоха да гласуват,защото,при тези двама мошеници от ПП,нямаше за кого да гласуват.Затова, най-добре е ново Правителство, след нови избори на пролет.Истината преди всичко.Нужно е Българско Правителство от Българи.
  • 39 Киркорчо

    2 0 Отговор
    Защо я гонят, нали е подписала декларация, че е почтена?
    А в Парламента ще остане ли?
    Тепърва ще има такива новини.
  • 40 Ха ха ха

    3 2 Отговор
    Вcички знaят зa кaквo e нoвoтo нeoкoмуниcтичecкo cбoрищe в мoлa .Конкретно новите болшевишки калинки на радев се разбраха с комунистите от бесепето и шпионите на държавна сигурност от дебето , както и мофиотските застъпници от чалга клубчето , да източват и грабят държавата на ротационен принцип - днеска аз - утре ти .... е това е коалиционното споразумение на новите изедници .
  • 41 PE6OGOLF4E

    1 0 Отговор
    НЕ МРЪНКАЙТЕ.....ами Отивайте на площада....още ли ще търпите....С ПИСАНЕ ПО САЙТОВЕТЕ НЕ СТАВА......
  • 42 Прост

    0 1 Отговор
    народ, лесно го лъжат! След като допуска да го лъжат продажници, ще си сърба попарата! Имаше избор!
  • 43 Гошо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "user":

    Кеф ми е Овчаров да седне до Христо Иванов,ама и друг БСПапр пак става
  • 44 Комуфобия

    1 0 Отговор
    Съгласен съм с недоволните от новият кабинет, не че Бойко го харесвах, но просто не мога и не мога да го проумея - Как може 32 години след разпадането на съветският съюз - все още има душевно болни хора които продължават да обвиняват комунистите... Хора осъзнайте се! Комунизмът е идея - лошо наложена и лошо изпълнена от ХОРА! Вие въобще мислите ли малко с тия вашите глави? Имате ли си на представа колко много хора са имали "партийни книжки"? Положението е било простичко - БКП управлява, а ти или си с тях или срещу тях - само най-големите идиоти и тези произлизащи от анти-комунистически семейства, които са блили възпитани да са против - само те не са били членове на БКП. По този ред на мисли - много малко хора днес нямат някаква роднинска връзка с бивш член на БКП - било то дядо, баба, леля, чичо и пр. 32 години минаха, 32 години на ДЕМОКРАЦИЯ (вземете проучете какво значи тази дума и се замислете дали реално някъде някога е имало такова нещо - народа да управлява или поне управлението да е с грижа за народа, а не на частни лица), а вие още ревете от комунягите! Много сте били НАДЪХАНИ 89-та, времето минава виждате колко е зле и за това продължавате да правите това което си знаете - обвиняваме комунягите... Малко мислете с тия глави - комунизъм не означава диктатура, нито корупция, нито репресия. Ако вие сте противници на идеята за социално равенство значи сте капиталисти, но във вашият случай - неуспешни. Никои не иска да има бедни и гладни хора по светът
  • 45 Будна съвест

    1 0 Отговор
    Напротив: комунизъм означава точно това - диктатура, репресии, грабежи и корупция. Капитализмът и комунизмът са двете страни на монетата. Създателят им е един и същ.