Last news in Fakti

12 Октомври, 2014 22:00 804 0

Украйна се измъчи с Македония, Русия изпусна Молдова

  • русия-
  • украйна-
  • евро 2016

И двата мача предложиха малко голове и много борба в центъра на терена

Украйна се измъчи с Македония, Русия изпусна Молдова - 1
Снимка: БТА/AP

Тимът на Украйна записа нов успех в група "С" на квалификациите за Евро 2016.

Възпитаниците на Михаил Фоменко надиграха с минималното 1:0 Македония и се изравниха на върха в класирането с тима на Словакия.

Единствения гол в мача, игран на "Арена Лвов", отбеляза Серхий Сидорчук в самия край на първото полувреме.

Успехът на домакините можеше да е и по-убедителен, но в 47-ата минута звездата на отбора Андрий Ярмоленко пропусна дузпа.

Македонците заложиха на дефанзивна тактика, но трудно се справяха с набезите на Ярмоленко и Йевхен Коноплянка по фланговете. Двамата на няколко пъти пропуснаха да открият резултата, а на другата врата Андрий Пятов трябваше да спасява удар на Бесарт Абдурахими.


В друг мач, Русия записа второ поредно равенство в  изпусна лидерската позиция в група "G".

Съставът на Фабио Капело се провали в домакинството си на Молдова и завърши 1:1. Артьом Дзюба откри от дузпа в 73-ата минута, но в ответната атака Александру Епуряну изравни с глава след центриране от корнер, като това беше единственото положение пред вратата на Игор Акинфеев за целия мач.

Спечелната точка пък бе първа за Молдова от началото на борбата в групата. Руснаците имат актив от 5 пункта и заемат второ мяст във временното класиране след тима на Австрия, който надви Черна гора с 1:0 и събра актив от 7 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА