Last news in Fakti

14 Юли, 2014 11:59 2 482 5

Меси: Аржентина заслужаваше повече титлата

  • меси-
  • германия-
  • финал-
  • титла-
  • аржентина

Звездата на Аржентина разкри, че многото пропуски са изиграли основна роля

Меси: Аржентина заслужаваше повече титлата - 1
Снимка: БТА/АР
Лео Меси не скри голямото си разочарование, че не успя да спечели Мондиала с родината си Аржентина и трябваше да се задоволи със сребърния си медал.  "Гаучосите" бяха победени от Германия след гол на Марио Гьотце в продълженията на мача, а избраният за футболист номер 1 на турнира аржентинец смята, че родината му е заслужавала много повече.
 
Меси припомни недоволно след мача, че нападателите на Аржентина са пропуснали страхотни положения за гол, като имаше в предвид уникалния пропуск на Гонсало Игуаин сам срещу вратаря и страхотното положение на Родриго Паласио след почивката.
 
"Ние не се бяхме класирали за 1/2-финалите от много години насам, а с оглед на този факт и с оглед на факта, че играхме на финал, и начинът по който го направихме, трябва да се гордеем", обяви Меси след мача, цитиран от "Goal.com".
 
"Според мен заслужавахме повече и eто защо сме тъжни сега. Нападателите ни обаче пропуснаха положенията, които се откриха пред нас. Чувството е неприятно, защото сега можехме да сме световни шампиони и да направим народа ни щастлив".
 
"Болезнено е да загубиш с толкова малко. Бяхме много близо до една голяма промяна в този национален отбор, но за наше съжаление не успяхме да довършим нещата така, както трябваше".
 
"Аз бях окей физически, но фактът че играхме повече от германците на 1/2-финалите и имахме ден по-малко за почивка даде отражение във финалния етап на мача. Разликата от един ден е нещо голямо на такава фаза на турнира". 
 
В края на изказването си Меси призна, че индивидуалната награда за играч на турнира означава много малко за него, с оглед на това, че родината му пропиля шанса да стане световен шампион.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лелеле Лелеле

    4 1 Отговор
    Германия заслужено стана световен шампион, за разлика от от наградата за играч на турнира спечелена от Меси.
  • 2 Монго

    3 2 Отговор
    Меси вместо да опява, да беше вкарал гол, като е толкова добър.
  • 3 Ilko-rudolf Franke

    1 2 Отговор
    ziganchetata-ot-argentina-si-poluchiha-saslugenoto-nahalni-i-slobni-i-nabiti
  • 4 ярослав станчев

    3 1 Отговор
    Меси е много добър,но точно за този мач не е прав.По-добре да се радва,че швабите не решиха да приключат мача още до почивката,като с BRA7:1L.
  • 5 Джак Бауер

    1 0 Отговор
    Меси вместо да приказва да вземе да погледне запис от мача им с Холандия. Спечен абсолютно късметлийски и благодарение на лошото изпълнение на дуспи от страна на холандските нападатели. Още тогава трябваше да му стане ясно че не заслужават световната титла.