13 Юли, 2014 00:55 5 550 1

Холандия удари нокаутираната Бразилия

  • холандия-
  • бразилия-
  • малък финал-
  • медали-
  • мондиал 2014

Лалетата са трети в света след 3:0 над Бразилия

Холандия удари нокаутираната Бразилия - 1
Снимка: БТА/АР
Холандия тресна с 3:0 Бразилия на стадион "Мане Гаринча" и спечели бронзовите медали на Мондиал 2014. Головете за "лалетата" забиха Робин ван Перси от дузпа и Дейли Блинд през първото полувреме и Джорджинио Вийналдум в края на мача.

Трябва да се отбележи, че първите две попадения на "лалетата" бяха твърде дискусионни, тъй като дузпата вкарана от Перси бе спорна, а попадението на Блинд падна след явна засада. Съдията Джамел Хаймуди обаче подпря и сериозно "селесао", след като не вдигна нарисуван червен картон на Тиаго Силва още във втората минута на мача.

Все пак холандците показаха по-качествен футбол, демонстрираха за пореден път на това първенство отборна игра, раздаване до краен предел и заслужено взеха победата и бронзовите медали. Така "лалетата" завършиха без загуба Мондиала, което се случва за първи път в тяхната футболна история.

От своя страна селекционерът на Бразилия Луис Фелипе Сколари бе направил шест промени в сравнение с погрома от Германия с 1:7 и този път загуби само с 0:3. Логично Луис ван Гаал спечели битката и се оттегли достойно от националния отбор на Холандия, който определено бе приятната изненада на това първенство и закономерно се окичи с бронзовите медали.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    3 0 Отговор
    Тия холандци бих искал да ги видя на финала. Кофти за ония дузпи с Аржентина