14 Юли, 2014 12:25 1 818 2

Льов: 10 години здрав труд се изплатиха

  • льов-
  • труд-
  • тренировки-
  • работа-
  • германия-
  • аржентина

Заслужихме си тази титла, заяви германският селекционер

Льов: 10 години здрав труд се изплатиха - 1
Снимка: БТА/АР
Селекционерът на Германия Йоаким Льов бе на седмото небе от радост след триумфа на родината му, на Мондиала. Бундестима спечели с 1:0 срещу Аржентина след "златен" гол, дело на Марио Гьотце.  Той сподели на пресконференцията след мача, че този проект е стартирал преди цели 10 години и не скри възхищанието си от добре свършената работа от страна на неговите футболисти.
 
"Започнахме този проект преди 10 години и това, което се случи тази вечер, бе резултат от усилената ни работа за период от много години, като се започне още от времето на Юрген Клинсман", заяви Йоги на пресконференцията след срещата.
 
"Ние постоянно отбелязвахме напредък, вярвахме в проекта ни, работихме много здраво и ако има такъв отбор, който е заслужавал всичко това, това сме именно ние. Винаги сме играли добър футбол и вярвам, че по време на турнира ние показахме най-доброто представяне от всички отбори, тук в Бразилия".
 
"Освен това в нашия отбор цари великолепен отборен дух, което е просто невероятно. Момчетата разполагат с фантастичен технически капацитет и освен това разполагат с голяма воля, за да направят това, което е необходимо. Ние сме първият отбор от Европа, който печели Мондиал в Южна Америка. Това нещо ни прави наистина много горди".
 
"Всеки играч от нашия отбор е имал своя принос за успеха. Казах на момчетата преди мача, че трябва да дадат повече от това, което са давали до момента, защото ще гоним ново постижение. Винаги сме знаели, че за такъв мач се нуждаем от 14 играчи в абсолютна топ форма и просто всички трябваше да бъдат готови".
 
"Марио Гьотце пък е момче чудо. Винаги съм знаел, че може да реши даден мач. Казах му да покаже на света, че е по-добър от Меси и да реши изхода на този мач. Както казах, имах добро предчувствие за него".
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shmeker

    2 0 Отговор
    Еми то при тия техни мачове няма как да не се хвалят сега.. Но забележете: говори за ПРОЕКТ.... и при това за повече от два цикъла световни....
    Ако беше в България Льов щяха да го махнат на втората година - щото за две години нищо не беше направил още.. а и тука така се работи.. щот всички българи разбират от футбол и политика

    Коментиран от #2

  • 2 Лелеле Лелеле

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Shmeker":

    То заради тези наши "РАЗБИРАЧИ" имаме такъв футбол