Last news in Fakti

22 Ноември, 2014 08:00 1 579 0

„Дерби дела Мадонина” и още нещо

  • дерби дела мадонина-
  • уикенд-
  • футбол-
  • дербита-
  • цска-
  • лудогорец-
  • милан-
  • интер

Най-интересните футболни мачове през уикенда

„Дерби дела Мадонина” и още нещо - 1
Снимки: БТА/ AP

Предстоящият футболен уикенд на Стария континент ще предложи на милионите футболни фенове по света истински емоции.

„Дерби дела Мадонина”, или както е известно съперничеството между Милан и Интер, заема централно място в програмата, а в Борисовата градина в София също ще ври и кипи. За капак, на Острова Луис ван Гаал ще се изправи срещу Арсен Венгер.

Факти.бг ви предлага програма с най-интересните мачове от уикенда, които задължително трябва да гледате:

1. ЦСКА – Лудогорец, събота от 16:00 часа, пряко по Нова телевизия

Започваме с родната „А” група! Несъмнено това е двубой, чакан с огромен интерес. Заради разразилата се медийна война между двата тима шефът на съдиите Никола Джугански си подаде оставката, а от БФС ще теглят жребий за съдията заради заплахи към Николай Йорданов.

„Армейците” са лидери в таблицата с 36 точки, Лудогорец е втори с 31. И въпреки че е рано за сметки, три точки на „Българска армия” за който и да е от двата тима ще означават много. Разградчани се радват на внушителна статистика срещу „червените” (5 победи в последните 5 мача), но Стойчо Младенов и компания са по-мотивирани от всякога.

2. Арсенал – Манчестър Юнайтед, събота от 19:30 часа, пряко по Диема +

Мачът между тези два тима, независимо от моментното им състояние, винаги е на живот и смърт. През настоящия сезон „топчиите” са колебливи, като вече изостават на 12 точки от лидера Челси в борбата за титлата, колкото и да е илюзорна тя за Венгер и компания.

Юнайтед, от своя страна, пръсна близо 170 милиона евро през това лято за трансфери, но въпреки това не блести с представянето си. Тимът на Ван Гаал е допуснал 14 гола в единадесет мача във Висшата лига и е седми – само на точка зад Арсенал. По всичко изглежда, че двата тима няма да се борят за златните медали, но три точки ще ги доближат до топ 4.

3. Барселона – Севиля, събота от 21:00 часа, пряко по ТВ+

В последните си три мача в Примера дивисион Барса допусна две загуби. Севиля започна ударно сезона, но в последните си два мача не позната вкуса на победата и се свлече до петата позиция. Въпреки това победителят в Лига Европа е само на четири точки от лидера Реал и няма място за отчаяние.

Луис Енрике пък се опитва да намери правилната формула в тим, в който едновременно играят Меси, Неймар и Суарес. Каталунците са с най-добрата защита в лигата. В другия лагер Унай Емери изгради един боеспособен отбор, който е важен фактор в Испания. Очаква ни интригуващ мач между втория и петия в таблицата!

4. Лацио – Ювентус, събота от 21:45 часа, пряко по Би Ти Ви Екшън

Когато играят Лацио и Ювентус, никога не е скучно! В последните шест двубоя  помежду си двата отбора са си отбелязали средно по 3 гола на мач.

„Бианконерите” разбиха Парма в миналия кръг със 7:0, докато „орлите” загубиха от новака Емполи, но треньорът на шампионите Масимилиано Алегри предупреди играчите си, че домакините могат да ги изненадат неприятно.

Наставникът на Лацио Стефано Пиоли се очаква да заложи на Кандрева, Джорджевич и Кейта в предни позиции (4-3-3), докато Йоренте и Тевес ще водят атаката на гостите, подкрепяни от Перейра зад тях (4-3-1-2).

5. Ботев (Пловдив) – Левски, неделя от 13:15 часа, пряко по Диема +

Макар фокусът на 16-ия кръг в „А” група да е изместен към ЦСКА и Лудогорец, в Пловдив също ще е повече от интересно. Ботев и Левски са с еднакъв точков актив, като „канарчетата” заемат четвъртата позиция заради по-добрата си голова разлика.

В последните си пет мача „сините” са записали само една победа и се нуждаят неистово от точки, за да не изостават прекалено от лидерите. За Ботев пък е важно да запази мястото си в челната шестица на първенството.

6. Милан – Интер, неделя от 21:45 часа, пряко по Би Ти Ви Екшън

Това ще е дерби номер 161 между двата отбора в Серия „А” – „нерадзурите” имат 60 победи, Милан – 50, а 50 мача са завършвали наравно. Дербито на Милано ще е първият тест за новия наставник на Интер Роберто Манчини, който замени на поста уволнения Валтер Мадзари.

Милан няма победа от четири кръга насам и по всичко изглежда, че Шампионската лига през следващия сезон отново ще е мираж. Въпреки слабата форма и на двата тима, ще бъде интересно на „Джузепе Меаца”, защото залогът е голям.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА